Ben bu sene tıpların epey ileri çekip mühendisliklerin geri çekeceğini düşünüyorum. Geçen sene tıpın düşme sebebi belliydi zaten protestolar maaş yetersizliği vs. Bu sene çoğu düzelmiş durumda bu yüzden bir tık yukarı çekecektir tercih yaparken taklaya gelmemek için dikkatli olmakta fayda var. |
Tıpın geçici alım fırsatı vermesi hk.

-
-
geçen sene tıp isteyenler için altın fırsattı ama bu sene her şey olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arşiv olarak yazdım hocam. Sınav bitip YKS sonuçları açıklandıktan sonra herkes tıpın nasıl öne çektiğini sorgularken ben demiştim demek için açtım konuyu.
Bu kadar maaş arttırımından sonra tıpın ileri çekeceğini görmemek için at gözlüğü takmak gerek.
-
Hiç belli olmaz orası
bitir doğu görevi uzmanlık yap tekrar doğu görevi
artı şiddet olayları hala devam ediyor
ve insanlar küçük şehirlerde tıp okumak için 20k sıralamasını heba etmek istemiyorlar artık. bu ilk kez olan bir şey değil ismail murat aydın (yks 1.) kendi zamanında iyi olanlar mühendis kalanlar tıp okurduk diyor mesela bence tekrar oraya doğru evriliyoruz. Dershanede hocam zamanımda cerrahpaşa tıp 6k idi enayilik görüyorduk demişti haklı da çıktılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
25k ile kapatir diye dusunuyorum.Biz yine ilk 20k'ya girelim de ne olur ne olmaz inşallah tip kazaniriz tum tipseverlere tipçilara saygilar umarim sene sonu araniza katirilim... :)
-
ALIM FIRSATI
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
doğu görevi tıp fakültesinde bulunmamakta ve sadece dhy de istanbul için açılan kontenjan sayısı tüm kontenjanların %29unu oluşturuyor o nasıl doğu göreviymiş
ve mecburi hizmet de 300 ila 500 gün arası değişmekte
-----------------
şiddet olayları için de artık katalog suç unsuru oldu sağlıkçının görevi esnasında ve bir hastayı kurtarırken ona mani olmaya çalışanlar artık direkt hapis cezası alıyorlar, öyle ertelenme falan olmadan
-----------------
şiddet olaylarının çok büyük ölçüde azaldığı açıkça belli
--------------------------------
cerrahpaşa hiçbir zaman 6k ile alınmadı en kötü olarak bu sene 2bine düştü
eskilerde kontenjanlar hem de azdı ve o dönemde 500lerde falan kapatıyordu sanırım dershane hocası sizi yanıltmış
not: ve hiçbir zaman da mühendisliğin gerisine düşmedi ve boğaziçi, odtü, itü gibi yerlerin bazı mühendislikleri zaten tavan sıralamada o zaman olduğu gibi ve şimdi olduğu gibi de bir değişiklik yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 15 Şubat 2023; 20:4:29 >
-
ben de artık çok yükseleceğini düşünüyorum önceden maaş ila ek ödeme oranı maaş 2x iken ek ödeme 8x olurken şimdi maaşı 7x ve ek ödemeyi 3x yaptılar
burada geçici alım fırsatı olayı falan yoktur ve yıllardır alım gücü olarak hep en üst düzeydeydi şimdi de aynı alım gücüne çıkardılar ve taban maaş kısımları ile ilgili düzenleme ile
-
ankaratıplı gelince muhabettin kalitesi aşırı düşüyor ya bi şey yazacağım varsa da keyfimi kaçırıyor adam, tam bir keyif kaçırıcı konu katili
-
Mutlaka ileri çekecek ama tahmin ettiğin kadar büyük atlama olacağını düşünmüyorum. Forumun dışındaki insanlar zamlardan bu kadar haberdar değil gördüğüm kadarıyla, geçen seneye göre yükselir ama eski yerine gelmez diye tahmin etmekteyim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yazıp silmiş şunu, aynen kardeşim ölüyorum tıp okumak için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twk2 -- 16 Şubat 2023; 0:35:34 > -
Ya doğu görevi nasıl yok
kuzenim tıpı bitirir bitirmez cizreye görev aldı
istanbulda uzmanlık sonrası tekrar periferde doğu görevine başladı
tanıdık istanbulda psikiyatri uzmanlıgı biter bitmez sivasa gitti istemeyerek bunlar ne oluyor o zaman?
istanbulda yaşayan herkes bilirki burada devlet görevi yapmak son yıllarda doğu görevidir
gecen yıl öğretmenlerin yarısı buraya atandı
bağcılarda sobalı evler 6k dan başlıyor
yaşadıgım muhit 1 sene içinde 4k dan 10k+ ya fırladı 30yıllık bina bunlar..
ve tıp gerçekten üst düzeyler için hep 2 planda.
gülseren budayıcıoğlu bi konusmasında tüm sınıf boğaziçi itü vs biz de sap kalanlar olarak tıp yazdık mecbur demişti bahsettiği de çapa veya cerrahpaşa olması lazım.
