Muhaliflerin en sevmediği konular. Hemen fazla mesaiye geçiyorlar. |
TOGG'un şarj ücreti belli oldu: Akaryakıt fiyatından daha ucuz (2. sayfa)

-
-
Dizel araca ek vergi, MTVye takviye filan gelir, kolay çözüm...
-
Akaryakıttan ucuz olduğunu söyleyen tüike inanandır.
Akaryakıttan ucuz olduğu falan yok. Klima aç bakalım ne kadar gidiyor. Optimum tüketimde 1.35 TL harcıyor KM başına. Normal araç optimumda 5lt/100km yakıyor. O da 22 x 5 / 100 = 1,10 TL eder. Hatta 4 lt/100km bile düşürebilirsiniz araca ve değerlere göre.
Yav iyi güzel şey yapıyorsunuz. Destekliyorum da böyle palavralar atmayın en azından. Bir de teşvik falan verin de insanlar yönelsin. Bakalım yurtdışında ne kadara satılacak? Orası da ayrı konu. 1.2M tl olan araç 63 bin dolar falan yapıyor kdv ve vergiler dahil. 63 bin dolara yurtdışında neler alınıyor acaba?
-
Elektriği ucuzlatmak yerine dizele benzine ekstra vergi/zam diyorsun. Doğru yaparlar bunu. Yapmadıkları şey değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şok şok şok benzinden daha ucuz
gazdan pahalı ama çaktırmayın
Ucuz olabilir ama baya ucuz diyemeyiz. Hatta verilen rakamlara gore basabas kaldigi noktalar dahi olabilir.
Km'ye 1.35 TL yakiyor.
Ben gecenlerde uzun yolda 100 km'de 5.5 lt yaktim. Yaklasik Km'de 1.22 TL ye denk geldi. Hadi zorladigimda 6.5 lt. gordum, Km'de 1.45 TL... Bu aracin SUV oldugunu dusunursek benim tuketime %20 ekleyelim. Tabi burada ben gercek kullanim degeri, buradaki rakam test degeri. Bilemedim, arac yola cikip, normal kullanicilardan dinlemek lazim.
Sehir icinde zaten elektrikli arac herzaman avantajli, ozellikle dur kalk trafikte.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
LPG'ye devam.
2011 model Geely FC Çin üretimi arabamla İzmir - Ankara arası 600 KM. 5 kişi ful bagajla 500 TL'ye güle oynaya gidiyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmLord -- 1 Nisan 2023; 15:47:13 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Elektriği üretirken benzinli bir araçla aynı oranda co2 salınıyor. Geri dönüşümü olmayan bataryaları ve elektrik motorlarını üretirken salınan miktarın haddi hesabı yok. Elektrikli araçların var oluş amacı üreticilerini zengin etmekten başka bir işe yaramıyor, önümüzdeki 10 yılın erası olup daha sonra yok olup gidecek.
Benim 2020 model Clio 4 toplam 31 litre LPG alıyor(340 TL) ve uzun yolda 500 km civarı gidiyor. Elektrikli araba 340 lira ile en az 1500 km gitmeli.
-
Herkes benzin fiyatlarını konuşurken elektrikli arabalar yayılınca rahatlayacak sorun yok diyor du, ben de zihniyet soygun zihniyeti olunca görürsün bakalım elektriği kaçtan vericekler araçlara diye söylüyordum.
İşte sonuç. Hadi elektrik benzinden biraz daha ucuza geliyor imiş. Yine iyiyiz. Kesin de böyle kalır.
Artık elektrikli araçlar bitip manyetik araçların çıkmasını beklersiniz 3023 te rahatiz !
67w xiaomi şarzı 400tl eve şarz aleti almak entersan olur.
-
Mantıklı, arabalar mıknatısla birbirini çeke çeke ilerler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X