Şimdi Ara

TIPIM NASIL (SS'Lİ) TÜRKİYE 385.SİNDEN TAVSİYELER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
125
Favori
58.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben 11 im sene sonuna doğru 136 gördüm deneme ortalamalarım sene boyu 123 ve okul bitince çalışmam bitti yani yazın bugüne kadar toplam 3-4 saat calışmışımdır hedefim boğaziçi bilgisayar veya olmazsa itü bilgisayar hala çalışmıyorum dershane 18 ağustosta başlıyo şehir dışında okuyorum sence yurda dönüp dershaneye gitmelimiyim yoksa eylül başında gidersem çok geride kalırmıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ObudigA96 O kullanıcısına yanıt
    ygs-lys deneme tavsiyesi verebilir misiniz?
  • Deneme olarak periyodik olarak zaman denemelerine girseniz iyi olur (ygs-lys) YGS için genelde FEM denemeleri çözdüm ama LYS için Fem kapsül, körfez geri sayım fen denemeleri,karekök fen denemeleri fasikül şeklinde,femin fasikülleri,palme biyoloji 25 li deneme çözdüm bunları tavsiye ederim.
    Bir de arkadaşlar fizik adına çok soru geliyor internette bulunmuyor sanırım benim dediğim pdfler şu an bazılarını upload etmeye çalışacağım ilk mesajda fizik tavsiyelerini de eklemeyi düşünüyorum benim de temel kötüydü sonradan iyileştirdim anlatacağım bunları da inş. @Michael Westen @G.House M.D
    Temeliniz kötü müydü, şaşırdım doğrusu :)

• hocam ben yazın başında 100 net yapıyordum anadolu liseliyim yüklensem bu saatten sonra sizin gibi olurmu yoksa imkansız mı öyle gördünüzmü düşük başlayıp iyi yapan
  • birde şey soracam şimdi tıp dünyasının içinde olarak sizin gördüğünüz en iyi tıp hangisi duymuşsunuzdur puan olarak değilde böyle kalite filan oraya gideseydim dediğiniz
  • Şahsen H.tepe ing ya da C.paşa ing arasında kalmıştım. En son C.paşa da karar kıldım tabi bunda İstanbul'un da etkisi var ama @BASPOWER sorunu
    @123s1234 e havale ediyorum
  • Arkadaşlar kaynakları paylaşmaya başladım takipte olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

quote:

Orijinalden alıntı: ObudigA96

Kendi hesabım budur birazdan tavsiyeleri yazacağımhttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1841948/c4d43450-f04b-40ee-8b04-d0e61eecf9de.png

TIPIM NASIL (SS'Lİ) TÜRKİYE 385.SİNDEN TAVSİYELER

@123s1234 Ege Tıp 2.sınıf öğrencisi tanıdığımdır. Tıp eğitimiyle ilgili sorularınızı da bu başlık altında ona sorabilirsiniz.
    Bense bu sene Cerrahpaşa İng Tıp a başlayacağım inş.
    YGS sonucunu koymayı unutmuşum edit:
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1841948/564adb1a-05c8-4ae9-901f-130268340e03.png

Öncelikle tebrik ederim ve inşallah bu durumunu hayatın boyunca sürdürür, başarı üstüne başarı alırsın. Bende fen lisesi mezunuyum. Hocalarımız kaliteliydi baya. Ama ben o zamanlar bunun farkında değildim. Hele bir fizik hocamız vardı ki değerini 12.sınıfın ikinci döneminde anladım. Anlayacağın fizik derslerinin abartısız söylüyorum hiçbirini dinlemedim ve fiziği hiç sevmem. Mesela 6 saat hiç durmadan matematik çalış de üşenmem çalışırım ama fiziğe 1 dk bile dayanamıyorum. Sebebi de şu: fizik temelim çok zayıf oldugu için konuya çalışsam bile sorulardaki ufak püf noktalarını hep kaçırıyorum. Mesela kaldırma kuvveti ve gazlara çalıştım diyelim. Açıyorum sorunun birini. Kapalı kap içerisinde su, suyun üstünde tahta, kabın tabanına bağlanmış balon ve kabın en üstünde gaz yer alıyor. Kaldırma kuvveti basınç ve gazlarla ilgili bilgileri bilsem bile soruyu yanlış yapmama sebep olan şey kapalı kapta hacmin korundugunu bilmemek oluyor. Ya da mesela bileşik bir kap veriyor bölmeleri noktaları vs hepsini vermiş işte bilgilerin. P1 ve P2 nin oranını soruyor. Ben normal basınç işlemlerini yapıyorum soruyu dogru yaptım diye sevinirken soru yanlış çıkıyor. Sebebi de neymiş biliyor musun? Bileşik kapta basınçlar eşit olur. Yani cevap 1.. Umarım durumumu açıklayabilmişimdir. Yani bana fizikten öyle bir kaynak tavsiye et ki beni amelelik seviyesinden en üstlere taşısın. Şimdiden teşekkürler.

