Şimdi Ara

TOMTOM YENİ VER.8XX TURKIYE HARİTASI EKSILER ARTILAR GUNCEL !!!!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
77.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimde hazır go 720T varken hemen alıp haritayı sizlerle paylaşacağım.An ve an şehir ve şehir artıları eksileri buradan yazacağın:böylelikle rakip firmalarla ne boyutta yarışabileceğini anlayacağız.
    Ancak tomtom dünyada dev firmalardan biri Keza teleatlas da öyle.Türkiye için bu seviyede kalacağını zannetmiyorum hep gelişeceğini ümit ediyorum.
    Neyse tomtom alacak dostlar 5 eylül den itibaren buradan benim yazdıklarımı dikkate alarak alıp almayacaklarına karar verebilirler..
    sevgiler..
  • Arkadaşlar altaki linkte verilen teleatlas verisi 2008.07 değil 2008.4 verisidir, bu nedenle tam karşılaştırılamaz. Alta verdiğim linkten Teleatlas haritanın son halini kontrol edebilirsiniz ve yanlış gördüğünüz yerleri düzeltmelerini isteyebilirsiniz.

Saygılar...

http://feedback.infonav.com.tr/infomapfeedback/faces/guestReport.jspx?companyid=1XCYTH3

quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Sitedeki verilerin TomTom'a giden hali bumu daha net değil,yakında belli olur.

Ancak karşılaştırma yapmak isteyen olursa 2008.7 verilerini

Infotech İçinhttp://www.infotech.com.tr/tr/dokuman/ta_ct017709.pdf
    Başarsoft İçinhttp://www.yolbil.com.tr/basarsoft20087.pdf

Adreslerinden bakabilirsiniz.

• Forumda biraz araştırdım ama bulamadım. Daha önce s60v1 için tomtom yüklemiştim,çalışmıştıda. Şimdi s60v3 (n73) için harita programı var mı? Nokianın kendi nokia maps uygulaması var ama Türkiye haritası çok basit yapılmış. Özellikle TR haritası iyi olan bir program var mı?
    fatall amd 1700+{1466Mhz def}(170*13,5=2300Mhz 1,50 V stabil[tr oc şampiyon II.si 2808Mhz])cpu+nb water blok ea
    cpu 20Cº system 20Cº Hdd 20Cº NF7-s v2,0 bios mod merlin d27 Twinmos 2*512mb BH-5 {2,5-3-3-3} 2,9V {Asus 9550 ge/td 250-200stock =oc=500/540} Jaguar B51 5+1 50w_sub_25W*5sat total 190w rms kartal wrc(1-60_2-100_3-140_4-180 stabil)
  • tomtom türkiye ile ilgili yeni bir gelişme var mı?

fiyat 49,95 eur ve 28 mb lık dosya

akşam satın alıp kurup hemen sizlere bilgileri yazmaya başlıyorum.....

http://www.tomtom.com/products/maps/select.php?D=1005&Language=26&P=3452
    "Yaklaşık 165.000 km yol, Sokak ağı kapsama alanı %45" 01/2008 haritasının özellikleri yani satın almayı düşündüğün harita 01/2008 haritası büyük ihtimalle. Bu haritaya EUR 49.95 vermeye değmez. Ama 1 ay içerisinde 04/2008 i yayınlarlarsa üçretsiz günçelleyebiliyorsun ( tomtom ilk bir ay içerisinde yeni harita cıkarsa bedava güncellşiyor benim bildiğim ) ama az bir ihtimal bu.

01/2008 ile 04/2008 arasında ki fark bütün büyük şehirlerin yeniden elden geçirilmesidir. Bu çok önemli bir fark.

Biraz daha bekleyip 04/2008 veya daha üstü bir harita satın almanızı öneririm.

quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

evet gözümüz aydın harita kondu ve aşağıdaki linkten ulaşılabilinir...

• Sayın bilvarch ,

Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Yanlız müsadenizle bir kaç sorum olacak.

