Şimdi Ara

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
0
Favori
50.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ana18
    Sabah Burak Kılanç TM2 de kaç sayısalcı olduğunu söylemiş.

İlk 5.000 2031
    İlk 10.000 3733
    İlk 20.000 6728

Yani Ysselim abimizin verdiği rakamlarla hemen hemen aynı.Sadece ilk 10binde abimiz 4700 demiş normalde 3700 imiş.Gerisi doğru ....

Bu da Ysselim abimizin verdiği rakamların çok büyük ölçüde doğru olduğunu veriyor...

peki geçen sene ilk 5000 ve 10000de kac say.cı varmış? Onu söylemiş mi? O da çok önemli.
  • Ya birde birşeyi anlamadım kusura bakmayın, 1000 de 800 sayısalcı var gibi gözüküyor tabloda

O zaman 20 binde nasıl 1000 sayısal oluyor yada gerçek sıra öyle oluyor oraya basmadı kafam.
  • quote:

İlk 5.000 2031
    İlk 10.000 3733
    İlk 20.000 6728

Yani Ysselim abimizin verdiği rakamlarla hemen hemen aynı.Sadece ilk 10binde abimiz 4700 demiş normalde 3700 imiş.Gerisi doğru ....

Bu da Ysselim abimizin verdiği rakamların çok büyük ölçüde doğru olduğunu veriyor...

aynen geçen sene ne kadar sayısalcı varmış önemlı olan o o zaman ilk 20bınde 6bın sayısalcı varsa bunların bence yapsa yapsa yarısı tercıh yapar
  • hocam bundan bişeyler çıkar mı ?

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler

• quote:

Orijinalden alıntı: mert9027

quote:

İlk 5.000 2031
    İlk 10.000 3733
    İlk 20.000 6728

aynen geçen sene ne kadar sayısalcı varmış önemlı olan o o zaman ilk 20bınde 6bın sayısalcı varsa bunların bence yapsa yapsa yarısı tercıh yapar

İşte onu söylemedi.Ama ysselim söyledi yetmez mi ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Wasted Years

Ya birde birşeyi anlamadım kusura bakmayın, 1000 de 800 sayısalcı var gibi gözüküyor tabloda

O zaman 20 binde nasıl 1000 sayısal oluyor yada gerçek sıra öyle oluyor oraya basmadı kafam.

aynen kardeş bende 20 binden sonra sıralama neden geriye düşüyor onu anlamadım
  • quote:

Ya birde birşeyi anlamadım kusura bakmayın, 1000 de 800 sayısalcı var gibi gözüküyor tabloda

Sıralama mı kaydı acaba arada 1 sayı unutulup sonuçta o kadar uğraşmış, emeğine sağlık tabiki bi anlık dalgınlık olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasted Years -- 25 Temmuz 2010; 23:01:40 >
  • quote:

İlk 5.000 2031
    İlk 10.000 3733
    İlk 20.000 6728

ana18 bu senin yazdığın alan içi di mi say ların alan dışı sıralamaları değil????
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir__25

quote:

İlk 5.000 2031
    İlk 10.000 3733
    İlk 20.000 6728

ana18 bu senin yazdığın alan içi di mi say ların alan dışı sıralamaları değil????

Onu söylemedi hoca. Ama büyük ihtimal alaniçidir
  • quote:

quote:

Sıralama mı kaydı acaba arada 1 sayı unutulup sonuçta o kadar uğraşmış, emeğine sağlık tabiki bi anlık dalgınlık olabilir.

Sıralama kayması vs. yok... Elhamdülillah kolay kolay rakam-harf hatası yapmam...

O tablodaki sıralama, geçen seneye göre sıralama...

Yani bu seneki sayısalcılardan, geçen seneki sayısalcıların çıkarılmış hali...

Ekranı tablo doldurup kafanızı karıştırmaya niyetim yok, ama sadece 20bin için reel rakamları vereyim:

İlk 20.000'de bu sene 6900 Sayısalcı varmış, geçen sene 5900...
    O yüzden 1000 kişi geri gidiyor...

