Şimdi Ara

TM ilk 20k Hedefleyenler Sorularınızı Alırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
4
Favori
4.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2017 YGS-LYS ve 2018 TYT-AYT döneminde forumdan çok yararlandım. Belki benim de size bir faydam dokunur. Geçen yıl hamda 10k olmuştum. Sorularınızı bekliyorum. :)

    Sonucumu soranlar oldu, aşağıdan bakabilirsiniz.

    Sonucum :http://i.hizliresim.com/GDd4l3.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 23 Ekim 2018; 19:33:8 >



  • Yerleşme de kaç k oldun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimgero

    Yerleşme de kaç k oldun
    12.3k
    Obp: 83,74
  • Netler nasil



    İtu ekonomiye gelmeyi dusunuyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtu ekonomi nasil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple_M1

    Netler nasil



    İtu ekonomiye gelmeyi dusunuyorum
    Türkçe: 33,75
    Matematik: 26,25
    Sosyal: 12
    Fen: 6,25

    Edebiyat: 20,5
    Tarih: 6,75
    Coğrafya: 3,5
    Matematik: 20,25
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple_M1

    İtu ekonomi nasil
    Ben hazırlığa kaldığım için ne desem yanlış olur. Ekonomi Kulübü bir sürü etkinlik yapıyor. Sürekli sektörün üst düzey şirketlerinden temsilciler bu etkinliklere katılıyorlar. Genel görünüm olarak iyi diyebilirim.

    Hazırlık beni pek tatmin etmedi. Ben de bıraktım. Temmuz'da sınava girip geçeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 22 Ekim 2018; 9:50:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ilk 20k mühendislik yazacaklar
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba eşit ağırlığa geçmiş bir sayısalcıyım. Edebiyat bana bakıyor ben edebiyata. İslamiyet öncesi Türk edebiyatından başladım brir yandan cumhuriyet şairleri diğer yandan yazar ezer ezberi götürüyorum. Sadece edebiyatta değil tüm derslerden nasıl bir yol izlediğini anlatmanı istiyorum. İlk 20 bin hedefim ve asla altına düşmek istemiyorum. Biraz ayrıntılı bir cevap yazarsan dua ederim :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı hangi kaynakları kullandın ?
    ders ders yazarsan sevinirim özellikele çözdüğün genel/bölüm denemeleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abet076

    Merhaba eşit ağırlığa geçmiş bir sayısalcıyım. Edebiyat bana bakıyor ben edebiyata. İslamiyet öncesi Türk edebiyatından başladım brir yandan cumhuriyet şairleri diğer yandan yazar ezer ezberi götürüyorum. Sadece edebiyatta değil tüm derslerden nasıl bir yol izlediğini anlatmanı istiyorum. İlk 20 bin hedefim ve asla altına düşmek istemiyorum. Biraz ayrıntılı bir cevap yazarsan dua ederim :)
    Edebiyat benim sevdiğim derslerden biriydi. Halihazırda edebiyatla da haşır neşir olduğum için çok zorlanmadım. İnsanlarda edebiyat dersi hakkında yanlış bir kanı oluşturulduğunu düşünüyorum. "5 kitap çözmezsen 20 neti geçemezsin." gibi cümleler kuranlar var. Bunların yanlış olduğunu en baştan söylemek lazım. Edebiyatta asıl mesele sana verilen sorudaki bilgilerin bilinmesidir. Tamamını bilmene de gerek yok. Mesela yazar-eser sorusu çıktı ve sen sorudaki 3 eseri ve 2 yazarı iyi biliyorsun. Senin bu soruyu 5 yazarı ve 5 eseri bilmeden çözmen mümkün. Ben asıl meselenin ezberlemek olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bir bilgiyi biliyorsan soru ne şekilde sorulursa sorulsun karşına çıktığında işaretlersin. Matematik ile karıştırmamak gerekir. Edebiyatta "mantık" meselesi yoktur. Yapılacak iş ezberlemek ve mümkünse edebiyat denemesi çözmektir. Ayrıca edebiyat denemesi çözmek zevklidir de.

    "Nasıl ezberleyeceğim?" dersen sana önerim Harun Ardıç'ın YouTube'daki edebiyat kanalını izleyerek dediği her şeyi not alman olur. Tabi ki bu tek başına yeterli olmayacak. Edebiyat semineri gibi hafıza teknikleriyle ezber yaptıran bir paket satın alabilirsin. Ben almıştım ve pek çok şeyi onun sayesinde ezberledim.

    Peki ne çözdüm ? İlk sene Limit Yayınları Edebiyat Soru Bankası'nı Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı konusuna kadar çözdüm. Cumhuriyet için sadece Harun Ardıç'ı izleyip notlarını ezberlemiştim. Sonuç: 49,25 Net.

    İkinci sene neredeyse hiçbir şey çözmedim. Sadece Limit Yayınları Edebiyat Bölüm Denemeleri'nden 7-8 tanesini çözdüm. Sonuç: 20,5 Net. Bir soruyu da bilmeme rağmen yanlış yaptım.

