Şimdi Ara

Tm okuyup Lys de dilden sınava girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar tm öğrencisi 11.sınıfım geçen sene bölüm seçerken dil okumak istediğimi söylemiştim yeterli istek olmadıgı için eşitağırlık seçtim ama dil öğrenmek ve bunla ilgili meslek edinmeyi çok istiyorum.Şimdiden kelime-gramer çalışmaya başlasam seneyede yds için dershaneye gitmeyi düşünüyorum sizce yeterli olurmu iyi bir sonuç tutturmak için ?

• Ben iki sene MF okudum, son seneye kadar çok net bir meslek seçimim olmadı. En son bu sene için, ben sevdiğim işi yapmak istiyorum deyip, dilden hazırlanmaya karar verdim. Okulda dil sınıfı olmadığı için TM'ye geçtim, maksadım MF'nin yükünden kurtulmaktı. Geçen Hazirandan beri çalışıyorum. O dönemler çeviri sorularından başka bir şey yapamazken şu an 60-65 arası netlerde dolaşıyorum. Diyeceğim o ki düzenli çalışırsan kesinlikle yaparsın. Küçümseme sakın, TM de olsun Dil de olsun, biri olmazsa biri deme. Olmaz öyle. İki yarım bir bütün etmez. Kararın net olsun. İlk başlarda Grammar ile başlayıp sindire sindire bitirmeni tavsiye ederim. Ek olarak kelime çalışmak çok önemli, benim de geç oldu anlamam. Daha doğrusu doğru kelime çalışma yöntemini yeni idrak ettim. Küçük kağıtların bir tarafına kelimeyi, diğer tarafına anlamını yazmak; daha sonra bunlarla çalışmak oldukça etkili bir yöntem. Kolay kolay unutmuyorsun. Telefon uygulamalarına(Anki, Quizlet vs.) güvenme. Kağıt ve kalem kullan kelime öğrenirken. Ve bu yöntemi günde 15-20 kelime için yaparsan birkaç ay sonra reading ve vocabulary seviyende ciddi artış görüyorsun. Dershane senin kararına kalmış. Akademik İngilizce zor elbet ama düzenli bir çalışma ile altından rahatça kalkarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.