Şimdi Ara

TİŞÖRT BASKISI İÇİN ŞEFFAF ARKAPLAN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar,Photoshopla amatör olarak yeni yeni uğraşan biriyim ve hobi olarak birşeyler yaparım diye öğrenmeye çalışıyorum az çok birşeyler.Fakat şu an benim için önemli bir var ancak yapamadım,netten arayarak yapmaya çalıştım,bulduğum yöntemlerle,ama olmadı yani ben yapamadım sanırım,sorunum şu.Elimdeki iki adet jpeg dosyasının arka planını şeffaf yapmak istiyorum,çünkü tişörte bastıracağım için kare gibi çıkmaması lazım.photoshop cs3 kullanıyorum(çalışıyorum) türkçe.ayrıntılı yani benim gibi bir amatörün anlayacağı dil ve anlatımla anlatırmısınız acaba.yada benim için bunu yapacak biri varmı,lütfen,olumlu olumsuz cevaplayınız,teşekkür ederim herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denson -- 13 Haziran 2008; 22:57:35 >

• arka plani transparan olan yeni dosya ac bu dosyaya snein rsmini at ve transparan yapmak istedgin yerleri silgi ile sil ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechnoMANYAK

arka plani transparan olan yeni dosya ac bu dosyaya snein rsmini at ve transparan yapmak istedgin yerleri silgi ile sil ;)

Teşekkür ederim,ancak bu yöntemle olmuyor sanırım,sanırım diyorum çünkü,bunu yapınca arkaplan gri-beyaz renkli kareler olan bir fondan oluşuyor,bu şekildede jpeg olarak kaydettimi yeni dosyada fotograf arkaplanı tamamen beyaz oluyor.yeni bir sayfa açıp arkaplanı saydam olarak seçiyorum 16 bit değerinde aynen karelerden oluşan fon oluyor dediğim gibi kaydettimide beyaz gözüküyor.web için kaydet seçeneğiylede olmuyor,png olarak kadet diyorlar öylede olmuyor.sanırım çok kolay ama ben beceremiyorum.teşekkürler yinede tekrar tekrar denicem belkide atladığım birşey vardır inşallah.
  • hayir beceriyosun gri beyaz kareler demek transparan demek oluo sen onu kaydettiginde o resmi actigin programin arkaplani beyaz oldugu icin beyaz gorunuo bi camin arkasina beayz kagit koyuyorsun beyaz gorunur dimi onun gibi dusun... basarili olup olmadiginin anlamak icin arkaplani siyah olan bi web sayfasina koy o zaman ne kadar basarili oldugu anlasilir ;)
  • PNG olarak kaydetmeyeceksiniz EXPORT etmeniz gerekiyor. Daha doğrusu ben PSP kullanıyorum ve bu şekilde olan çalışmalarımı PNG EXPORT yaparak hallediyorum. Bu İşlemi yaparken transparan olması için aşağıdaki gibi bir seçeneğim var, Photoshopt ta varmı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 14 Haziran 2008; 8:03:25 >
  • arkdaşım ".jpeg"de sayfamlık göremezsin ".gif" olarak kaydetmeyi dener misin?
    sonucunu göreceksin bu kadar basitti :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: horozerk

arkdaşım ".jpeg"de sayfamlık göremezsin ".gif" olarak kaydetmeyi dener misin?

evet eğer transparan bir görüntü istiyorsan formatı .PNG veya .GİF olarak kaydetmelisin.
    ayrıca TechnoManyak ın bahsettiği yöntem gayet basit ve çözümleyici bir yöntem işini görecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechnoMANYAK

hayir beceriyosun gri beyaz kareler demek transparan demek oluo sen onu kaydettiginde o resmi actigin programin arkaplani beyaz oldugu icin beyaz gorunuo bi camin arkasina beayz kagit koyuyorsun beyaz gorunur dimi onun gibi dusun... basarili olup olmadiginin anlamak icin arkaplani siyah olan bi web sayfasina koy o zaman ne kadar basarili oldugu anlasilir ;)

tamam haklısın mesela windows resim düzenleyici ile açtımı arkaplan gri gözüküyor ama çözünürlük çok yüksek olduğu için (2593*4169) batch image resizer ile küçültüyorum bu seferde resimi açtığımda karşıma dikdörtgen içinde kare ve onun içindede foto var ama siyah bir arkaplan var.şimdide sanırım ayarları değiştirdim arka plan silgisi ile silince gribeyaz yerine gri siyah oluyor.bunu nasıl tekrar eski haline gribeyaza getirebilirim yada birşey farkedermi ki yani renkleri değişsede yinede saydam oluyor dimi.eğer vaktiniz varsa fotoğrafları yükleyip size vereyim sizde yapın dicem ama ne dersiniz ki ???

bidahaki sefere ilk önce küçültcem sonra değiştircem o zaman sonradan küçültmeme gerek kalmaz inşallah yaparım bu sefer.

