Şimdi Ara

Tomtom mu Başka Marka mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Navigasyon cihazına ihtiyacım oldu ve birazcık piyasa araştırması yapıp Tomtom Start 20 Navigasyon Cihazının fiyatından dolayıhttp://www.electroworld.com.tr/p/tomtom-start-20-navigasyon-cihazi/ (119 tl) almaya karar verdim. Ancak tomtomla ilgili yorumları okuduğumda biraz kararsız kaldım. çoğu arkadaş cihazın iyi ancak haritanın yetersiz olduğunu söylemiş. Benimde aradığım, kullanımı basit, kolay arama yapabileceğim, genelde şehir içi kullanacağım fiyatıda maksimum 150 tl olacak bir cihazdı. Herkes başar soft un haritalarından bahsetmiş ama genelde o cihazlarda biraz pahalı gibi geldi. sizden tavsiyeler bekliyorum, electroworld deki fiyatta yaklaşık 30 tl daha ucuz diğer tomtom satan yerlere göre. Ne yapmalı0 ne almalıyım ?







  • yorum yapacak usta arkadaşlar yok mu.fikirlerinizi merak ediyorum
  • Bu kadar insan yanılıyor olabilir mi?
    selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bende onu merak ediyorum. acaba tomtom mu alsam yoksa bahsettiğim özelliklerde bir model belirlememde anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodehimini

    Merhabalar. Navigasyon cihazına ihtiyacım oldu ve birazcık piyasa araştırması yapıp Tomtom Start 20 Navigasyon Cihazının fiyatından dolayıhttp://www.electroworld.com.tr/p/tomtom-start-20-navigasyon-cihazi/ (119 tl) almaya karar verdim. Ancak tomtomla ilgili yorumları okuduğumda biraz kararsız kaldım. çoğu arkadaş cihazın iyi ancak haritanın yetersiz olduğunu söylemiş. Benimde aradığım, kullanımı basit, kolay arama yapabileceğim, genelde şehir içi kullanacağım fiyatıda maksimum 150 tl olacak bir cihazdı. Herkes başar soft un haritalarından bahsetmiş ama genelde o cihazlarda biraz pahalı gibi geldi. sizden tavsiyeler bekliyorum, electroworld deki fiyatta yaklaşık 30 tl daha ucuz diğer tomtom satan yerlere göre. Ne yapmalı0 ne almalıyım ?

    (Bunlar defalarca defalarca konuşuldu, ancak TOMTOM'un meşhur teknomarketlerle her kampanya yapışında tekrar tekrar aynı şeyler soruluyor. Teknomarketlerde "PRİM" canavarına dönüştürülen elemanlar o stantlarda insanlara TOMTOM'u nasıl yağlıyorlar ballıyorlar bilseniz şaşarsınız. İnsan ister istemez TOMTOM almayı düşünebiliyor TOMTOM satış kanallarını zorlamasa bence Türkiye'deki pazar payı %5 bile olmaz ya neyse...)




    Navigasyon cihazlarında öncelikle (marka bağımsız konuşacak olursak);

    - Harita ve POI (önemli yerler/ilgi çekici noktalar) kalitesi,ardından ücretsiz güncelleme süresi

    sonra da;
    - işlemci gücü, ekran parlaklığı ve yazılım çok önemlidir.


    Haritanız ve POI bilgileriniz kaliteli değilse aradığınızı bulamazsınız. Dünyanın en kaliteli cihazı da olsa data yönüyle kötüyse size zorluk yaşatır.
    Şu an için bildiğim ve denediğim ürünler arasında Türkiye için en kötüsü TELEATLAS haritalarıdır. NAVTEQ biraz daha iyi ve şu an için en iyisi BAŞARSOFT.
    Öncelikle bu gerçeği bilmeniz gerekir.

