Öncelikle vgr den uzak durun. Önce ki bir kaç sayfayı okursanız durumu anlarsınız. Bende vgr v030 vardı. Sıfır alması çok güzel fakat bıçak ayarı yoktu. Çok sıfır aldıgı için batma yapıp kanatıyordu ayrıca tıraş sonrası kaşıntı yapıyordu.Lityum pilli olmasına ragmen şarjı 40 dakika anca gidiyordu. Sattım kurtuldum. Yine forumdan v059 alıp lcd ekranı sürekli açık kalan vardı. İade gönderdi tamir edip gönderdiler. aliexpressten hıena vıntage t9 trımmer aldım. Vgr v030 kadar sıfır almıyor ama kanatma vs yok. Bıçak kısmına baktıgımda üst bıçaklar alt bıçaga göre daha geride. vgr v030 böyle degildi. Bazı makinelerde sıfır ayarı öyle yapılmış ki alt bıçakla üst bıçak uç kısmından sıfıra sıfır. Evet bu şekilde çok kısa alıyor ama çekme,kanatma,tıraş sonrası kaşıntı yapabiliyor. powertech 1818 ile benim aldıgım hıena t9 trimmer aynı tarz. Benim elime aldıgım 2 makinede biraz titreşimli çalışıyor. powertech 1818 nasıldır bilemem. Eger bu tarz makine alacaksanız riske girip 120 TL a101 satılan aprilla atr7017 var.Ama performansını bilmem. Kasa yapısından dolayı 1058 muhtemelen daha titreşimsiz çalışacaktır yada benim elime geçen 2 çinli öyledir. Vgr diyorsunuz ya vgr v225 var. Aynı tarz makine ama yorumlara göre bıçakları seramik. Özetle vgr ürünlerinden uzak durun. Saç tıraşında ise ekran önemli degilse tr8700 alın. Daha uzun tarak seçenegi var. Sadece şeffaf oldugu için içine kıl dolunca görüntü kirliligi olur oda sorun degil. tr 6700 maksimum 12 mm tarak var. 8700 de 25mm olması lazım. powertech alıp memnun olmayanlar da vardır. Sonuçta yine ucu çine çıkıyor. Bazı modellerinde bıçakların aşırı ısınması sorunu var. T bıçaklılarda herkes çok sıfır alsın diye en kısa kesen makinenin peşinden koşuyor ama bazı ciltlerde sıkıntı yaratabilir bilginize. @claisdozan vgr v050 tecrübesi var. Ayrıca kendisinde tr8700 de var tecrübesini anlatır. Birde bu konu artık sıcak fırsatlardan çıktı. kişisel bakım bölümüne makine tavsiyesi diye konu açılıp ordan devam edilse daha mantıklı olur. |
Tıraş makinesi (saç, sakal) fırsatları (243. sayfa)

-
-
Her tıraştan önce bıçakları yaglayın. Kesim hissi bıçak kalitesi vs profesyonel berberlerin kullandıgı makine ev kullanıcısını memnun eder. Ama ev kullanıcısı için bile bıçakları hızlı ısınıyor demişsiniz. Bazı çinliler de oldugu gibi cildi yakacak kadar mı?
Yanlış bilmiyorsan bunların taraklarının arka kısmı bile metalden yapılmış.Bir nevi yay gibi degişik bir malzeme.Hem taraklar tam oturuyor hemde çıktı/kırıldı derdi yok.
tabi ev kullanıcısı için yüksek fiyatlı makine. Motor,bıçak kalitesi,plastik aksam da ona göre tabi. Gidipte powertech modelleri gibi olacak degil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 13 Haziran 2022; 18:36:34 > -
Hocam teşekkur ederim yorumunuz icin, 6 yıla yakindir kendi kendime şekilli şukullu saç tiraşi olan ben bile daha alişma donemindeyim bu makineye hemen alişamadim magic clipe, şoyle ki elim yatkin yani, ama biçaklari baya keskin eski makinemdeki taraklar ile bunun taraklari arasinda ciddi farklar var. Makinelerin tarak numaralari (mm) olarak ayni olsa da kesimleri magicin daha keskin ve kisa bence. Taraksiz sakal için sifir kesiyor diyebilirim ama sakalda şoyle bir sikinti var bicaklari biri uzun biri kisa oldugu icin sakalda cift kez grcmek gerekiyor ki tam alsin Yani ilk traşimda o hatayi yaptim makine kolu uzun olmasina ragmen 4.5mm de sanki eskisine göre 3 mm de imiş gibi kesti.