1) Bildiğim kadarıyla I go 8 de istediğin kadar kişisel poi ekleyebiliyorsun. Ama garminde bu rakam 500 ile sınırlıymış TOMTOM 720 de ne kadar. Yani ben sık gittiğim yerleri hafızaya alıp kaydetmek istesem en fazla kaçtane kaydedebilirim?

2) Bir örnekle açıklamam gerekirse ziya gökalp bulvarında seyrederken I go 8 de yolun solundaki bina numaraları ekranın solunda ve yolun sağındaki bina no ları da ekranın sağında görünüyormuş. Siz ilerledikçe o an önün de bulunduğunuz bina numaralarına bağlı olarak ekrandaki bina numaraları da değişiyormuş... Bu özellik özellikle gece araba sürerken hoş olur. Bu tomtom 720 için mümkün mü?

3) tomtomun sitesinde harita hatalarını türkçe olarak bildireceğimiz bir yer olacak mı acaba?

4) ülkemizde sık sık yollar uzun süreli kapanıyor (Yol çalışmaları...) Ben kapalı yolu bloklayabilir miyim? Rota hesaplamalarında o yolu dikkate almasın

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koymen -- 4 Eylül 2008; 17:23:30 >

• Verilen linkteki Turkiye haritasinin detaylarini okuduysaniz adamlar hala Ankara ve Istanbuldan bahsediyor arkadaslar. Ve ayrica sadece 81.000 ICN var mis. Basarsoft haritalari 250.000 nin uzerinde ve ayrica *1 il var ,yani bana gore TOMTOM bir arpa boyu bile yol alamamislar. Eski haritalari yeni diye 90 YTL ye satisa cikarmislar.Cikarsinlar detayli harita alalim.Beklentilerim bos cikti. Cok umitliydim dogrusu.

Orjinalden alıntı: @dem

Biraz daha sabredin bence,
    "Yaklaşık 165.000 km yol, Sokak ağı kapsama alanı %45" 01/2008 haritasının özellikleri yani satın almayı düşündüğün harita 01/2008 haritası büyük ihtimalle. Bu haritaya EUR 49.95 vermeye değmez. Ama 1 ay içerisinde 04/2008 i yayınlarlarsa üçretsiz günçelleyebiliyorsun ( tomtom ilk bir ay içerisinde yeni harita cıkarsa bedava güncellşiyor benim bildiğim ) ama az bir ihtimal bu.

01/2008 ile 04/2008 arasında ki fark bütün büyük şehirlerin yeniden elden geçirilmesidir. Bu çok önemli bir fark.

Biraz daha bekleyip 04/2008 veya daha üstü bir harita satın almanızı öneririm.

quote:

evet gözümüz aydın harita kondu ve aşağıdaki linkten ulaşılabilinir...

Sayın @dem;

Tomtom ,tomtom home üzerinden aldığınız haritalar için yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl ücretsiz update hakkı veriyor.Ben 720T yi aldığımda içinde western europe ve canarya adaları paketi vardı.Daha sonra eastern paketini aldım ve eastern paketini 5 ay sonra "replace new map" diyerek yenisiyle ücretsi güncellemiştim.Ancak bu haritanın güncelleme özelliği olmayıp yeni cihaz aldığım için yuklediğim her haritayı 1 yıl ücretsiz güncelleme hakkımın olduğu da olablir.
    Not:Bu arada aslında eastern paketi almasamda olurdu çünki Igo olarak neredeyse olan tüm haritalar elimde ancak,tomtom go720t nin muhteşem ozelliklerini kullanmak için aldım yurt dışında kullanırken araç kiti olarak felan kullanmak daha faydalı sonuçta :) )
    AYrıca 2008/1 olayında haklısınız ancak sabırsızlık işte :)
    alıp bakıp testleri buraya yazmak istiyorum Tekrar uyarınız için teşekkürler..
    sevgiler

• Merhaba bilvarch,

"TomTom’un ‘en güncel harita garantisi’ sayesinde de kullanıcılar, cihazlarını kullanmaya başladıktan sonraki 30 gün içinde daha yeni bir harita yayımlanırsa bu sürümü ücretsiz olarak yükleyebilme şansına sahip oluyor"

Yukardaki yazı Tomtom un sitesinden alıntı buna istinaden ücretsiz güncelleyemeyeceğinizi düşündüğüm için 01/2008 e para vermeye değmez beklemenizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama sizin dediğiniz gibi bir yıl bedava güncelleyeceklerse tabi ki alınır yenisi çıkana kadar bununla idare edilir.

