Şimdi Ara

TOP ELEVEN - Menajerlik Oyunu Rehberi / IOS, Android Facebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [simage]http://cdn.nordeus.com/topeleven/web_images/te2015-og.jpg
    [/simage]
    Nordeus tarafından piyasıya 2010 yılında sürülen Top Eleven Android ve IOS cihazların da Facebook üzerinden oynanabilen bir menajerlik oyunu. Günlük ortalama olarak 5 milyon, aylık ise 10 milyon kullancının oynadığı oyun da değişik liglerde, kupalar da ve Şampiyonlar ligin de mücadele ediyorsunuz. Gerçek hayatta ki kurguya benzer bir formatı olan oyun da seviyenize göre bir lige yerleştiriliyorsunuz. O seviye de ki oyuncuların bulunduğu farklı liglerden rakiplerin bulunduğu bir Kupa’da, bunu yerel kupalar gibi düşünün ve Şampiyonlar Ligin de mücadele ediyorsunuz.

    Bu hafta içerisinde yapımı tamamlanan ve oyuna eklenen maç motoru ile bundan böyle maçınızı takip ederken tehlikeli pozisyonları aynı 'Football Manager' oyununda ki gibi 2D şeklinde canlı canlı izleyebilecesiniz. Bu güncelleme ile oyunda ki oyuncu sayısının da artması bekleniyor.
    Takımınız

    Öncelikle takımınızdan başlayalım. Kadronuz da bulundurabileceğiniz oyuncu sayısı maksimum olarak 23. Yedi tane yedek oyuncu hakkınız bulunurken, 4 oyuncunuzu da sakatlıklar ve cezalıklar durumun da kullanabilmek için kadro da bulundurabiliyorsunuz. Oyuncuların kaliteleri yıldızlar ile belirleniyor. En düşük oyuncunun kalitesi 1 yıldız olurken, en kaliteli oyunun kalitesi ise 5 yıldız oluyor. Buna göre oyuncunun gücünü, özelliklerini oyuncunun profiline baktığınız da görebiliyorsunuz. Eğer oyuncunuz bir Süperstar ise, oyuncunuzun yıldızı Beş + Bir veya daha fazla altın yıldızdan oluşabilir. Burada hatırlamanız gereken en önemli şey, ligleri yükseldikçe her oyuncunun seviyesinin 1 yıldız düştüğü olmalı. Örneğin oyuna yeni başlıyorsunuz, henüz birinci ligdesiniz ve 5 yıldızlı bir oyuncunuz var. Bir üst seviyeye yükseldiğiniz zaman bu oyuncu bir yıldız düşecektir.

    Oyuncularınızın emeklilik yaşı genellikle 32’den 35’e göre değişebiliyor. En geç oyuncunuzun yaşı ise 18 olacaktır. Alt yapı tesislerinizin seviyesine göre, alt yapıdan her sezon bir kaç tane genç oyuncu takımınıza katılacaktır. Altınlarınızı kullanarak bu oyunculara imza attırabilirsiniz. Eğer bir oyuncunuzun sözleşmesine bir sene kalmışsa, bu oyuncu ile sezonun son gününe kadar sözleşme imzalamazsanız bu oyuncu takımınızdan ayrılacaktır ve oyuncuyu geri getirmek için yapabileceğiniz hiç bir şey kalmaz. Takımınızın genç oyunculardan oluşması sizin için büyük bir avantaj olur. Genç oyuncular hem daha hızlı kendilerini geliştirirken, hem de uzun vadede daha az transfer yapmanıza sebep olacaktır.

