Şimdi Ara

Tirbüşonsuz şarap açma teknikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
23.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim tekniğim şu; uzun bir vida bulunur. Vida bulamaz iseniz kapılarda bulunan kapı kolunu tutan vidalardan bir tanesini sökebilirsiniz. Bu vida şişe mantarına yerleştirilir. Bir arkadaşınız şişeyi sıkıca tutarken siz de pense ile var gücünüzle vidayı çekersiniz. Eğer pense bulamazsanız şunu deneyin. Evinizin kapısı çelik kapı ise kapıyı açın kapı ile duvar arasında oluşan ince boşluğa vidayı yerleştirin ve vidayı kapı ile duvar arasına sıkıştırıp şişeyi oynatarak çekin.

    Daha pratik teknikleri olan var ise yazsın. Bazen lazım oluyor.

    Ekleme:
    Keyfe Kederyoutube
    Tirbuşonsuz şarap şişesi açmanın en etkili yolu.
    https://www.youtube.com/watch?v=ujiy27jEquQ&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 9 Kasım 2019; 8:28:1 >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Tirbüşonsuz Şarap Açma Teknikleri

    Şarap şişesi açmaya çalışırken elinizin altında bir tirbuşon yoksa endişelenmeyin. İşte evde tirbüşon kullanmadan şarabı açmanıza yardımcı olacak birkaç yöntem:

    • Çuhayla Açma: Şişenin ağzını bir çuhanın sivri ucuyla kapatın. Çuhayı iki elinizle tutarak, şişeyi sert bir yüzeye yavaşça vurun. Birkaç vuruştan sonra, çuhanın şişe mantarına girdiğini ve çıkardığını göreceksiniz.

    • Alyan Anahtarla Açma: Şişenin ağzına uygun büyüklükte bir alyan anahtar yerleştirin. Alyan anahtarı şişe mantarına tutunacak şekilde çevirin. Ardından, alyan anahtarını sabit tutarak şişeyi çevirerek mantarı çıkarabilirsiniz.

    • Vida ve Pense: Şişe mantarının ortasına, mantarın çapından daha küçük bir vida vidalayın. Pense ile vidanın başını kavrayın ve yavaşça çekerek mantarı çıkarın.

    • Çivi ve Çekiçle Açma: Şişe mantarının ortasına bir çivi çakın. Çivin etrafına pensenizi takın ve çekerek mantarı çıkarın.

    • Isıyla Açma: Şişenin ağzını sıcak suyla doldurun. Suyun mantarı yumuşatmasını bekleyin (yaklaşık 1 dakika). Ardından, şişeyi bir havluyla kavrayın ve mantarı dikkatlice çıkarın.

    Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak, tirbüşon kullanmadan kolayca şarap açabilirsiniz. Ancak, yöntemleri uygularken dikkatli olun ve şişeyi kırarak yaralanmamaya özen gösterin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben mantara vura vura şişenin içine düşürüyorum, şişenin içinde kalıo, ama o gece o şarap bitecek :D
  • İşte maharet mantarı şişenin içine yollamadan tirbüşonsuz çıkartmak.
  • Anahtarla deniyorum açamıyorum sonra mantarı için atarım genelde içinde yüzer böyle
  • öğrenciyken bende vida ile açardım vidayı tıpaya yerleştirdikten sonra keserin delik kısmına vidanın ucunu yerleştir sonrası kolay yada pense ile çekebilirsiniz
    ne güzel örnek oluyoruz demi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quintana!

    direk şişenin agız kısmını duvara vurarak kırıyorum.


    Riskli bir yöntem sağa sola şarap dökülebilir, şişenin içine cam kaçabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso_2002

    ben mantara vura vura şişenin içine düşürüyorum, şişenin içinde kalıo, ama o gece o şarap bitecek :D


    Öyle yapınca bütün etraf batıyor,patlıyor çünkü,birgün mutfağı batırdım ordan biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sarma tütün hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AMADEUS_


    quote:

    Orijinalden alıntı: huso_2002

    ben mantara vura vura şişenin içine düşürüyorum, şişenin içinde kalıo, ama o gece o şarap bitecek :D


    Öyle yapınca bütün etraf batıyor,patlıyor çünkü,birgün mutfağı batırdım ordan biliyorum.


    ben çıkarmaya çalışınca daha fena kazalar yapıyorum, onun için içine düşürmek en iisi :D
  • En iyisi matkapla acmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taarruzZ

    En iyisi matkapla acmak.


    Yuhh
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AMADEUS_


    quote:

    Orijinalden alıntı: huso_2002

    ben mantara vura vura şişenin içine düşürüyorum, şişenin içinde kalıo, ama o gece o şarap bitecek :D


    Öyle yapınca bütün etraf batıyor,patlıyor çünkü,birgün mutfağı batırdım ordan biliyorum.

    aynı olay benimde başıma geldi.şampanya gibi fışkırdı şarap.tavana kadar her yer kırmızı oldu. nasıl zor temizledim anlatamam




  • Eski tip manuel matkaplar iş görür...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok


    quote:

    Orijinalden alıntı: Quintana!

    direk şişenin agız kısmını duvara vurarak kırıyorum.


    Riskli bir yöntem sağa sola şarap dökülebilir, şişenin içine cam kaçabilir.


    Zaten 1 kere denedim. 1 şişe şarap heba oldu
  • Konu başlığı ve içeriği görünce kendimi sözlükte hissettim.
  • Bıçakla mantara vur, açılsın. İçine kaçsın ne olacak sanki ?
  • En yakın bara gidilir rica edilir açtırılır bitmiştir. Ya da fakir olmayın 1.5 liraya tirbüşon alın ayıptır
  • Miyamoto Musashi deneysel çalışma yapmış :)
    Keyfe Kederyoutube
    Tirbuşonsuz şarap şişesi açmanın en etkili yolu.
    https://www.youtube.com/watch?v=ujiy27jEquQ&feature=youtu.be




  • kapaklı şarap alınır sorun kökten çözülür
    ya da aldigin yerde kasada vs unutmadan tıpa çektirilir
    içiciysen de bi tirbuson al amorok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanki hergün şarap şişesi açıyor da teknik geliştirmeye çalışıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.