Şimdi Ara

top okul mezunu iibf/endüstri müh. gerçekçi başlangıç maaşları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
7
Favori
6.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kralkaybederse0

    6 ay üstünde stajınız var mı? Iibf bolümleri okula güvenilerek okunacak bölümler değil ki zaten.

    Robert ve Boğaziçi mezunu arkadaşınız iş bulamıyorsa kusura bakmayın ama bu onun kusurudur. Bunun için özel bir çaba vermek gerekir hatta.


    Ayrıca öğretmenlik atamaları zannettiğiniz kadar kolay ve hızlı değil.

    Aynen kardeşim onun suçu Harvard ekonomi mezunu olmalıydı 2 milyon küsur kişi içinde ilk 2k yapması yeterli değil

  • Siz burada yazılanlara inanmayın yüzde birlik örneklerdir verdikleri , iibfden boğaziçi olsa bile uzak durmaya çalışın. Gidin ataması kolay bir bölümden mezun olun sırtınızı devlete yaslayın gerisi kolay

  • Teşekkürler. Dediğini yapacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 9 Aralık 2020; 11:40:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Shepard-

    Teşekkürler. Dediğini yapacağım

    TMciysen yapıcak bir şey yok, ne okursan oku işsiz kalma ihtimalin yüksek. 1. 10. olup işsiz olan var. Yurtdışına da gidemezsin. Hatta yurtdışında LSE gibi ünilerde okuyup trde 3000 tlye çalışan veya işsiz insanlar tanıyorum.

  • Lse de okuyup 3k liraya çalışan insanın aklından şüphe duyarım. Bu arada hala benim soruma cevap vermemişsin hocam. Senin okuduğun okullardan çıkan en karamsar ve low adam olabilirsin. Özel bir çaba lazım diye düşünüyorum bu yerlerde okuyup asgarinin biraz üstünde çalışmanın. İlk başlarda 10k alınmacağını ben de biliyorum fakat çoğu meslek için aynı şey geçerli. Doktorluk ya da çok iyi yerlerde mühendislik harici. Bence sen de artık forumda yeni yeni hesaplar açıp milleti karamsarlığa daha fazla sürükleme. Hem kendi adına faydası yok bu durumun hem de başkası adına. İyi günler dilerim size...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 9 Aralık 2020; 12:0:49 >
  • Hocam devlet işi rahatlık bakımından iyi ama bence cazibesini kaybedecek ileride.Nasıl 2005 lerden önce devlet yerine özel tercih ediliyorsa ona tekrar döneceğiz tahminimce.Kim neyi yapmak istiyorsa onu tercih etsin.Sevdiğiniz işe daha motivasyonlu ve daha çok çalışırsınız.Sıyrılma imkanınız daha yüksek olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Shepard-

    Lse de okuyup 3k liraya çalışan insanın aklından şüphe duyarım. Bu arada hala benim soruma cevap vermemişsin hocam. Senin okuduğun okullardan çıkan en karamsar ve low adam olabilirsin. Özel bir çaba lazım diye düşünüyorum bu yerlerde okuyup asgarinin biraz üstünde çalışmanın. İlk başlarda 10k alınmacağını ben de biliyorum fakat çoğu meslek için aynı şey geçerli. Doktorluk ya da çok iyi yerlerde mühendislik harici. Bence sen de artık forumda yeni yeni hesaplar açıp milleti karamsarlığa daha fazla sürükleme. Hem kendi adına faydası yok bu durumun hem de başkası adına. İyi günler dilerim size...

    https://www.linkedin.com/in/berke-yalin/

    https://www.linkedin.com/in/aleyna-irem-er-35854424/


    Hocam gördüğün gibi milyon liralık okullardada okusanız alacağınız maaş 3000 tl , şanslıysanız 4000 tl





  • dostum sen gerçekten big4 un consulting kısmıyla audit kısmını karşılaştırıyor musun? bilgiden mezun olmuş birinin auditte mcgilden mezun birinin strateji danışmanlığında çalışması gayet normal. ve ayrıca neden konuyu baltalamaya çalışıyorsun aradığın ilgiyi bulamayınca?

  • Hocam dediğiniz gibi örnekler illaki vardır ama genele vurunca herkes 3000 lira bandında sıkışıp kalmıyor. Başlangıç için 3000 lira olabilir çoğu sektör. Buna bir şey diyemem eleman bolluğundan dolayı fakat iki örnek gösterip bu böyledir diyemezsiniz. Tam tersi olarak ben de bu iki kişi genele vurulduğunda (mezun oldukları okul ve çevresindeki kişiler) daha iyi örnekler varsa ben diğer kişilerden değil de bu iki kişiden şüphe duyarım Bu kadar maddi imkanı ve nispeten Türkiye’nin kalburüstü üniversitelerinden mezun olup hala debeleniyorsa. Bu dediğiniz %90-95’lik kesimiyse eğer ülkenin, biz ölmüşüz de gömenimiz yokmuş derim o zaman
  • Cogu maasa brut denmis zaten. Net olunca iniyordur o rakamlar. Ben de bu sirketlerin bu rakamlari verebilecegini dusunuyorum. Yeni mezun biriine 8k lar sonrasinda 30/40 falan denmis de hayal dunyasi gibi o biraz...3.5 -4 ten basliyordur iste. 5-10 yillik tecrubesi olup terfi alanlarin da maaslari 5 haneye cikiyordur. Bu sirketlere girebilmek de staj yolundan geciyor. Yakinlarimi falan goruyorum yeni mezunlar (cogunlugu koc vs) okurken staj kovalamadiklari icin is bulmakta zorlaniyorlar. Bu sirketlern cogundan red yedikleri oldu tecrubesiz olduklari icin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alexander Volg Zangief

