Şimdi Ara

Tipo on tampon 380ytl (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
19.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tampon 380 tl orjinal fiyatı doğru sis farı olan slx tamponu. Sanayide 170 olanlar sissiz olanlar elle açıyorlar sis yerlerini. Ama şansınıza tiponun en pahalı kaporta parçasını sormuşsunuz. mesela ön çamurluk 30 tl'ydı 2 sene önce yan sanayi tabii. Tiponun korkacağınız parçaları dah çok elektronik aksamdır. cam motoru silecek motoru göstergeler(gerçi onları artık ucuza yapıyorlar sanırım) onlar pahalıdır. motor parçaları da ucuzdur ama aynı oranda dayanıksızdır her sene değiştirirsin sanırım yan sanayi olmasından. Bende 5 sene önce r19 yada tipo deyip tipo almıştı 3 senede çok masraf ettim ama düzelmedi araç çünkü farkında olmadan yıpranmış bir araç almıştım. Bence aynı yıpranmışlıkta tipo r19'a göre daha çok masraf açar. Eğer sanayide tanıdık çoksa fazla problem olmaz tanıdığın yoksa tipo aldıktan sonra bayağı tanıdığın olur zaten benm oldu şahsen

eskide olsa masraf ettiğinde bozulmayacak japon araçları öneririm ben

• Bu TipoLaRın ParçaLarı Nie Bu kaDaR PahaLııı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: s_a_m_a_r_a

kardeş bence tipodan tempradan uzakdur. çok başını ağrıtır. benden söylemesi yine kendin bilirsin

sende de ne samara varmış be kardeşimm
  • samara mı ?
    o ne ya..
    araba mı o ya..

haaa..

eveeett
    bi ara Lada Samara diye bi şeyler vardı dimi..
    köylerde tarlalara falan sürüyolardı..

o zamanlar biz TİPO'muzla caddelerde hava atıyoduk hehehe
  • quote:

Orjinalden alıntı: umaykut

samara mı ?
    o ne ya..
    araba mı o ya..

haaa..

eveeett
    bi ara Lada Samara diye bi şeyler vardı dimi..
    köylerde tarlalara falan sürüyolardı..

o zamanlar biz TİPO'muzla caddelerde hava atıyoduk hehehe

wallamı izle ozaman linkteki videoyu sizin tipo toz yutuyo cadede

http://www.youtube.com/watch?v=RnLkeCg0m8o

• hocam valla kım ne derse desın tıpo guzel arabadır.. her guzelınde mutlaka bı kusuru vardır.. evet kaporta bıraz sağlamlık yonunden zayıf.. buna kımsenın dıyecegı yok..

ama burada kalkıpta samarayı övmek bence çok yalnış

arkadaşın sordugu sorunun çok dışına taşmıssın kardeş ...

boyle kıyaslama yerı bence burası değil....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

hocam valla kım ne derse desın tıpo guzel arabadır.. her guzelınde mutlaka bı kusuru vardır.. evet kaporta bıraz sağlamlık yonunden zayıf.. buna kımsenın dıyecegı yok..

ama burada kalkıpta samarayı övmek bence çok yalnış

arkadaşın sordugu sorunun çok dışına taşmıssın kardeş ...

boyle kıyaslama yerı bence burası değil....

+1

Arkadaşa katılıyorum kendisi eski bir tipo kullanıcısıdır:)

istediğin soruyu sorabilrsin kendisi çok ilgili ve bilgili bir kişidir:)

• Burası samara'nın iyi veya kötü olduğu ile ilgili bir bölüm değil samara hastası arkadaş gidip kendi aracının muadili bir araç ile kıyaslama yapacak bir bölüm veya forum bulsa iyi olur..

