Şimdi Ara

TIP pişmanlik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
2.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Drtus forumunda geziniyorum birkac gundur. Pişman olmayan ogrenci yok. Hani muhendislikte de pisman olanlar var da tipcilarin yakarislari daha içten geldi. Herkes bir anlik gazla başlamiş gibi. TIP okumaya karar vermistim ama bana gore değil gibi. Muhendislik fakultesindeki gibi hararetli bir rekabet de yok, her sey TUS sinavina bagli gibi geldi bana. Muhendislikte ortalama kasmanin is hayatina girerken çok onemli oldugu soyleniyor,tıpda pek bir onemi yokmus.Bu da benim yapıma ters. Rekabetten beslenen biriyim,bugune kadar da hep okul 1.si olmak icin bu kadar fazla calisabildim. Getirisinin yuksek oldugunu bildigim için. Tıp okuyanlar ne dusunuyor bu konu hakkinda? En dogru meslegi nasil seçicez?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• pişman olanları tutan mı var bıraksınlar o zaman bölümü
    çoğu boş yapıyo bak böyle zor şöyle zor kendilerine göre dünyanın en önemli en zor işini yapıyolar çünkü
  • Sanki biraz şey sezdim rakip eleme

• ya orada okuyanların çoğu hekim bile değil bir baktım biri diyor maaşımız 2500diyor

eskiden baya iyiydi ama şimdi elini kolunu salayan bu forumlara bedava girmye başladı iyice yalan bilgiler kol gezmeye başladı

en basitinden bir örnek vereyim şu an dersane fiyatları20-30bin arası her şeyiyle dahil ve genelde bu tutar meslekten sonra ödeniyor ve bize denilen 2-en fazla 3 maaşınızla ödersiniz diyorlar

onlara kalırsak 4-5 yılda ödenmez dersaneler

diğeri hemşireler bizden fazla kazanıyor diyor ve bu gibi boş söylemler devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Temmuz 2020; 13:50:20 >

• Tip 4e gectim soyle yardimci olayim.
    Tip okuyan herkes egitim hayatinda acaba biraksam mi diye dusunmustur bu bir gercek. Diger taraftan 6 sene okuyorsun ve sadece pratisyen hekim oluyorsun. Gercekten zor bir durum, yeni atananlarin tecrubelerini okuyabilirsin bu konuda.

Yani daha kalifiye biri olmak istiyorsan, gelirin daha duzgun olsun istiyorsan tus zorunlu. Tustaki rakiplerin de senden benden cok farkli degiller zaten herkes calisiyor bu sinav icin. Kim daha cok ineklerse kazanir, keske usmle tarzi bir sinav olsa ancak tus= ezber tekrar inekleme.

Derslere gelecek olursak, kendimi en ust derecede gormuyorum ama 280 kisilik sinifta ilk 40-60 arasindayim. Temel bilimler stajlar icin (4 5 ve 6) belli bir temel atiyor, sonra stajda doktorlugu ogreniyorsun diyelim. Calisman bir sey kaybettirmez ama ben de senin gibi kompetitif ortamlara bayiliyorum, tipta bu yok. Yil sonunda ancak finalsiz gecmeni saglar, diger turlu sinifi gecenle ayni statude oluyorsun, bu konuda bir sey bekleme. Tusa da asiri katkisi olmaz bu ilk 3 senelik calismanin. Stajlarin ise kesinlikle olur cunku tus calisma donemine denk gelecek.

Yani kendime bakacak olursam, 2017 yazina geri donsem muhendislik yazardim. Yarismaci ortam orda daha cok ve mezun olunca egitimine ve gelistirmene gore kalifiye eleman olabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Ayda 10k alan asistan mi varmis ?
    Donerlerin dustugu bazi hastanelerde cok az oldugu, sehir hastanelerinde olmadigini dusunursek aynen odenir 2 3 ayda

• Tıp ve Diş okuyan herkes bu bölümü okurken bırakmaya meyillidir. Gerek zaman zaman zorluğu gerekse yediğin mobbing.

Dediğin mevzu ise şu, herkes kendi mesleğini kötülüyor öyle bir dönemdeyiz. İyi bir şey dediğiniz anda da kendini kandırıyorsunuz diyorlar. Forumda bile öyle yani.

Ankaratıplı tıpı ben dişi övmeye duralım, direkt bir cinayet tayfa gelip asmaya kesmeye başlıyor. Garip bi ülke haline geldik. Hem ekonomik, hem ruhsal, hem bürokratik.

Bol sabır diliyorum herkese :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Psikoloji Gelir Mi?
    9 yıl önce açıldı
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Tıp gelir mi?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o pişman olanlardan kaçı bıraktı? :D gelmeyin trollerin oyununua hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sn0m_v2 -- 22 Temmuz 2020; 14:5:3 >
  • DogusCay kullanıcısına yanıt
    bu covidde 1 dönerle ödenir

TIP pişmanlik mi?
    Diş Tabibi > Pratisyen Hekim
    Uzman Tabip > Uzman Diş Tabibi

Bunun sebebini biliyor musun hocam?

