Şimdi Ara

Topladığım sistem hakkında yorum istiyorum lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2500-2600 tl arası bütçem vardı ve şöyle bir sistem topladım düşünceleriniz nelerdir öğrenmek istiyorum?Ve bu fiyata daha yüksek fps alabilir miyim?Toplama amacım ise yazılım ve oyun.Teşekkürler..

Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

EVEREST RANGE-7 PEAK-650W USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA

Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB)

GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkouldd

Arkadaşlar merhaba 2500-2600 tl arası bütçem vardı ve şöyle bir sistem topladım düşünceleriniz nelerdir öğrenmek istiyorum?Ve bu fiyata daha yüksek fps alabilir miyim?Toplama amacım ise yazılım ve oyun.Teşekkürler..

Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart

Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

EVEREST RANGE-7 PEAK-650W USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA

Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB)

GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram

Elinde hdd ve monitör var mı ?

Monitörün çözünürlüğü nedir ?

Bunları belirtirsen yardımcı olabilirim güncel bir sistem için.

• hdd ve monitör olarak şöyle söyleyeyim monitörüm AOC 21.5" E2262Vw GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR.Hdd ise şimdilik düşünmüyorum ilerde harici disk kullanmayı düşünüyorum depolama amaçlı
  • Sapphire R9 380 OC li Skylake sistem ;

Fiyatı ve ödeme seçenekleri ;

Full Hd monitör veya ekran kullanacağını düşünerek 2GB modelin hem uygun hem de yeterli olacağını düşünerek ssd+hdd li bu sistemi topladım , ekran kartları genel de inventusta pahalı olur Vatana nazaran fakat bu resimde ki model Vatanda 742 liraydı İnventus ta 740 :)

Toplamda 2650 liraya geliyor , aşmamam gerekiyor dersen ve elinde hdd varsa hdd nin fiyatını düşerek hesap edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 24 Kasım 2015; 18:32:00 >

• benim toplamış olduğum sistemle arasında peki ne fark eder acaba onu da sorabilir miyim?
  • Darkouldd D kullanıcısına yanıt
    Kasayı Zalman Z3 Plus SSD yide Kingston HyperX Fury ile değiştirmeni öneririm.
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z3-plus-600le-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-120gb-hyperx-fury-sata-30-cache-ssd-okuma-500mb-yazma-500mb.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

hdd ve monitör olarak şöyle söyleyeyim monitörüm AOC 21.5" E2262Vw GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR.Hdd ise şimdilik düşünmüyorum ilerde harici disk kullanmayı düşünüyorum depolama amaçlı

Hdd sonradan eklerim diyorsan şöyle bir değişiklik yapabiliriz , 120 GB 850 Evo 244 lira , 250 GB modeli 350 lira iken 250 lik olanla sistemini kurarız , geniş geniş kullanırsın Sapphire r9 380 OC de kullandığın monitör ve sistem için dengeli ve yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 24 Kasım 2015; 18:39:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem hakkında yorum
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dikkate alacağım peki kasa neden farklı önerdiniz acaba
  • Darkouldd D kullanıcısına yanıt
    İçindeki psu kaliteli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

hdd ve monitör olarak şöyle söyleyeyim monitörüm AOC 21.5" E2262Vw GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR.Hdd ise şimdilik düşünmüyorum ilerde harici disk kullanmayı düşünüyorum depolama amaçlı

Hdd sonradan eklerim diyorsan şöyle bir değişiklik yapabiliriz , 120 GB 850 Evo 244 lira , 250 GB modeli 350 lira iken 250 lik olanla sistemini kurarız , geniş geniş kullanırsın Sapphire r9 380 OC de kullandığın monitör ve sistem için dengeli ve yeterlidir.

bana sanki anakarttan fazla kıstın gibi geldi o anakartı seçmenin sebebi ne peki.yanlış anlama çok anlamam ben işin yazılım kısmındayım ama öğrenmek için soruyorum

• quote:

benim toplamış olduğum sistemle arasında peki ne fark eder acaba onu da sorabilir miyim?

O kadar çok fark var ki :)

Bir defa kullanacağın mimari haswell , seçtiğin işlemci K serisi oc işlemcisi belki oc yapmayacaksın bile sistemine kullanacağın uzun yıllar boyunca ;) fiyatı da şuan için 850 lira civarında , ben de kullanıyorum güçlü ve oc potansiyeli itibariyle iyi bir işlemci fakat ben aldığım da Skylake mimarili işlemciler çıkmış olsa onlarla sistemimi kurardım şimdi de sana ve sistem kuracak diğer arkadaşlara bunu tavsiye ediyorum...

