Şimdi Ara

tofaslarda gösterge panelinde yanan ''N'' anlami neydi.Arkadaslar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
16.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar sagolun jigleymis. arkadasa vermisdim arabay1 o çekmis.ben daha önce cekmemisdim o yüzden bir türlü bulamam1s1m.
  • quote:

Orjinalden alıntı: miraz.miraz

nos olmasın

heralde dewamlı dewrede kalıyo ondan yanıyo N

şaka yaw bi resim atda bakılım nedir ne değildir

bnim de aklıma vites gelmişti.tofaş bigün oturmuş düşünmüş,artık teknolojik olarak atılım yapmak zorundayız yıl 2000 oldu daha hala 1tane otomatik vites araba üretemedik demiş.bu gaza gelen tofaş mühendisleri varlarını yoklarını ortaya koyarak otomotok vites yapaçaz demişler.
    yıllar süren yoğun çalışmalar ve fiat italya mühendislerinin yardımıyla -N- vitesi yapmayı becermişler.tesadüf eseri otomatik vitesle düzvitesin tek ortak noktası da -N- boş vites.
    acaba bu fiat bizi kandırıyo mu diyenlere ,fiat öyle şey yapmaz 85 model arabayı 2000 model diye satar ama bunu yapmaz

• valla o araba belliki özel üretim kıymetini bil derim N :ne
  • bizde de vardı 92 şahin ama ben göremedim.
    quote:

Orjinalden alıntı: resmonse

Uzun yıllar 82 (Şahin), 91 (Doğan), 92 (Tempra) Tofaş kullandım ama bu bahsettiğiniz şeyi görmedim.
  • Arkadaşlar sanırım 94 jiklesi olan doğan SL modeli olması lazım çünkü tempra motorlu olanlarda jikle vardı ama daha eski murat 131 tabanlı motorlar otomatik jikleliydi.
  • yapma be. benim 98 şahine yannışlıkla mı koymuşlar faprikada...
    diğerlerini bilmem ama benimkinde yarı-otomatik bir jikle vardı. devreye alıyorsun. ama devreden çıkarmak istesen de yani jikleyi itsen de eğer motor hala soğuksa devreden çıkmıyor. çok lanet bişeydi. bir türlü ayarlayamazdım. az çekersin araba çalışmaz, çok çekersin boğulur. başka jikleli arabalarım da oldu: brodvey,lada, tempra (ha bu arada tofaşlarda mekanik demişsin, temprada da var hem de yarı otomatik bile değil tamamen mekanik) hiçbirinde jikle problemi yaşamadım. hepsinin jiklesi çok güzel çalışıyordu.

o N harfini ben de görmedim... jikle simgesi şöyle: "I/I" ortadaki çubuğun ortasında da bir nokta var. kullandığım tüm arabalarda simge aynıydı.

quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

Tofaşlarda otomatik jikle var,mekanik jikle değil.Ayrıca jiklenin işareti N değil,iki yanda çubuklar ve ortada açık jikle kelebeği sembolü var.

• o işaret arab nalları dikti anlamında yanar
  • VALA BENDE 81 MODEL SAHIN 87 KARTAL 93 DOGAN SLX 8 YIL BINDIM BU ARACA BU DEDIGIN -N- HARFINI GOREMEDIM TAM OLARAK NERESINDE KALIYOR YOK SA dogaN NE SİMİ SLX DEN ONCE GELEN
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

n'ye benzer ama n değildir
    jikle işaretidir
    ve büyük ihtimal turuncu yanar

+1...

Latince "no problem" manasına da gelir..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.