    Onran sonra;
    ekran parlaklığı, işlemci gücü ve yazılım önemlidir... Ekran parlaklığı yeterice iyi değilse gün ışığında cihazı göremezsiniz, sadece sesli komutla yetinmek zorunda kalırsınız.




    Bir kaç örnek vereyim:

    - GARMIN (+Başarsoft data) marka cihaz alıp aradığınız bir çok yere ulaşabilirsiniz. Ekran parlaklığı mükemmele yakındır, orta üzeri modellerden alırsanız işlemci gücü de iyidir. Ancak cihaz üzerinden kendiniz kolayca hız kamerası ekleme-çıkarma, POI (önemli yerler) ekleme gibi ekstralar isterseniz GARMIN sınıfta kalır.
    Ayrıca;
    GARMIN eğer Türkiye'de TELEATLAS haritayla satılsa tıpkı TOMTOM gibi en geriden gelir ve nal toplardı. Şu an için GARMIN (Asus grubuna ait markadır) sırf malzeme kalitesi çok iyi ve haritası BAŞARSOFT diye çok satıyor. IGO yazılım ve BAŞARSOFT haritalı cihazlar kadar satamasa da iyi satıyor diyebiliriz. Sadece standart bir yazılımı var, ekstra hiç bir özelliği yok. Harita datalarında aradığınız veriye ulaşırsınız, ancak cihaz üzerinden data ekleme-çıkarma mümkün değildir. Hazır paket kullanırsınız yani...

    - TOMTOM ise aynı sınıf ürünlerde donanım kalitesi GARMIN kadar olmasa da iyi, fiyatı iyi, fakat haritasının T.A. olması yönüyle ülkemiz için kötü bir üründür. Yazılım özelliklerini biraz karıştırdım, IGO kadar iyi gelmedi ama eminim iyice karıştırsam mutlaka IGO tabanlı yazılımlardaki ekstra özellikleri bulacağım.

    - Harita ve diğer dataları BAŞARSOFT olan ürünlere baktığınızda GARMIN ve IGO tabanlı ürünlere yönelmeniz gerekir. Eskiden beri piyasadaki markaları incelerim. IGO ve BAŞARSOFT ikilisini kullanan PIRANHA, NAVITECH, NEXT ve hatırlayamadığım diğer markaları defalarca inceledim. Bana o zamanlar bunlardan herhangi birini almak TOMTOM almaktan çok daha akıllıca gelmişti.




  • Yukarıda dediklerimi ciddiye almazsanız TomTom için şu konuları okumanızı öneririm. Ondan sonra daha net fikirlere sahip olursunuz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_52982985/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_43653797/mpage_7//tm.htm#68986880 (konunun son sayfasının linki. sadece son sayfayı okusanız yeter bence)
    http://forum.donanimhaber.com/m_69129456/tm.htm




  • Başarsoft haritalı

    http://www.hizlial.com/u22.011.4310.0033/navitech-px-406-43-portatif-navigasyon-cihazi

    Garmin Nuvi 40 modelide şok marketlerde 169 tl den satışa sunuluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogoksel

    Başarsoft haritalı

    http://www.hizlial.com/u22.011.4310.0033/navitech-px-406-43-portatif-navigasyon-cihazi





    Navitech PX-406 4.3'' Portatif Navigasyon Cihazı
    Bence uzak durulması gereken bir ürün. MTK işlemcili navigasyon cihazlarında genel olarak hız yetersizliği ve GPS alıcılarından kaynaklı geç uydu bulma problemleri yaşanır.

    İşlemci gücü yetersiz ve tıkanmalar yaşatır diyorum. Bunu biraz somutlaştırayım:
    Ekran görüntüsüne bakarak o cihazda IGO AMIGO yazılımı var diyebilirim.
    IGO AMIGO yazılımı "IGO My Way 8.xx" yazılımına göre biraz daha fazla işlemci gücü ister.
    Ben aynı işlemciye ve aynı "yüksek hassasiyetli" (yersen) GPS alıcısına sahip bir SUNNY cihaz almıştım.

