Neyse hocam benim vaktim yok, haftaya sınavım var ona çalışacağım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tıp okumanın zeka gerektirmemesi (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tengri zihin açıklığı versin iyi ezberle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hahaha teşekkür ederim🙏
Lan Bilkentte donem mi bitti ne çabuk
Yok hocam da en düşük notum 95 finaller kaldı bi. Aşağı yukarı belli ne geleceği.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1508D13E -- 10 Aralık 2024; 23:21:27 >
Arkadaş ban yemiş, ama IQ testleri hakkında bu dedikleri doğru.
Yeni rekor, Kim Young-hoon adında bir Koreli'ye ait; 276 IQ çıkmış testten. Bu tarz zeka testlerine, YKS çalışır gibi çalışıp yüksek skor yapanları biraz acınası buluyorum, fakat testlerin "çalışılabilir" ve manipule edilebilir olduklarını gösteriyorlar. Daha önce bir mesajımda da yazmıştım, hiçbir zeka; zamanın çok kısıtlı olduğu bir sınavda, soruları veya soru kalıplarını bilen biri ile yarışamaz.
www.impactlab.com
South Korean Kim Young-hoon Recognized as Highest IQ Holder in History – Impact Labhttps://www.impactlab.com/2024/07/23/south-korean-kim-young-hoon-recognized-as-highest-iq-holder-in-historyBir de IQ testlerinin olmadığı dönemlerden kalan, dünyaca ünlü dahi kişilere tahmini IQ veriyorlar... Einstein 160, Newton 180 IQ gibi uydurma IQ'lar veriliyor bu kişilere. Hayatında IQ testinden yüksek skor almak dışında bir şey üretmemiş bu insanların 200 IQ üzeri sonuçlar aldığı, dünya fizik literatürünü kökten değiştiren Einstein gibi insanlara 160 IQ verdikleri bir gerçeklikte yaşıyoruz
Quantum elektrodinamiği alanında Nobel ödülü alan, British journal Physics World tarafından tüm zamanların en büyük 7. fizikçisi seçilen Feynman ise 125 IQ çıkmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 11 Aralık 2024; 1:6:20 >
-
ortalamanın üstü işte
-
Okan tekmana olum korkusu gelmis herhalde asiri yumusamis (gerek yoktu zaten eski sinavlari gibi seylere, 700de 16 mi ne a almisti bizim donemde sacmalik)
Hocam ctis okuduğuma bakma matematik konusunda baya iyiyim. yine öyle bir şey olur. Hatta bu dönem daha da beter olabilir, anlatmadığı yerlerden sordu.
Merak etme benim de matematiğim iyi ve ozellikle mt1iniz inanilmaz kolay bir sinav, 5 dakikadan fazla beyin harcanacak tek soru 3 olurdu ki o soruyu da 2018(?)den beri sordugu için o da sayilmaz, ki curve 60 kusur bisey gelmis galiba (bilkent twitterinda gorduydum), bizim senemizde 16/700 a vardi, ondan onceki senede finalin max notu 39 muydu (102) öyle bir seydi (nasıl o 39u da aldiklarini biliyorum, oyle bi sinavdi). Ikinci sinav 1den sonra duzgun duruyo ama ogrenciler sacmalamadiysa min 50 curve filan gelir herhalde bunda da ki bu da cok fazla
Bu adam bi sene 101de bi sene gorece 102de a dagitma seyini yapiyodu ama son 2 yılda filan sitesine göre baya yumuşamış duruyor
hocam size saygı duyduğumu ve genius olarak gördüğümü biliyorsunuz. 1. sınıftaki matematik seviyeniz benden iyidir zaten.
yuh 39 final ne ya? 101'de de öyle bir mevzu olur mu ben rahat rahat takılıyorum 2.5 hafta sonra final var bu ara çalışmayı saldım.
bölümde 105 yerine 101 alan tek kişi benim galiba, millet onda bile zorlanıyor, hatta ctis 163'e w atan eleman var 10k olmuş bir de
-
Bu biraz sarcasm mı oldu acaba, yoksa gerçekten ciddi mi tam anlayamadım. Sadece çıkmış ve networkle 3.9 olmaz, ama network ve çıkmış olmadan da olmaz. Network'un, hayatın her aşamasında inanılmaz bir etkisi var, belki universite de bunun provası oluyor.
Çıkmış konusunda; bulanı var, bulamayanı var. Çıkmışlara rahat ulaşıyorsa herkes, adil ve anlaşılır bir durum, ama sadece network'u olan küçük bir kesim ulaşıyorsa çok büyük haksızlık oluyor.
3.9 yine de sıradan insan yapamaz gibi geliyor sadece bunlarla
Ben daha çok ders geçip diploma olmak odaklı konuşuyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 12 Aralık 2024; 5:42:31 > -
Okan tekman mtu finalle, 101i 102yle dengelemesi ile unludur, dikkatli ol
Lisans hayatim harbi böyle gecti belli bir zamandan sonra cunku tum derslerden tiksinmeye baslamistim. Bizim donemdeki herkesin erisimi vardı valla cikmislara, bazilarinin daha da vardi tabi 96ya kadar filan iniyordu bazi dersler, veya koc gecmisi olan hocanin koc sinavlarini almak bir alo vs. Turkiyede yeterincr cikmis varsa (4 5 yillik diyelim) kafasi azicik calisan bir insanin 3.5+ bitiremeyecegi bolum yok bence
Bence de öyle, ama bölümden arkadaşlara 3'ün altında GPA'i olanların akademiye alınmaması lazım dediğimde hoşlarına gitmedi.
Çıkmışlar herkese açıkça sunuluyorsa iyi, ama bazen bu olmuyor o zaman sadece üstlerden tanıdığı olanlar çok büyük faydasını görüyor bu işin.
Çıkmışlar ve hilenin hiç olmadığı bir bölümde aslında 3.5 zorlayabilir; hocaların insiyatifine kalıyor biraz durum.
-
Acikca sunulmuyo ya biz toparliyoruz gelecek nesiller icin.
Amerikan notlama sisteminde 3.5 gayet rahat yapilacak bisey, yoksa isvicredeki gibi direkt final nota oranlama yapilirsa okulun tarihindeki en yuksek gpa 5.8/6 olabiliyor
matematik ve fizikte hiç ezber yok mu? o formülleri ezberlemiyor muyuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 14 Aralık 2024; 13:55:38 >
papağanlar bile ezber yapıyor diyorsun da papağanların ezber yeteneği zaten insan beynine benzer yapıya sahip olmasından kaynaklandığını bilmiyorsun
minik bir dipnot daha; ezber de bir zeka göstergesidir. ezberi olmayan zekası olmayan bi insan ne o mat fizik formüllerini aklında tutabilir ne de karşısına hasta geldiğinde ona tanı koyabilir ve tedavisine başlayabilir. o yüzden meslekleri burda saçma sapan bi şekilde karşılaştırmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X