Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
17
Favori
494.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Pahozpan

quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

quote:

İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi MEBS Okl. ve EM K.lığı
    MAMAK ANKARA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2013
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri 58'inci Top. Tug. 3'üncü Top. Tb. 1'inci Top. Bt. K.lığı
    POLATLI ACIKIR ANKARA

Arkadaşlar ben kısa dönem olarak yapacam . Acıkır kışlası tugayın içindemi farklı yerdemi bilgisi olan varmı. Bir çok arkadaşım polatlı ankaraya düştü ama içlerinde sadece ben acıkıra düştüm.Kafam baya karışık , netten araştırdım ama acıkır ile ilgili farklı isimler çıktı. Sakarya kışlası ve Şehit Yüzbaşı Nazmi Elmas Kışlası gibisinden. Bilgisi olan bilgilendirme yaparsa sevinirim

Acıkır iyidir... KIŞIN inanılmaz soğuktur ama sen kış görmeyeceksin yazın yanarsın inşallah!

Acıkır, Polatlı merkezden, 15-20 km daha güneyde, Afyon yolu üzerindedir. Yemekleri 10 numara idi geçen sene, eğer Tümgeneral Ergüder TOPTAŞ halen orada ise, yemekleriniz ŞAHANE çıkar... şaka değil, askeriye de yiyebileceğiniz sanırım (orduevinden sonra) en iyi yemeklerdir. Acıkırda olabilirsen "gece silahlıkçısı" ol... nöbet tutmazsın, içtiman olmaz... rahat edersin... benim yakın arkadaşım da gece silahlıkçısı idi, o anlatırdı....

Yemeklerini de bizzat 4-5 defa tatmışımdır. Tümgeneral Ergüder TOPTAŞ ise Askeri sever, değer verir. Ben Atğm. Ady. Öğr. iken çok sevmiştim kendisini.

Çarşı iznine çıktığında da "konya meram sofrasını", "öğretmen evini" yemek kalite/fiyat olarak tavsiye ederim... aynı fiyattaki diğer yerlere göre daha lezzetliler...

Senin Kışlanın adı "sakarya kışlasıdır"

Bu arada Tümgeneral hakkında, şimdi okuduklarım, çok güldüm bazı şeylere... bazı şeyleri de taktir ettim (adam general ama askerle futbol oynamak için izin istiyor)
    http://eksisozluk.com/erguder-toptas--1219288

Hocam Allah razı olsun. Benim bu uzunca yazan ünvanda yapacağım görev nedir .' 58'inci Top. Tug. 3'üncü Top. Tb. 1'inci Top. Bt. K.lığı ' Ayrıca bazı arkadaşlarımda sadece polatlı ankara yazıyor. Yani şöyle ; 58'inci Top. Tug. 3'üncü Top. Tb. 1'inci Top. Bt. K.lığı POLATLI ANKARA . Bendeki acıkır ifadesi benim kesin bir şekilde acıkıra düşmem anlamına gelir dimi. Kusura bakmayın kafam baya karışık saçma sapan sorular sorabilirim . Bu yüzden hakkınızı helal edin :)

İnşallah silah nöbetçisi olurum. Zaten arızalı olarak gidiyoruz. Kilo + Aşırı düz taban + Sağ diz çapraz bağ yırtığı vs :))

Orası ile ilgili bakşa bilgi alacağım yer yok, Allah sizden razı olsun az çok bilgilendirdiniz beni

Alıntıları Göster
    kötü bir yer değil, en azından çok kötü değil

ilçeye uzak o kötü, ama ana yol üstü olduğunda çok araç geçer....

yanlış bilmiyorsam 1 hafta "ankara", 1 haftasonu da "polatlı" garnizon izni verirler (çarşılar için) diğer garnizonlara izin vermezler, kaçak gidip yakalanırsan hoş şeyler olmaz...

Aşırı Kiloları verirsin dert etme , 110 kg girip, 80 kg çıkan çok kişi gördüm.... ben 76 kg girdim, 83 kg çıktım :D eee (y)atış takım komutanı idim ve orduevi yemekleri şahane idi

Ben Kırklareli'nde Merkez K. görevli iken, haftasonu "evci" ye çıkan askeri cep telefonunda aradım "gel nerede isen göreyim" diye, yavru gelemeyeceğini söyledi (hatta bir yer tarif etti, sen gel dedi)

Buna yarım saat verdim, mesaj attım, aradım açmadı, 1 saat sonra adres verdiği otele gidip "yerinde görülememiştir" yazdım, sonrasında mahkemeye vermiş Mrk. K. daki B.Çvs., 22 gün askerliği uzadı...