    Takımınızı kurarken, oynayacağınız formasyonu önceden belirlemek sizin için büyük bir avantaj olaraktır. Ben genellikle 3-5-2 veya 4-4-1-1 kullandığım için takımımı ona göre kurdum. Oyunda mesela pozisyonu sol açık olan bir oyuncuyu sağ açıkta kullanırsanız o oyuncunun verimliliği düşecektir ve oyuna katkısı azalacaktır. Oyuncu bulunduğu pozisyonu yadırgayacağı için orada takımınız adına verimli olmayacaktır. Oyun size istediğiniz formasyonu kullanma seçeneceğini veriyor. Kendi oluşturdukları formasyonlar bulunmamakta. Siz oyuncularınızı istediğiniz mevkiye sürükleyerek kendi formasyonunuzu oluşturabiliyorsunuz.

    Taktik kısmından takımınızın nasıl oynaması gerektiğini de ayarlayabiliyorsunuz;
    Takım Anlayışı seçenekleri: Sert Savunma, Defansif, Normal, Ofansif, Sert Hücum
    Pas Yönü; Karışık: Her iki kanattan, Sağdan, Soldan
    Pas Atma Şekli: Kısa, Karışık, Uzun
    Kontra Atak Taktiği: Açık, Kapalı
    Pres Tarzı: Kendi Sahanda Karşıla, Tam Saha Pres,
    Top Çalma Tarzı: Kolay, Normal, Zor
    Markaj Tarzı: Bölgesel, Bireysel
    Ofsayt Taktiği Uyygula: Kapalı, Açık

    Ben kendi takımım da Sert Hücum, Karışık Pas yönü ve Kısa pas atma şeklini kullanıyorum. Hızlı kontra ataklara çıkabilecek kanat oyuncularım bulunduğu için Kontra atak taktiğini açık bıraktım. Rakibin sahasında pres yapan takımım, baskılı bir oyun oynuyor. Burada önemli olan sizin takımınız için en ideal olan taktiği seçmek olacak. Eğer takımınız rakiplerine oranla ligde ki en güçlü takımlardan bir tanesiyse o zaman hücum futbolu oynamanızın ve bol hücum yönü güçlü oyuncularla oynamanızın bir sakıncası olmayacak fakat eğer takımınızı henüz güçlendiremediyseniz, o zaman daha defansif ve kontra atağa dayalı bir futbol oynamak mantıklı olacaktır.

    Oyuncu Özellikleri, Profilleri ve Güçleri


    Oyuncu Profili:

    Oyuncularınızın üzerine tıklarsanız, oyuncunuzun Genel profilini, Becerilerini, İstatistiklerini, Özel Antrenör’ünü, Kontrat detaylarını ve Kendisine gelen transfer tekliflerini görebileceksiniz.

    Genel profil kısmından oyuncularınızın moralini, kondisyonunu size verilen moral ve kondisyon paketlerine göre ayarlayabiliyorsunuz. Eğer oyuncunuz sakatsa, ve sizin çok önemli bir maçınız varsa, oyuncunuzu iyileştirme paketlerini kullanarak tedavi edebiliyor ve maçta kullanabiliyorsunuz. Bu paketleri satın alabilirsiniz, 30 veya 15 saniyelik reklamlar izleyerek kazanabilirsiniz. En önemlisi takım tesislerinizin seviyesine göre oradan da size her gün bu paketlerden verilecektir. Oyuncunuzun kondisyonu eğer düşük ise, kondisyon paketini kullanarak oyuncunuzun kondisyonunu son seviyeye getirebilirsiniz.

    Beceriler kısmından, oyuncunuzun Defansif, Atak ve Fiziksel/Zihinsel özelliklerini görebilirsiniz. Oyuncunuzun hangi özelliklerini antreman yaptırdıkça geliştirmesini istediğinizi de buradan seçebilirsiniz. Örneğin, stoperinizin hücumsal özelliklerini geliştirmesini istemiyorsanız, sadece Defans ve Fiziksel/Zihinsel’i seçebilirsiniz.

    REHBERİN TAMAMI VE SÜREKLİ GÜNCELLENEN LİNK:http://uyuzsu.blogspot.co.uk/2015/08/top-eleven-oyunu.html[/simage]



  • bende 61. seviyedeyim
    form da varmı oynayan arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.