• quote:

Orjinalden alıntı: n3k

quote:

evet eğer transparan bir görüntü istiyorsan formatı .PNG veya .GİF olarak kaydetmelisin.
    ayrıca TechnoManyak ın bahsettiği yöntem gayet basit ve çözümleyici bir yöntem işini görecektir.

tamam png oarak kaydettim ama dediğim gibi çözünürlük çok yüksek olduğu için sitede tişörtü dizayn ederken seçtiğim resmi kabul etmiyor bunun içinde batch image resizer ı kullanarak çöz.düşürmeye çalışıyorum ama daha düşürmeden bile programı açtığımda resmin arka planı siyah gözüküyor çevirisemde yine siyah kalıyor.bu durumda arkaplanı değiştirmicek saydam kalıcak bir image resizer programı lazım herhalde,ne önerirsiniz acaba bana.

• quote:

Orjinalden alıntı: denson

quote:

quote:

tamam png oarak kaydettim ama dediğim gibi çözünürlük çok yüksek olduğu için sitede tişörtü dizayn ederken seçtiğim resmi kabul etmiyor bunun içinde batch image resizer ı kullanarak çöz.düşürmeye çalışıyorum ama daha düşürmeden bile programı açtığımda resmin arka planı siyah gözüküyor çevirisemde yine siyah kalıyor.bu durumda arkaplanı değiştirmicek saydam kalıcak bir image resizer programı lazım herhalde,ne önerirsiniz acaba bana.

Photoshop Resminin Boyutunu ps dede düşürebilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: MaNia©

quote:

Orjinalden alıntı: denson

quote:

quote:

Photoshop Resminin Boyutunu ps dede düşürebilirsin

nerden yapıcam bunu acaba bulamadımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denson -- 14 Haziran 2008; 14:49:03 >

• işte bu resim.siyah bir tişört e bastırıcam ama kare gibi şıkmasın diye arkaplan ı saydam yapmak istiyorum,

işte böyle oldu sanırım yaptım
    zaten yapmışım galiba ama neden böyle işler karıştı bende anlamadım valla.neyse ancak resmi yükleyince tişörtün üzerine tasarım sayfasında sadece alt çizgi gözüküyor beyaz olarak şimdide onu silmem lazım anlaşılan fakat bu çok daha basit olacak sanıyorum. son iki resim neden çıkıyor forumda anlamadım ama neyse.tişört tasarım sayfasındaki görünümde bu,yorumlarınız varmı acaba yada tavsiyeleriniz bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denson -- 14 Haziran 2008; 15:49:28 >

• işte böyle oluyor,ancak küçük karelerden ouşan ELVIS yazısı nasıl görünür hiç fikrim yok,photoshopla o kısmı silip tekrar normal yazıyla nasıl yazabilirim acaba ne dersiniz sevgili arkadaşlar.ben tekrar resmi baştan alıp ilk önce yazıyı silip sonra fonu silip üzerine yazı ekleyip kaydettmeyi denicem bakalım nasıl olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denson -- 14 Haziran 2008; 15:53:51 >

• image>image size dan boyuutu düşürebilirsin
  • "Elvis"yazısına seni şekil verebilirsin yeni bir imaj verebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Heracles.