Siz, Siz olun garnizonu izinsiz terk etmemeye çalışın.

• quote:

ben K/M OBÜS Tk. K. idim.... Atış Takım Komutanıyım diye gittim, Yatış Takım Komutanı oldum

Atışlar zamanı, denetlemeler zamanı hariç, normal asteğmen ne yaparsa (Subay kodrosunun yapması gereken ama yapmak istemedikleri işler-nöbetler gibi) şeyleri yaparsın.

Atışlar zamanı Topların bakımını üstlenmeni isterler, Zaten Uzm. çavuşlar hallder onu.

Senin öğrenmen gereken şeyler "emirler, direktifler" birkaç içhizmet kanunuda öğren, ÇOK işe yarar, hayat kurtarır.

İsteyen ile Cep'ten akşam görüşürüm. Hele ki 2,5 ay sonra Kırklareli/merkez çıkarsa bana ulaşın.

Topçu okulunda 4-5 kişilik gruplar halinde 15-16 adet top mermisi atmışlığımız olmasına rağmeni KIT'a da hiç atmadım, atışlara götürmediler beni hiç de şikayetçi olmadım.
    (G3 ile toplamda 8 adet mermi sıktım, düşünün artık)

ÇOK ÇOK önemli olan bir şey ise ZİMMET.... alırken tam ve sağlam al (2,5 aylık acemilikten sonra KIT'a da alırsın).... saolsun benim B.Çvs. bana vermemişti zimmet, gelirken de geri vermedim

Bölük/Batarya komutanında daha çok BL./BT Astsubayı ile aran daha iyi olursa, başına resmi dert kolay kolay açılmaz.. adam seni kollar.

Sağolasın bilgiler için acemilik bittikten sonra asteğmen olduğumuzda telefon serbest mi cebimizde gezdirsek sıkıntı olur mu bir de parası iyi mi

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

quote:

ben K/M OBÜS Tk. K. idim.... Atış Takım Komutanıyım diye gittim, Yatış Takım Komutanı oldum

Atışlar zamanı, denetlemeler zamanı hariç, normal asteğmen ne yaparsa (Subay kodrosunun yapması gereken ama yapmak istemedikleri işler-nöbetler gibi) şeyleri yaparsın.

Atışlar zamanı Topların bakımını üstlenmeni isterler, Zaten Uzm. çavuşlar hallder onu.

Senin öğrenmen gereken şeyler "emirler, direktifler" birkaç içhizmet kanunuda öğren, ÇOK işe yarar, hayat kurtarır.

İsteyen ile Cep'ten akşam görüşürüm. Hele ki 2,5 ay sonra Kırklareli/merkez çıkarsa bana ulaşın.

Topçu okulunda 4-5 kişilik gruplar halinde 15-16 adet top mermisi atmışlığımız olmasına rağmeni KIT'a da hiç atmadım, atışlara götürmediler beni hiç de şikayetçi olmadım.

ÇOK ÇOK önemli olan bir şey ise ZİMMET.... alırken tam ve sağlam al (2,5 aylık acemilikten sonra KIT'a da alırsın).... saolsun benim B.Çvs. bana vermemişti zimmet, gelirken de geri vermedim

Bölük/Batarya komutanında daha çok BL./BT Astsubayı ile aran daha iyi olursa, başına resmi dert kolay kolay açılmaz.. adam seni kollar.

Sağolasın bilgiler için acemilik bittikten sonra asteğmen olduğumuzda telefon serbest mi cebimizde gezdirsek sıkıntı olur mu bir de parası iyi mi

Alıntıları Göster
    acemilik bitsin, eğer Doğuda değilde, Batı'da rahat bir yerde isen "devlet memurusun" resmen

ben 2100 alıyordum geçen sene mart ayında, %4+%4 zam oldu felan derken 2274+30 = 2300 almaya başladım...

cep telefonu yasak ama serbest, şu şekilde:

Cep telefonu ile Kışlaya girmek yasak, ama cep telefonun kışla harici 7/24 açık olmak zorunda

Al işte askeriyenin mantığı.... bu arada ağaca çıkmak yasak , çıkarsan da düşmek yasak elektrik direklerine tırmanma, o da yasak
    (dalga geçiyorum ama salakların bazıları yapmış, zarar görmüş ki adamlar bunları yasaklamış)

Sabah 08:00 mesai başlar, 1 saat spor yaparsın, öğlen 12:00 veya 12:30 yemek arası, kışa/yaza göre 1,5 saat veya 2 saat ara vardır, akşam da mesai olmazsa 17:30 (ara 2 saat olursa 18.00'da) işin biter, evine dönersin, akşama sivil istediğini yap.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ADESTİM/GÖZETLEME SB.
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    ANKARA POLATLI

Bende varım tertipler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkkurtca

Bir Adestim subayı olarak Adestim çıkanlara hertürlü yardıma hazırım .