Olay tamamen KOMPLEKS'TEN kaynaklanıyor...Başka ne olabilirki?
  • @droll

hocam çok sağol valla ne yalan söyliyim 2 yıl kullandım...bence fiyatına göre binilecek araçların en başında

yani yol tutuşu kullanım rahatlığı gerçekten çok guzel...

samara kullanmadım bılemıyorum...

ama lütfen tipoya çamur atmayın
  • slm arkadaşlar ya fıat tıpo modıfelı on tampon bende var orjınal on tampon kac para bana bılgı verırmısınız tıpo hayranı baydaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: baydaş

slm arkadaşlar ya fıat tıpo modıfelı on tampon bende var orjınal on tampon kac para bana bılgı verırmısınız tıpo hayranı baydaş

far yıkamalı, sisli ve uzun ızgaralı orjınal tamponun fıyatı yukarıda yazıyor 350 lıra ama yan sanayı 50-80 arası alırsın
  • Servis fiyatlarını baz almayın topiği okuyan arkadaşlar.Hangi marka hangi model olursa olsun.Örnek olarak tampon verilmişse yan sanayi yada orjinal yedek parça ama servis olmayan yerlerden sorun.Keza bir teyp çerçevesine 75 tl diyor servis aynı çerçeveyi 15 aldım dısardan
  • TİPOYU ÇOK SEVİYORUM AMA ARTIK ALINMAZ.ÇÜNKÜ 10 YAŞINI GEÇEN VE ARTIK ÜRETİMİ OLMAYAN ARAÇLARA YEDEK PARÇA ÜRETİMİ DURUYOR.BUNU BİZZAT YETKİLİ FİAT BAYİ YEDEK PARÇA MÜDÜRÜ SÖYLEDİ.ADAMI İSMİNİ VERMEK İSTEMİYORUM.ALIN SİZE ÖRNEK GİDİN SERVİSLERE SORUN YADA ASNAYİDE TABİ BULABİLİRSENİZ SORUN YİNE...TİPO FAR SİNYAL KOLU BASİT BİR PARÇAYA 257 LİRA FİYAT İSTEDEİLER .TABİ ONUDA BULABİLİRSENİZ.AYRICA TİPO KALORİFER KUMANDA ANAHTARI 70 LİRA 2 YIL ÖNCESİ HER PARÇAYI İSTEDİĞİM GİBİ BULUYORDUM.ŞİMDİ EN BASİT PARÇAYI BİLE BULMAK İÇİN TÜM İLLERE BAKIYORUZ.ÖNCEKİ ARABAM MAREA YDI ODA BÖLE OLUNCA SATMIŞTI.SIRA TİPODA MALESEF.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kosem24

TİPOYU ÇOK SEVİYORUM AMA ARTIK ALINMAZ.ÇÜNKÜ 10 YAŞINI GEÇEN VE ARTIK ÜRETİMİ OLMAYAN ARAÇLARA YEDEK PARÇA ÜRETİMİ DURUYOR.BUNU BİZZAT YETKİLİ FİAT BAYİ YEDEK PARÇA MÜDÜRÜ SÖYLEDİ.ADAMI İSMİNİ VERMEK İSTEMİYORUM.ALIN SİZE ÖRNEK GİDİN SERVİSLERE SORUN YADA ASNAYİDE TABİ BULABİLİRSENİZ SORUN YİNE...TİPO FAR SİNYAL KOLU BASİT BİR PARÇAYA 257 LİRA FİYAT İSTEDEİLER .TABİ ONUDA BULABİLİRSENİZ.AYRICA TİPO KALORİFER KUMANDA ANAHTARI 70 LİRA 2 YIL ÖNCESİ HER PARÇAYI İSTEDİĞİM GİBİ BULUYORDUM.ŞİMDİ EN BASİT PARÇAYI BİLE BULMAK İÇİN TÜM İLLERE BAKIYORUZ.ÖNCEKİ ARABAM MAREA YDI ODA BÖLE OLUNCA SATMIŞTI.SIRA TİPODA MALESEF.

peki tofaşın(şahin,doğan,kartal) parçası nasıl bulunuyor...?