Saygılar...

Bir yıl üçretsiz güncelleme hakkı varsa tabiki alınabilir

quote:

Sayın @dem;

Tomtom ,tomtom home üzerinden aldığınız haritalar için yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl ücretsiz update hakkı veriyor.Ben 720T yi aldığımda içinde western europe ve canarya adaları paketi vardı.Daha sonra eastern paketini aldım ve eastern paketini 5 ay sonra "replace new map" diyerek yenisiyle ücretsi güncellemiştim.Ancak bu haritanın güncelleme özelliği olmayıp yeni cihaz aldığım için yuklediğim her haritayı 1 yıl ücretsiz güncelleme hakkımın olduğu da olablir.
    Not:Bu arada aslında eastern paketi almasamda olurdu çünki Igo olarak neredeyse olan tüm haritalar elimde ancak,tomtom go720t nin muhteşem ozelliklerini kullanmak için aldım yurt dışında kullanırken araç kiti olarak felan kullanmak daha faydalı sonuçta :) )
    AYrıca 2008/1 olayında haklısınız ancak sabırsızlık işte :)
    alıp bakıp testleri buraya yazmak istiyorum Tekrar uyarınız için teşekkürler..
    sevgiler

• quote:

Orjinalden alıntı: koymen

Sayın bilvarch ,

Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Yanlız müsadenizle bir kaç sorum olacak.

1) Bildiğim kadarıyla I go 8 de istediğin kadar kişisel poi ekleyebiliyorsun. Ama garminde bu rakam 500 ile sınırlıymış TOMTOM 720 de ne kadar. Yani ben sık gittiğim yerleri hafızaya alıp kaydetmek istesem en fazla kaçtane kaydedebilirim?

2) Bir örnekle açıklamam gerekirse ziya gökalp bulvarında seyrederken I go 8 de yolun solundaki bina numaraları ekranın solunda ve yolun sağındaki bina no ları da ekranın sağında görünüyormuş. Siz ilerledikçe o an önün de bulunduğunuz bina numaralarına bağlı olarak ekrandaki bina numaraları da değişiyormuş... Bu özellik özellikle gece araba sürerken hoş olur. Bu tomtom 720 için mümkün mü?

3) tomtomun sitesinde harita hatalarını türkçe olarak bildireceğimiz bir yer olacak mı acaba?

4) ülkemizde sık sık yollar uzun süreli kapanıyor (Yol çalışmaları...) Ben kapalı yolu bloklayabilir miyim? Rota hesaplamalarında o yolu dikkate almasın

saygılar...

Tomtom go 720 serisi şu ana kadar gördüğüm en muhteşem cihaz diyebilirim.Ben avrupada gittiğim yerler dahil olmak üzere 651 adet POI ekledim hala devam ediyorum bir sınır görmedim:Bence sınırsız.

Aynı zamanda IGO 2006 ve IGO8 olan bir PNA ya da sahibim ancak kapı numaralarının görünmesi gibi bir şeye rastlamadım yolda ilelerken.Belki SKIN desteği ile oluyırdur ama ben görmedim.Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa yazarsa bende öğrenmiş olurum

