Şimdi Ara

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege [PC ANA KONU] (214. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.474
Cevap
116
Favori
345.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten düşükten, yüksek hertz'e geçince akıcılığı anlamıyorsun. Yüksekten düşüğe geçince farkı anlıyorsun. :) Kullandığım 144hz'lik monitörden, bir süreliğine, eski 60hz'lik monitörüme geçince az kalsın kör oluyordum. Halbuki 60'tan 144'e geçince o kadar da fark yokmuş lan diye düşünüyordum kafamda.

    Size şu kadar net söyleyeyim; Serenity 30 hz'de, ben 240 hz'de oynayayım, çok büyük bir ihtimalle yine Serenity alır. Avantaj sağladığı tabikide bir gerçek ama seni olduğun seviyeden alıp bambaşka bir boyuta taşımıyor.
  • 180 200 farketmez 60hz ile diamond ım tek başıma varmı ötesi?
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    Çok büyük ihtimalle yine Serenity17 alırsa gayet iyi oynuyorsun demektir dostum

    Yani ufak da olsa bir ihtimal senin kazanma şansın var

    Ben bu oyunu 60 hz'de hiç oynamadım. Ama The Witcher 3'ü 60 hz'de bitirdikten sonra 144 hz'de oyunu açtığım an çok farklı geldi oyun bana, işte 60 kare göreceğinize 144 kare görüyorsunuz (Eğer 144 FPS alıyorsanız). Sürekli oynanan oyunlarda fark anlaşılır diye düşünüyorum.

    Oyunda ufak ufak ama toplamda büyük olacak bir sürü avantaj sağlayan etken var. Örneğin kulaklığın iyi olması da hz'den daha önemli. Nezdimde aim en önemlisi, sonra harita bilgisi geliyor, sonra server ve FPS, sonra ses kasmak, sonra hz, sonra klavye mouse mousepad rahatlığı diye gidiyor.




  • Hepimiz 1080p de oyun oynamaya alıştık. Yıllarca bu çözünürlükte mouse dpi ayarını yaptık, kullandık. Bunu dememin sebebi, 27 inc / 2560x1440 çözünürlükte bir monitöre geçtiğinizde afallıyorsunuz. Sebebi ise hem gözünüz hem mouse kasınız 1080p ye alıştığından bir süre özellikle fps oyunu oynuyorsanız sizi negatif anlamda çok etkiliyor. Aldığınız fps baya bir düşüyor çözünürlük yükseldiği için, 27 inc monitöre alışamıyorsunuz eğer oyunu monitöre yakın oynuyorsanız (burada çok boyun ağrısı çekiyorsunuz). Fps niz düştüğü için oyun akıcılığınız kayboluyor adam vuramıyorsunuz.. Tekrardan Dpi ayarlamaya çalışıyorsunuz birsür sıkıntı.



    Bu tecrübeyi kendim bizzat yaşadım. 1080p den 2K ya geçtiğimde her oyun en az 10 adam vururken, 2k monitörde 0-5 gitmeye başladım. Düşünün nasıl alıştıysam 200fps ye, 100 fps bile alırken adam vuramıyordum. Oyun bir türlü akıcı hissettirmiyordu. Bu yüzden, sadece R6 yüzünden 1080p ye geri dönüş yaptım. Ve geri döndüğüm gibi 10 kill ler havada uçuştu. O yüzden alışkanlık çok önemli birşey. 2k da 165fps alabileceğim bir ekran kartı çıktığında (gtx 2070?) ileride 2k ya dönmeyi istiyorum çünkü ondaki tecrübe bambaşkaydı.



    Gsync konusunda.. Şuan bir gsync kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki yüksek fps alırken gsync açmak istemezsiniz. Çünkü gsync monitörünüzün hz değerleri arasında çalışır. Yanlış hatırlamıyorsam 30-144hz arasında çalışıyordu eski Acer 271HU monitörümde. Gsync genelde yüksek fps alamadığınız oyunlarda yada çok yırtılan oyunlarda işe yarıyor. Şahsen R6 ve Pubg de gsync açmıyorum. Hitman, Witcher 3 gibi oyunlarda açıyorum daha akıcı yapıyor.