Ama ilk 30.000'de bu sene 8200 Sayısalcı varmış, geçen sene 10200... O yüzden ileri gidiyor...

Buradaki fark da, dediğim gibi, geçen sene girenlerin Edebiyat yapmadıklarından ötürü ilk 2000'e girememiş olmaları... Ama ortalama puanlarda da, Edebiyat yapmasalar bile, sıralamalarının iyi olduğu...

@ana18

Burak Kılanç mailime cevap yazıp da elindeki verileri verseydi, ben size puanları birebir çıkarırdım ve %1 bile şaşmazdı...

Buradaki rakamları da internetten topladığım 900 tane Sayısalcının verileri üzerinde çalışarak ve o 900 kişiyi 150bin kişiye değişik sistematikler kullanıp ekstrapole ederek çıkardım...

Benim verilerimde ilk sıralamalarda fazla sayısalcı var gibi gözüküyorsa, bunun sebebi de bulduğum 900 kişinin Edebiyat sınavına girme oranı, tüm Sayısalcıların Edebiyat sınavına girme oranından yüksek olduğu içindir...

Gene de bu rakamlar ÖSYM'nin kılavuzundaki rakamlardan çok daha doğrudur...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: kadir__25

tm2 İLK 10000 de ne kadar sayısalcı vardıfr acaba?b ilen varsa paylaşabilir mi????

Yaklaşık 4700... Az yukarıda yazıyor, bir zahmet edip baksan görürdün.

Şimdi de geçen seneki sıralamaları çıkarayım...

Ayar yapmak uğraştıracak biraz ama, en azından veri aramakla uğraşmayacağım... (ne de olsa bölümlerin taban puanları ve karşılık gelen sayısal puanları her yerde var).

Sonrasında da geçen seneye göre NET sıralamaları ayarlarız...

İlk 20bin'de 10bin sayısalcı var mıdır bilemiyorum ama, ne kadar olduğunu da görmüş oluruz...

Bu sonuç belgesine bakarsak aşağı yukarı öyle rakamlar çıkıyor.

Ayrıca geçen sene ilk 20 kontenjanındanda bulabilir mesela:

TM1 için;

4529. olan bir öğrencinin önünde 610 kontenjan bulunmakta.Yani 4529. olan öğrenci 610. olan kontenja yerleşti.

19324 kişi önünde 830 kontenjan .Yani 19324. olan öğrenci 830. kontenjana yerleşti.

TM2 İçin;

3620. olan kişi önünde 1272 kontenjan

13212 olan kişinn önünde 4915 kontenjan

19084 olan kişinin önünde 6482 kontenjan

Yani 19084. olan öğrenci 6482. kontenjana yerleşti.

TM3 İçin;

10165 önünde 646 kontenjan

18018 önünde 1601 kontenjan

19396 önünde 1721 kontenjan

yani 19396. olan öğrenci 1721. kontenjana yerleşti.

Bu tüm kontenjanları toplarsak eğer :

2009 senesinde 19300 kişilik yerde 9100 civarında kontenjan var.Yani 10bin kişi ya tercih etmedi yada seneye bıraktı.(10 bin sayısalda olabilir bunun içinde)Demek oluyor ki geçen sene ilk 19300 içinde ortalama 8000-9000 sayısal var.

Yaw O adam Edebiyat Çözmeden o puanı alması imkansız. Ben kendi hesaplarıma göre edbsos yapmadan say bir öğrencinin say2 puanıyla ea2 puanı arasında en az bi 50 puan olmak zorunda ki orada 27 gösteriyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut0001 -- 25 Temmuz 2010; 23:57:58 >

• haklısın selim hoca
  • O zaman tekrar uğraştığınız için sağolun.
  • Ya şimdi ben saycıyım 461,746 alan dışım normalde 14800 lerdeyim bende 12000 e düşeceğim değil mi ya tabloya göre??? Cvp Cvp Cvp???
  • Arkadaşlar biri bana anlatsın geçen yıl nasıl olurda ilk 25binde olan sayısal öğrenci sayısı bu yılda ilk 25binde olan sayısal öğrenci sayısından fazla olabilir, Biri bana bu mantığı anlatsın lütfen. Okul puanından çok kırılması halinde nasıl oluyor bu olay kafam basmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut0001 -- 26 Temmuz 2010; 0:16:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut0001

Arkadaşlar biri bana anlatsın geçen yıl nasıl olurda ilk 25binde olan sayısal öğrenci sayısı bu yılda ilk 25binde olan sayısal öğrenci sayısından fazla olabilir, Biri bana bu mantığı anlatsın lütfen. Okul puanından çok kırılması halinde nasıl oluyor bu olay kafam basmıyor.