Makine uzun süreli kullanima cok yatkin degil bence, yani metalurji muh degilim ama isinan çelik, bir noktadan sonra metal yorgunluguna döner ve keskinligi gider. Bu sebeple kesintisiz 10 dk dan uzun calistirilirsa baya baya isiniyor belki eli teni yakacak noktaya gelmiyor, evet yağlamalari aksatmiyorum. Eskiden aksatirdim :) Bu makineyi alma amacim yaşarsam berbere gidecegim yok belli ki:) motoru biçagi beni yaslandirir buyuk ihtimal, zaten pili 18650 degiştir devam.
Makinenin eksi yanina gelirsek, bence ağir bir makine bu da muhtemelen 10 Wattlik bir motor ve uniteye pile sahip olmasindan dolayidir. Bir de bicaklari bence hizli isiniyor. 5 er dk arayla 1 2 dk dinlendirerek kesmek daha mantikli.
Arti yönleri ise, kesim kalitesi kesinlikle farkli, yani tek geciste bir daha geçmeye gerek kalmiyor. Isi hallediyor. Ayrica orada ögrendim, benim pek işim olmasa da "fade" kesim amaçli uretilmiş biçagi var. Yani ana biçak eşit uzunlukta degil biri uzun biri kisa seklinde ve keserken saçi sanki aramakasli gibi daha dogal dökümlu kesiyor. Dumdüz çim gibi biçmiyormuş. Ben urünü direkt wahlin eminonünde yer alan yetkili servisi ve distributorunden aldim. ( Mesa Elektronik)Bana 200 lira daha ucuza geldi ve bicaktan oradaki kişi bahsetti, beyaz olan wahl ile arasindaki fark biçakmiş wahl beyaz olani ucuz olan nerden baksak 300 liradan fazla farkla hem de, yani duz bicak iken bu fade biçakli imiş.
Taraklari plastik ama takma kisimlari metal klipsli (yayli değil) metal girerken esniyor ve çit ediyor. Cikartirken de ayni sekilde çikiyor. Kopacak kiralacak hissiyati yok, taraklar makineyle yere duşurmedigim surece kirilmaz heralde, dediginiz gibi tam cuk oturuyor. Makas plastikleri kalin ve nitelikli plastik, cihazin plastiği de nitelikli diyebilirim. He bu fiyatlara deger mi o soru işareti bence 2000 liraya aldim ben ciddi para acikcasi, benim bunun parasini cikarmam en az 2 sene. Benim gibi hem vucut hem saç hem sakal amaçli yaşadigi surece kullanacak biri varsa alabilir. Vucut killari icin cok memnun kaldim taraklari geniş oldugu icin coj güzel tek geciste güzel kisaltiyor. Dusurulmedigi surece omurluktur heralde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 14 Haziran 2022; 0:30:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar. Powertec 1818 almaya karar verdim. Bakımı ve temizliği kolay olduğu için. 1058 in sıfır kesimi daha iyi ama sıfır ayarı bozulabilir ileride belki yay fırlar kırılır belki makineyi bakım ve temizlik yaparken. Bu yüzden 1818 siparişi verdim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sık saçı rahat kesen bir makine tavsiyesi alabilir miyim ?
hangi makinenin yorumuna baksam hepsinde kötü yorumlar oluyor. bende mooser 1400 var ama sık saçta kesmiyor.
-
www.pttavm.com
Remington Mb4000 Style B4 Serisi Sakal Kesme Makinesi MB4000 - PttAVM.comhttps://www.pttavm.com/remington-mb4000-style-b4-serisi-sakal-kesme-makinesi-mb4000-p-147008488?utm_source=akakce.com&utm_medium=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.83.1Bu satıcıdan aldım, sakal için kullanıyorum, tavsiye ederim.