    180hz kullanıyorum ama bana sorarsan 144hz den farkını hissetmiyorum. Hisseden birisinin çıkacağını da düşünmüyorum.

    240hz de bu değişir mi 240hz kullanmadığım için birşey diyemem ama 240hz monitör almak isteyen bir kişinin 1080 Ti si olması gerek... 240fps yi aldıracak tek kart o çünkü.. Günümüz standartları 144hz için yeterli diye düşünüyorum. İlk defa 144hz kullanacak birisi için, fps oyunlarında performansınızı katlayan bir etken olacaktır kesinlikle.



    Daha önce BenQ XL2420Z (XL2411 in üst modeli) kullanmış biri olarak, BenQ gerçekten bu sektörde sağlam. Acer ve BenQ yu tek geçerim oyuncu monitörlerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 31 Ocak 2018; 17:38:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    1080 altından kalkamaz mı diyorsunuz 240fps için 7700k almayı düşünüyordum şuan 6500 kullanıyorum 4.5ghz de fakat %80 lerde geziyor cpu kullanımı. Karta oc yaparak 240 fps alabilirim diye düşünüyordum. Şimdi yine arada kaldım.
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    Tabikide beni uçursun demiyorum fakat en azından ben daha adamı göremeden ölmeyeyim istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    1080 altından kalkamaz mı diyorsunuz 240fps için 7700k almayı düşünüyordum şuan 6500 kullanıyorum 4.5ghz de fakat %80 lerde geziyor cpu kullanımı. Karta oc yaparak 240 fps alabilirim diye düşünüyordum. Şimdi yine arada kaldım.

    Hangi ayarlarda oynayacağına göre kaldırır da kaldırmazda.. Kişinin ihtiyaçlarına kalmış tamamen. Dünya fark edeceğini düşünmüyorum şahsen 240Hz'nin 144 yada 180'e göre. 144'de yeterince akıcı oluyor zaten.

    Texture-Lod hariç tüm ayarları kapatırsan 240 fps rahat alırsın. (Hem CPU hem GPU OC 'lu olmalı)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Tabikide beni uçursun demiyorum fakat en azından ben daha adamı göremeden ölmeyeyim istiyorum

    Serverlar 60 hertz üzerinden çalışıyor 240 Hertz oynayan kişi 60 Hertz oynayanı önceden görmüyor sadece görüntüsü daha akıcı oluyor. Önceden görme olayı tamamen pingle alakalı. Türkiye'de server olmaması ve iğrenç altyapılarımız sayesinde ortalama 80 pingle oynuyoruz bu da 0.8 saniye gecikme demek. Avrupa ve Amerika'dakiler 20-30 ping ile oynuyor bu da 0.2-0.3 saniye gecikme demek arada yarım saniyelik bir fark varken donanıma ekstradan yatırım yapmak size kar sağlamaz. 240 hz ile oynarken görüntü akıcı olur oyunu daha iyi takip edersiniz veya psikolojik katkısı olursa bilemem tabi




  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Benim ve oyuna beraber girdiğim arkadaşlarımın en sinir olduğu 2 durum var. Birincisi headshot atmamıza rağmen nadirde olsa karşıdaki adamın ölmemesi. Bu sorun ping yüzünden oluyor buna kesin eminim çünkü Almanyalı biri ile tanıştık ve beraber giriyoruz kaç kere şahit oldu benim adamı vurmama rağmen ölmemesine ve kendisi hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi onun pingi 9-20 arası. Diğeri ise tam olarak sizin dediğiniz olay. Örneğin ben içeriden kapıyı keserken bazen öyle bir ölüyorum ki değil reflex, hack olsa anca bu kadar olur dediğim durumlar oluyor. Sonra killcami bi izliyorum adam beni görüp aim almış fakat ben kendi ekranımda sanki önceden bana doğru aim alarak vurmuş gibi hissediyorum. Şu ikinci durumu düzeltsin bu hz olayı benim için yeterli olur. Ping zaten olacak iş değil sözde yeni server açılacaktı Eastergamers Mete bir şeyler diyordu ama noldu sonra bilmiyorum.




