Şimdi Ara

TIP vs DİŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
4.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nesilx

özel muayenehane açabilirim demişsiniz de hocam gazi dişte okuyan bir tanıdığım 400bin gibi bir ücret gerekli diyordu oldukça pahalı bence ücretini biliyorsanız ve imkanınız varsa sorun yok. ben de 12ydim bu yıl kendi fikrimi yazayım eğer gerçekten kendi yerinizi açabilcekseniz sizden rahatı olmaz iş hayatında diye düşünüyorum tıpta iş sırasında da sürekli yorucu olucaktır. okuması bence de tıptan daha zor zaten ikisi bazı üni.lerde aynı slayttan işleniyor denmişti forumda geçen. üstelik dişin lab dersi de var ama halledersiniz bence. ben de tıp için kalacagım galiba diş düşünmüyorum çünkü işsiz kalma riskini göze alamam o kadar gzüel sıralamayla okuyuo +90nın diş için de videosu vardı oldukça gözümü korkuttu
    400 bin ücret tek başına açarsan eğer 3 ortak 600bin liraya da açabilirsin 90+nın videosu bir örnek tabii ki oha diyorum melihte gs işletme mezunu mesela işsiz kalıp mediakrafta atılmış bu gs iktisatı kötü bir bölüm yapar mı peki? tek örnekten hareket yanlış şahsen

• diş mezunları atanamıyor kesinlikle diş yazılmaz bakkal ol daha iyi.
  • Tıp hocam dişin işi sıkıntıda yakın bir geleckte tıp da aynı kadere uğrayacak ama şimdilik böyle
  • Diş okumaktayım, bu bölüm para için okunacak bi şey değil onu anladım. Eğitimi ağır, pratikler zor.
  • Nesilx N kullanıcısına yanıt
    o videoyu izlemiştim parasal sıkıntım yok. iş alanıyla ilgili ikisinin de önünün kapalı olduğunu düşünmüyorum ama kararsızım maalesef:(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    hangisi gelir diye sorunum yok olmazsa özel tıp yazacağım. ben tıp olmazsa dişe gideyim mi diye düşünmüyorum ikisi arasında kararsız kaldım sadece okuma ve işe başlama rahatlığı açısından

• apostrophe A kullanıcısına yanıt
    Arttırıyorum; sağlam tıplar (çapa, cerrahpaşa, hacettepe vb.) >= boun, odtü, bilkent sağlam mühendislikler >= tıp > diş
  • FrederikChopin kullanıcısına yanıt
    atama değil klinik düşünüyorum ama dus'a girerim herhalde

• Diş Hekimliğinin şu an yaşadığı/yaşayacağı iddia edilen sıkıntılar rekabetin artması.

Rekabetin nirvanada olduğu bölümler o zaman hiç okunmaz. Kolaya kaçmak isteyen zaten Tıp ya Diş’i tercih listesine dahil etmesin. Daha kolay kazanabilirsiniz o paraları. Vallahi bak.

Açıktan atama kurasına tabipler ve diş tabipleri birlikte giriyor.

Tıpın avantajı zorunlu hizmet yükümlülüğü ve pratisyen olarak atanıyorsun.

Şark yok, icab yok. Dişin avantajı da bu.

Konu yine asıl amacından sapacak. Siz Tıp ve Diş okuyan insanlara kulak verin.

Yoksa bu “kanser, toksik tayfa” sizi zorla bekçi yapar. Lol.

Sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 4 Temmuz 2020; 19:7:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DB938CE2E

atama değil klinik düşünüyorum ama dus'a girerim herhalde
    kardeşim atanamıyor ne demek diş hekimleri ya özelde çalışıyor ya işsiz demek. Özelde çalışmak ne demek 3500-5000 tl'ye amelelik yapacaksın demek. Sen mezun olduğunda müşteri portföyün olmadan nasıl klinik açacaksın. Google reklamlardan mı müşteri bulacaksın. İkincisi bu kadar diş hekimi atanamıyor ne demek ? Sen mezun olduğunda yığılma olacak demek. Bu ne demek potansiyel olarak klinikte açamazsın. Yani durum böyle. Bence akıl karı değil. İyi düşün klinik açacak paran varsa git süpermarket aç. Daha kolay para kazanırsın. Sana bir abi tavsiyeyi.
    DOKTORUM.
  • FrederikChopin kullanıcısına yanıt
    hocam lütfen sakin olun ve diş ile bakkallığı bağdaştırmayın iki mesajda bir. bu konuyu zaten avantaj dezavantaj konuşmak için açtım ama sapmaya başladı. aslında öğreneceğim kadarını öğrendim size de teşekkür ederim görüş için.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    cidden o kadar haklısınız ki. zaten özelden de konuştum tıp ve diş öğrencileriyle. zaman var düşünüp karar vereceğim artık. öğreneceğimi öğrendim

• Şunu söylemem gerekiyor,

2023'te pratisyen hekim ihtiyacı biteceği için Sınav zorunlu olacak yani Garanti meslek değil. 2029 gibi de Tus'la alan bazı hekim ihtiyaçları biteceği düşünülüyor.

Pratisyen hekimlik için de KPSS gibi birşeye girebilirsiniz.

TUS'a gireceksiniz, psikolojiniz bozulacak, Saçma sorulara maruz kalacaksın

Diş hekimliği okumak istiyorsan para gerekiyor. Bir sürü malzeme alınıyor.

Tercih senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-238FE9738 -- 4 Temmuz 2020; 19:25:28 >
  • düşünüyorum hocam teşekkürler

• Tıp zor diye diş yazarsan büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinin de kendine göre zorlukları var aslında. Eğer diş hekimi az olan bir yerde muayenehane açıp biraz da isim yaparsan güzel bir meslek hayatın olabilir, ama büyük ve fazla diş hekimi olan bir yerde rekabet olur ve uzmanlık vs ile öne çıkman gerekebilir. Uzmanlık için de dus'a girceksin ki tus kadar olmasa da zor bi sınav ve kontenjanları çok az bildiğim kadarıyla.
    Ben tıp istiyodum ve okuyorum şu an. Okuması zor, sonraki süreç daha da zor açıkçası. Tus'u, mecburi hizmeti hepsi ayrı bi dert ve gerçekten yıpratan süreçler. Yani kendi istediğin bi şehirde rahat rahat çalışman belki 10 yılı geçicek fakülteye başlamandan itibaren. Sınırdaysa puanın eğer, bence yerleşebileceğin şehirleri ve orda yaşama kısmını da hesaba kat derim. Çünkü 5-6 yılın oralarda geçicek.

• Xakler kullanıcısına yanıt
    hocam çapa ile akdeniz tıp arasında fark var mıdır ?
  • Diren Sıpaydi kullanıcısına yanıt
    Bu muayene açma veya özel tıp kaça olur hocam yaklaşık? Piyasayı hiç bilmiyorum ikisini nereden öğrenebilirim

• bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    evet hocam siz de haklısınız öyle de düşünmek gerek

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.