Evet TOMTOM HOME yukledikten sonra bir hesap oluşturun ve harita hataları bölümüne iletin yada
    Neval Gündoğan / Ünite İletişim 212- 272 93 13 neval.gundogan@unite.com.tr
    dan destek alın .Belki firma belli periyotlar halinde gelen hataları eksiklikleri toplayım Hollandaya gönderecektir.
    Aynı zamanda eğer map share özellikş cihaz alırsanız anında hatayı araç kiti mantığında hemen merkeze bildirebilirsiniz.Yolda iken bile.Menusunden mapshare bildir i açın hepsi bu eğer araç kiti olarak kullanmıyorsanız hatanız , eve gittiğinizde map share tomtom home a pc yardımıyla bağlanınca merkeze bildirilir.
    Bu sebeple diyorum ya tomtom go 720 muhteşem alet.Hele o menuler yok mu...Mesela IGO da böyle seçenekleriniz çok yok.Tomtom home dan ne isterseniz indirin.Renk şemaları hemde isterseniz araba markanıza göre bile var..Ford sa aracınız gösterge yeşil kırmız ağırlıklı ise şema oynen oyle oluyor...Igo da fadime ile sibel e kalmışken :) tomtom da isterseniz dart vedar dan bile yol tarifi alabilirsiniz.Tüm film kahramanları film yıldızları spor spikerleri 1000 lerce seçenek vb....Araba ikonunu beğenmedinizmi tam 5000 adet farklı ikon sizi bekliyor tomtom home da....ister kart arabası ister gemi ister uçak isterse kendi aracınızın fotoğrafı !!!!! gerçek fotoğrafı!!!
    neyse çok övdüm canım ..insan kendinde olunca yazıyor işte

Elbette bloklarsınız hatta bloklamak ne kelime siz kapalı olduğunu map share ile bildiriyorsunuz türkiyedeki tüm diğer map share li tomtom kullanıcılarının cihazına o bilgi yukleniyor ve o kişilerde buralardan geçen bir rota isterlerse oradan geçirmeyip hemen alternatif hazırlıyor tomtom!!
    kalın sağlıcakla...
    Tomtom go 720 ayrıca tüm sokak isimlerini ve yolların isimlerini size konuşarak bildiriyor.Hatta araç kitnde gelen sms leride okuyor...Ahanda budur!!

• quote:

Orjinalden alıntı: stargazer68

Verilen linkteki Turkiye haritasinin detaylarini okuduysaniz adamlar hala Ankara ve Istanbuldan bahsediyor arkadaslar. Ve ayrica sadece 81.000 ICN var mis. Basarsoft haritalari 250.000 nin uzerinde ve ayrica *1 il var ,yani bana gore TOMTOM bir arpa boyu bile yol alamamislar. Eski haritalari yeni diye 90 YTL ye satisa cikarmislar.Cikarsinlar detayli harita alalim.Beklentilerim bos cikti. Cok umitliydim dogrusu.

Başarsoftun çalışmalarını herzaman takdir ettim ve Alim beyle de tanışıklığımız mevcut.ELbette Türkiye için nerede olduğu belli başarsoftun..En ileride koşmaya devam ediyorlar.Ama hep tek taraflı düşünmek yanlış olur.Tomtom daha yeni Tr de ve başarsoft yıllardır.Bu yüzden haksızlık ediyorsunuz.
    Am şuda bir gerçek Tomtom şu anki türkiye firması yerine başarsoftu tercih etseydi muhteşem olurdu ancak GArmin ve tomtom tam 16 yıldır ezeli rakipler.Birinin kullandığı firmayı ve datayı diğeri kullanmaz.Garmin Tr de başarsoft u seçerek bayağı ileride yarışa başladı.Tomtom u bu zamandan sonra başarsoftu seçme şansı kalmadı.Ancak dua edicez ki tomtom kullanıcıları iç,n hızlı çalışsın Tomtom Türkiye...

• Birazda galiba duygusal yazıyorsunuz sn.bilvarch

1- POI ekleme sınırı iGO8'dede yok
    2- Kapı no'ları 2008.1 datasından itibaren var.
    3- Zaten yazmışsınız.
    4- Sanırım yurt dışındasınız ve ona göre yazıyorsunuz,bu nedenlede kullanıcılar yanlış yönleniyor.Çünki Türkiye'de ikide bir kazılan yolların bildiriminden bu sistem çalışmayacaktır.Ayrıca Türkiye'de TTS olarak yol adlarını okusa ne olur ? Daha Türkçe duyurdukları sitede bile birçok hata varken TTS'te Türkçe yol isimlerini robotik bir şekilde okuması ne kadar mantıklı ? Türkiye'de TTS özelliği olan PND'lerin kaç tanesini kullanıyorlar ?

