Şimdi Ara

Topladığım Bilgisayarın En Son Hali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamün Aleyküm arkadaşlar. Burada bir çok konu açtım, siz değerli kardeşlerimi yordum . Kusura bakmayın. Fakat edindiğim bilgilere göre ve sizin tecrübelerinize dayanarak en son halini sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle AMD FX-6300 ile AMD PHENOM II X4 965 BE arasında kalmıştım. Yorumlara bakarak AMD PHENOM' a karar verdim. Bir arkadaşımız da ASUS M5A97 R2.0 'ı önermişti. Fakat bende ASRock 970 Extreme modeline karar verdim. Biraz maddi yönden sıkıntım varda.Neyse sözü fazla uzatmayayım. En son hali burda arkadaşlar. İnşaallah bu ayın sonunda alacağım.

Kasa: Dark Truva 600W USB 3.0, 2x Fan, Mesh Panel ATX Oyuncu Kasası

İşlemci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci

İşlemci Soğutucu: Akasa Venom AMD/Intel LGA 775/1156/1155/1366/2011 İşlemci Soğutucusu

Anakart: Asrock 970 Extreme3 AMD 970 AM3+DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart

Bellek: GSkill Ripjaws Performance Serisi 4GB DDR3 1600Mhz CL9 PC Belleği

Ekran Kartı: Powercolor ATI HD7850 PCS+ 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (AX7850 2GBD5-2DHPP)

HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003)

Monitör: AOC E2262VW 21.5" 5ms Full HD Wide Screen LED Monitör (Siyah-Beyaz)

• quote:

Orijinalden alıntı: EnesFatihKoc

Selamün Aleyküm arkadaşlar. Burada bir çok konu açtım, siz değerli kardeşlerimi yordum . Kusura bakmayın. Fakat edindiğim bilgilere göre ve sizin tecrübelerinize dayanarak en son halini sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle AMD FX-6300 ile AMD PHENOM II X4 965 BE arasında kalmıştım. Yorumlara bakarak AMD PHENOM' a karar verdim. Bir arkadaşımız da ASUS M5A97 R2.0 'ı önermişti. Fakat bende ASRock 970 Extreme modeline karar verdim. Biraz maddi yönden sıkıntım varda.Neyse sözü fazla uzatmayayım. En son hali burda arkadaşlar. İnşaallah bu ayın sonunda alacağım.

İşlemci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci

İşlemci Soğutucu: Akasa Venom AMD/Intel LGA 775/1156/1155/1366/2011 İşlemci Soğutucusu

Ekran Kartı: Powercolor ATI HD7850 PCS+ 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (AX7850 2GBD5-2DHPP)

HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003)

herhangi bir eksiği yok gibi. Kullanım amacı ne ?

• Oyun.
  • Yorumlara bakarak amd phenom'a karar vermişsin de sana birisi phenom daha mı iyi olur dedi 6300'e göre: :) Orasını pek anlayamadım. Phenomu kötülemiyorum, sadece o cümleye takıldım. Eğer ki bütçen var ise 6300 alman çok çok daha iyi olacaktır. Yoksa phenom'da iyidir ama 2 yıl iyi kullanım ömrü biçiyorum phenoma ben.
  • Kardeşim 6300 yazmışım çok pardon ya, 6100 yazacaktım :) Yorumlara bakarak yani bir kişi söylemedi oy çokluğu diyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnesFatihKoc -- 12 Mart 2013; 19:01:17 >
  • Doğru phenom hem daha ucuz, hemde oyun için 3,3 hızındaki 6100 den iyi.
  • Tamam güzel de varsa bütçen git 6300 al oyun için 1e1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selamün Aleyküm arkadaşlar. Burada bir çok konu açtım, siz değerli kardeşlerimi yordum . Kusura bakmayın. Fakat edindiğim bilgilere göre ve sizin tecrübelerinize dayanarak en son halini sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle AMD FX-6300 ile AMD PHENOM II X4 965 BE arasında kalmıştım. Yorumlara bakarak AMD PHENOM' a karar verdim. Bir arkadaşımız da ASUS M5A97 R2.0 'ı önermişti. Fakat bende ASRock 970 Extreme modeline karar verdim. Biraz maddi yönden sıkıntım varda.Neyse sözü fazla uzatmayayım. En son hali burda arkadaşlar. İnşaallah bu ayın sonunda alacağım.

Bütçe sıkıntın olduğuna göre çok iyi bir sistem.

965BE + 2 GB HD-7850 her oyunu oynatır. İşlemci en az iki sene gider. Kart daha fazla.
    Anakart desteklediğinden daha sonra FX serisi yeni çıkacak işlemcilerle güncelleyebilirsin.

Yalnız 1 TB şart değilse 500 GB alıp 2x4 ram yapabilirsin.