Seçtiğin V300 serisi ssd iyi bir ssd değil yerine koyduğum Samsung 850 Evo 250 GB kapasite de ve 350 lira gibi o kapasite için uygun fiyat da hdd de kullanmayacaksan bir süre 250 GB kapasite işini oyun + iş kullanımı için görecektir.

Son olarak kullandığın kasa , önerdiğim Corsair kasadan hatta "herhangi bir" Corsair kasa ve psu dan daha kalitesizdir ve kötü malzeme + işçilikle üretilmektedir.50 lira az ödemek için 2500 liralık sistem riske atılmamalı bence , arada ki farklar kısaca bunlar son paylaştığım Skylake sistem işini görebilecek bütçene denk performanslı bir sistem uzun yıllar kullanırsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

bana sanki anakarttan fazla kıstın gibi geldi o anakartı seçmenin sebebi ne peki.yanlış anlama çok anlamam ben işin yazılım kısmındayım ama öğrenmek için soruyorum

Sana ihtiyacın kadarını verip kullanmayacağın ek özellikler için fazladan para ödetmeyecek kısaca yeterli bir anakart

Kaldı ki seçtiğiniz Z97 Pc Mate de o kadar temiz bir maziye sahip değil kullanmadım ama kullanan arkadaşlardan biliyorum :)

Eğer Overclock ile uğraşan,ihtiyaç duyan biri değilseniz MSI H110m Pro yeterli bir anakartdır.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    ileriye dönük yapmak istiyorum sistemimi uzun süre açıkçası yeni pc düşünmüyorum ilerde.peki siz bu sistemden daha iyi sistem toplayamazsınız diyor musunuz acaba?Yani amd toplasam daha iyi mi performans alırım daha mı kötü bu fiyat aralığına
  • quote:

ileriye dönük yapmak istiyorum sistemimi uzun süre açıkçası yeni pc düşünmüyorum ilerde.peki siz bu sistemden daha iyi sistem toplayamazsınız diyor musunuz acaba?Yani amd toplasam daha iyi mi performans alırım daha mı kötü bu fiyat aralığına

İleriye dönük AMD sistem kurmak için Zen mimarili işlemcilerin çıkmasını beklemelisin , onlar da 2016 da piyasa da olacak ilk çeyreği mi ikinci çeyreği mi net bir bilgim yok fakat tahminimce ilk veya ikinci çeyrekte yani Yaza kadar piyasada olurlar.

Yok bekleyemem diyorsan güncel amd sistem zaten kuramazsın , İntel'e yönelmen gerekir , intelde de en güncel ve ileriye dönük mimari 6.nesil Skylake mimarisi önerdiğim sistem de bu mimaride ki işlemci ile toplanmış dengeli ve performanslı bir sistem.

Daha performanslısı için sistemden gereksiz (riskli) ve akılcı olmayan kısıntılar yapmak gerekecek ben bu haliyle iyi olduğunu düşündüğüm ve dengeyi bozmak istemediğim için fazla kurcalamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 24 Kasım 2015; 19:04:52 >

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam peki bu kasa için 600 w yeterli midir
  • quote:

çok teşekkür ederim hocam peki bu kasa için 600 w yeterli midir

Rica ederim , paylaştığım kasa da Corsair VS550 güç kaynağı bulunmakta , +12V kanalından 42A yani 504W güç sağlayabiliyor bu da 190W Tdp li R9 380 ve diğer sistem bileşenlerin için fazlasıyla yeterlidir :)
  • Sapphire R9 380 nin 4 GB olanını almanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

Sapphire R9 380 nin 4 GB olanını almanızı öneririm.

Öyle bir değişiklik yaptığımızda 2640 liraya çıkıyor arkadaşın toplam harcaması , fakat bütçesini aşabilirse +67 lira vererek böyle bir değişiklik yapabilir ileride çoklu ekran olur da kullanmak isterse ihtiyacı olabilir , söylediğini "bütçe 40 lira aşılabilecekse" ben de tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 24 Kasım 2015; 19:30:33 >

• Arkadaşlar kendi sistemimin siparişini verdim kasayı zalman ve ssdyi de değiştirdim teşekkür ederim ilginize
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.