"Elvis"yazısına seni şekil verebilirsin yeni bir imaj verebilirsin

teşekkürler ama Nasıl olacağını bilmiyorum deneye deneye birşeyler yapıcam artık,dikdörtgen işaretleme ile seçtim fırça ile siyaha boyadım yazıyı yok ettim fakat daha sonra sihirli silgi aracı ile arkaplanı silmek istedim ama olmadı bende ilk önce arkaplanı sildim sonra siyaha boyadım sonra tekrar o kısımların sihirli silgi ie sildim oldu seçerek yazıya nasıl şekil verebilirim yada düzenlerim şimdide onu araştırcam ,

bütün bunlar bitince fotomontaj işine başlıcam bakalım o zaman ne zorluklar yaşıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denson -- 14 Haziran 2008; 16:56:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MaNia©

image>image size dan boyuutu düşürebilirsin

haklısın,tekrar baktım evet onu bulmuştum ama neden o an yapmadım bende hatırlamıyorum kafam karıştı ki sorma gitsin amatörce bir ordan bir burdan birşeyler yapınca normal tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: penkala

ArcSoft Cut It Out v1.0.0.3 for Adobe Photoshop

Photoshop'ta resim arkaplanlarını kolayca temizlemenizi sağlayan photshop cs eklentisi.

/>

**** r@pidshare olacak...

Digital Film Tools EZ Mask v1.5

/>

**** r@pidshare olacak...

• teşekkürler
  • Resim siyah ise; Siyah t-shirt üzerine bastıracak isen; aynen resmi al ve baskı yapan kişiye götür. Gerisini onlar halleder...

Genel olarak bir kaç bilgi vermek gerekir ise;

1 - Transparan deyimi yanlış olsa da ( transpancy den gelir ve saydamlık olarak tanımlanır, katı bir objenin ışığı yansıtması arka tarafına geçirmesi anlamına gelir ) Png ve Gif formatları dediğiniz şekilleri destekler. PNG ve GIF resimlerde transparan kısımlar, arkada ki objeyi görmemizi sağlar. "Opacity" değeri 0 olan bölgede ( yada diğer bir deyim ile Silgi ile silinen ve arkası transparan layerlar ) arkada bulunan objenin ( katmanın ) tamamı gözükür.
    2 - Arka kısmı tamamen gözükse de Windows üzerinde arka plan mutlak bir renk alır ve o şekilde gözükür. Ancak gelişmiş image editörleri PS, PSP, CPP gibi editörler transparan kısımları net olarak okuyabilir.
    3- Bir diğer transparan uzantı .ico olsada, Programlar ile beraber ( 32 bit ve 64 bit ) gösterilen resimler ( bazı kısımları olmayan yada şekilli diye tabir edebileceğimiz prgramlar; ) png maskeleme yöntemi kullanır ve bu kısımlarda png resimler bazı durumlar da transparan olacak kısımlar, silinmez ve/veya opacity değerleri 0 olmaz, aksine #000 yani siyah renk kullanılarak maskeleme yapılır.
    4 - Resimlerin pixel, ( aslında ppi ) cinsinden olsun en/boy ( pixel/cm ) cinsinden olsun boyutları küçülttükçe sorunlar artar. Aksine her zaman büyük resimlerle çalışmak mantıklıdır.
    5 - Özellikle küçük boyutlu resimlerde daha sıkça rastlandığı üzere, 256 renk destekleyen gif formatı çoğu durumda büyüme ve küçültme esnasında renk bozulmalarına neden olur. Bozulma ( aslında renk kaydırma ) enine olacağından yuvarlak hatlara sahip başta yazı ( text ) olmak üzere bir çok image da karecikler bol olarak gözükecektir.
    6 - Özellikle büyük boyutlarda, mesela 250+ mb dosyalarda ve transparan destekli çalışmaları internet üzerinde paylaşmanın ( yada dosya transferinin ) en kolay yolu ( en zor ama sağlıklı yolu ) dosyayı PDF ( kesinlikle Acrobat Reader formatı değil - Photoshop PDF ) olarak saklamak en mantıklı yoldur. Eşdeğer TIFF dosyaları 250mb tan hiç bir bozulma ( kalite + en/boy + çözünürlülük dahil ) olmadan 5 - 6 mb a indirgenebildiği gibi transparancy yi de desteklemektedir.

http://www.xfiles.gen.tr/blog/photoshop-tan-once.html makaleyi okumanızı tavsiye edirim...

Sonuç = dediğim gibi çok şey bilmek zorunda değilsiniz. Her şeyi kendiniz yapmak zorunda hiç değilsiniz. Elinizdeki resmi alın ve baskı için bir baskı yapan yere gidip istediğinizi anlatırsanız size yardımcı olacaklardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.