Şimdi Ara

tıp sıralamaları tavan yapacak gerçeği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

30 binde 15 bine ahahahaha imkansız hocam. Devlet tıp kontenjanı 13 bin zaten ne anlatıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünenadamsmith D kullanıcısına yanıt
    belki de refah seviyesi en çok düşen kesim zaten doktorlar, mühendisler vs. asgari ücretli yine hemen hemen aynı standartta yaşıyor ama doktorlar falan çakılıyor hayat kalitesi konusunda.. eskiden bir doktorun çok rahat yapabileceği her şey lüks oldu dolayısıyla hayatı en çok değişen -kötü yönde- bu tarz sektörlerde çalışanlar oluyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaş için değil insanlar meslekleri refahlarını artırmak için yazıyorlar

ve bu nasıl bir mantık meslekler gönüllü yapılır kafasından çıkın hocam,

---------

hekimlik mesleği hiç para vermezse ya da maaşı düşerse kimse yazmaz geçen sene gördük maaşlar diğer sağlık çalışanları ile eşitlenine kimse yazmadı insanlar şöyle düşündü bu kadar eziyeti düşük ücret için mi çekeceğim diye yazmadılar

şimdi maaşlar düzeltildi fazlasıyla çoğu kişinin fikrini değiştirecektir

ek olarak niye insanlar gönüllü mü yapacak mesleği o zaman herkese aynı ücreti verelim mi diyeceğiz

• Geçen yıl da öyle diyordun. Gördük sonra ne oldu tıp sıralamaları tavan yapacak gerçeği

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kontenjanı zaten 18k aga kendinize gelin 25 olma ihtimali yok

• quarterbat Q kullanıcısına yanıt

geçen yıl bu özlük haklar ağustosun sonunda çıktı hocam

herkes beni trol ilan etti ve yalancı dediler alttaki yorumlara vakın

sonra haklı olduğum ortaya çıkınca troller kayboldu

-----------------------------------------------

hatta tahminlerimden daha iyi çıktı

• Tıp bu sene 35k olacak yatırım tavsiyesi değildir

• 3Rayy kullanıcısına yanıt

devlet tıp kontenjanı hakkında yorum yapıyorum

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    doktorlar hem okurken hem de mesleklerini yaparken o kadar zor şartlara maruz kalmalarına rağmen eski refah seviyelerinde bile değiller, bunu görüp bu kadar sürünüp bir de buna mı maruz kalacağım diye düşünür birçok kişi. doktorlar eskisi gibi bi hayat yaşamıyorlar tatile falan gidiyorlarsa yine iyi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 17 Temmuz 2023; 20:16:9 >
    Canım kardeşim. Herkes kümes gibi hastanede laftan anlamayan dayıları, Suriyelileri, ağzını dişini bile fırçalamayan kendine zerre bakım dahi yapmadan pisliğiyle hastaneye gelen insanlara, ona buna racon kesen acilde bilmem nerede doktora atar giden yapan stresten gebereceğin bir işi neden devlette çeksin senin bu öyle demeyen gençlerin anlamadım doğrusu.

devlet tıp kontenjanı 14 bin. araya 1000 kişi mi girmiş olacsk sadece . sırf makine bile arayı kapatır hocam yapma etme gözünü sevdiğim

• noobodynow kullanıcısına yanıt

yoo okurken zor şartlarda kalmıyoruz ezber yapıp geçiyorum diğer fakültelere göre daha kolay olduğunu düşünüyorum

ve 3 yıldır hastanede çalışıyorum hiçbir şiddete maruz kalmadım ve şahit de olmadım tam tersine hastalar iyileşince doktorlarını ziyaret edip çok fazla teşekkür ediyorlar

ve %99.9 undan fazlasının hekime saygısı çok fazla

• Hoş geldiniz Sayın Fahrettin Koca

Hocam 25k falan yine anlarım da 15-20k'dan kapatması neredeyse imkansız bence

• hocam hekime bir hasta gelir hasta tanı ve tedavisini yapar sonra da order verir yardımcı sağlık çalışanı da orderlardaki tedaviyi yaparlar

hekim burada karar verici noktasında

ve hastaların doktorlara saygısı çok fazla acilde de çok fazla racon kesen daha hiç görmedim (çok çok nadirdir zaten onlar da akşama televizyona düşüyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Temmuz 2023; 20:20:47 >
  • Sayın sağlık bakanımızdan herkes memnun