Siz verilecek Türkiye datasını görmediniz,o nedenle bence görün ve uygulayın.Harita'ya bakıp detaylı demekle maalesef olmuyor.Navigasyon sırasında bakın bakalım sahilde denizdemi gidiyorsunuz ? Yada şehir içinde olmaması gereken yerlerde yol dışındamı gidiyorsunuz.Hemde 2-3 yerde değil çok yerde.Üretici firmanın bu konuda başı ağrıyacak zaten.

Bence yorumları cihazları alanların %99'unun Türkiye'de kullanacağını benimseyip öyle yazmalısınız.

Yoksa daha adı olan çok harika markalar var ama ülkelerinin dışına çıkamıyorlar.

• Dün akşam büyük bir istekle 1 yıldır beklediğim Tomtom Türkiye haritasını aldım. Sabah istanbulda işe gelirken denedim. İş yerinin orda yeni yapılan kavşak tomtom haritasında var. Kısaca baktım, büyük şehirler detaylı ama doğuya gittikce ana yollar var. Bakabildigim istanbul, ankara, izmir, konya, bursa, tekirdag, kayseri detaylı ama sivas için sadece ana yollar var. Tüm türkiyeye bakmadım henüz. 2 hafta sonra ankara'ya gideceğim, eğer ankara belediyesi ile yollar konusunda güreşebilirse tam onay vereceğim.
    Poi sınırlaması diye bir şey benim tomtomda olamaz cunku poileri birleştirebiliyorsunuz. ornegin 300 poi yi bir isim altında ornegin kamp yerleri diye de birleştirince 1 poi oluyor. Tomtom 910 larda 20GB hafıza var. Koy koyabildiğin kadar yani. aynı zamanda arabada mp3 player olarak da kullanıyorum. sesli kitap okuyor. telefonla bluetooth üzerinden uzaktan kumandası ile telefon açabiliyorum. bunlar tabii 910 için geçerli. Türkiyede satacakları cihazda neler var bilmiyorum .
    Yol kapalı olunca, baska rota üzerinden gitmek isterseniz, istediğiniz poi ye ugrasın dersesniz tomtom anında size cevap verir.
    tomtom türkiyede ofis açtığı için ve işin içine arçelik de girdiği için harita hatalarını türkçe tabii ki bildirebilirsiniz. Haritayı denedikce haber vermeye çalısacağım.

• Cevaplar için herkese teşekkürler..

acaba tomtom 910 veya 720 de ilk açılışta uyduya çok hızlı bağlanılmasını sağlayan SiRFInstantFixII özelliği var mı? Waas+Egnos özelliği ise heraldevardır diye düşünüyorum?

Son olarak tomtom 910 da 20GB hafıza varmış Bu içinde disk olduğu anlamına mı geliyor. 20GB gerçekten büyük bir değerde...

Saygılar...
  • 910 da dahili hafıza var. SD veya benzeri kard kullanılmıyor. Açıkcası uyduya nasıl bağlanıyor bilmiyorum. Ama uzun süre kullanmazsam ilk buluşu açık alanda 2-3 dakika, kapalı alanda 4-5 dakikayı buluyor. Hergün kullanırsam ilk açıldığında açık alanda hemen buluyor, kapalı alanda 1 dakika civarında sürüyor. Ayrıca QuickGPSfix diye bir özellik var. Bilgisayardan tomtomu update yaparsanız en güncel uydu yerlerini tomtoma yüklüyor ve tabii ki buluşlar daha kısa sürede oluyor.
    Yollarda uyduyu bulduktan sonra uzun tünellere girmezseniz uyduyu kaybetmiyor. Tünel çıkışında tekrar buluyor. Benim çok hoşlanmadığım tarafı Türkçe seslendirmenin kötü olmasıydı. Sanırım şimdi güncelleme ile daha iyi seslendirme olur.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.