Şimdi Ara

TIP TABAN SIRALAMALARI DÜŞEBİLİR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepinizin bildiği gibi tıp fakülteleri kontejanları geçen seneye göre yaklaşık 400 kişi arttı
    sıralamasını 20k civarı bekleyen ve tıp fakültelerine yerleşmek isteyen adaylar için bu haber sevindirici gelse de işin aslı böyle değil

ben kendim de sıralamamı 20k civarı bekliyorum geçen seneye göre sınavla 21.5k gösteriyor sınavın zorluğunu vs hesaba katarsak 20k gelir diye umut ediyorum üşenmedim geçen senenin ve bu senenin kontejanlarını tek tek araştırdım tıp bu sene kaçla kapatır bunu hesaplamaya çalıştım

evet tıp fakültesi kontejanları 400 kişi arttı bu güzel bir haber geçen sene 19089 da kapatan kafkas tıp buna göre yaklaşık 19500 gibi bir sıralamada kapatacak gibi duruyor ama gel gelelim maalesef böyle olmayacak

nedenini sorarsanız şöyle açıklayayım;
    tamam tıp kontejanları arttı ama atladığımız bir yer var o da mühendislik kontejanları,
    geçen sene ilk 20k da öğrenci alan mühendisliklerinin kontejanlarını karşılaştırdım mühendislik kontejanlarında bir düşüş söz konusu bu düşüşte tıp sıralamalarını ister istemez etkilyecektir yani 19500 lerde beklerek 19000 lere kadar düşebilir

bu haber iyi mühendislik isteyenlere ve tıbba ucu ucuna puanı yeteceklere kötü bir haber umarım yanılırım ama sanmıyorum

• bence de olabilir çünkü devlette 90 kontenjan artışı var geriye kalan 320 kontenjan özeller için devletteki tıp sıralamalarını sadece 90 kişi belirleyecektir

insanlar 400ün sadece devlette olduğun %25 için
  • düşmesin sıkı tutun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir.
    İlk 20K'daki mühendislikler yaklaşık 500 kişi mi azalmış oluyor bu durumda?
  • dubleonursuz D kullanıcısına yanıt
    o kadar değildir de genel olarak bir düşüş söz konusu
  • hocam bu 320 artışın kaçı kafkasın üstünde?

yani kafkas 19080 ile kapatmış 19080 in üstünde olan özeller ise bir sıkıntı yok onları da devlet gibi alabilriz zaten en düşük devleti geçmişler ama eğer sonlardaki özeller ise sıkıntı var demektir
  • Hocam ben bunun karşılaştırmasını oluşturmak üzereyim ilk 35k için. Tamamlayabilirsem paylaşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pippuri -- 9 Temmuz 2019; 12:43:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp sıralamaları düşer mi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BAŞKOMİSER ORHAN kullanıcısına yanıt
    çoğu özelde yeni açılan tıp fakülteler ama onların tam burs başvurusu da 16-20 gibiydi o etkiler
  • Ya tıp okurken ya da doktor olunca bu kontenjan artışlarının aslında ne kadar kötü ve üzücü bir şey olduğunu anlayacaksınız. Çoğu okul 350 kontenjan açıyor. Birkaç seneye 400 olacak ama Türkiye'deki hiçbir okulun senede 300 doktor yetiştirebilecek bir altyapısı yok. Hiçbir okulun yok. Bu da niteliksiz doktorların arasına yol açacak tabi. Eğer son birkaç yıl içinde mezun olmuş bir doktora, 5. veya 6. sınıftaki bir tıp öğrencisine veya bir öğretim görevlisine bunları sorarsanız daha iyi açıklayacaktır size.

• fantilatör F kullanıcısına yanıt
    ankara tıpın 320 gibi çok kontenjanı var kafanızda özel algı yaratmasın hocam daha önceleri 500-600 kontenjanı olduğu dönemler bile olmuş 1980larda falan onlardan gazi yaşargil gibi efsaneleri çıkartmış

hatta öğrencileri 320i aynı sınıfa koymuyorlar 2 sınıfa ayırıyorlar 160 a 160 örneğin lab olacak lablarda sınıfı 2 gruba bölüyorlar ilk 80 laba giriyor onlardan da 6-7 kişilik gruba bölünüyor ve öğrenci başına 1.4 mikroskop düşüyor anatomi lablarında ilk maket kadavra etrafında 8-10 kişi toparlanıyoruz üst dönemlerin dediğine göre de visitlerde hasta etrafında 5-6 kişi tplanıyormuş özel okullarda bu fırsat görülmez ayrıyeten cumhuriyetin ilk tıp fakültesi olarak tümüyle yeterli fazla bile geliyor
    ama diğer okulları bilmem
  • Adıyaman
    Afyon
    Akdeniz
    Aksaray
    Aladdin keykubat
    Ankara İngilizce
    Balıkesir
    İzzet Baysal
    18 Mart
    Binali Yıldırım
    Osmangazi
    Fırat
    Gaziantep
    Giresun
    Harran
    Hitit
    Yeni yüzyıl
    Kafkas
    Sütçü imam
    Kastamonu
    Kütahya
    Ömer Halis demir
    Ordu
    Recep Tayyip Erdoğan
    Pamukkale
    Sakarya
    Selçuk
    Uşak
    Bunların tıp kontenjanları ortalama 10 ar kişi artmış
    Altınbaş
    Atılım
    Üsküdar
    Siirt
    Bunlara da yeni açılmış
    Azalanlar da var tabii onları ayrı yazıcam

• Loch Ness Gölü Canavarı L kullanıcısına yanıt
    Reis eline koluna sağlık
    Özel üniversitelerin kontejan artışlarını da yazar mısın burslu burssuz yuzde 50 falan da yazarsan süper olur

Bu arada yeni açılanlar:siirt,kırklareli,karaman

• Yani özellerin tam bursluları mı? Devlet gibi dusunebiliriz yani

• Bekliyoruz dostum

Özelleri bilmiyorum valla 2018 2019 a tek tek bakıp yazdım bunları özellere üşendim açıkçası ama bildiğim kadarıyla burssuz ve yüzde 25 leri 150 yi geçmez
    Hacettepe
    Hacettepe İngilizce
    İnönü
    Çapa
    19 mayıs
    Bunlarda 10 ar kişilik azalma var

• Kontenjan kılavuzu açıklandı mı?

• ODTÜ nün ilk 20 binlik kısmında azalma yok aksine artış var
    Boğaziçi de aynı şekilde
    İTÜ 20 kişi falan azalmış
    Koç aşağı yukarı aynı
    Bilkentte azalanla artan dengeliyor
    Başka ne var tıp sırasını kaydıracak mühendislik 🤔

• Loch Ness Gölü Canavarı L kullanıcısına yanıt
    Bu soyledikleriniz tüm mühendislik dallarinda mi geçerli?

Tüm mühendislikler ek olarak ilk 20k içinde alan matematik kimya gibi bölümler bunu incelemek basit aslında sınavla uygulamasını indirip tercih robotuna üniversitesinin ismini yazın puan türlerinden sayısalı seçin taban sırasına göre sıralanıyor zaten sırayla bakabilirsiniz 20k ya gelene kadar tıklayınca açılan ilk sayfada kontenjanlar yazıyor zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.