Şimdi Ara

Tıp ve pilotaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Madem herkes para için tıp okuyor pilotluk daha fazla kazandırmasına rağmen neden o kadar popüler değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dikkatli okusan para için okuyanlardan bahsettim ,idealistlerden değil .pilot olarak daha fazla kazanabilirler ilk 10k dekiler

• Tıp okuyanların %60'ı %70'i maaş ve sosyal statü için okuyor o bölümü. kafasında doktorluk idealizmini şekilendiren de toplum anlayacağın. ha evet , idealist olmayan adam bu bölümü kolay kolay okuyamaz. 7 sene dile kolay doğu göreviydi aptal cahil halkla uğraşmasıydı çok zor. +her okulda pilotaj bölümü de yok ve çalışma saatleri çok değişken. gecen gündüzün birbirine karışıyor.
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Sonuç olarak tıpa oranla çok daha kolay ve maaşi neredeyse x2 .Benim tek hayalim olduğu için hedefliyorum maaşı 3k da olsa pilot olmak isterdim insallah nasip olur

• nereye 2 katı oluyo maaşı.Pegasusun kaptan pilotları 25 bın alıyor.Ki bunlar cok ıyı deneyımlı pılotlar.Deneyımlı ıyı bır uzman doktorun aylık kazancı 40-50 binlerde bu ülkede.Özel hastanelerde aylık 200 binlere çıkıyor bu para.Ayrıca pilotaj türkiyde bu kadar kazandırıyo.Amerikada pilotlar ek iş yapıyor maaşlarının düşüklüğü sebebiyle,avrupada havacılık sektörü otobüs fırmaları ıle yarıstıgı ıcın aynı sekılde.
    Sağlık sektörü ve kazançları ile kolay kolay bir meslek kapışamaz.Ayrıca her mesleğin üstadı güzel para kazanır.
  • Destro3285 D kullanıcısına yanıt
    Bir doktor 40k maaşa ulaşana kadar ne kadar zaman geçiyor zaten para için tıp okuyan biri uzman olamaz zaten uzman olsa bile mutlu bir hayatı olmaz.

abarttın he
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sdü Tıp ve tıp hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaptan pilot olmak için doldurman gereken uçuş sürelerini de biliyor olmalısın.
    Sağlık sektöründe dönen paraların haddi hesabı yok gençler düşündüğünüzden çok daha fazla ve bu rakam giderek artıcak.
    En basitinizden anneniz babanız rahatsızlansa tedavisi için ne kadar harcarsınız?Elinizde ne varsa yoksa harcarsınız iyileşmeleri için. Neden rakamların bu kadar yüksek olduğunun basit bir örneği.
    Ayrıca burdanda bakabılırsınız ufak tefek ıstatıstıklere.
    http://www.turkishtimedergi.com/genel/en-cok-kazanan-30-doktor/
    Parayı umursamadığımı baştan belirtmiştim. Türkiye de pilotlar doktorlardan daha çok kazanır kaide budur. Istisnalar ender ve kaideyi bozmaz biliyorsun.

• Umarım pilot olursun delikanlı,havacılıkta bır sevdadır sonuçta.
    Kazanç konusunda çok yanılıyorsun,zamanla doğru rakamları da öğrenirsin.
    dediğin gibi istisnalar kaideyi bozmaz kurunun yanında yaş telaş yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destro3285

Kaptan pilot olmak için doldurman gereken uçuş sürelerini de biliyor olmalısın.
    Sağlık sektöründe dönen paraların haddi hesabı yok gençler düşündüğünüzden çok daha fazla ve bu rakam giderek artıcak.
    En basitinizden anneniz babanız rahatsızlansa tedavisi için ne kadar harcarsınız?Elinizde ne varsa yoksa harcarsınız iyileşmeleri için. Neden rakamların bu kadar yüksek olduğunun basit bir örneği.
    Ayrıca burdanda bakabılırsınız ufak tefek ıstatıstıklere.
    http://www.turkishtimedergi.com/genel/en-cok-kazanan-30-doktor/

Iyi de hocam bunlar "en"ler . "En" lere bakarak doktorlar bu kadar kazanır diyemeyiz kazanabilir diyebiliriz.

Teşekkürler hocam, umarım sende başarılı bir doktor olursun memlekete herturlu hizmet etmek lazım

• BuI kullanıcısına yanıt
    Kazanır.Enlere bakmazsan ortalamalarıda ınceleyebılırsın.
    http://www.forbes.com/pictures/fjle45mekf/no-1-surgeon/#506129273b61
    Forbes rakamları bunlar
  • eyvallah hep beraber ederiz inşallah.
    Sallama kardesim kim 200 bin aliyo ya?

• Tıpla arasında statü farkı ve gecesi gündüzü olmayan bir iş genel nedenler bunlar.
  • Statü farkı tabiki var ama asıl ayrılık şu
    İnsanların çoğunun durumu her zaman havaalanına gidip uçağa binebilecek kadar iyi değil dolayısıyla iç içe olmadığı bir meslek grubu. Ve bu yüzden de gözde olan itibar söylemlerden ibaret.

• Şimdi pilotlukta şöyle birşey var

her sene sağlık kontrolünden geçiriliyorsun ve sağlığında en ufak bir şey olsa uçuşa elverişsiz belgesi alıyorsun bunu aldıktan sonra değil bir yerde çalışmak kendi planörünü bile kaldıramazsın.

bende pilotaj çok istiyordum bunlardan dolayı vazgeçtim
  • Doktorluk daha prestijli degil, sokakta gez bakalim kac pilot gorebilcen ben pilotum de bakalim sasirmayacak senle ilgilenmeyecek insan var mi?

Maaslar yakin, yardimci pilot ile tusu yeni kazanmis doktorun; 10-15k yurtdisindaki sirketler daha fazla pilot maasi; pilotlukta yabanci sirket daha kolay bence

Pilotaj pek bilinmiyodu bu zamana kadar, sadece anadolu universitesinde vardi ya da thy akademi vardi paraliydi o zaten, anadoluda da yokken askeri pilotlar yapıyordu bu isi..

Hem de; bizim millet bi garip.. Hepsi düzenli ve garanti bi hayat istiyo.. Bu yuzden aile baskisi ogrencilere yansiyo; 18 yasinda arkadasim diyo ki; ailem pilotaja gidersem yakar beni, tek istedikleri torun diyor Yuh bunu mu dusunuyon simdiden, pilotluga bakisin nedir senin...

Ek olarak, insanlar bunu dusunmuyor muhtemelen; pilotluk=mukemmellik
    Yani hem yetenekli olacaksin, hem de cok saglikli olacaksin.. Degilsen meslege devam edemezsin.. Sakat yani biraz, o yuzden once normal bi universite okuyup, gercekten hayalinse bu meslek pilotluk kursu icin para birikrtirip cift meslegi elinde tutmak garanti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 2 Ağustos 2016; 7:04:59 >

• osurgan kullanıcısına yanıt
    Ben havacılık okuyup pilot olacağım kısmetse tabi. Aksi durumlarda da rızkımı yerim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.