    dostum sen gerçekten big4 un consulting kısmıyla audit kısmını karşılaştırıyor musun? bilgiden mezun olmuş birinin auditte mcgilden mezun birinin strateji danışmanlığında çalışması gayet normal. ve ayrıca neden konuyu baltalamaya çalışıyorsun aradığın ilgiyi bulamayınca?

    Ernst and young consulting 3000 maaş (geçen sene 2800) maaş ödüyor bizzat arkadaşım var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clepsy

    Cogu maasa brut denmis zaten. Net olunca iniyordur o rakamlar. Ben de bu sirketlerin bu rakamlari verebilecegini dusunuyorum. Yeni mezun biriine 8k lar sonrasinda 30/40 falan denmis de hayal dunyasi gibi o biraz...3.5 -4 ten basliyordur iste. 5-10 yillik tecrubesi olup terfi alanlarin da maaslari 5 haneye cikiyordur. Bu sirketlere girebilmek de staj yolundan geciyor. Yakinlarimi falan goruyorum yeni mezunlar (cogunlugu koc vs) okurken staj kovalamadiklari icin is bulmakta zorlaniyorlar. Bu sirketlern cogundan red yedikleri oldu tecrubesiz olduklari icin.

    Staj kovalasanda bulunmuyor kimse stajyer istemiyor, tek yol torpille biryere staja girip sonra ordanda şanslıysan tecrübelerinle iyi biryerde tam süreli iş bulmak. Koç iibfnin %90ı işsiz kaldı geçen sene benim arkadaşlarım oradan mezun , başvuruları cevap almıyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Shepard-

    Hocam dediğiniz gibi örnekler illaki vardır ama genele vurunca herkes 3000 lira bandında sıkışıp kalmıyor. Başlangıç için 3000 lira olabilir çoğu sektör. Buna bir şey diyemem eleman bolluğundan dolayı fakat iki örnek gösterip bu böyledir diyemezsiniz. Tam tersi olarak ben de bu iki kişi genele vurulduğunda (mezun oldukları okul ve çevresindeki kişiler) daha iyi örnekler varsa ben diğer kişilerden değil de bu iki kişiden şüphe duyarım Bu kadar maddi imkanı ve nispeten Türkiye’nin kalburüstü üniversitelerinden mezun olup hala debeleniyorsa. Bu dediğiniz %90-95’lik kesimiyse eğer ülkenin, biz ölmüşüz de gömenimiz yokmuş derim o zaman

    Bundan sonra 3000i bir arada göremeyecek boğaziçi mezunları artık doyum noktasına gelindi bundan sonraki jenerasyonlar direkt işsiz olarak başlıyor ülkenin büyümesi durdu.





  • Ülkecek ötenaziye başlayalım o zaman ya da köprüden el ele atlayalım
  • Bunda haklisin. Bir sekilde kapagi atamayanlar zorda kaliyor. Baba veya tanidik sokmaya calisiyorlar dogal olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clepsy

    Bunda haklisin. Bir sekilde kapagi atamayanlar zorda kaliyor. Baba veya tanidik sokmaya calisiyorlar dogal olarak.

    O stajyer ilanları da o kadar azki hocam, ben okuduğum sürece biryerde çalışmak için çok uğraştım ama olmadı. Zaten staj bile bulamıyoruz nasıl iş bulalım. Bende felik felik torpil arıyorum, milletvekili bir tanıdığımız inşAllah yardım ederse memur olacağım. Özel sektörde 11 ayda 0 iş bulabildim. Geçen pazartesi sigortam.net mt için aradılar sonra bir daha arayacağız dediler aramadılar.

  • Nereden mezundunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clepsy

    Nereden mezundunuz?

    Sabancı

  • Ve devlet memurlugu mu dusunuyorsunuz? Durum o kadar vahim sanirim piyasada
  • Boşver dostum gerçekleri yazarsan inanmıyorlar. Geçen bir başlık açtım 2 yıllık sağlık bölümü okusan bu top ünilerde mühendislik okuyanlardan daha kolay iş bulursun diye. 2002-2003 lü genç kardeşler beni linçledi. Algılayamıyorlar çünkü. Piyasaya çıkıp iş arasalar görecekler.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.