Şimdi Ara

TM Sıralamaları ( Foruma veda hakkınızı helal edin ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
15
Favori
15.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ygs-5 600k nereye gelir ayni puanla? Lys de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

quote:

Orijinalden alıntı: arasqwe030

Okul puanı seni baya zorluyo . 45 matematik 50 edebiyat yapmalısın bence . Diğerleride 20+ olmalı mutlaka . Yaparsın umarım

İnşallah hocam bakalım
    Yarın matematik ve edebiyat çalışmalarına hız versem çok iyi olacak anlaşılan çünkü 45 matematik benim içim gerçekten zorlayıcı edebiyat bir ihtimal.
    İstanbul'da Galatasaray ile Marmara Arasında neden doğru düzgün bir okul olmaz ki

Bu arada iyi dileğin için çok teşekkür ederim hocam

Gsü ile Marmara arasında çok iyi okullar var.biraz daha araştırın bence

• quote:

Orijinalden alıntı: mimar*ugur

quote:

quote:

Okul puanı seni baya zorluyo . 45 matematik 50 edebiyat yapmalısın bence . Diğerleride 20+ olmalı mutlaka . Yaparsın umarım

İnşallah hocam bakalım
    Yarın matematik ve edebiyat çalışmalarına hız versem çok iyi olacak anlaşılan çünkü 45 matematik benim içim gerçekten zorlayıcı edebiyat bir ihtimal.
    İstanbul'da Galatasaray ile Marmara Arasında neden doğru düzgün bir okul olmaz ki

Mesela?

• quote:

Orijinalden alıntı: hannibal_lecter16

quote:

quote:

quote:

İnşallah hocam bakalım

Mesela?

Mesela İst bilgi çok önemli yurt dışı imkanları var. Uçuk GPA lar olmadan Lse imkanı bile çok önemli bence. Mesela özyeğin. EE ayrılmasaydı en başa özyeğin yazardım ama şimdi erhan hocasız bir özyeğin nasıl olur bilinmez ama erhan erkutlu hali Marmara'yı katlardı. Mesela kesinlikle ilk 5 é girmesi gereken Ödtü : şehir dezavantajına rağmen boun daki öğrenci Kulüpleri ile yarışabilecek öğrenci Topluluklarına sahip nadir okullardan. ÖSYM sıralamasına göre arada uçuk puan farkları var ama herşey ÖSYM sıralamasında belli olmuyor ya da doğru yansıtmıyor diyelim.ama şu bir gerçek ki belli bir seviyeden gerisinde işletme okunmamalı bence.

• Ygs 5 96k dayım.okuldan 43 puan geliyor.30k ya çekebilir miyim?kaç net gerekli?

• Bence tercih edilebilir işletme - ekonomi(iktisat) fakülteleri :
    ( Herhangi bir sıralamaya göre yazmadım )
    - Koç Üniversitesi - Ekonomi
    - Boğaziçi Üniversitesi - İşletme
    - Koç Üniversitesi - İşletme
    - Bilkent Üniversitesi - İşletme
    - TOBB Üniversitesi - İşletme
    - Boğaziçi Üniversitesi - Ekonomi
    - Galatasaray Üniversitesi - İşletme
    - Bilkent Üniversitesi - Ekonomi
    - TOBB Üniversitesi - Ekonomi
    - Galatasaray Üniversitesi - Ekonomi
    - ODTÜ - İşletme
    - Bilgi Üniversitesi (Liverpool) - İşletme

Özyeğin'in staj olanakları gayet iyi ama yeni bi üniversite olduğu ve kadrosunun tam oturmadığını düşündüğüm için tercih etmeyi düşünmüyorum . Ki ben bunun yanı sıra istanbul dışı tercih yapmycam . Alternatiflerim çok az malesef :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasqwe030 -- 12 Nisan 2014; 10:00:23 >

• egun. E kullanıcısına yanıt
    puanza.com adresinden bu yıl ki sıralamana denk gelicek şekilde netlerini ayarla ona göre lys için ne gerekli yazarak gör geçen seneye göre kendini değerlendirirsin . Ama şansın var . Başarılar

• koç ekonomi müfredatı diğer iktisatlardan farklı o yüzden iktisat yazmayı düşünmüyorum.ülkemizde iki ekonomi var koç ve bilgi.bunlar dışındakiler iktisat.işletmeye gelirsek evet gerçekten alternatif çok az bende istanbul dışı istemiyorum.ama istanbuldaki ilk 3 e yeten puanı alamazsam gsü yazacağımı sanmam ya ödtü ya da bilgi-özyeğin kalıyor geriye. tek yapacağımız lys kasıp 1500-2700 bandından geriye düşmemek.herkese başarılar..
  • Benim de kardeşim girdi bu sene. Ben de sizin öngördüğünüz şekilde bir dağılım olduğunu düşünüyorum.

Ben de bir örnek vereyim YGS de 57 bin de olup LYS de 9 Eylül Hukuk kazanan bir tanıdığım var.