    Tabi ki benim atladığım ve her iki senede de birer soruyu feda ettiğim bir alan vardı : Eser Özetleri. Eser özetleri için istersen bir tane kitap alıp okuyabilirsin, karakterleri ve konuları aklında tutmaya çalışabilirsin, istersen de yine Edebiyat Seminerleri gibi bir yerden videolarla çalışabilirsin. Ancak ben kitap almanı öneririm. Çünkü videoyla ben anlamamıştım. Videolar kısa oluyor ve bu da akılda tutmayı zorlaştırıyor.

    Önerdiğim kaynaklar Limit Yayınları'nın kaynaklarıdır. Kendileri her sene bir sürü soru tutturuyorlar. Tutmayan sorularındaki bilgiler bile sınavda çok işine yarıyor. Ben "Adamlar bu işin kitabını yazmış." desem her iki anlamda da yanlış olmaz sanırım. :)

    Edebiyattan fazla zorlamıyorlar. Düzgün çalışmayla istediğin sonucu elde edebilirsin.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Gelelim matematik meselesine. Matematik sayısal bir ders. Dolayısıyla bir şeyleri ezberleyerek sadece bir sonraki denemeyi kurtarırsın. Yapman gereken şey işin "mantığını" öğrenmektir. Bir soru tarzının nasıl çözüleceğini öğrenmek, "mantığını" öğrenmekten daha zordur. Hem kolay olanı hem de hedefe götüreni seçmek en doğrusu.

    Ben TYT kısmı için "Hocalara Geldik" kanalını kullanmıştım. Denemelere geçtiğimde de faydasını gördüm. Vural Hoca hem konuyu mantığıyla anlatıyor hem de güzel sorular çözüyor. Forumdaki bazı arkadaşlarımız çözülen soruları beğenmiyor ya da kolay görüyor ancak ben öyle düşünmüyorum. Soruların az olması bir problem olarak görülmemeli. TYT'de asıl amaç ezberlediğin soruyu yapmak değildir. Karşına binbir türlü soru çıkarabilirler. Ezberle, ezberle nereye kadar değil mi ?

    TYT kısmı için soru çözmek çok önemli. Birinin soru çözümünü izlemek yerine kendin uğraştığında sana çok daha fazla bir katkıda bulunacaktır. Konuyu dinleyip, notlarını aldıktan sonra yapman gereken şey en fazla 3 gün içinde konuyu bir ya da iki kaynaktan taramak olacak. Bir kaynağın yetip yetmeyeceğini yine kendin belirleyeceksin. Bir konu içine sindiyse bir kaynakta bırakabilirsin. Eğer içine sinmediyse ikinci bir kaynaktan o soruyu çözmelisin.

    Temelim var diyorsan rasyonel sayılar, üslü sayılar gibi konularla iki günden fazla uğraşmanı önermem. Bunları yine bir kaynaktan taramanın yeterli olacağını düşünüyorum.

    TYT Matematik için önereceğim kaynaklar "Üç Dört Beş, Bilgi Sarmal" olacak. Bunların yanında soru bankasını çözmediğim ancak forumda gördüğüm "Acil Yayınları" da var. Bu yayının denemeleri çok özgün sorulardan oluşuyordu. Kitapları da öyleyse alıp çözebilirsin.

    TYT Matematik dediklerimi yaptıktan sonra denemelerle ilerlenmesi gereken bir alan. İlk olarak haftada 3 tane bölüm denemesi çözerek ilerleyebilirsin. İki haftada bir bunu birer birer arttırırsın. Hatta haftada iki deneme ile de başlayabilirsin. Dürüst olmak gerekirse ben bunu yapamadım.

    Sınav anında da sakin kalmaya çalışacaksın. Bu sınava hazırlanırken çalışmak önemlidir ancak büyük kısım psikolojiye bakar. Kendini sınava sürekli motive ederek hazırlaman gerekiyor. Motivasyon için bir şey diyemem çünkü bu tamamen kişinin hayallerine bağlı.

    AYT Matematik için Hocalara Geldik kanalından ya da MatAkademi'nin internet sitesindeki ücretli paketini alarak çalışabilirsin. Burada daha çok kaynaklar üzerinden örnek vereceğim çünkü AYT Matematik çalıştığında karşılığını alabileceğin bir alan. İş tamamen senin oturup çalışmana bakıyor.

