Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bölümde eğer en az 3.5 tutturursan ve kontenjan sağlanırsa geçebiliyorsun diye biliyorum ya da biraz benzeridir yani o saatten sonra lys puaninin bir onemi kalmiyor puanim tutarsa gibi bi seyler soylemissin onun icin yazdim.
    en erken 1.sınıfta olmalısın hazırlıkta bölüm değiştirmek yok, sen en iyisi saglikli bi karar ver sonra bu islerle yorma kafani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karar veremiyorumki, herkes üniversitelere laf ediyor, şuan bilkent tutsaydı bu kadar sorun yaşamıcaktım. mecbur tobba gelicem, ondada neresi gelirse umrunda değil okumak,o kadar soğudum hayattan. Nefret ettim ankarada gidebilicek okul yok resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

karar veremiyorumki, herkes üniversitelere laf ediyor, şuan bilkent tutsaydı bu kadar sorun yaşamıcaktım. mecbur tobba gelicem, ondada neresi gelirse umrunda değil okumak,o kadar soğudum hayattan. Nefret ettim ankarada gidebilicek okul yok resmen

nazicane tercihim ,buraya gelirsen daha çok sogursun benim 4-5 yıl önceki halimi gördüm sende.

Bence başka alternatifleri değerlendir derim.
  • quote:

1)tobb ee müh %25burslu 2)tobb bilgisayar müh %25burslu 3)tobb ee müh 4)tobb bilgisayar müh

veya

tobb ee müh %25burslu tobb ee müh tobb bilgisayar müh &25 burslu tobb bigisayar müh

%25burslu ee gelmesi zor ama ee paralı kesin gelir veya bilgisayar %25burslu kesin gelir. Şorun surda

1)hazırlık sonunda puanımız yeten bölüme geçiş yapabiliyormuyuz (ygs-lys puanı) 2) ee mühdislini (paralı) beğenmezsem, bilgisayar mühdisliği %25e puanım yetiyorsa hazırlık sonunda geçiş yapabiliyormuyum (geçersem %25 burs alıcakmıyım alamıcakmıyım)

buna göre tercih yapıcam, iki soruda olumlu ise ilk hali, olumsuz ise 2.halini tercih edicem

bu konudaki yorumları okuyunca içim karardı, mecburiyetten tobba geliyorum zaten şuan çok korktum herşeye kendimi hazırlamıştım ama nedense sorun daha büyükmüş gibi geldi.

Bide tobb ee ve bilgisayar hakkinda bilgi verebilirmisiniz

1.soruna cevap vereyim,bölüme girdikten sonra puanın bir degeri yok o yüzden başka bir bolumun %25'ine geçmen gibi bi durum söz konusu değil.Çünkü bursluı kontenjanlar direk merkezi yerleştirme ile belirleniyor. Yerleştirme tamamlandığında iş bitiyor.

bölümler arası geçiş diye bir olay yok, ha şöyle var, burslu isen bursun gider zaten direk ayrıca 1.sıınıftan sonra kontenjana göre var diye biliyorum.

Ama en az 1 yıl okulu uzatmayı göz önüne almak demek oluyor bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 1 Ağustos 2012; 11:48:56 >

• Tobb Etü'yü kötüleyenler herhalde buraya gelip yatmayı düşünüyorlardı ama işin içine girince zorluğu görüp okula .ok atmaya başladılar

Zorluğa katlanamıyorsan .ok atmayacaksın arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Bahadır

Tobb Etü'yü kötüleyenler herhalde buraya gelip yatmayı düşünüyorlardı ama işin içine girince zorluğu görüp okula .ok atmaya başladılar

+1.

• quote:

Orijinalden alıntı: VicMerth

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Bahadır

Tobb Etü'yü kötüleyenler herhalde buraya gelip yatmayı düşünüyorlardı ama işin içine girince zorluğu görüp okula .ok atmaya başladılar

+1.