Covid her sene cikiyor aynen bir de herkese verilmiyor bu doner, ilgili bolumlere veriliyor. Ayni zamanda rutin yil icinde de her bolumun doner katsayisi farkli. Kimisi 2 alir kimisi 3.

okullar arasındaki farkın çok olduğunu düşünüyorum
    Ya beni korkutan şu oldu. "30 yaşina geliyorsun farkinda olmadan ve geriye donup bakinca sadece ders calismisim diyorsun" diyorlar. E muhendislikte calismiyor musun? TIP okumak bilgisayar muhendisligi okumaktan çok çok daha mi zor ve meşakkatli. Oyle bir anlatiliyor ki sanki uni bitene kadar gunde 15 saat ders calisiyor herkes. Sosyal hayat 0. Tıpki yks sinav senesi gibi geciyormus tum hayat. Ben boyle anladim TIP'ı birakmak isteyenlerin yazilarindan

100bin liralık dağıtımda alacaklar hekim fazla olması etkilemez perfırmansta ne kadar performans o kadar katsayı bu sayı ortlalama
    TIP pişmanlik mi?

şehir hastaneleri için bilkentte sorun vardı ilk 4-5 ayda sonra yılbaşında tüm ödemeler yapılıp düzenli hale geçtiler

100bin ilçe devlet hastaneisnde bile bu tutar 200-250binlere ulaşıyor
    ama brüt net ile karıştımayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Temmuz 2020; 14:14:1 >

• yoo hiç öyle değil sınav haftası hariç

bazıları sınav haftalarında post atıp sanki tüm sene öyle çalıştıkları gibi hissediliyor

ama düzenli okursan günlük 2saat falan sınav haftası 4-5saat bakarsın hem iyi not alırsın hem yabancı diline vakit ayırırsın hem de tüm sene boyunca değişik değişik şehirleri gezersin (biz turk msic ile baya gezdik)
    ortlaamam baya iyi derecedeyim şu an fakültemde
  • rahat temel bilimlerden mikrob ya da biyokimya seçersin saat 10da işe gelirsin akşam 3-4de çıkarsın hafta sonu tatil nöbet 1-2 baya raaht bölüm

ama hedefin yüksekse çok fazla da çalışabilirsin

mesele genel cerrahi olursun sabah 7-7.5 başlarsın akşama ameliyatlar falan uzar normalde çıkış saati 6 ama 8-9 hatta 10 bile bulur bir de evin uzaksa hastane arası baya az evde geçirirsin aylık nöbetin asistanlık boyumca değişmez 14-15 tutarsın
    ama sağlam cerrah olursun

ya da hafta içi poliklinik 9-16,17 yapayım hafta sonu tatilim olsun bunun için de çalışma alanları var
  • Hergun 15 saat calismiyoruz tabiki, yalan abartma seyler bunlar. Ama soyle diyeyim gunun cogu ders+ tekrar biciminde geciyor, eger iyi bir ortalama kasayim ve finale girmeyeyim diyorsan. Tus icin de gunde 10 12 saat calismak ideal, bunu da calismadigini dusunerek soyluyorum. Yoksa hem calismak hem tus zor gider, ama yapilabilir.

Benim de muhendis olan arkadaslarim var. Tabiki kolay degil ancak yapina bagli bu, yazilima ya da fizik matematige yatkinsan mantik temelli goturebilecegin seyler mumkun. Tipta da mantikla cikan seyler var ama %70 80 spot bilgi dedigimiz ezber seyler hakim. Kendini en iyi taniyan sensin hocam yatkin oldugun seyleri sevecegin seyleri bul mutlu olacagin ve iyi kazanacagin yeri sec.

Ha bu arada diger elemanlari takma tip soyle iyi boyle iyi ya da boyle kotu soyle kotu. Sana her turlu objektif bilgiyi sunmaya calisiyorum.

tus için de son 1 sene çalışacaklar zaten 6 yılda konuları üst üste koysa o kadar çalışmaya gerek yok bile

aynı öss sınavı gibi değil mi hocam
    össde bile ilk 4 yılı düzenli çalışarak geçiren birisi için 4.sınıfta 2-3 saatlik çalışma yetti bile

ama çalışmayan biri en az 6-7saat çalıştı

genelleme yapmak çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Temmuz 2020; 14:23:43 >
  • ama iyi ceng seçersen hekim gibi iyi hatta daha iyi koşullarda yaşarsın bunu da göz ardı etme
    Sorun zaten tusu kazanmak kimse dusuk aldiklarini iddia etmiyor. Pratikte de bu kadar yuksek olmuyor, ustundeki prof doner sermayeye etki edebiliyor bildigim. Yoksulluk siniri 7.9k iken bu paralar abarti yuksek gelmiyor o kadar emege karsilik. Yani 4 yil muh + YL yapsan ve yil ici sertifika toplasan daha rahat para kazanmak gibi geliyor bana. Tus denen sacma sinav tum yasamini belirliyor, tip fakultesine girmek ya da aldigin egitim degil.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.