Benimde adestim çıktı biraz bilgi alabilirmiyim neler yaparız ? bide usta birliği nereler çıkar :)

acemilik bitsin, eğer Doğuda değilde, Batı'da rahat bir yerde isen "devlet memurusun" resmen

ben 2100 alıyordum geçen sene mart ayında, %4+%4 zam oldu felan derken 2274+30 = 2300 almaya başladım...

Cep telefonu ile Kışlaya girmek yasak, ama cep telefonun kışla harici 7/24 açık olmak zorunda

Al işte askeriyenin mantığı.... bu arada ağaca çıkmak yasak , çıkarsan da düşmek yasak elektrik direklerine tırmanma, o da yasak
    (dalga geçiyorum ama salakların bazıları yapmış, zarar görmüş ki adamlar bunları yasaklamış)

Sabah 08:00 mesai başlar, 1 saat spor yaparsın, öğlen 12:00 veya 12:30 yemek arası, kışa/yaza göre 1,5 saat veya 2 saat ara vardır, akşam da mesai olmazsa 17:30 (ara 2 saat olursa 18.00'da) işin biter, evine dönersin, akşama sivil istediğini yap.

o da ilginç bir sistemmiş kışladan kaldığımız yere gidene kadar yine cep telefonsuz kalmış oluyoruz mantık hatası oluyo

doğu tarafları çok sıkıntı olur mu ki ? acemilik de çok sıkarlar mı ? bir de son olarak acemilik bittikten sonra görev yerimize gidene kadar arada kaç gün izinimiz var ?

• quote:

quote:

o da ilginç bir sistemmiş kışladan kaldığımız yere gidene kadar yine cep telefonsuz kalmış oluyoruz mantık hatası oluyo

doğu tarafları çok sıkıntı olur mu ki ? acemilik de çok sıkarlar mı ? bir de son olarak acemilik bittikten sonra görev yerimize gidene kadar arada kaç gün izinimiz var ?

Alıntıları Göster
    Kaç oldu şimdi yahu?
    321. dönemdim ben. Polatlı'da meslek kurası olan ilk dönem bizdik.

Hukukçulardan Gelibolu Askeri Mahkemesi veya Savcılığı çıkan olursa bana ulaşabilirler.. Orada As. Hakim olarak yapmıştım ben..

Ha bu arada o akıllı kart dedikleri subay kimliklerinden verecekler sizlere. çipli filan.
    Sınıf/rütbe bölümünde Top.Atğm. yazacak ya en fenası o

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    kışla girişinde varsa nizamiyeye bırakabilirsiniz, 3-4 ay bir fiil Nizamiye nöbeti tuttum, rütbelilerden bir Allah ın kulu cep telefonu bırakmadı, herkesin yanında idi...

takıntılı birisi değilse teğmen, üsteğmen felan kolay kolay sana bir şey demez "neden telefonun yanında?" diye... yarbay'lar bir şey demiyordu ki bana, çünki işlerini/işlermizi öyle daha hızlı yapıyorduk

Doğuyu inanki bilmiyorum... benim yerimde, bizden daha batısı sadece Edirne idi

Acemilik'te ilk 17-18 gün zorlu olur, sonraki 2 ay yeri gelir zor/sıkıntılı, yeri gelir çok zevkli olur... o 2 ayda derslere gireceksiniz, derslere Ağırlık Albay olmak üzere

yarbay, binbaşı (bizde 1 tane), yüzbaşı(1tane) derslerinize girecektir.

yarbay Mustafa UY*Ğ çok kral adamdır, ağzı bozuktur ama eğlencelidir. gülmekten yardığı anlar anlar oldu, adı üstünde "yarbay" yardı bizi
    Şin*si Albay vardır, çok seveceksiniz halen orada iseniz, size "askerliğin 1. kuralı" nedir derse "beter olmak" de şaşırır kesin en çok kullandığı kelime "beter ol" dur, 10 numara insandır, görgülü ve bilgilidir.
    Sül*yman Albay var, o da hoş sohbet ve iyi birisidir. çok seversiniz kesin.