Tıp her zaman bu ülkede önemli olacaktır ama yükselen bölümlere bakarsak giderek öğrencilerin gözünde önemi azalıyor.
bu konuda benden daha bilgilisindir kesin ama bu söylediklerim bizzat kendi duyduklarım gördüklerim
yks 1. Si ismail murat aydının tıp hakkında çektiği videoyu izlemek bile yeterli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
---doğu görevi yok hocam o dhy demek ve Türkiyenin dört bir yanına atanabiliyorsun ve ilk 3 tercihine yerleşme ihtimalin %96larda hocam eğer genel kuraya kalırsan doğuya ya d aistanbula atanabiliyorsun ama çok büyük kısmı istediği yere yerleşebiliyor
doğu görevi hekimlerde yok dhy var ve o da 300-500 gün arasında değişmektedir
Alıntı
metni:Tıp her zaman bu ülkede önemli olacaktır ama yükselen bölümlere bakarsak giderek öğrencilerin gözünde önemi azalıyor. beyaz reformdan sonra azalacağını hiç sanmıyorum tam tersine çok yükseleceğini düşünüyorum yapılan iyileştirmelerden sonra
üstte unuttuğum ve burada söylemek istediğim birkaç şey de var
--- önceden intern hekimlerin aldıkları 1000 lira ücret 8500liraya yükselmesi de iyi oldu az gibi gözükebilir ama eskiye göre gerçekten iyi rakam
Alıntı
metni:yks 1. Si ismail murat aydının tıp hakkında çektiği videoyu izlemek bile yeterli zaten geçen sene kötüydü beyaz reformdan sonra iyi yere geldi
ek ödemedeki sorun çözüldü kalıcı olarak ve enflasyon ile garantiye alındı ödeme sistemi önceden bu şekilde değildi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Şubat 2023; 0:54:35 >
-
belki özel olarak doğuyu yazıyorlardır çünkü doğuda sözleşme fırsatı var ve o yüzden 2-2.5 kat sözleşme ücreti var ve bu yüzden özellikle doğuyu tercih ediyorlar hocam
bu tamamen kişisel bir tercih ve oralar hızlı bir şekilde doluyor istanbul, ankara, samsunda falan boş kontenjan kalırken doğuda boş kontenjan kalmıyor yani en son kurada onlar kalmıyorlar
bu ihtimali düşünmemiştim ve başka bir yenilik de
--- sözleşme kontenjanları da ciddi oranda artırıldı
--------------------
yani özetçe ankarada boş kontenjan kalması var demenin anlamı 1. tercihi ankara yazsa oraya direkt gidebilir ama sözleşme ankarada fazla yok ilçeler dışında o yüzden ankara yerine doğuyu yazan da var
ve zorunlu doğuya gitti gibi anlam çok yanlış kesinlikle insanların kendi tercihi yoksa ankarayı yazsalar 1. tercihten yerleşebilirler çünkü boş kontenjan veriyor ama doğudaki gibi iyi kazanamaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Şubat 2023; 1:0:6 >
-
Valla iyiymiş bu sene tanıdığım ne kadar doktor varsa yüzü güldü inşallah dediğiniz gibi olur ve tıp en azından seviyesini korur.
sivasa gitmek zorunda dediğim psikiyatrdı çok ilde yok mecburum demişti
doğuda boş kalmaması konusunda haklısınız şaşırtıcı mesela karadeniz de öyle hiç sevmem kendi memleketim ama öğretmenler için bile merkezinde yıllardır açmamış
ilçeler de doluyor büyükşehirlerde yaşamayan insanlar daha memletine bağlı oluyor sanırım ondan dolayı okulu bitiren dönüyor.
Ama yinede gençler düşük sıradan tıp çok tercih etmiyor gibi artık herkes istanbul ankara ve mühendislik seçiyor özellikle bu sene bu tavan yaptı.
İstanbula alıştığım için küçük şehirde tıp okumak aşırı zor geldi bana mesela devam edemedim okuldaki herkes de aynı şeyi düşünüyor ve yazdıklarına pişmanlardı.
siz ne dersiniz bu konuda?
istanbulda iyi bi okula dişe myp yapıcam gibi duruyor
ama şu deprem olayı varken istanbul diye tutturmak endişelendiriyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
tıp fakültesi zor bir okul hocam maalesef bu bir gerçek, zorlanmadan okulu bitirmek çok zor ve bilgi çok büyük hızla artıyor onda hemfikirim
-
Atatürk değilim ama ileri görüşlü olduğum doğrudur.(Veya aptal olmadığım)
En Beğenilen Yanıtlar

ankaratıplı gelince muhabettin kalitesi aşırı düşüyor ya bi şey yazacağım varsa da keyfimi kaçırıyor adam, tam bir keyif kaçırıcı konu katili |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X