Arkadaşlar okul zor mor değil siz neyin kafasındasınız Uzun sadece, o da yazın 3 ay boyunca mayami sahillerinde gezmiyorsan zaten katlanılabilir bişey. Başka bir okulda bir dersten asla bu kadar kolay kafayla geçemezsiniz, şu ana kadar hangi dersinizde 20 sayfalık essay yapıp 40 tan fazla saatinizi projelere harcadınız? Harcayamadınız değil mi ama diğer üniversitedeki arkadaşlar böyle şeylerle uğraşıyor. Biz ise ikinci haftadan itibaren fare deliği kadar süreçte sınav olmaya başlıyoruz. Ha sen diyorsan ki ben sınavla her şeyi öğreniyorum, tamam der geçerim. Ancak şöyle bir şey de var, sınavlara hazırlanırken öğrencilerin yüzde doksanı süreç sıkışıklığından dolayı sabahın 8 buçuğunda gelip 6 buçuğa kadar okulda ders çalışıp sınava giriyor. Yani ne yapıyor? Bildiniz. Bir de sizden ricam, lütfen okulu eleştiren öğrencilere bok atmayı bırakın varsa gördüğünüz güzel bir yanı tanıtın biz de oturup bir düşünelim.

@Çöl Tilkisi, finallerimden dolayı mesajına cevap atamadım özür dilerim en kısa sürede cevaplayacağım.

• İngilizce hazırlık sınıfında dersler haftada kaç gün?
    Kurlara göre günlük ders saatleri ne kadar?
  • quote:

Arkadaşlar okul zor mor değil siz neyin kafasındasınız Uzun sadece, o da yazın 3 ay boyunca mayami sahillerinde gezmiyorsan zaten katlanılabilir bişey. Başka bir okulda bir dersten asla bu kadar kolay kafayla geçemezsiniz, şu ana kadar hangi dersinizde 20 sayfalık essay yapıp 40 tan fazla saatinizi projelere harcadınız? Harcayamadınız değil mi ama diğer üniversitedeki arkadaşlar böyle şeylerle uğraşıyor. Biz ise ikinci haftadan itibaren fare deliği kadar süreçte sınav olmaya başlıyoruz. Ha sen diyorsan ki ben sınavla her şeyi öğreniyorum, tamam der geçerim. Ancak şöyle bir şey de var, sınavlara hazırlanırken öğrencilerin yüzde doksanı süreç sıkışıklığından dolayı sabahın 8 buçuğunda gelip 6 buçuğa kadar okulda ders çalışıp sınava giriyor. Yani ne yapıyor? Bildiniz. Bir de sizden ricam, lütfen okulu eleştiren öğrencilere bok atmayı bırakın varsa gördüğünüz güzel bir yanı tanıtın biz de oturup bir düşünelim.

Allah allah abimlerin biri Odtü'den diğeri İtü'den +3.00 la mezun oldu ama biz nedense o 20 sayfalık essayleri 40 saat projeleri göremedik

Abimlerin okullarında projeleri yapacak doğru dürüst alet yoktu siz neden bahsediyorsunuz,Tobb Etü'yü eleştirebilecek bir konu vardır o da kampüs,onun haricindeki eleştiriler sürece katlanamayanların .ok atmalarıdır.Sonuçta bizim de yakın ve tembel arkadaşlarımız var.Onlarda bu yüzden okula .ok atıyorlar

• Bugun herşey daha netleşti tobbu kötüleyenleri anlıyamadam ama çokta aşırı + yönünü sayamıyacapım

11ay okul var deniyor

hazırlık 9ay oldugu söyledi
    1.sınıf dışında her yıl staj var (ben zaten her yaz işe giriyorum, en azından staj yaparım)
    eğitimi 9ay stajı 3ay (hatta bunuda 4yıl biriktirip son senemizi okul yerine 9ay staj yapabiliyormuşuz)
    ingilizce hazırlığı tam araştırdım, neresi zor anlamadım toefl dan 61 üstü geçiyor. Zaten liseden az bişi bilginiz var 53gibi minumum skorla başlarsınız
  • quote:

Bugun herşey daha netleşti tobbu kötüleyenleri anlıyamadam ama çokta aşırı + yönünü sayamıyacapım

11ay okul var deniyor

1.sınıf dışında her yıl staj var (ben zaten her yaz işe giriyorum, en azından staj yaparım)
    eğitimi 9ay stajı 3ay (hatta bunuda 4yıl biriktirip son senemizi okul yerine 9ay staj yapabiliyormuşuz)
    ingilizce hazırlığı tam araştırdım, neresi zor anlamadım toefl dan 61 üstü geçiyor. Zaten liseden az bişi bilginiz var 53gibi minumum skorla başlarsınız