H*yrett*n diye birisi vardı, bizim bütün bölük ona "hatim indiriyordu" .... -15° C de dahi bere giydirmemiş (fena ayaz-Allah'tan ben o gün hasta yatıyordum), sınıf 10° C lerde iken askeri gömlek ile durmamızı istemiştir.... adam yanıyordu...

Bir de bölük komutanımız vardı, 10 numara 5 yıldız idi.. o gitti... yerine bir Yüzbaşı gelmiş, Devrekaybı olan asteğmen arkadaş bölük komutanımızdan bile daha iyi olduğunu söyledi... ama o bölükteki takım komutanı teğmen için aynı şeyleri sarf etmedi...
    zaten ne çekecekseniz, takım komutanından çekeceksiniz, yat-kalk-sürün

eee bu saatten sonra BEEEN Mİİ? sürüneyim (Bu lafı askerliği bitirmeye yüz tutmuş, bileti gelmiş askerlerden çok duyacaksanız)

siz 351. dönemsiniz, Asteğmen olarak sizin 355. dönemler sizin hem biletiniz, hem torununuz...

daha ne terimler var askeri (askerlerin uydurduğu) gidip yaşayıp, öğrenin... Çok eğleneceksiniz... bir de acemilikte şunu benimserseniz rahat edersiniz:

"tecavüz kaçınılmaz ise, zevk almaya bakacaksın" bizim bir arkadaşımız sayesinde bunu benimsedim, ve artık her türlü kötü durumdan dahi zevk alır olduk... üst'ümüz bize ceza verir, zevk alırız. Yarın mesai olacak olur, zevk alırız. Gece eğitimi olur, zevk alırız

Kısacası, bugün aynı arkadaşlarım ve komutanlarım,astlarım ile (sadece son eylülde gelen dallama üstüm hariç) yine askerlik yaparım, dönüp de arkaya bakmam bile...

• quote:

kışla girişinde varsa nizamiyeye bırakabilirsiniz, 3-4 ay bir fiil Nizamiye nöbeti tuttum, rütbelilerden bir Allah ın kulu cep telefonu bırakmadı, herkesin yanında idi...

takıntılı birisi değilse teğmen, üsteğmen felan kolay kolay sana bir şey demez "neden telefonun yanında?" diye... yarbay'lar bir şey demiyordu ki bana, çünki işlerini/işlermizi öyle daha hızlı yapıyorduk

Doğuyu inanki bilmiyorum... benim yerimde, bizden daha batısı sadece Edirne idi

Acemilik'te ilk 17-18 gün zorlu olur, sonraki 2 ay yeri gelir zor/sıkıntılı, yeri gelir çok zevkli olur... o 2 ayda derslere gireceksiniz, derslere Ağırlık Albay olmak üzere

yarbay, binbaşı (bizde 1 tane), yüzbaşı(1tane) derslerinize girecektir.

yarbay Mustafa UY*Ğ çok kral adamdır, ağzı bozuktur ama eğlencelidir. gülmekten yardığı anlar anlar oldu, adı üstünde "yarbay" yardı bizi
    Şin*si Albay vardır, çok seveceksiniz halen orada iseniz, size "askerliğin 1. kuralı" nedir derse "beter olmak" de şaşırır kesin en çok kullandığı kelime "beter ol" dur, 10 numara insandır, görgülü ve bilgilidir.
    Sül*yman Albay var, o da hoş sohbet ve iyi birisidir. çok seversiniz kesin.

H*yrett*n diye birisi vardı, bizim bütün bölük ona "hatim indiriyordu" .... -15° C de dahi bere giydirmemiş (fena ayaz-Allah'tan ben o gün hasta yatıyordum), sınıf 10° C lerde iken askeri gömlek ile durmamızı istemiştir.... adam yanıyordu...