-
Ürünlerin kalitesi nasıldır bilmiyorum ama ihtiyacı olan bakabilir. Migros’ta tıraş makinelerinde %30 indirim var. Son gün 19 haziran.
jilet gibi kesebilecek makine tavsiyesine ihtiyacım var 2 günde bir traş oluyorum
-
Braun 9 kullanıyordum elegi parçalandı normal jilete geçiş yaptım Bi bıçak 900 TL olmuş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu zamana kadar Philips kullanmıştım eski 2 makinem suya filan dayanıklı idi. Boşa dünyanın parasını vermişim zamanında gerek yokmuş . Powertec 1818 gayet memnun etti , sakalı sıfıra yakın alıyor. Berberlerin bir bildiği varmış demek ki bu yüzden kullanıyorlarmış. Temizliği ve bakımı da kolay. Çok sert ve sık sakalı olan birisini 1058 daha çok memnun edecektir ama orada da bakım ve temizlik konusunu düşünmek gerekir.
Arkadaşlar kan sulandırıcı kullanan yaşlı biri için yırtmayan, yaralamayan sorun çıkarmayacak sadece sakal tıraşı için makina lazım. Çok sıfır sinek kaydı yapmasa da olur. Fiyat kalite ürünü olması daha iyi olur. Teşekkürler.
-
merhaba arkadaşlar sakal kesmek için 2-3 numara ama keskin ve güçlü olan bi makine tavsiyesi alabilir miyim.
berber arkadaş şöyle bi şey tavsiye etti ama. kullananlar varsa ya da 2-3 numara kesen arkadaşların kullanıp memnun kaldığı bi makine tavsiyesi alırsam sevinirim.
evde 2 tane var ama iyi kesmiyorlar. çok uğraşıyorum.
edit: bi de bunu buldum
acaba sakal için hangisi daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noche34 -- 30 Haziran 2022; 16:43:28 >
-
panasonic tavsiye ederim (en üst seri olması gerekmez çoğu serisi çok iyidir) ya da braun 9serisi.
nacizane bir iki uyarı yapayım, makineler ucuz değiller özellikle elek-bıçak değişimi ucuz değildir. konforu yüksektir. jilete yıllarca vereceğiniz parayı bir defada verirsiniz ama jiletin kolayca körelmesi sorunu köpük vs ihtyacı olmaz.
ilk kez makine alacaksanız sevmeyebileceğinizi alışamayabileceğinizi hesap edin ona göre bir cihaz alın. özellikle ilk ay jileti ararsınız muhtemelen, zaman tanımalısınız biraz..
-
ne kadar süredir kullanıyorsunuz? 2008de braun 8985 serisi ile benzer zamanlarda bir adet panasonic makine almıştım yurtdışında. (braun sadece kuru tıraş ediyordu ve memnun değildim o yüzden ıslak-kuru panasonic aldım). aldık madem heba olmasın diye makineleri dönüşümlü kullandım ama çoğunlukla panasonic kullanıldı buna rağmen braunun üzerinde 3. eleği var. panasonic elek sağlam ama cihaz arızalandı 2020'de yaptıramadım, yine bir başka panasonicle devam ediyorum. galiba braunlar biraz daha hassas (benim sakal sert ve kalın telli onun da etkisi vardır)
-
Normal jilete geçtim iki günde bir oluyorum makinayla günlük olmak zorunda kalıyordum. Çabuk üzüyor. Islak kuru tras oluyordum ama boyun altını almakta zorlanıyor. Kullanma klavuzunda makina çalışırken elek temizliği yapabilirsiniz yazıyor ama onu yapınca elek dağıldı hiç tavsiye etmiyorum. Bilginize
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Bu fiyata bedava ..ense düzeltici de var ..tek dezavantajı kablolu olması ki o da fiyat performans düşününce devede pire ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevap için teşekkürler. Şarjlı cihazlara karşı temkinliyim hocam. Philips Multigroom vardı. İçindeki dahili batarya öldü. Bari adaptör takılı kullanayım dedim olmadı. Beni yarı yolda bıraktı. Kablolu veya kalem pilli bakınıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 7 Temmuz 2022; 13:23:3 > -
Hediye olarak amerikadan geldi ve bugün kullandım. Sakalı bile beklediğimden iyi aldı, çabuk şarj oldu. Bir aksilik olmazsa uzun yıllar kullanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X