    Şunu almıştım:http://www.sunny.com.tr/urun_detay.aspx?kat=334&urn=1456&lang=tr-TR&srt=ZA
    ŞOK marketlerde 89-90 TL miydi neydi...

    Üzerine IGO8 veya IGO Amigo yazılımı kurduğumda;
    IGO8 yazılımını sınırlarda çalıştırıyordu. Görsel bazı öğeleri (3D binalar vb.) kapatmam gerekti. IGO AMIGO yazılımını ise hafif takılarak çalıştırıyordu, görsel öğeler yine kapalıydı. Ayrıca belirli periyotlarla cihaz 3-5 saniye süreli tıkanmalar yaşıyordu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogoksel

    http://www.hizlial.com/u22.011.4310.0033/navitech-px-406-43-portatif-navigasyon-cihazi


    Konusunu da şimdi buldum:

    MTK 500mhz işlemcili ve "yüksek hassasiyetli(!!!) uydu alıcılı" GPS ile ilgili tecrübelerim....
    http://forum.donanimhaber.com/m_66000655/tm.htm#msglink_66736687



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 18 Aralık 2012; 18:42:39 >




  • Navitech ve Sunny çok farklı cihazlar,

    sunny MTK işlemcili, Navitech ise MStar dualcore, Sunny de GPS chipi ile 64 kanal olduğu dışında bilgi yok, Navitech de ise MSR2112 olarak belirtmiş.
    MTK ve MStar farklı üreticiler, hoş 2013 te birleşmek için hisse alımlarına başlamışlar.
    http://www.mstarsemi.com/products_GPS.php
    http://www.mediatek.com/en/index.php

    Sunny 2 gb, navitech 4 GB Nand-Flash Dahili Bellek.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım
    GPS işlemcisinde sanırım bir problem var. Cihazı her tarafı açık bir alanda çalıştırdığım halde bile, bir sürü uyduya son derece güçlü olarak bağlıyken bile yerimde sabit dururken sanki bir ileri bir geri gidiyormuşum gibi farklı farklı noktalarda gösteriyordu. Bulunduğum noktayı üst üste 2 kez bile tam olarak göstermiyordu. Bu yüzden de sabitken bile "GPS INFO" kısmında hız kısmında "0,5 km/sn, 1 km/sn" diye hız verisi gösterip duruyordu.



    Sizin incelemede bahsettiğiniz sabit dururken meydana gelen konum sıçramaları, her gps kullanıcısının bildği doğal bir durumdur. Bu nedenle navgasyon cihazlarında yol konumunu koru seçeneği vardır. Askeri GPS cihazları gibi cm bazında hasssasiyeti olmayan sivil cihazlarda iyi bir alış ortamında 3-10 metre, kötü bir alış durumunda (yüksek binalar, orman, derin vadi vb) 30-40 metreye varan sıçramalar olur.

    yinede 500 mhz primo için yetersiz gelebilir, ancak arkadaşımızın belirttiği bütçe içerisinde ancak bu işlemci ve ram alınabilir. 4.3 ekran için 500 mhz (dual core) ve 128 ram amigo için yeterli gelecektir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 18 Aralık 2012; 16:24:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogoksel

    Navitech ve Sunny çok farklı cihazlar,

    sunny MTK işlemcili, Navitech ise MStar dualcore, Sunny de GPS chipi ile 64 kanal olduğu dışında bilgi yok, Navitech de ise MSR2112 olarak belirtmiş.
    MTK ve MStar farklı üreticiler, hoş 2013 te birleşmek için hisse alımlarına başlamışlar.
    http://www.mstarsemi.com/products_GPS.php
    http://www.mediatek.com/en/index.php

    Sunny 2 gb, navitech 4 GB Nand-Flash Dahili Bellek.
    ...........