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut OLPAK

quote:

TİPOYU ÇOK SEVİYORUM AMA ARTIK ALINMAZ.ÇÜNKÜ 10 YAŞINI GEÇEN VE ARTIK ÜRETİMİ OLMAYAN ARAÇLARA YEDEK PARÇA ÜRETİMİ DURUYOR.BUNU BİZZAT YETKİLİ FİAT BAYİ YEDEK PARÇA MÜDÜRÜ SÖYLEDİ.ADAMI İSMİNİ VERMEK İSTEMİYORUM.ALIN SİZE ÖRNEK GİDİN SERVİSLERE SORUN YADA ASNAYİDE TABİ BULABİLİRSENİZ SORUN YİNE...TİPO FAR SİNYAL KOLU BASİT BİR PARÇAYA 257 LİRA FİYAT İSTEDEİLER .TABİ ONUDA BULABİLİRSENİZ.AYRICA TİPO KALORİFER KUMANDA ANAHTARI 70 LİRA 2 YIL ÖNCESİ HER PARÇAYI İSTEDİĞİM GİBİ BULUYORDUM.ŞİMDİ EN BASİT PARÇAYI BİLE BULMAK İÇİN TÜM İLLERE BAKIYORUZ.ÖNCEKİ ARABAM MAREA YDI ODA BÖLE OLUNCA SATMIŞTI.SIRA TİPODA MALESEF.

arz-talep meselesi. vede yan sanayi meselesi. birde 2002 model şahin oldugunu varsayarsak, henüz şahinin 10 yılı dolmadı.

• Buraya geçmişten bir anı dökeyim okuyunuz..Ben tipo almak için para biriktitrken bana en büyük kötülüğü yapıp bana sormadan üretimi kestiler...İyimi ?.. Bu TOfaaşın yaptıgına bakın... Hazır 32 .000 lira ile ..Zincirlikuyu Tofaş hana gittim...Karşımda STİLLO...Bu güzel italyan kaç lira ? 35.000 Lira...Aksesuar ne var ?.. Ne istersen hepsi mevcut...Ancak ilave ..ne istersen fiyatın üstüne ilave.....Bozuldum tabi....Bana bunu nasıl yaparsınız ? Deyip boynum bükük Tofaş Han dan ayrıldım....Aralık 2003 te dogru TOYOTA ya... O günden beri TİPO hep aklımda....Ulaşılamayan sevgili gibi duruyor...Bu yazıları okuyunca gizli aşkım gözümde canlandı....OOOOoyyy Oyyyy....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 8 Mart 2010; 17:48:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asi_boyz

quote:

Orijinalden alıntı: Umut OLPAK

quote:

arz-talep meselesi. vede yan sanayi meselesi. birde 2002 model şahin oldugunu varsayarsak, henüz şahinin 10 yılı dolmadı.

yazıyı okuyunca bu yorum dikkatimi çekti.
    hiç bir arabanın yedek parça üretimi durmadı, öyle saçmalık olmaz bugün woswosun bile sıfır motoru yapılıyor hatta eski chavrolet lerin bile motoru yapılıyor. her arabanın parçası bulunur günümüzde ancak o gün alamazsınız sipariş ile en geç 1 haftaya alırsınız. İstek üzerine adet olarkmotor üretimi yapılıp müşteriyegönderiliyor bizzat üretici firma tarafından. Üstelik eski araçların tipini o yüz ifadesini günümüz araçlarınd a bulamıyoruz. (her nekadar zevkler ve renkler tartışılmasada çoğu kişi için bu böyle. Heleki ilk arabanız ise ve kendiparanız ile alıyorsanız onun keyfi bir başkadır.) kısacası piyasada olan her aracın parçası mevcuttur her ne kadar araç eskidikçe parça fiyatı artsada. Bu arada kkonuyu açan arkadaşım kimseye bakma dediğiğm gibi zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimi der alma ben bu arabadan çok çektim kimi der bunu üstüne araç tanımam. Her aracın kusuru vardır buyurun söyleyin kusuru olmayan hiç şikayet gelmemiş araba. Sen hangisini istiyosan onu al. Çünkü arabalar binevi erkeklerin oyuncağıdır. Ve herkes oyuncağını kendi seçmelidir dimi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.