IPTV yayınları genellikle UDP üzerinden gelir. UDP’de hata düzeltme yoktur, dolayısıyla paket kaybı doğrudan görüntüde takılma, kare atlama veya bloklanma olarak hissedilir. Standart bir HD IPTV yayını ~6-8 Mbps, 4K yayın ise ~15-25 Mbps civarında veri taşır. Bu da dakikada yüzbinlerce paket anlamına gelir. 8 Mbps = yaklaşık 60.000 paket/dakika (MTU 1500 varsayılırsa). IPTV operatörleri genellikle 0.05% paket kaybı altını “kabul edilebilir” olarak değerlendirir. bende Tivibu Humax TN2000HD İPTV var ve paket hataları coşmuştu. hatta bunu değiştirtmeyi kafaya koymuştum ama modeme giren rj11 soketinden huylandım ve yeniden çaktım. diğer ucu da yeniden çakmayı düşünüyorum ama sanırım paket hataları daha kabul edilebilir seviyeye indiği için bundan şimdilik vazgeçtim. modem 4 gün 2 saat 30 dakikadır internete bağlı ve toplam 35029 paket hatası var. bu hataların tamamının olmasa bile %99,9'unun iptv'ye ait olduğunu söyleyebilirim. bu verilere göre dakikadaki hata sayısı yaklaşık 6'ya denk geliyor ve bu da %0,01 in çok altında. IPTV operatörleri genellikle 0.05% paket kaybı altını “kabul edilebilir” olarak değerlendiriyor sanıyorum. bu durumda benbim bu tv box kutusunu değiştirmeme gerek yok görünüyor. sizde durum nedir? |
Bildirim