    Hay Allah, ben gerçekten de MTK ile MSTAR işlemcilerini aynı firma sanıyordum. Sayenizde ayrı olduklarını öğrenmiş oldum.
    Aslında benimkisi biraz da peşin kabullenme, şöyle ki: Bugüne kadar satın aldığım veya çevremdekilere alıverdiğim navigasyon cihazlarından "SIRF" işlemcililer gariç geri kalanında hep yavaşlık problemi vardı. Yani "Sirf 500mhz" işlemci ile diğer 500mhz işlemciler arasında ciddi hız farkları vardı.

    (Bu arada ufak bir düzeltme: SUNNY 4,3" navigasyon cihazı tanıtımında 2GB deniliyor, ürünlerde ise 4GB dahili bellek çıkıyor)

    Navigasyon cihazlarındaki sıçramadan bahsetmişsiniz. Demek istediğinizi gayet net anladım da ben bugüne kadar SUNNY cihaz kadar sıçrayanını da görmedim. Şöyle ki: Aracınız sabit, navigasyon cihazının yazılım ekranında sanki siz bir ileri bir geri ilerliyormuşsunuz gibi ekran bir ileri bir geri dönüp duruyordu. Programdan çıkıp cihazın ana menüsündeki (adını yanlış hatırlıyor olabilirim) "GPS INFO" kısmına girince de hızınız artı eksi olarak sürekli 3-4km/saat gibi görünüyordu. Yani cihaz bulunduğunuz yerle ilgili o kadar çok farklı noktalar veriyor ki sabit olduğunuz halde ilerilerde veya gerilerde bir nokta vererek sizi sürekli hareketliymiş gibi gösteriyordu.

    Bu kadar büyük "aktif sapmaları" ilk defa SUNNY cihazlarda görmüştüm. Diğer Çin malı cihazlarda bulunduğumu noktayı 30 metre kadar farklı bir yerde (sürekli basit) gösterene rastladım da sürekli oynak halde bu kada dağıtanını hiç görmemiştim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodehimini
    ......... Benimde aradığım, kullanımı basit, kolay arama yapabileceğim, genelde şehir içi kullanacağım fiyatıda maksimum 150 tl olacak bir cihazdı. Herkes başar soft un haritalarından bahsetmiş ama genelde o cihazlarda biraz pahalı gibi geldi. sizden tavsiyeler bekliyorum, ..............


    Hazır zamanım varken navigasyon cihazlarıyla ilgili 4 yıllık acı/tatlı tecrübelerimi paylaşayım. Bu 4 yılda az çok tecrübelerimiz oldu, bu konuda çok meraklı olduğum için her geçen gün yeni bir şeyler daha öğrenmeye devam ediyorum. Yazdıklarımı sonuna kadar okursanız belki de "hikayenin başında veya bir kaç paragraf ilerisindeki benim" diyeceksiniz. O yüzden cihaz almadan önce yaşadıklarımı okumanızı tavsiye ederim, yoksa zaman zaman bende olduğu gibi hayal kırıklıkları yaşarsınız:




    Navigasyon cihazı alırken ben de ilk zamanlar "EKONOMİK OLSUN NE OLURSA OLSUN" diyordum. Ancak zamanla bu cihazlara olan merakım artıp farklı cihazlar kullanmaya başladıkça sonunda NEXT-555 modeline kadar geldim.

    2008 yılında İlk aldığım Çin malı aluminyum kasalı ve SIRF işlemcili (yanılmıyorsam 372 ya da 400mhz idi) 5" navigasyon cihazını ilk kullandığımda "Süper" demiştim. O zamanlar kim sonra "En iyi cihaz budur" derdim. Çünkü ona alternatif sadece Garmin Nüvi200 görmüş ve kullanmıştım. Çin malı IGO yazılımlı cihazın GARMIN'e göre aradığım adresleri ve POI'leri (önemli yerler) bulma başarısı çok daha iyiydi. Üstelik POI ekleme, hız kamerası ekleme, rota kaydetme özellikleri falan vardı.