Senin bahsettiğin puan toefl ıbt sınavına ait tabi dışarıdan o sınava başvurup yeterli puanı sağlarsan o belgeyi okula verdikten sonra hazırlığı geçmiş sayılıyorsun ama okul seni toefl itp sınavına sokuyor.Birçok insana göre ibt daha zordur (speaking'î vardır itpye ek olarak) ve listeningi çok sağlamdır. Ama bana göre ibt daha kolay çünkü grammerde soru üzerinde püf noktalarından çok yabancı ülkelerde bulundum konuşarak,muhabbet ederek öğrendim(ibtde grammer kısmı yoktur ayrıca). Ayrıca dediğin gibi geçilemeyecek bir şey değil iyi bir altyapın varsa dersleri de gerektiği kadar önemsersen belli itp kurslarına gidip sınava yönelik test taktiğini geliştirmene bile gerek kalmayabilir ama işim garanti olsun diyorsan gerçekten ufak bir destekle ve senin çabanla olmayacak bir şey değil.Diğer üniversitelere göre hazırlığı atlaması zor diye bu kadar öcü olarak görmeyin sonuçta ne yaparsanız kendiniz için yapıyorsunuz o ingilizceyi kendinize alıyorsunuz ve bu sizin her zaman + tarafınız olarak kalacak.Yok okul bırakmaya çalışıyo ticaret kurumuna dönmüş kalsın öğrenciler 1 sene daha okusunlar değil amaçları bunu herkes bilir tobb bunu yapacak bir üniversite değil yani ihtiyacı yok. Zor olanı biraz güç olarak başarsanız da bunlar hep size yol su elektrik olarak dönecektir emin olun

• Bu başlık altında çok konuşmak istemiyorum, buradan sorusu olanlar ile direk telefonla görüşüyorum, hallediyoruz. Çok gereksiz tartışmalar dönüyor çünkü.
    (Sorusu/sorunu olan pm atabilir)

Bölümümde essay yazılması filan saçma olurdu tabi ama her hafta garanti 2-3 quiz, en az da 2 tane ödev oluyor ki bunlar da insanı yoruyor. Dersler zor demiyorum birazcık kafa yormayla herşeyin üstesinden gelebiliyorsun ama okulu zorlaştıran eğitim süresinin uzunluğu ve boş zamanının olmaması. Bunun yanında, okulda aldığım eğitimin iyi olduğunu düşünüyorum ki bunu da diğer okullardaki arkadaşlarımla yaptığım sohbetlerde rahatlıkla görebiliyorum. (2 civarı bir ortalamam var, kimse de beni örnek öğrenci zannetmesin )

Burada okulla ilgili yorum yazan bazı arkadaşların dediklerine katılmıyorum, bunun sebebi de insanlar işine gelmeyen herşeye şikayet ediyor. Okulun çok hastası değilim, sevmediğim de onca yönü var, ama burada bana okulu körü körüne savunur hale getirdiniz valla Örnek vermek gerekirse, hazırlık. Bu okulda, hazırlığı geçmek KOLAY. Normal zekada bir insan 10 ay boyunca günde 5 saat ingilizce görüp, ITP'den 500 alamıyorsa suçu kendinde arasın bir zahmet. Her okulda aynı şekilde, hemen hemen aynı kitaplarla öğretiliyor bu dil. Ama eleman 10 ay boyunca yatıp hazırlığı geçemediği zaman amanda işte okul çok kötü ingilizce bok tü kaka oluyor. İkincisi ise, staj. Okula kayıt olduğum günden beri tanıdığım, bölümünden daha 1.sınıftan itibaren sıkılan ve bölüm değiştirmeye çalışan, staj yapmamak için naylon staj arayan, ve bu arayışı ters tepince stajdan kovulan, ve ikinci stajında HALEN naylon staj arayan canım arkadaşım da stajda fotokopi çekiyor demesin, lütfen Bu okulun staj sistemi iyi. Aksaklıklar var, torpil de var ama insanları bir şekilde mağdur etmiyor. Mağdur oldum diyen kişi ya Yeşim hanım ile çok muhatap olmamıştır, ya da o şekilde işine gelmiştir. Bu okul, tercihlerinden hiçbiri tutmamış beni, ülkenin büyük holdinglerinden birine işe sokabiliyorsa, çalıştığı işyeri ile anlaşamayıp kovulan en az " 5 " arkadaşımı alıp da Türk Traktör'e yerleştiriyorsa, ki bu örnekleri arttırabilirim, çalışmaya istekli olanı çalışabileceği bir yerde işe sokmaya çabalıyor. Başka okulda 4(dört) iş günü staj yapan adam görüyorum ya, sen burda 14 hafta çalışıyorsun. Diğer vakıf üniversiteleri kıçını yırtıyor benzer bir program getirebilmek için. Ufak tefek aksaklıkları da düzeltilirse bu sistemde bir sıkıntı yok.

