Şimdi Ara

Top tier tıpta okuyamamak çok canımı yakıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ankaratıplı maaş mevzusu sıkmadı mı artık rica ediyorum tıp para için seçilecek yapılacak bi meslek değil. bu ülkede insanlar bunu anlayınca akademik olarak bir şeyler değişmiş olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alfafax A kullanıcısına yanıt

söylediğin şeyler ütopik şeyler

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    alacağınız maaş için tıp okumaya devam edin hocam kolay gelsin.

koç'ta okuyan bir intörn ile konuştum. bizim üniversitenin tarihinde direkt asistan olarak giden 1 kişi var dedi. araştırma görevlisi olarak gidip birkaç sene hocaya yalakalık yapıyorsun o seni asistan olarak alıyor dedi. doğru mu?

hocam, bu onları aptal yapmayacaksa bahsettiğimiz ''aptal'' kavramının kapsamını gözden geçirmemiz gerekiyor çünkü tam olarak bir insanı aptal yapan faktörlerin bunlardan oluştuğunu düşünüyorum

• sanırım haklısınız hocam sizin tarafınızdan düşününce

refah düzeyi yüksek ve garanti meslek olmazsa kimseyi 6 yıl okutamazsın bu bölümde ve sonrasında da cerrahi bölümü kimse seçmez (zaten seçenlerin çoğu da bırakıyor) ve puanları da düşük

inşaat mühendisliklerinde gördük bir zaman zirvede alıyordu her proje çizimde 2-3 daire garanti idi zamanında boğaziçi bile ilk binden alıken şimdi 30-40binlerde itü deki inşaat 100binler sınırına dayanmış

önceden yazılım yüzüne kimse bakmıyordu şimdi en kötüsü ankarada (eskiden 150binle alırken) şimdi en kötü 30-40larda alıyor ve her sene aşırı derece yükseliyor??

------------------------------------------------------------------

hekimlerin ücreti belli bir dönemde düştü ortalama memurun altına düştür ve o dönemde tıp fakülteleri 15-20binden 30-35bin bandına düştü (o zaman maaşlarla ilgili değişiklik yapılacak denmesine rağmen hatta)

yav abd demeyi unutmuşum mesajda.

• orasını bilmiyorum

umarım sayamayacağınız kadar çok paranız olur diyelim o zaman, iyi günler

akademiyi demiyorum abd'de doktor olma konusunu diyorum. usmle ile direkt asistan olarak başlayamıyormuş, dediğim süreç ile oluyormuş genelde. koç tarihinde bir kişi direkt asistan olarak gitmiş. zaten şu tus birincisi tobb tıp mezunu elemanın instagramına bakıyorum doktorluk yapmıyor o da araştırma görevlisi olarak gitmiş, daha sonra alınırsa asistan olarak alınacak herhalde. riskli iş.

burada prc yaz paraya para deme. ya da güzelsen dermacı ol daha rahat.

• bu forum niye değişmiyor ag.. tıp da para için yapılır diyip patlatayım bi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    5 10dk sonra pişman olup sileceğiniz mesajları rica ediyorum hiç yazmayın.

• ortalama + ösym ile yatay geçiş imkanı yok mu tıpta

yani top okula değil ama daha iyi periferilere geçemiyor musun hocam? bilmediğimden soruyorum.

• hocam geçebilirim de ortalamam halihazırda kötü, çok iyi ortalama kassam da 19k ile max nereye gidebilirim sdüye ama oradaki yatay geçişleri de sınıfta kalan akdeniz tıplılar dolduruyor

• ama benim girdiğim senede doktor maaşları yüksek değildi özelde iyiydi

sonradan kamudaki doktorların maaşı artırıldı

Top tier tıpta okuyamamak çok canımı yakıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.