    Kullanmaya devam ettikçe ve zamanla harita+POI dosyaları şiştikçe işlemci gücünün önemli olduğunu anladım ve ilk fırsatta 500mhz işlemcili ve 64ram'lı bir cihaza geçtim. O sıralar IGO My Way ve IGO AMIGO vardı.

    Daha sonra IGO PRIMO çıktı ve birden "RAM" faktörü etkili oldu. Artık en az 128MB ram lazımdı. 128MB ram'lı cihaz aldık. IGO PRIMO 1.2 denedik, ancak bu sefer de RAM yeterli gelmesine rağmen 500mhz işlemciler bu yazılıma az gelir oldu. Bu sefer de başımıza CPU derdi çıktı.

    600mhz işlemcili ve 128MB RAM'lı Çin malı cihaz aldım. IGO PRIMO 1.2 yazılımında bazı ufak tefek görsel öğeleri kapatarak çok iyi çalıştı. Ancak PRIMO 2.0 çıkınca 600mhz işlemcilerin de miyadı doldu.

    Bu arada toplamda 10-12 cihaz satın aldığımız zamanlar ise uyduya bağlanma süreleri arasındaki devasa zaman farklarını fark ettim! Nedense SIRF işlemcili cihazlar çok daha kısa sürelerde uydulara bağlanıyor ve yazılım erkenden çalışmaya başlıyordu. Navigasyon cihazı satın alırken kriterlerim arasına bir de "UYDU BAĞLANTI SÜRESİ" eklenmişti.

    Tabi bu arada aldığım ve çevreme alıverdiğim tüm cihazların ekran parlaklıkları GARMIN gibi değildi, ekranların hiç biri gün ışığında görülmüyordu. Buna rağmen "GARMIN gibi işlevsiz bir yazılımla gün ışığında bile görünen harika bir ekrana sahip cihaz kullanacağıma Çin malı ekranı sönük ve IGO yazılımlı cihaz kullanırım daha iyi!" dedim.

    Bu anlayış çevremdeki arkadaşlardan birine aldığım bir 4,3" cihazda harika bir ekran parlaklığı olduğunu görene kadar devam etti. Bu sefer de ilk fırsatta "PARLAK EKRANLI ve IGO YAZILIMLI" cihaz almam lazım dedim. Ancak o parlak ekranlı harika cihaz eBAY'de satıştan kalktı (menüsü IPHONE görünümlü menüydü), satıcıya o kadar mesaj atıp aynı cihazdan bir tane daha veya aynı parlaklıktaki ekrana sahip farklı bir cihaz göndermesini söyledim. Maalesef aynı parlaklıktaki ekrana sahip bir başka model yoktu.

    Yerlilere baktım, o güne kadar IGO yazılımlı ve parlak ekrana sahip pek bir yerli marka da görmemiştim. Bu arayış NAVITECH ve NEXT markalarıyla karşılaşana kadar devam etti. Bir de MLS DESTINATOR diye bir markanın o gün için incelediğim bir modelinde ekran parlaklığı iyiydi, ancak işlemci gücü zayıf ve fiyatı çok pahalıydı.

    Tam da Navitech QXV-5xxW (beyaz bir kasaya sahipti) gibi bir model cihaz alıyordum... Ekran parlaklığı iyiydi, malzeme kalitesi vasat üstüydü, ışık sensörü vardı (ciddi bir yenilik ve kolaylık), çok işlevsel ve sorunsuz olacağını sanmam ama "VR-sesli komut" özelliği de ekstrasıydı... Tam bunu alacaktım -ki bunun işlemcisinin de IGO PRIMO 2.0 yazılıma yetmediğini gördüm. Tüm görsel özellikleri kapatmama rağmen (3D bina, POI, işaretler, DEM-yeryüzü şekilleri) o işlemci o yazılıma yetmiyordu.

