Şimdi Ara

Tıpı bırakmalı mıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene y mf3 2200 lerdeydi ve biraz çevre biraz puan etkisi ile yazdık ama dersler çok sıkıcı ve zevk alamadığımı hissediyorum sizce ne yapmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nicotell i konuya bekliyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla biz çok çektik ilgilenmeyen elinin tersiyle iten doktorlardan. Seveceğin işi yap kardeş.
  • O dersleri zevk alarak işleyen kaç öğrenci var sanki, derdin nedir oku bitir işte herkese kısmet olmayan biyerdesin bunu geri çevirme

• Lab dersleri ve klinik zevkli açıkcası ben teorik dersler ve her şeyin ezber olmasından sıkıldım

• bana bırak reyiz
  • Öyle düşünürsek ODTÜ de herkese nasip olmaz

• nebulla N kullanıcısına yanıt
    Teorik dersler 3 yıl falan zaten. Gerisi klinik olacak.
  • Ondan sonra tus var o daha beter bilemiyorum ben mat fiz gibi derslerden zevk alırdım acaba bir makina okusaydım daha mı mutlu olurdum

merkezi yerleştirme puanıyla puanınnın tuttugu baska bi bölüme geçiş yapabilirsin eger tıptan memnun degilsen. ama benım fikrim bırakma. çoğu kişinin hayali olan bi bölümdesin sevmeye calış
  • Tıp kontenjanların sürekli artması tus kontenjanların ise sabit hatta bazı bölümler için azalması doktorluğun geleceğini nasıl etkiler?

• Yanlış anlaşılmasın hep muhalif yorum yapıyorum amaç bozmak değil ama tıp fakültelerinin geleceğindende emin olunmayacaksa diğerleri ne yapsın artık

şahsi fikrim tıpı bırakmana sebep olacak kadar etkilemezz arkadasım
  • Merak etme hocam buna vicdanım izin vermez

Tıp okuyan adamın vicdanı kalmıyo hocam. Adam senelerce et kemik görüyor. Kafası gidiyor bir yerden sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: nebulla

Tıp kontenjanların sürekli artması tus kontenjanların ise sabit hatta bazı bölümler için azalması doktorluğun geleceğini nasıl etkiler?

Nereye artıyormuş tıp kontenjanları?http://www.hurriyet.com.tr/saglik-bakani-muezzinoglu-tip-fakultelerinin-kontenjanlari-dondurulacak-40036376

Doktorluk ciddi bir meslek. Hiçbir devlet kendi eliyle bu mesleği bitirmez ve bitirmiyor da. Sıralamaları bellidir az çok hep. En kötü tıp devlette 15k. Özelde ise burssuz olanlar bile 50 bin sınırına rağmen 40 bin küsürdü o da Kktc'de.

Tus kontenjanları bence de düşürülmeli. Birinci basamak sağlık hizmetlerinde doktor bulunmuyor. Aciller pratisyenlere emanet sanki. Acilin yolunu bilmeyen acil uzmanları var. Aciller ana baba günü gibi. Kalifiye uzman hekimden çok genel hekimlere ihtiyaç var. Zaten sağlık sistemi rezalet halde. Adamın boğazı şişmiş. Beyefendi pratisyene muayene olmayı yediremiyor kendine. İlla kbb uzmanına görünecek. La zaten uzmanlık bir sorun varsa yönlendirecektir doktor seni. Sonra ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri tıkanıyor bu gibi örnekler yüzünden.

• gözlemim şu yönde , tıp okuyorum diyip mutlu olan 2 kişi falan gördüm sadece geri kalanı hep saydırmış nerdeyse , bi kardiyologda muayene sırasında çok büyük bi yanlış yapcağımı söyledi.
    sabah bi ton hasta yılığıyor kapıya. biri kagıt göstermeye çalışır , biri sıram geçti falan ,biri rapor . hergün bunu çekmesi çok zor. cerrahların işi falanda zaten belli yani çok büyük bi yük bu . o paraya değiyor mu bilemem ama iş ortamının olduğu biyerde 2bin 3 bine çalışmak çok daha güzel duruyor .
  • Zaten hocam okulda asistanlar intorn belki yüzde 5 memnun gerçekten tercih yaparken çok iyi düşünmek lazım yani bilemiyorum İTÜ ODTÜ makinaya girsem daha başarılı olucağımı düşünüyorum tus forumda bi doktor şöyle demişti mühendislik 2 dil yüksek << tıp + tus

• quote:

Orijinalden alıntı: nebulla

Geçen sene y mf3 2200 lerdeydi ve biraz çevre biraz puan etkisi ile yazdık ama dersler çok sıkıcı ve zevk alamadığımı hissediyorum sizce ne yapmalıyım

Türkiye'deki en iyi mesleği bırakmayı mı düşünüyorsun. Yazık edersin.
  • Hocam ODTÜ İTÜ makinaya geçsem büyük hata mı olur

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.