Sıkıntı ne ? Kampüs. Okulun biraz daha kalabalık olması gerekiyor. Bunun için de fakültelerin ayrı ayrı binası olmalı, açılması planlanan bölümler açılmalı. Onun dışında, bölümüm için konuşmak gerekirse, hoca ve laboratuvar olarak büyük bir eksiğimizin bulunduğunu düşünmüyorum. İdari anlamda da sıkıntı mevcut, ama bürokrasi hayatın her yerinde malesef.

Sorusu olan varsa cevaplarım PM'den. Yeteri kadar objektifim merak etmeyin

• aynen katılıyorum üstteki mesaja bu başlığa artık daha fazla yazmayacağım bende çünkü okulda her şey günlük gülistanlıkmış gibi bashediliyor.Ben ve bir iki kişi herkesin başına gelebilecek şeyleri hatırlattığımızda suçlu gibi algılanıyoruz.Bu başlığın yeni tercih edecek arkadaşlara yararı olmaktan çok okul içindeki farklı düşüncelerin çatışma başlığı haline geldiğini bende farkettim O yüzden bu başlığa daha da yazmıyorum.

Fikir almak isteyen olursa pm yoluyla elimden geldiğinde yardımcı olurum.Ayrıca bazı olayların aslını astarını bilip bilmeden yorum yapmak ve kibarca laf sokma çabaları da hiç hoş değil lütfen. :)

Herkese başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 2 Ağustos 2012; 21:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

aynen katılıyorum üstteki mesaja bu başlığa artık daha fazla yazmayacağım bende çünkü okulda her şey günlük gülistanlıkmış gibi bashediliyor.Ben ve bir iki kişi herkesin başına gelebilecek şeyleri hatırlattığımızda suçlu gibi algılanıyoruz.Bu başlığın yeni tercih edecek arkadaşlara yararı olmaktan çok okul içindeki farklı düşüncelerin çatışma başlığı haline geldiğini bende farkettim O yüzden bu başlığa daha da yazmıyorum.

Fikir almak isteyen olursa pm yoluyla elimden geldiğinde yardımcı olurum.Ayrıca bazı olayların aslını astarını bilip bilmeden yorum yapmak ve kibarca laf sokma çabaları da hiç hoş değil lütfen. :)

Herkese başarılar
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 2 Ağustos 2012; 21:38:28 >
  • bok ata ata bitiremedin ya , okula. Ulan bilkent veya baska bi okul paralı falan mı tuttu sanal alemde tobb etu yu kotule diye. Biri diyo essay yok biri diyo okul aslıdna zor deil. Sorcam ortalaman kac diye 1.70 dicek. Saka gibi
  • quote:

Bugun herşey daha netleşti tobbu kötüleyenleri anlıyamadam ama çokta aşırı + yönünü sayamıyacapım

11ay okul var deniyor

stajı 3ay (hatta bunuda 4yıl biriktirip son senemizi okul yerine 9ay staj yapabiliyormuşuz),ingilizce hazırlığı tam araştırdım, neresi zor anlamadım toefl dan 61 üstü geçiyor. Zaten liseden az bişi bilginiz var 53gibi minumum skorla başlarsınız.
    Bu bilgileri bende araştırdım doğruymuş,hatta tobb u tekrar yazmaya karar verdim,verdiğin bilgiler çok işime yaradı,çok sağol manyetizma.Bu arada sen nereleri yazdın.

