Şimdi Ara

TM3 34K TS2 2.5k'ya ne yazılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, yeni konu açmak yerine bu konuyu düzenleyeyim dedim. Eski mesaj aşağıdadır. Aramızda yedi puan olan arkadaşımla 7k sıralama farkı var sanırım yığılma olmuş. Sonucum aşağıda:
    Şimdi Öncellikle Hacettepe olmak üzere Marmara Siyaset gelir mi? Geçen senelerdeki alımlar aşağıda. Geçen sene 33K civarı.

Aynı zamanda ODTÜ Tarih'in gelmesi de kafamı karıştırdı. Zaten hukuk istemiyordum gelmemesi iyi oldu, aklım çelinebilirdi. Aşağıdaki eski mesajda neden siyaset istediğimi de anlattım. Mülkiye Uluslarası İlişkiler 35K ile alıyor orası gelir gibi. Eğer Hacettepe ve Marmara gelmezse ne yazmalıyım yoksa seneye mi bırakmalıyım? Odtü'de Siyaset şansımı denemek için. TS'de ne yazılabilir pek bilgim yok dersleri sevdiğim için girmiştim sınava (gerçi siyaset için bırakmak biraz garip kaçsa da iyi bir eğitim istiyorum. Sonuçta siyaset yazarak risk alıyorum. Aşağıdaki mesajı okuyun lütfen.).

...

Eski mesaj:
    quote:

Merhabalar arkadaşlar, şurada 2 günden az zaman kala sizden bilgi almak istiyorum.
    Bu bölüme isteyerek giriyorum ve hukuk yazmayacak olarak riske girdiğimi biliyorum. Eğer şansım olursa hayalim akademisyen olmak. Hakim savcı avukat'lık üçlüsünü sevmiyorum gerçekten.
    Madem kendimizi riske atıyoruz, iyi bir eğitim de alalım. Eğer Odtü ve Mülkiye gelmezse Marmara Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Hacettepe Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi puanları yaklaşık aynı. Yani büyük ihtimalle ben seçeceğim neresi olması istediğimi. Ve ben eğitimi daha iyi ve güzel bir ortam sunan üniversite tercih etmek istiyorum.

Marmara'nın kampüsü Anadolu Hisarı yanında Besyo, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Siyasal Bilimler Fakültesi var. Baya küçük bir kampüs ama manzarası güzel. Fakat Marmara'nın eğitimini öğrenci öğretmen ilişkilerinden herkes nefret ediyor internette. Kimse beğenmiyor. Her türlü not kırıyorlarmış bu da ileride bana sıkıntı olarak dönecektir.

Hacettepe hakkında ise pek bir fikrim yok. Beytepe kampüsünde fakat eğitiminin Marmara'dan iyi olduğunu duydum.

İkisi de ingilizce. İngilizcem de çok kötü değil orta seviye. Ailemin maddi durumu fazla iyi değil, zaten yurtta kalacağım. Bu yüzden burs olanakları da önemli sonuçta asgari ücret ile geçiniyor ailem babamın vefatından kalan emeklilik ile. Görüş olarak da aşırı sağ ve sol gruplarla pek alakam yoktur ama siyaset ile içli dışlıyım. Kendimi bir gruba pek sığdıramıyorum fakat Atatürkçü milliyetçi seküler muhalif kesime yakınım diyebilirim. Aynı zamanda basit derecede yazarlık ile uğraşıyorum ve bilgisayar ve teknolojiden gerçekten iyi anlarım bilmiyorum faydası olur mu ama.

Moderatörlerden ricam konu yeri yanlış ise silmesin taşısınlar lütfen konu benim için önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 12 Temmuz 2017; 22:11:7 >

• Bilmiyorum seni ne kadar tatmin eder ama ikisi de değil. Çünkü siyasetin kalbi Ankara'da dolayısıyla sürekli konferanslara,forumlara vs. katılman sana çok şey katacaktır. Benim tavsiyem gazi'yi tercih etmen olacaktır, her ne kadar hacettepe daha yüksek bir sıralamaya sahip olsa da gazi tam anlamıyla siyasetin merkezidir. Neden diye sorarsan bir kere derslere giren hocalar her siyasi görüşten bilinen güçlü profesörlerdir. Hala giriyor mu bilmiyorum fakat derslere iki sene önceden bildiğim kadarıyla ümit özdağ gibi isimler giriyordu. Gerçekten eğitimi açısından Ankara'daki okulların hepsinden daha iyi diyebilirim. Tabii ki bunu sadece siyaset için söylüyorum. Tercih sana kalmış çok da dolu dolu anlatmam doğru olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle iibf gerçekten riskli ve en az 4 yıl sonra mezun olacaksınız. Hukukun üzerine de akademik kariyer düşünebilirsiniz. Bunun dışında odtünün müfredatı diğerlerinden farklı (olumsuz anlamda) diyenler var internette ve okulda. Onu bir araştırın. Ayrıca ankara siyasal çok karışık. (İhraçlar ders iptalleri vs) O yüzden bunu da çok iyi araştırın. Şahsen ben bu araştırma sonuçları olumsuz olduğu takdirde öncelikle hacettepe sbky yazar, sonrasında gazi ve marmara arasından birini 2ye diğerini 3e yazardım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 12 Temmuz 2017; 16:16:32 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 12 Temmuz 2017; 17:49:14 >

Ortalamayı yüksek tutmak için her sene matematik projesi aldım

4 sene boyunca matematik 50 ila 70 arasında iken ödevlere birlikte yükseklere çektim

Diğer derslerde ortalamam zaten aşırı yüksekti felsefe ortalaması 60 iken 100 alıyordum

Hocam bence hak ettim o ortalamayı. 9 10 iken kimya ve biyolojim de iyiydi. Valla hocam gerçekten beleş not değil. Ygs den sonra matematik bakmadım hiç nerdeyse

Orijinalden alıntı: nano6824

Devlet lisesinde okudum Anadolu Öğretmen Lisesinde

Ortalamayı yüksek tutmak için her sene matematik projesi aldım

4 sene boyunca matematik 50 ila 70 arasında iken ödevlere birlikte yükseklere çektim

Diğer derslerde ortalamam zaten aşırı yüksekti felsefe ortalaması 60 iken 100 alıyordum

Hocam bence hak ettim o ortalamayı. 9 10 iken kimya ve biyolojim de iyiydi. Valla hocam gerçekten beleş not değil. Ygs den sonra matematik bakmadım hiç nerdeyse

İstediğini anlat, alıcağım tepki yukarıdaki arkadaş, o yüzden konu açarken azıcık zeki olun.
    Sbs'de 20k ile girdim okuduğum okula.
    Sizce siz de biraz haksızlık etmiyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 12 Temmuz 2017; 17:53:41 >

• Yukarı

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.