Şimdi Ara

TOEFL ek hazırlık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tobb etü gsf yi kazandım. 1 sene hazırlık okumam gerekiyor bölüme geçmek içn. ve TOEFL/ITP sınavını geçmek zorunlu. bu 1 sene içinde okul dışında ek olarak bana ne önerirsiniz? özel ders almam gerekirmi? bide gözüm korkuyor açıckası 1 senede halledebilirmiyim? şimdiden teşekkürler arkadaşar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rigel1907 -- 8 Eylül 2010; 22:13:48 >



  • Bence kelimez ezberlemen senin çok işine yarar. Cesur Öztürk'ün essential academic vocabulary isimli, basit ve ileri seviye olmak üzere iki bölümden oluşan kitabı var. Türkçe bir kelimenin İngilizce karşılıklarını öğrenmenizi, dolayısıyla da kolay kelime ezberlemeyi sağlıyor. Bu kitabı şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    Bence kelimez ezberlemen senin çok işine yarar. Cesur Öztürk'ün essential academic vocabulary isimli, basit ve ileri seviye olmak üzere iki bölümden oluşan kitabı var. Türkçe bir kelimenin İngilizce karşılıklarını öğrenmenizi, dolayısıyla da kolay kelime ezberlemeyi sağlıyor. Bu kitabı şiddetle tavsiye ederim.



    hocam çok teşekkür ederim

    arkadaşlar başka önerilerede açığım. önerebilceğiniz çalışma yöntemi vs..
  • 1 senede hazırlığı geçmek için gereken puanı alırsın diye düşünüyorum. Gerçi seviyeni bilmiyorum ama ortalama olduğunu varsayıyorum.

    Toefl kursuna gitmeden önce benim de tavsiyem bol bol kelime öğrenmen. Kelime öğrenmeden Toefl dan istediğin puanı alman zor. Kelime öğrenmek de kolay bir iş değildir. Üstteki arkadaşın dediği kitapları alabilirsin ben proficiency kitabını almıştım cesur öztürk ün.

    Ben kelime kartı yapıyorum. Git bir matbaaya boş kartvizit al. önüne kelimeyi arkasına da ingilizce anlamı ve örnek bir cümleyi yaz. Çok faydası oluyor.

    Kelime için bol bol okumak şart. Başka yöntemlerle öğrenirsin kelimeleri ancak kalıcılığı sağlaman için birkaç kez karşına çıkmalı ki aklında yer etsin. Yoksa unutulup gider.

    Kurs olarak ben just english kadıköy e gitmiştim. Orada Joseph hoca var mutlaka onun sınıfına düşmeye çalış. Çok iyi bir hocadır, iyi öğretir ancak feedback i zayıftır. Writing ve speaking için feedback alabileceğin internet siteleri var. Writing için şu anda aklımda olmayan bir adam vardı çok tavsiye ediliyor dil forumlarında, speaking için de buddyschool diye bir site var. Buradan native bir hocadan saatlik ders alabilirsin. Dersler skype üzerinden gerçekleşiyor. Parayı paypall ile gönderiyorsun sonra 1 saatlik ders yapıyorsun. şöyle 3-4 ay devam ettirirsen çok faydası olur.

    Bunun dışında bol bol kitap oku çünkü Toefl a girenler arasında yapılan araştırmada sınav skoru ile okunan kitap arasında doğru orantı olduğu tespit edilmiş. Kitap bulabileceğin yerler ya nezih ya da ... neydi ya orası =) unuttum ama carrefour içerenköy deki kitapçıdan bahsediyorum. ben buralardan alıyorum. Ya da 2. el alabilirsin çok daha ucuza.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.