• quote:

Orijinalden alıntı: efesliefe

quote:

11ay okul var deniyor

stajı 3ay (hatta bunuda 4yıl biriktirip son senemizi okul yerine 9ay staj yapabiliyormuşuz),ingilizce hazırlığı tam araştırdım, neresi zor anlamadım toefl dan 61 üstü geçiyor. Zaten liseden az bişi bilginiz var 53gibi minumum skorla başlarsınız.
    Bu bilgileri bende araştırdım doğruymuş,hatta tobb u tekrar yazmaya karar verdim,verdiğin bilgiler çok işime yaradı,çok sağol manyetizma.Bu arada sen nereleri yazdın.

Tobb elektrik-elektronik yazdim gelmeme ihtimali cok dusuk olmassa diye tobb bilgisayar muh yazdim.

• Görüldüğü üzere Tobb Etü'yü kötüleyenlerin art niyetli oldukları çok açık.Adamın 1.50 ortalaması vardır gelir burada Tobb Etü'yü kötüler

Bakın ben hazırlıkta 1 dönem kaldım,neden kaldım çünkü çalışmadım bu kadar basit.Suç benim

Ama işte herkes böyle suçu kendinde aramıyor.Yok okul şöyle böyle.Geçiniz bunları
  • Hazırlık hakkında bilgi verirmisiniz, kursa giderek yarım dönem okuma şansımız olabilirmi. Tabiki çalısarak. ingilizce seviyem pre-intermediat

Siz hazirlikta zorlandiginiz seyler oldu, su an 1aylik donemim bos hatta okulun ilk haftalarinda ingilizce basit seviyede olucaginsan yaklasik 2ayim bos. 2ay boyunca ne tur seylere calismamizi tavsiye edersin, ne tur kelimeler ezberleyelim. Su 2ayi dolu dolu gecirip hazirlikta rahat edelim, su an gunde min 2saat ingilizce calisiyorum, onumde belli program olsa 4-5 saate cikartmayi hedefliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 7 Ağustos 2012; 3:17:33 >
  • quote:

Hazırlık hakkında bilgi verirmisiniz, kursa giderek yarım dönem okuma şansımız olabilirmi. Tabiki çalısarak. ingilizce seviyem pre-intermediat

Siz hazirlikta zorlandiginiz seyler oldu, su an 1aylik donemim bos hatta okulun ilk haftalarinda ingilizce basit seviyede olucaginsan yaklasik 2ayim bos. 2ay boyunca ne tur seylere calismamizi tavsiye edersin, ne tur kelimeler ezberleyelim. Su 2ayi dolu dolu gecirip hazirlikta rahat edelim, su an gunde min 2saat ingilizce calisiyorum, onumde belli program olsa 4-5 saate cikartmayi hedefliyorum

Geçen sene belli olaylar oldu ve artık toefl itp sınavına dışarıdan başvurup giremiyosun(sınavın güvenirliliği falan)
    Okulu kazandıktan belli bir süre sonra sınava giriyorsunuz konuşmak yazılı sınav falan belli aşamaları var (ben yurt dışında olduğum için katılamadım o yüzden tam bilmiyorum) buna göre ilk sınavda belli puanı aşanlar sanırım toefl sınavına alınıyo yani hazırlık okumadan bölüme geçme şansın olabilir eğer ingilizcesen çok iyi seviyedeyse bunu yapabilirsin ha toefla girdin yeterli puanı alamadın seni B kuruna alıyorlar(yeni başlayan gruplar için en iyi kurdur) . Ve 1 sene en düşük kurla birlikte(af kuru) hazırlığı okumak zorundasın tek farkınız 1 saat eksik dersiniz oluyo her gün yani 1 saat erken çıkıyorsunuz ve tabi belli seviyeden başlıyorsunuz herkes iyi derecede olduğu için. Ama yine en düşük sınıfta bulunan adamla birlikte aynı zamanda sınava gireceksiniz ve diyeceğim şu ki 1 sene okumak zorundasın.Ha bunun alternatifi nedir dışarıdan herkesin başvurabildiği TOEFL IBT sınavına girip buradan yeterli puanı alabilmek tabi bu ibt itpye göre biraz daha zor araştırıp bakabilirsin farkları zorlukları nelerdir. Eğer dışarıdan ıbtye girip yeterli puanı sağlarsan bu belgeyi okula getirip teyit ettirdikten sonra bölüme başlayana kadar ense yapabiliyorsun ama öyle yarım dönemde bölüme geçmek olmuyor diye biliyorum

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.