• Ya ne kadar toplumdan bihaber insanlarsınız aw. Ne zammı ne maaşı. Adam 21. yüzyılda çok daha rahat yaşam şartlarında ve iş/yaşam dengesinde çalışıp karşılığını almak varken hayatını tıbba adamak, eğitimsiz insanlarla uğraşmak istemiyor. Alım gücünün tamamen devletin kafasına göre yaptığı veya yapmadığı zamlara bakmasını istemiyor. 2 sene önce maaşlar rezalet düzeydeydi şu anda görece iyi seviyede, yine enflasyonla birlikte eriyip gidecek. Yine bir farkı yok. 25li yaşlarında tusla uğraşmak üstüne 5 sene asistanlıkta düşük maaşlarla çalışıp nöbeti şusu busu mesleğin tabiri caizse kölelik denilen kısmını atlattıktan sonra uzman olunursa refaha erişilir belki. En iyi durumda bile tıpta 35-40larında görece iyi bir maddi duruma sahip oluyorsun, 20li yaşlarını bu takas için feda etmek çoğu gence mantıklı gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 17 Temmuz 2023; 20:25:41 >
    %99.9 undan fazlası dediğiniz %100ü herhalde, hiç şahit olmayınca yok mu oluyor şiddet? asıl görmezden gelirsen böyle olur işte. hem sen daha öğrenci değil misin yahu ne göreceksin ki? hastaneye gidiyorsun diye direkt hastadan sorumlu doktor kadar soruna nasıl maruz kalabilirsin zaten?

her fakülte aynı değil ki zaten bence baya da emek gerektiren bi fakülte okurken. sadece ders çalışmak vs değil internken mesela çok farklı muamelelere maruz kalan öğrenciler oluyor bunu başka hangi bölümde yaşayabilirsin? yaşanan zorlukları küçümseyince zorluklar yok olmuyor.

zaten şimdiki gençlerin çoğu rahatlığını daha ön planda tutarak tercih yapacaktır, kimsenin hem bu kadar sıkıntıya katlanıp hem de maddi olarak da yine orta direk kalmak isteyeceğini sanmıyorum. (hedefi gerçekten tıp olanlar hariç)

Ankara'da yaşıyorum. Bir keresinde bahsetmiştim kuzenim yeni mezun oldu çalışıyor diye. Bu kadar toz pembe değil. Yemin ederim değil. Dışkapı hastanesi de Ankara hastanesi de dediğin gibi değil. Hadi onu geçtim daha cuma günü hastaneye gittim göz için bak göz diyorum sadece randevu. Doktora verilen odaya köpek bağlasan durmaz. Bir ton hasta var kapıda belki 100 kişi. Yetersizlikten geçilmiyor. Ulucanlar gözden söz ediyorum. Doktora adam bağırıyor hadi be bizi içeriye al diye. Hemşirelerin hemşire yardımcılarının tribinden insanlar doktora patlıyor ki haklılar da. Doktor da olmayan iğrenç ego bu boş lise mezunu sağlık çalışanlarından fışkırıyor. Eee ilgilenen kim yine doktor. Doktorluk kadar kutsal çok az meslek var ama bizim ülkemizde yemin ederim en leş mesleklerden birisi doktorluk. Sebebi doktorluk mesleği değil sebebi insanların aşırı eğitimsiz olması. Doktorun kendi münakaşa ettiğin hemşire ve yardımcıları dahi birer ayı. Daha ne diyeyim bilmiyorum ya. 100 değil 200 bin lira verilse hak doktorlara da neyse. Daha fazla konuşursam küfür edip ban yerim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.