Bu tablo alaniçi.Geçen sene derslerin verdiği katsayılardan dolayı sayısal öğrencisi edebiyat çözemese bile eşitağırlıkta çok iyi olabiliyordu.

Bu sene edebiyat sınavına girmeden bir sayısalcının başarılı olması imkansız.Yani bu sene sadece edebiayt sınavına giren adaylar 25 binlerde.
  • sanırım geçen sene de 0,8 li puanı tam vererek sıra yapmışlar saycıları da ama 0,3 e düşünce eleniolardı..o yüzden olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut0001

Arkadaşlar biri bana anlatsın geçen yıl nasıl olurda ilk 25binde olan sayısal öğrenci sayısı bu yılda ilk 25binde olan sayısal öğrenci sayısından fazla olabilir, Biri bana bu mantığı anlatsın lütfen. Okul puanından çok kırılması halinde nasıl oluyor bu olay kafam basmıyor.

Onlar verilen sıralamalar, reel sıralamalar değil...

Aslında ÖSYM'nin yapması gereken şuydu:
    Geçen sene de, bu sene de, Yerleştirme (Y-TM-2 gibi) puanlarını hesaplarken, öğrencilerin alanlarına göre çarpılmış AÖBP'yi katarak yapmalıydı...
    Sonra da sıralamayı tek olarak vermeliydi...

Yani 400 ham puan alan ve 100 OÖBP'si olan 1 Sayısalcı ve bir Eşit Ağırlıkçının Y-TM2 puanlarını 460 ve 475 olarak yazmalı ve işin içine hiç ALAN İÇİ-ALAN DIŞI gibi saçmalıkları karıştırmamalıydı...

Oysa tuttu herkesi Alan İçi sıralamaya soktu... O ayrı mesele, Alan Dışı tercihler için bir sıralama yapmayı da beceremediler... O yüzden onu da aynı Alan İçi gibi sıraladılar...

O yüzden pek çok kişi Alan Dışı puanını da çok iyi zannederek Alan Dışı tercih yapabileceğini zannediyor...

Tek bir sıralama yapsaydı, hiçbir şey karışmazdı... Ne geçen sene, ne bu sene... Ne de bu hesaba gerek olurdu...

Bizim zamanımızda hiç böyle kargaşa-karmaşa da yoktu...

Ama ÖSYM artık muhtemelen programcı ve veritabancı vs. olarak çalıştırdığı bilgisayarcı elemanlara çok para vermiyor...
    Muhtemelen istatistik vs. çalışması yapanlar da aynı şekilde gariban devlet memurları...
    O yüzden de becerebildikleri bu kadar...

Aynı İŞ-Net'in bir zamanlar süper elemanlar çalıştırması, ama zamanla içeride çalışan adam akıllı tek bir şahsiyet kalmaması gibi...

İş döner dolaşır yönetime gelir... Orda da tekrarlarım... 2 tane azmış... Ben olsam 1 kasa yumurta atardım...

• tabloya göre geçen seneye göre bu sene tmden sadece 1.000 tane daha fazla sayısalcı var .

toplamda geçen seneye göre sıralamaların 9 bin geriye gideceği öngörülüyor.

pek mantıklı değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyper35 -- 26 Temmuz 2010; 0:30:06 >
  • ana18 senın dediğini anladım çok sağol ama radreser arkadaşımızn dediği, selim abimizin yaptığı tabloda 0,8li hesaplamada mı sayısalcılar yoğunlukta yoksa 0,3e düştükten sonrakı sıralamada mı yoğunlukta ?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.