  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Peki sizce o kadar masrafa değer mi yoksa ucuzdan 144 hz alsam işimi görür mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blumhouse

    180 200 farketmez 60hz ile diamond ım tek başıma varmı ötesi?

    Bütün büyüyü bozdu şimdi bu yazı Yetenek diyorsunuz yani en önemlisi bu. Şimdi 240 hz biraz daha boşa masraf gibi geldi gözüme.
  • Yahu bazen öyle killer alıyor millet oyundan soğuyorum. Bu oyunda aşırı macro kullanan var bana kalırsa no recoil serbest midir nedir anlamadım. Ben silahı zor sabitliyorum atış yaparken herife bakıyorum 30 mermiyi tek noktaya sıralıyor saniyeler içinde. Bu normal olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Begee kullanıcısına yanıt
    Pro league izliyorum orada bile ip gibi sıkmıyor adamlar arada sapma oluyor. Fakat ben arada sırada denk geliyorum killcamde izliyorum öyle spray atıyor ki adam koy turnuvaya oynasın hiç sırıtmaz. Macro olduğunu düşünüyorum.
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Hocam severek oynuyordum ama 2 haftadır fena soğudum yani eyvallah bizden iyi oynayan olur yenilelim sorun yok ama adam geliyor direk kafadan dediğiniz gibi izliyorsun killcamdan herifte makine gibi aim var ben açıkçası yeterli düzeyde macroya dikkat ettiğini düşünmüyorum oyun yönetiminin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Peki sizce o kadar masrafa değer mi yoksa ucuzdan 144 hz alsam işimi görür mü?

    144 yeterli.
  • Biraz rank atayım dedim. 2 tane üst üste oyun verdim. 3. 3-0 iken oyundan attı. Geri bağlanma uyarısı da gelmedi. Peki ardından noldu ? 15 dakika ceza yedim oyundan çıktığım için İnsanı oyundan soğutuyolar yemin ediyorum sizin serverınıza so...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blooods

    Biraz rank atayım dedim. 2 tane üst üste oyun verdim. 3. 3-0 iken oyundan attı. Geri bağlanma uyarısı da gelmedi. Peki ardından noldu ? 15 dakika ceza yedim oyundan çıktığım için İnsanı oyundan soğutuyolar yemin ediyorum sizin serverınıza so...

    Rank kanser hocam. Son 5-6 maçımın hiçbirini 5 kişiyle oynayamadım hep birileri çıkıyor, düşüyor bir şey oluyor.
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Maçın birini 3w4 oynadık nasıl bu kadar kötü olabiliyor anlamış değilim Casual bile ranktan daha düzgün yahu. Tam tersinin olması gerekmiyor mu normalde. Server, eşleştirme, troll bakımından piyasadaki en kötü rank sistemine sahip sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blooods

    Maçın birini 3w4 oynadık nasıl bu kadar kötü olabiliyor anlamış değilim Casual bile ranktan daha düzgün yahu. Tam tersinin olması gerekmiyor mu normalde. Server, eşleştirme, troll bakımından piyasadaki en kötü rank sistemine sahip sanırım.

    Maalesef ranked eşleşmesi çok sıkıntı hem dengesizlik var hem de mutlaka maçtan düşen oluyor. Trolle -henüz- denk gelmedim

    Ranked'a BETA yazmışlar kocaman bahane buluyorlar oyunun başından beri beta o ranked




  • ranka tek girilmez. gold3üm normalde hep tek giriyodum jabbanın discordu var ordan girdim birileriyle farklı kişilerle toplamda 4-5 kere oynadım hepsini kazandık rahat bi şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F50022CA6 -- 1 Şubat 2018; 2:40:18 >
  • 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.