Yani YGS de üst sıralarda sayılsacıların yoğun oması zaten mantıklı da. Neden derseniz bir sözelci ya da eşit ağırlıkçı fen sorularını genelde cevaplamıyoru. Mesela kardeşim 1 tane fen yapmış. Ama sayısalcılar için durum farklı genelde çoğu sayısalcı türkçe fen mat çözüp kalan süresinde de sosyalden soru cevaplıyorlar hem de neredeyse çoğuna cevap verebiliyorlar. Bu durumda da puanları biraz daha yukarı çıkıyor. Ama LYS de edebiyat ve coğrafya çözemeyeceklerini varsayarak çok ciddi bir sıralama değişimi olacağını öngörmek zor değil EA öğrencileri için.
  • quote:

quote:

quote:

İnşallah hocam bakalım

İstanbul'da oturuyorum ve şehir dışına çıkmak istemiyorum ayrıca tam burslu da olsa özel okul düşünmüyorum.Bu yüzden bana pek yaramıyor aradaki okullar.Ama fikirlerim şu aralar oldukça değişken yani bakalım sıralamam ne gelecek ona göre oturur düşünürüz

• ygs2 deki tmci sayısı hakkında bilgisi olan varmı? 40k içinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkblack kullanıcısına yanıt
    Çok çok az kardeşim . Max 1-2k

• quote:

Çok çok az kardeşim . Max 1-2k

okadar azmı be hocam
    15k hedefi iyice zorlastı desenize

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkblack kullanıcısına yanıt
    Ygs 2 de fen en etkili ders o yüzden bu kadar az . Ygs1de daha çoktur ama . Hayal değil yapılabilir .

• quote:

Arkadaşlar lysye odaklanmak için lys sınavları bitene kadar forumdan uzaklaşıcam . Foruma yeni katıldım zaten çok olmadı yardımcı olabildiğim konularda yardımcı olmaya çalıştım ne kadar yararlı olabildim bilmiyorum. Son bi konu açıyorum bu konuyu gözlemlerime dayanarak yorumlycam kesin bilgiler yok tabiki ama üç aşağı beş yukarı böyle olduğunu düşünüyorum .

@MortalGreenBlue arkadaşımıza ÖSYM yığınsal tablo hakkındaki bilgiler için teşekkür ederim .

Ygs 5 sıralamalara göre TMci sayısı :

10k - 500
    20k - 1.5-3k
    30k - 3-6k
    40k - 6-9k
    50k - 9-12k
    60k - 12-16k
    70k - 16-21k
    80k - 21-26k

Benim bu yıl ki sınav için gözlemlerim bunlar . Fen dersinin ortalama zorluğun biraz altında sosyalin ise ortalama zorluğun biraz üstünde olduğunu düşündüğüm için sayısalcıların her alanda tmcilerin çoğunu geçtiğini düşünüyorum . Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana .

Konuya ek olarak :
    Matematik : 40
    Geometri : 24
    Edebiyat : 48
    Coğrafya : 21
    45kdan 3kya çeken bi arkadaşın lys netlerini yazdım aşağıda ham puanlarının SS'si var . Bu netlerle böyle bi ilerlemenin aslında 45k'da maximum 10-12k TMci olduğunu doğrular nitelikte .

SS 2010 yılına aittir . O yıl yapılan ygs ve lys sınavlarının sonraki yıllarda yapılan ygs ve lys sınavlarına oranla çok kolay olduğunu çoğumuz biliyoruz . Özellikle 400puanla bu yıl 20-25k arası bi sıraya sahip olunurken 2010 yılında 400 puan 45kya denk geliyo . Yapılan lys netlerinin de çok uçuk olmadığını göz önünde bulundurursak bu yıl 30kda olan birinin 3kya çok rahat bi şekilde ortalamanın biraz üzerinde bi lysle çekebileceğini söyleyebiliriz.

Sınavda bi hedefi olan bu hedefe ulaşmak için yeterli gayreti gösteren herkese başarılar diliyorum . Umarım herkes hakettiği yerlere gider . Kendinize iyi bakın . Iyi çalışmalar

Araştırmaya sevk eden verimli ve aydınlatıcı konu için ben teşekkür ederim.

• Ilk 10binde 500tmci tamamen bi yalan. Ilk 10binde 2k tmci vardir bunu rahat soyluorun burda. Hadi 1.5k de ama 500 tamamiyle 13k k olmus olan arladasin kendini tatmin etmesinden kaynaklaniyor.. hocam sen 15kdan cok sıkı calisirsan ilk bine cekersin ama yapma ilk 10binde 500tm ci yok..

Mfci falan degilim ygs5 6k tmciyim. Sadece objektif olmaya davet ediorum

• yertek Y kullanıcısına yanıt
    Kardeşim cidden ya az önce öyle yazmışım ama hangi kafayla yazdım bilmiyorum . Düzelttim yine herkesten özür diliyorum .

• Ilki en doğrusuydu bana göre gelen yorumlara göre yaptığın değişikliklerle ön sıralarda geçen seneden fazla tm ci oldu neredeyse. Bence kendi fikrine göre sıralama yap. Sıralamaları gelen yorumlara göre değiştirirsen bunun sonu gelmez ortada kesin bir şey olmadığından herkes haklı gibi bir durum söz konusu.

• mimar*ugur kullanıcısına yanıt
    Uğur valla kafam almıyo artık dün akşam biri geldi neredeyse küfretti . Sonra biri geldi alay etti . Biri geldi çok iyi dedi . Kimsenin hevesini de kırmak istemiyorum . Dediğin gibi ilk haline çeviricem .

• En iyisi o. Sen zaten konunun başında kendi fikrim diye belirtmiştin. Seviyesiz yorumları kaale almıyorum geri kalan yorumlarla beyin fırtınası yaparız burda iyi olur orası ayrı. Ama her fikre göre değiştirmek uzun ve verimsiz bir iş.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.