    En sonunda "Ekran parlaklığı NAVITECH ile aynı, ışık sensörü yok ama bunu da IGO PRIMO yazılımındaki gece/gündüz otomatik ışık ayarı ile örterim, işlemci gücü iyi, RAM yeterli, TBS trafik bilgi sistemi aparatı da ekstrası..." deyip NEXT YE-G 555 navigasyon cihazı aldım. 250 TL'ye kadar çıkıp bunu aldım, yoksa 177 TL'ye NEXT 515 alacaktım, tamamen aynı teknik özellikler, ekran parlaklığı falan aynı, sadece kasa değişik ve TBS yok. Tabi bu modeller ekran parlaklığı yönüyle iyi ama GARMIN kadar iyi değil, çok güneşli havada ekran görünüyor ama Garmin kadar çok iyi seçilemiyor. Buna rağmen şu anki modeller arasında benim ihtiyaçlarımı karşılayan en iyi ürün!

    Yoksa şu an iyice araştırsam kargo dahil 42-43 dolar (80 TL bile değil) verip büyük olasılıkla 500-533mhz SIRF işlemcili, vasat ekranlı, IGO yazılımlı bir Çiin malı cihazı alma olanağım da var ama almıyorum.
    Çünkü biliyorum: Yok efendim acil bir işim çıktı da uyduya geç bağlandığı için beni çıldırttı, yok efendim hafif güneşli günde bile ekranı görünmüyor, yok efendim ekrandaki görüntü işlemci yetersizliği yüzünden kare kare atlıyor deyip ben o cihazı yere çarparım.



    Eğer navigasyon cihazını acil durumlarda kullanmayacaksanız, ben düğmesine basar 1-2 dakika bekleyip yazılımın çalışmasını beklerim diyorsanız, ekranı hafif güneşli havada bile görememek (örnek: Piranha Infiniti) önemli değilse en ucuz cihazı alın geçin tabi.



    Sözün özü: İhtiyacınızın ne olduğu, beklentileriniz ve şu an için öngöremeyip ileride anlayabileceğiniz ihtiyaçlar (onlar da büyük oranda ve büyük olasılıkla yukarıdaki paragraflarda vardır) çok önemli!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 18 Aralık 2012; 19:02:52 >




  • Cevaplarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Tomtom'dan kesinlikle vazgeçtim. Harita kesinlikle Başar olmalı gibi, burdaki ve diğer sayfalardaki yorumlardan bunu çıkardım.
    Büyük oranda Next almaya karar verdim. Şuan modelini düşünüyorum. Next 515 5.0'' , Next 565 TMC'li 5.0'' ve Next 555 TMC'li 5.0'' bunlardan birini seçip alacağım gibi görünüyor. TMC Trafik Bilgi Sisteminin Ankarada işime yaramayacağına inanırsam Next 515 alacağım sanırım. Sizlerin model seçimimde yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi era13 -- 18 Aralık 2012; 20:59:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodehimini

    Cevaplarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler.Tomtom'dan kesinlikle vazgeçtim. Harita kesinlikle Başar olmalı gibi, burdaki ve diğer sayfalardaki yorumlardan bunu çıkardım.
    Büyük oranda Next almaya karar verdim. Şuan modelini düşünüyorum. Next 515 5.0'' , Next 565 TMC'li 5.0'' ve Next 555 TMC'li 5.0'' bunlardan birini seçip alacağım gibi görünüyor. TMC Trafik Bilgi Sisteminin Ankarada işime yaramayacağına inanırsam Next 515 alacağım sanırım. Sizlerin model seçimimde yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.


    TMC/TBS sistemi Ankara merkezde radyo yayınlarının iyi olduğu yerlerde çok olay bildiriyor, olay derken trafik sıkışıklığı, kaza, yol çalışması gibi yani... Ancak Etimesgut, Eryaman, Sincan gibi merkezden daha uzak yerlerde olay bildirimi daha az. Tahminim bunun nedeni TBS bilgilerinin alındığı radyo sinyallerinin merkezden uzaktaki yerlerde alınamaması.