Bir de bölük komutanımız vardı, 10 numara 5 yıldız idi.. o gitti... yerine bir Yüzbaşı gelmiş, Devrekaybı olan asteğmen arkadaş bölük komutanımızdan bile daha iyi olduğunu söyledi... ama o bölükteki takım komutanı teğmen için aynı şeyleri sarf etmedi...
    zaten ne çekecekseniz, takım komutanından çekeceksiniz, yat-kalk-sürün

eee bu saatten sonra BEEEN Mİİ? sürüneyim (Bu lafı askerliği bitirmeye yüz tutmuş, bileti gelmiş askerlerden çok duyacaksanız)

siz 351. dönemsiniz, Asteğmen olarak sizin 355. dönemler sizin hem biletiniz, hem torununuz...

daha ne terimler var askeri (askerlerin uydurduğu) gidip yaşayıp, öğrenin... Çok eğleneceksiniz... bir de acemilikte şunu benimserseniz rahat edersiniz:

"tecavüz kaçınılmaz ise, zevk almaya bakacaksın" bizim bir arkadaşımız sayesinde bunu benimsedim, ve artık her türlü kötü durumdan dahi zevk alır olduk... üst'ümüz bize ceza verir, zevk alırız. Yarın mesai olacak olur, zevk alırız. Gece eğitimi olur, zevk alırız

Kısacası, bugün aynı arkadaşlarım ve komutanlarım,astlarım ile (sadece son eylülde gelen dallama üstüm hariç) yine askerlik yaparım, dönüp de arkaya bakmam bile...

Alıntıları Göster
    Kuvveti: Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı: Topçu
    Statüsü: Yedek Subay
    Branşı: K/M OBÜS ATIŞ TK.K.
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi: TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan5959

Kuvveti: Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı: Topçu
    Statüsü: Yedek Subay
    Branşı: K/M OBÜS ATIŞ TK.K.
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi: TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI

Alıntıları Göster
    Adı ve Soyadı HAKAN AMASYALI
    Baba Adı VEDAT MÜNİR
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı MAKİNE MÜHENDİSİ
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu
    / Eğitim Merkezi
    TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    ANKARA POLATLI

Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: jaschar1907

quote:

Benimde adestim çıktı biraz bilgi alabilirmiyim neler yaparız ? bide usta birliği nereler çıkar :)

Dostum adestim demek ateş destek timi demek senin görevin düşmanı görmek gözlemek ve düşmanın yerini gerinde bulunan topçulara iletmek ve atışları tanzim etmek . İlk 16 gün yemin törenine kadar yanaşık düzen mekanik nişancılık ve tek er muharebe eğitimleri alacaksınız . Mayıs 1 gibi de derslere başlarsınız adestim ve topçuluk dersleri gösterecekler 1.5 ay . Haziran 15 gibi dönem sonu tatbikatınız olur sonra da haziran 22 gibi kura çekersiniz . Asteğmen olarak atanacağın yerlerin yarısı kıbrıs %35 civarı doğu ve geri kalanı batı . Kıbrısa gelme de türkiyede nereye atanırsan atan o kadar diyeyim . :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hakiee

Adı ve Soyadı HAKAN AMASYALI
    Baba Adı VEDAT MÜNİR
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı MAKİNE MÜHENDİSİ
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu
    / Eğitim Merkezi
    TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    ANKARA POLATLI

Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Alıntıları Göster
    3 ay boyunca 12.12.12 - 28.02.13 tarihleri arasında polatlı ADESTİM olarak eğitim yapmış birisi olarak merak ettiğiniz sorular varsa cevap verebilirim. Tüm komutanlarınız (hangi kısma çıktı ise askerliğiniz) çok iyidir özellikle asteğmenleriniz dönem arkadaşlarımız. Size tavsiyem çok eşya götürmeyin herşeyi okul veriyor zaten küçük bir dolabınız olacak 5 askı sığacak şekilde ve de ne kadar öğrenci olur bilmem ama bizim odalar 12 kişilikti. Keyfini çıkarın çok güzel bir yere gidiyorsunuz.

Her türlü soruya cevap veririm. Herkese hayırlı olsun

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: burcink

3 ay boyunca 12.12.12 - 28.02.13 tarihleri arasında polatlı ADESTİM olarak eğitim yapmış birisi olarak merak ettiğiniz sorular varsa cevap verebilirim. Tüm komutanlarınız (hangi kısma çıktı ise askerliğiniz) çok iyidir özellikle asteğmenleriniz dönem arkadaşlarımız. Size tavsiyem çok eşya götürmeyin herşeyi okul veriyor zaten küçük bir dolabınız olacak 5 askı sığacak şekilde ve de ne kadar öğrenci olur bilmem ama bizim odalar 12 kişilikti. Keyfini çıkarın çok güzel bir yere gidiyorsunuz.