    Önereceğim kaynaklar "Fen Bilimleri, Karekök, Üç Dört Beş, Acil Yayınları, Apotemi Fasikülleri" olur. Kitap sınırlaması yok çünkü ne kadar iyi çalışır ve hazırlanırsan bu alanda o kadar iyi yaparsın.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Geometri dersi hakkında bir şeyler söyleyemem çünkü benim matematik netlerimin düşük olmasının sebebi bu derstir. Ben hiç önem vermedim ve bu çok büyük bir hataydı. Sıralamamı belki de bu ders sayesinde 3k'ya kadar çekebilirdim ancak çalışmadım. Nasıl çalışılır, ne çözülür bilmiyorum ancak mutlaka az da olsa bir şeyler yapılması kanaatindeyim.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tarih dersi için "Ok Tarih" kanalından izleyip Apotemi TYT Sosyal Bilimler kitabının Tarih kısmını çözmüştüm. TYT'de full yaptım. AYT sonucum pek iç açıcı değil ancak soruların neredeyse tamamı bilgi geldiği için genel kültürümle yapabildiğim kadar yaptım. Ben oyun oynarken bile oyunun sesini kısıp arkaya İlber Ortaylı'nın katıldığı televizyon programlarını dinlerim. Sadece İlber Ortaylı değil elbette. Tarihle alakalı ne varsa meraklıyımdır. Bu sınavda benim işime yaradı.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Coğrafya için Yavuz Tuna'nın videoları güzeldir. LCD Eğitim ve Coğrafya Cepte kanallarına da bakmanı öneririm. Özellikle Coğrafya Cepte kanalının videolarının ders notlarının da olması büyük bir avantaj.

    Coğrafya matematik gibi bir derstir. Tam olarak aynı diyemeyiz tabi ki ancak "mantık" meselesi bu derste de çok önemli. Bu yüzden konuları mantığına oturttuktan sonra çok fazla soru çözmen gerekir.

    Önereceğim kaynaklar yine "Limit Yayınları" kaynakları olur. Apotemi TYT Sosyal Bilimler kitabının Coğrafya kısmını da çözmüştüm fakat beğenmemiştim. Edam Yayınları'nın (Özet yayınları da olabilir.) Coğrafya Özet kitabını da alırsan bilgilere rahatça ulaşmak açısından iyi olabilir.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Felsefe ve Din beni aşar. Zaten sınavda bu iki alanı kötü yapmamdan ötürü 12 net çıkardım. Sadece felsefe için "Didem Hoca" kanalını önerebilirim.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Türkçe dil bilgisi konularım ilkokuldan beri iyiydi. İlk sene 35, ikinci sene 33,75 net yaptım. Yanlışlarımın neredeyse hepsi paragraftandı. Forumda çalışma konusunda benden çok daha iyiler var. Onlardan tavsiye almanı öneririm.

    Benim sana tek önerim TYT Matematik alanında olduğu gibi bu alanda da düzenli bölüm denemesi çözmendir.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Son olarak genel TYT denemelerini mutlaka çöz. 345 Yayınları benim çözdüğüm en iyi denemeleri yayınlıyordu. Sene içinde forumu takip edersen bu sene hangi yayınların güzel denemeler çıkardığını öğrenebilirsin. Yayınlar her sene değişiyor çünkü. Geçen seneki iyi diye bu sene de iyi olacak diyemem. Sadece 345 Yayınları istisnadır. Onlar her sene güzel işler çıkarıyorlar.

    AYT için de genel denemeler önemli ancak genel denemeden ziyade bölüm denemesi çözülmesi taraftarıyım. Bu "Genel deneme çözme." anlamına gelmiyor. Çöz tabi ki. Ancak bunu sınava yakın zamanlarda yapman daha iyi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyun

    hacı hangi kaynakları kullandın ?
    ders ders yazarsan sevinirim özellikele çözdüğün genel/bölüm denemeleri
    Hocam bir üstteki arkadaşa yazdığım uzun mesajı okursan hepsine orada değindim.
  • eyw hocam
  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoğurtlu Ayran

    Rez
    Niçin "Rez" aldın hocam ?
  • Süpersiniz. Çok teşekkür ediyorum gerçekten ekran görüntüsü aldım klasöre kaydettim ara ara dönüp bakacağım bu tavsiyeler çok kıymetli oluyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • //



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towns -- 5 Mart 2021; 13:36:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abet076

    Süpersiniz. Çok teşekkür ediyorum gerçekten ekran görüntüsü aldım klasöre kaydettim ara ara dönüp bakacağım bu tavsiyeler çok kıymetli oluyor.
    Rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Towns

    //
    En başta BiNot Problemler kitabından günde 12 soruluk bir testi çözerek başladım. Test 20 civarında onu bırakmıştım. Sonra Apotemi Problemler'den klasik problemlerin sonuna kadar geldim ve devam etmedim. Aslında devam edilse güzel olur. Ancak ben sayısal mantık problemleri kısmında kendimi yeterli görüyordum. Sınavda da kaçırmadım. Günlük soru çözülebilir tabi ki ama çok gerekli mi bilemiyorum. Düzenli bölüm denemesi çözerek de güzel problem sorularıyla karşılaşılabiliyor zaten. Mutlaka yapamadıklarını biriktir ve birine sor. Soracak kimsem yok diyorsan foruma at.

    Bir de Discord Sanal Sınıf var. Ona da bakmanı tavsiye ederim.
  • Sizi bulmuşken sormak istiyorum. Hergün hangi dersi çalışacağımı şaşırıyorum. Hergün üç dört ders çalışmak istiyorum ama çorba oluyor. Hergün iki ders çalışsam edebiyata iki gün sonra ancak sıra geliyor. Bir türlü program oturtamadım siz nasıl yaptınız yahut hepiniz nasıl yaparsınız :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ilk başladığınızda netleriniz kaçtı ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.