< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 16 Mayıs 2018; 11:29:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 16 Mayıs 2018; 11:29:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hıım adam sıfırdan evren yaratmış o evrene tarih yazmış içinde ırklara kültür örf adet vermiş ve her bir ırkın kendi tarihini yazmış her biri için dil yaratmış.
Sonra Tolkien çok abartılıyor. Anlıyorum. |
O konuda onlara ben de çok dargınım
|
Ben merak ediyorum acaba Lotr üçlemesi çekilmemiş olsaydı bu adam bu kadar popüler olur muydu? Bence seriyi bu denli yükselten filmleriydi. Mesela kitaptaki Miğfer Dibi surlarının yıkılış şekli şöyle. Legolas, Gimli, Aragorn falan kalenin içindeler. Surlarda savaşır vaziyette değiller filmdeki gibi. Neyse bir patlama sesi duyuyor bunlar, çıkıp bir bakıyorlar ki surlar havaya uçmuş. Filmde ise o sahneyi Peter Jackson abimiz acayip epik çekmişti. Legolas ok atıyor durduramıyor falan. Kitabı okurken ben böyle görkemli betimlemeler beklerken, orklar geldi saldırdı yenildiler şeklinde bir üslupla karşılaştım. Sonrası yine yol tarifi
![]() |
Eğlenceli bir konu
|
Kardeşim tebrik ediyorum sonunda birileri bunu dile getirdi uyanış başladı. Yüzüklerin efendisi saçmalık. Bildiğin saçmalık fazlası değil, öyle ilgi çekici bir karakter de yok ama balon işte piyasaya tutunmuş bir kere. The Kingkiller Chronicle kesinlikle daha ustaca yazılmış bir eser, bir edebi metnin kalitesini yazarın ne kadar yaşlı ve ya eski olduğu ve pipo içip içmediği belirlemez, ama bak abartmıyorum aynı manzara şu; adam yhea tolkien babaa elenor galadriel mordor boromir adamdır hebele hübele hübelebele
|
eheheheh
|
Ulan zırtapozlar. Bugün hangi fantastik kurgu yazarına sorsanız idolleri Tolkein'dir. Robert Jorden, G. R. R. Martin, David Eddings, Ursula L. Keguin vb tüm yazarlar için Tolkein mihenk taşıdır. Bu adama şişirilmiş balon diyenin beyninde büyük bir balon vardır.
|
Daha okuduğunu anlayamayan bir fanboysun. Büyük ihtimal Orta Dünyayla da Hobbit filmleriyle tanışmışsındır Turin kardeş.Ben filmler ünlü yaptı demediğim gibi eserin zaten iyi olduğunu ama abartıldığını söylüyorum. Ama şunu kabul edin. O üçleme çekilmeseydi bu kadar popüler, bu kadar ağız dolusu Oooo TOLKİYEN AĞĞBİ diyen olacak mıydı ?Sizin gibi insanlar neden her şeyde fanatizmini ön plana çıkarır anlamıyorum. Ayrıca beni nereden tanıyorsun da betimleme yapamadığımı söylüyorsun hayırdır?
![]() |
Sanırsam filmin olmadığı paralel evrenden geldin ve bu kadar popüler olmazdı dedin
Zira ikimizin yaptığında aynı şeyken bana laf etmen oldukça komik |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 16 Mayıs 2018; 12:37:17 > |
|
|