+1

• Kaynakları paylaştığım için ban yeme riski var arkadaşlar PM yazın mümkün olduğunca göndermeye çalışırım öyle yapalım.
  • Fizik için ilk mesajda yazdım bir şeyler kaynak isteyenler (PDF) PM atsın.
  • Adamim bu göreli bi kavram net bi şey söylemek kolay değil ama sana şunu söyleyeyim siralama yeterince iyi bir ölçüt değil tiplarin kalitesinde. Hacettepe tip evet çok iyidir doğrudur belki de en iyisi bunu da kabul ediyorum ama mesela bir tip fakültesi ankarada olunca ilk senesinde dahi olsa cok yuksek siralamalarla acilis yapıyor. Şehir faktörü önem kazanıyor bu konuda. Rahatlık açısından istanbuldaki capa ctf daha rahat zorluk açısından ankaradakiler onplanda, ege ikisinin arasında gibi geliyor bana ve eğitim sistemimiz biraz daha farklı, tabii başka şehirleri katmadim olaya ama 3 Büyükşehir açısından bu şekilde söyleyebilirim

• CTF
    Hocam merhaba basarin icin tebrik ediyorum helal olsun yani
    Hocam ben mezunum enesin konusunda gormussundur bayramdan sonra calismaya baslayacam ilk once lys baslamayi planliyorum konular sifirmis gibi baslayacam(temel var) not defteri tutacam 1. Maddede yazdigin seyler bulunacak biyolojide de ayni sekilde ama orada sorunun yargilari oluyor anlamadigim yarginin aciklamasini not alacam yani soruyu kesip oraya yapistirip aciklamalari yazacam ve tekrar edecem ve tabiiki onemli notlari da yazacam fizik icin fem 11. Sinif konu ozetli s.b alacam bir de esen s.b cozmeyi planliyorum ve fizikteki bu sozelleri ayri bir not.defterime ozet cikaracam fizikte sozel soru cok cikiyor bundan dolayi geo icin cok soru cozmek lazim hatta hergun duzenli soru cozmek gerekli bence ama bu geoda mesela bi soruyu cozemedik ya da hocaya cozdurdum cok uzun oldu diyelim onu nasil tekrar edebiliriz cozdukce gelisir mi dersin ve geoda genel tavsiye verebilir misin temelim iyi aslinda ama cok iyi oturtmam sart geoda kitap tavsiyesi de verebilirsen cok iyi olur
    ygs icin konular bitince soru filan cozdukten sonra denemeleri genel mi yoksa tr-mat-fen ayri mi cozmeliyim ve bu ygs icin ne kadar sure ayirmam lazim?
    Uzun oldu ama k.bakma hocam

• @ercn80 hocam ygs de denemeleri ayrı ayrı değil bütün şeklinde çözdüm daha yararlı olduğunu düşünüyorum ygs bir bütün sınavı LYS ye ise parça parça çalışmak daha avantajlı bence.Geo için çok soru çözmeli önereceğim kaynak: fen bilimleri soru bankası (çizgiüstü olan değil mavi yeşil kapaklı olan), fem kaynaklarından herhangi biri, körfez yayınları. Körfezin kitapları video çözümlü olduğundan ilk oradan gidersiniz çözemedikçe videoyu açıp izlersiniz sonra fen bilimleri falan çözersiniz fena değildir. Geoda bir de enes mahmud a sorsan daha ayrıntılı cevaplayacağını düşünüyorum geoya fazla vakit ayırmadım ben çünkü.Fen derslerinde dediğin not defteri olayını sağlam yaparsan çok faydasını görürsün denendi çalışıyor 100% facebook onaylı geodan ayrıyeten pm yoluyla sana atarım birkaç şey iyi olan.

• Up

• Up
  • Yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObudigA96

Özel değil genel genel :D Devlet fen lisesi özel değil

haha özel değil genel genel:D
    ah bu siyasetciler
  • tebrikler :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.