• Evet,ramleri 2x4 yapmak çok iyi. Zaten , bırakın 8 Gb olayını,dual çalışmayla sistemin genel performansı kafadan yüzde 5 artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 12 Mart 2013; 20:16:19 >
  • quote:

Bütçeye göre gayet güzel bir sistem gibi gözüküyor hayırlı olsun şimdiden !

• Yorum yapan ve yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Kartal_vatan arkadaşımızın dediğini yapıp 6300 almayı düşünüyorum.HDD işine gelirsem 1TB 170 TL , 500 GB 150 TL. Aradaki 20 tl veripte 500 gb fazla almak mantıklı olduğunu düşünüyorum.Ram daha sonra yani 1 aya kalmaz 4 gb daha alacağım. Bakalım bu ayın sonuna kadar neler değişir. Fakat 6300 işlemciyi alırsam soğutucu sonraya kalır . Kesin alacaklarım Ekran kartı, Kasa,Bellek,HDD,Monitör,Anakart. İşlemci ve soğutucu meçhul arkadaşlar. :) Dediğim gibi 6300 alırsam soğutucu 1 ay süreyle gecikir. Fakat Amd Phenom alırsam soğutucu alacam. Siz olsaydınız ne yapardınız ?
  • oc yapmayacaksan ekstra fan için para vermene gerek yok..
  • Bütçe sıkıntısına göre iyi bir sistem güle güle kullan
  • 6300 e maddı gucun yeterse al 1 ay stock fanla kullan oc yapmazsan cok sorun olmayacak ama sıstemın omru ıslemcı degıstırmeden daha uzun olacak
  • Oc yapmayacağım arkadaşlar. Fakat rahatsız edecek kadar ses oluyor diyorlar. Ondan soğutucu almayı planlıyordum. 6300 alacağım İnşaallah.Teşekkürler yorumlar için :)
  • quote:

Yorum yapan ve yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Kartal_vatan arkadaşımızın dediğini yapıp 6300 almayı düşünüyorum.HDD işine gelirsem 1TB 170 TL , 500 GB 150 TL. Aradaki 20 tl veripte 500 gb fazla almak mantıklı olduğunu düşünüyorum.Ram daha sonra yani 1 aya kalmaz 4 gb daha alacağım. Bakalım bu ayın sonuna kadar neler değişir. Fakat 6300 işlemciyi alırsam soğutucu sonraya kalır . Kesin alacaklarım Ekran kartı, Kasa,Bellek,HDD,Monitör,Anakart. İşlemci ve soğutucu meçhul arkadaşlar. :) Dediğim gibi 6300 alırsam soğutucu 1 ay süreyle gecikir. Fakat Amd Phenom alırsam soğutucu alacam. Siz olsaydınız ne yapardınız ?

oc yapmayacaksan 6300 stok fanı yeter ha ses yapıyor alacam diyorsan stok fan tak bak sesi nasıl çoksa 2-3 ay bekle sonra paran olunca alırsın soğutucu

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_vatan

quote:

Yorum yapan ve yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Kartal_vatan arkadaşımızın dediğini yapıp 6300 almayı düşünüyorum.HDD işine gelirsem 1TB 170 TL , 500 GB 150 TL. Aradaki 20 tl veripte 500 gb fazla almak mantıklı olduğunu düşünüyorum.Ram daha sonra yani 1 aya kalmaz 4 gb daha alacağım. Bakalım bu ayın sonuna kadar neler değişir. Fakat 6300 işlemciyi alırsam soğutucu sonraya kalır . Kesin alacaklarım Ekran kartı, Kasa,Bellek,HDD,Monitör,Anakart. İşlemci ve soğutucu meçhul arkadaşlar. :) Dediğim gibi 6300 alırsam soğutucu 1 ay süreyle gecikir. Fakat Amd Phenom alırsam soğutucu alacam. Siz olsaydınız ne yapardınız ?

oc yapmayacaksan 6300 stok fanı yeter ha ses yapıyor alacam diyorsan stok fan tak bak sesi nasıl çoksa 2-3 ay bekle sonra paran olunca alırsın soğutucu

Tamam kardeşim. Hız konusunda bir sıkıntı yapar mı istenilen verimi verir mi peki ?

• quote:

Oc yapmayacağım arkadaşlar. Fakat rahatsız edecek kadar ses oluyor diyorlar. Ondan soğutucu almayı planlıyordum. 6300 alacağım İnşaallah.Teşekkürler yorumlar için :)

Güzel Kardeşim Stok fanını test et kullan biraz memnun kalmazsan ozaman alırsın harici bir fan sonuçta stok fanda dandik değil yani :)
  • Teşekkürler kardeşim :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_vatan

quote:

Tamam kardeşim. Hız konusunda bir sıkıntı yapar mı istenilen verimi verir mi peki ?

Verir verir merak etme

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.