Saygılar

Alıntıları Göster
    Cenk abi sende mi burdaydın :) nasılsın abi birlik nasıl

Saygılar

• quote:

Saygılar

burdayım burçin yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlara biliyosun bizim zamanımızda kimse yardımcı olmamıştı çektiğimiz sıkıntıları biz biliriz :) birlik berbat sorma sürekli birileri geliyor sürekli koşuşturmaca sporlar ayrı eziyet misafirhaneler de öyle berbat haldeyiz anlayacağın :) geçinip gitmeye çalışıyoz sen nasılsın

quote:

Saygılar

burdayım burçin yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlara biliyosun bizim zamanımızda kimse yardımcı olmamıştı çektiğimiz sıkıntıları biz biliriz :) birlik berbat sorma sürekli birileri geliyor sürekli koşuşturmaca sporlar ayrı eziyet misafirhaneler de öyle berbat haldeyiz anlayacağın :) geçinip gitmeye çalışıyoz sen nasılsın

Alıntıları Göster
    abi bizimde haftaya bi denetleme bi tatbikat var onun hazırlıkları başladı ama onun dışında şimdilik sorun yok gibi. 351 lere hayırlı olsun bakalım adestim'i kim alacak bu sefer umarım bizim komutanlara denk gelirler

Saygılar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jaschar1907

quote:

Dostum adestim demek ateş destek timi demek senin görevin düşmanı görmek gözlemek ve düşmanın yerini gerinde bulunan topçulara iletmek ve atışları tanzim etmek . İlk 16 gün yemin törenine kadar yanaşık düzen mekanik nişancılık ve tek er muharebe eğitimleri alacaksınız . Mayıs 1 gibi de derslere başlarsınız adestim ve topçuluk dersleri gösterecekler 1.5 ay . Haziran 15 gibi dönem sonu tatbikatınız olur sonra da haziran 22 gibi kura çekersiniz . Asteğmen olarak atanacağın yerlerin yarısı kıbrıs %35 civarı doğu ve geri kalanı batı . Kıbrısa gelme de türkiyede nereye atanırsan atan o kadar diyeyim . :)

Hadi ya bende kıbrısa gideyim diyordum neden böle dedin ? :)

• quote:

Kıbrısa gelme de türkiyede nereye atanırsan atan o kadar diyeyim . :)

Ben cenkkurtca ya hiç katılmıyorum. kıbrısta atış tk olarak yaptım 2 sene önce. altımda arabam vardı,yanımda kız arkadaşımla dışarda evde kalıyordum. hergün kumarhanelerde o turnuva senin bu turnuva benim poker oynuyordum. 2bin küsür maaş veriyorlar. benzin ucuz ve plajları güzel. gece klüpleri var(kerane), 5 karton sıgara ve 2.5lt alkol istikakın var. ben sıgara kullanmıyordum dışarıda okutuyordum. 2-3 milyarda ordan kazanabiliyorsun. 1 yıl daha yap deseler yapardım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joker -- 10 Nisan 2013; 21:31:25 >

MAMAK ANKARA
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri 58'inci Top. Tug. 3'üncü Top. Tb. 1'inci Top. Bt. K.lığı
    POLATLI ACIKIR ANKARA

Arkadaşlar ben kısa dönem olarak yapacam . Acıkır kışlası tugayın içindemi farklı yerdemi bilgisi olan varmı. Bir çok arkadaşım polatlı ankaraya düştü ama içlerinde sadece ben acıkıra düştüm.Kafam baya karışık , netten araştırdım ama acıkır ile ilgili farklı isimler çıktı. Sakarya kışlası ve Şehit Yüzbaşı Nazmi Elmas Kışlası gibisinden. Bilgisi olan bilgilendirme yaparsa sevinirim

acıkır polatlı merkeze bi 20 km uzaklıktadır.kışın olsa sıkıntı olurdu.baya bi soğuk olur acıkır.ama artık bahar geldi bu konuda şanslısın.

• quote:

Saygılar

bide burçin başkan gibi bi oda arkadaşı buldunuz mu tadından yenmez

Orijinalden alıntı: Vaanna

quote:

MAMAK ANKARA
    POLATLI ACIKIR ANKARA

acıkır polatlı merkeze bi 20 km uzaklıktadır.kışın olsa sıkıntı olurdu.baya bi soğuk olur acıkır.ama artık bahar geldi bu konuda şanslısın.

Hocam havasından çok durum itibari ile nasıl bir yerdir. Sıkıntısı varsa nedir

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.