    Örneğin; Eryaman/Optimum AVM'nin önünde cihazı açıp 7-8 dakika sonra baktığımda yoğun trafik saatleri (18:00) olmasına rağmen 6-7 olay bildirimi yapılıyor ve Ankara merkezden bir yere rota vermesini istediğimde bu 6-7 olayı baz alarak yolu belirliyor. Ancak yolda giderken AOÇ Çiftlik kavşağının oralarda bir bakıyorum 6-7 olay sayısı bir anda 70'lere çıkmış! AOÇ'yi geçince de yeni gelen bilgilere göre ve yazılımın ayarlarına göre (gecikme değeri X dakikayı aşarsa alternatif rota öner) yolda size alternatif rota sunuyor. Tabi seyir halindeyken yeni çizdiği rotaya bakmak ve makul mu değil mi düşünmek için zaman pek olmayabiliyor. Eğer o 70 küsur tane trafik olayını başta OPTİMUM AVM'nin orada verseydi rotayı tamamen bu trafik bilgilerine göre çizecekti. Benceki mevcut ayarlara göre durum böyle...

    Somutlaştırayım: 10 Kasım günü Eryaman OPTİMUM AVM önünden Anıtkabir/Tandoğan meydanına gitmek istediğimde navigasyon cihazı son derece mantıklı biçimde Anıtkabir'e giden en hızlı yol olan İstanbul yoluna soktu. Ancak bir de baktım ki AOÇ kavşağına gelince rota iç caddelere kayıp AOÇ Çiftlik Kavşağı ile AnkaMall AVM arasını yan yollardan çizdi. Nedenini anlamak için TBS olaylarına baktım, Optimum AVM'nin orada aldığı az sayıdaki trafik olaylarından birinde "İstanbul yolunun AOÇ kavşağı ile AnkaMall arası tıkalı" raporu vardı ve cihaz bunu baz alarak direk yan yollardan rota çizdi. Gerçekten de AOÇ'ye kadar gittiğimde sonrasının tıkalı olduğunu görüp iç caddelerden gittim. Ancak bir başka gün aynı yerdeki (Çiftlik kavşağı*AnkaMall arası) tıkanmayı Etimesgut'taki TBS istasyonları almadığı için cihaz dümdüz İstanbul yolundan rota çizdi. AOÇ'ye yaklaşırken yeni TBS olaylarını radyodan çekince bu sefer yolda alternatif rotalar önermeye başladı. Bu sefer önünüzde iki seçenek var: Ya gözü kapalı hepsine onay verip şansınızı alternatif yollarda deneyeceksiniz, ya da yolunuza İStanbul yolundan düz devam edip ilerideki olası tıkanıklığa yakalanacaksınız. Ben bu sefer düz devam ettim ve AOÇ Çiftlik kavşağı ile AnkaMall arasında çokta önemli bir tıkanıklık olmadığını gördüm. TBS'de bilgiler biraz gecikmeli geliyor, sizden 10 dakika önce o noktada tıkanıklık varsa o an size yeni ulaşmış olabiliyor.




  • ben basarsoft haritalı ömür boyu guncellemeli ıgo yazılım var die gittim salak gibi piranha evoque aldım 150 tl ye ne guncelleme yapılabiliyor nede adres bulabiliyor nede bluetoothu kullanılabiliyor hepsi hikaye gidip geri verip paramı iade alıcam diğer markaları bilmiyorum.ama piranha almayın çok sıkıntı çektim 20 gündür istanbul esenyurt yazıyorum daha esenyurtu bulamıyor maslakta sokak ismi gi,riyorum sokağı bulamıyor kendi oturduğum evin sokağını bile yanlş biliyor.müşteri hizmetleri filan zaten hilkaye yok ilgisiz biriniş oturtmuşlar çözüm mözüm ürettiği yok papağan gibi 2 kelima ezberlemiş aynı şeyleri tekrar edip duruyor.
  • @Ulaş-ım deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederim. Bende açıkcası Ankarada yeni araba kullanmaya başladım. Çok gezen biri de değilim arabayla, enazından şuan. Sizinde anlattıklarınızdan sanki tmc ye gerek yok fikri ortaya çıkıyor benim durumum için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodehimini

    @Ulaş-ım deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederim. Bende açıkcası Ankarada yeni araba kullanmaya başladım. Çok gezen biri de değilim arabayla, enazından şuan. Sizinde anlattıklarınızdan sanki tmc ye gerek yok fikri ortaya çıkıyor benim durumum için.

    TMC yada TBS adına ne derseniz, alacağınız navigasyon cihazının kullanım süreniz en az 2-3 yıl olacağını düşünün ve sistemin henüz emekleyen bir bebek olduğunu da göz önüne alırsanız, önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde o bebek koşarken dışardan izlemek bence yazık olur. Bu nedenle 50-100 tl arasında fazladan harcama ile hem donanım olarak daha gelişmiş hemde önümüzde gelişen sistemlere açık bir cihazı ben tercih ettim, size de tavsiyem bu yönde olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

    Navigasyon cihazlarındaki sıçramadan bahsetmişsiniz. Demek istediğinizi gayet net anladım da ben bugüne kadar SUNNY cihaz kadar sıçrayanını da görmedim. Şöyle ki: Aracınız sabit, navigasyon cihazının yazılım ekranında sanki siz bir ileri bir geri ilerliyormuşsunuz gibi ekran bir ileri bir geri dönüp duruyordu. Programdan çıkıp cihazın ana menüsündeki (adını yanlış hatırlıyor olabilirim) "GPS INFO" kısmına girince de hızınız artı eksi olarak sürekli 3-4km/saat gibi görünüyordu. Yani cihaz bulunduğunuz yerle ilgili o kadar çok farklı noktalar veriyor ki sabit olduğunuz halde ilerilerde veya gerilerde bir nokta vererek sizi sürekli hareketliymiş gibi gösteriyordu.

    Bu kadar büyük "aktif sapmaları" ilk defa SUNNY cihazlarda görmüştüm. Diğer Çin malı cihazlarda bulunduğumu noktayı 30 metre kadar farklı bir yerde (sürekli basit) gösterene rastladım da sürekli oynak halde bu kada dağıtanını hiç görmemiştim.




    Bu donanımdan çok yazılım ile ilgili bir ayar, sunny kullanmadım hangi skin var bilmiyorum ama, bir yerlerinde GPS güncelleme sıklığı gibi bir şeyler olması lazım. örnek veriyorum saniyede 30 okuma dediğiniz zaman 100 metre bile atabilir ama saniyede 10 okuma dediğinizda bu sapmalar düşer. Bazı GPS yazılımlarında accuracy-doğruluk değeri de hesaplanır, yani o an ölçülen koordinatların belirsizlik hesabı gibi bir şey. Bu değer 10 üzerinde ise okumayı dikkate almaz. şu an bu yazılımları kulllandığım cep bilgisayarı x51v yanımda değil ekran görüntüsü koyamıyorum. Ama bir fırsat bulursam sabit konumdaki koordinat sıçramalarını yüklemeye çalışacağım.




  • http://www.tecnolojiavm.com/urunler/oblio_nav-basic_43_navigasyon_cihazi/87/?ref=akakce&v=1.7.3 burdaki fiyat ve cihaz hakkındaki düşünceleriniz nedir peki?
  • Arkadaşlar cihaz tavsiye konusu illegal yazılım muhabbetine kaymakta bildiğinizgibi kurallar gereği bu işlemlerin forumda konuşulması yasak.İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.