Şimdi Ara

TIP MI İNŞAAT MÜH. Mİ(Yardım Gençler!!!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
7.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xooa kullanıcısına yanıt
    Hocam yükselemez miyiz 10 bin dolara falan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dersi alan ben olmadığım için kelimeyi yanlış yazmışım doğru
    Hocam sen nerde calisiyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PinusNigr4 -- 25 Ocak 2019; 14:57:26 >
  • Bu soruyu bence sormamış ol.
    İnşaat mühendisi arkadaşım 2500 TL alıyor. Ve proje bazında çalıştıkları için 1 yılda bir sözleşme yeniliyor veya yeni bir firma bulmak zorunda kalıyor. Tabi bulamadığı zamanlarda 1-2 ay boşta kalmışlığı var. Devamlı yer bulabilirsen onu bilemem tabi..
    Kesinlikle tıp.
    Gerçi sana karşı ön yargılı yaklaşmak istemem ama bu soruyu soran birinin tıp kazanma olasılığını yüksek görmüyorum.
  • Hocam benim istihdam sağlamam için para kazanmam , ürettiğim yapıları satmam gerekiyor. Şirket ortaklarımızdan biri inşaat mühendisi.Şuanda yüzlerce dairelik projeleri ortağımıza çizdiren müteahhitler proje ücretlerini ödeyemiyor.Sürekli öteliyorlar.Odtü , Boğaziçi gibi okullar vasıflı mezunlar yetiştiriyor fakat bu mezunlara istihdam sağlayabilmesi için firmaların projelerini satması gerekiyor. Türkiye'de ki mevcut koşullar ile konut satışları düştüğü için bu firmalar personel sayılarında azalmaya gidecek veya personel almayacak. Şunu derseniz anlarım. Odtü , Boğaziçi gibi okulları derece ile bitiren bir inşaat mühendisi iseniz okul sonrası fark yaratıp uluslararası inşaat firmalarında çalışabilirsiniz. Bugün ülkemizde Rusya'da , Katar'da , Dubai'de , Afrika ülkelerinde devlet ihalelerine girip otoyol , köprü inşaatları yapan firmalar var. Örnek vermek gerekirse Limak , Ant yapı , Rönesans gibi firmalar. Eğer bu firmaların ilgisini çekebilecek derecede başarılı bir üniversite öğrencisi olunabilirse iş bulmakta sorun yaşayacağını sanmam. Ama ülkemiz içerisinde inşaat mühendisliğinin geleceği aydınlık değil. Sektörün içinden biri olarak bunu çok net ifade edebilirim.




  • ReDDerhan kullanıcısına yanıt
    Tıp kazanıp bu tarz sorular soran kişiler tanıyorum. Forumda da tıp kazanıp bu tarz bir soru soran çok kişi görmüştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam akilli doktor olmicaksan Tıp okuma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • togiksk T kullanıcısına yanıt
    Rönesansa alınsak kaç dolar alırız başta

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kişiden kişiye değişiyor bence okurken aynı zamanda şantiye ile ilgili bir sürü fikrin olsa her türlü donanımımın olsa Güzel şirketlerde işe başlanabilir bence.Enka,Rönesans?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen olmam gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drmaths

    Hocam yazı iyi olmuş baya Sence İnşaatte parlayamaz mıyım?
    İnşaatta elbette parlarsın dostum ama ağır bir iş önce bunun bilincinde ol. Siyaset'i bir kenara bırakırsak ülkemizde çok güzel mühendislik örnekleri oldu. Köprüler, alt geçitler ve havaalanı vs. Şimdi tekrar söylüyorum siyaseti bir kenara bırakırsak bunlar çok güzel projeler ama ekonomi bittiği için yapılan yolsuzluklar, ölen,yaralanan işçiler, üstü kapatılan olaylar, ücreti ödenmeyen işçiler vs bu liste uzar gider. Günümüzde özellikle bizim ülkede inşaat sektörü ya bitti ya da para babalarının elinde ki onlarında öyle ya da böyle siyasiler ile bağlantısı olduğu için Türkiye' de şu an için çok sıkıntılı durumda. Şunu diyebilirsin özel bir şirkete girer yurt dışı uzantılı projelerde çalışırım ama o işler öyle olmuyor genelde ve kim seni niye yurt dışına göndersin önce kendini kanıtlaman lazım. Tüm bunları göz ardı edersek biraz ağır bir iş olmasının dışında çok güzel paralar kazanıp, önemli projelerde yer almanın tadı da bambaşka. Şu da bir gerçek ekonomik sorunlardan etkilenmeyen tek sektör yazılım sektörüydü devletimiz sağolsun siz hayırdır böyle güllük gülistanlık iş yapıyorsunuz der gibi bir takım aptalca yapılandırmayla onlara da bir darbe vurdu kısacası şu anda bizim ülke de hiçbir sektör sıkıntısız değil ama hepside bir şekilde yoluna devam ediyor. Son olarak ya bu çok iyiymiş diyerek roket mühendisliği, elektronik mühendisliği, uzay mühendisliği gibi bölümleri Türkiye' de kalma gibi bir hayalin varsa seçme. Nedenini azıcık düşünürsen anlarsın zaten




  • Sen şuan ne yapiyorsun abi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    İngilizce Rusça falan olsa ve 2/3 yıllık deneyimim olsa iyi şirketlerde çalışamaz mıyım odtüyüde güzel sıralamalarla bitirsem?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ReDDerhan kullanıcısına yanıt
    Tyt-105 Ayt-65 sınava 5 ay var bence geçerli?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Threshin hooku T kullanıcısına yanıt
    Hocam İnşaat istemiyor muydun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstiyordum ama sonradan hislerim değişti.keske yazmasaydim da mezuna kalsaydim dedim.simdi de hazirliktayken sansimi deniyorum kırık obp ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Hocam inşaat mühendisi ile öğretmenliği kıyaslayacak olursak...
    Hiçbir meslek kolay değildır. Ben burada kımı yatarak kımısı cok calısarak para kazanıyor demek ıstemıyorum.

    insaat muhendıslıgının artıları olduğu kadar eksileri de cok hele ozel sektorde isen daha da fazla... Çalısma saatlerın duzgun degıl, cok iş az para verme dusuncesı ıcınde oluyorlar (kendı işini yapmadığın surece ) yazın en ıyı zamanda sektor hareketlı oldugu ıcın 1 hafta ızıne bıle ayrılmak zor.. Para kısmına gelınce de oyle cok fazla para da kazanılmıyor.. Bana gore para da yaklaşık bırbırıne yakındır...

    Gelelım bana gore ogretmenlerın avantajlı yonlerıne... Basta ogrencılerle ugrasmak ayrı bır dert ama bunu meslegın oldugunu kafana yerlestırırsen dert yerıne secdiğini goreceksın... Yazın 3 ay tatılın en az 2 ayını tatıl yapabılıyorsun. Ayrıca şubatta 15 tatıl yapıyorsun. Ben yılda 15 gun bıle tatıl yapamazken hem yazın hem kısın ayrı ayrı tatılı var.. Ozel sektorde toplam yıllık ızın 14 iş gunu..

    Ayrıca ogretmenler ıcın haftanın 5 gunu calısma bununda gunde 8 saat calısmıyor bazı gunler 8 saat calısırken bazı gunler okula bıle ugramıyor. Ben en basıt ıkametgah degıstırmek ıstesem bıle fırsat bulup gıdemıyorum. Şu zamanda amacımız para kazanmak oldugu ve kendımıze de zaman ayırmak gerektıgı dusuncesındeyım ve en ıyı meslegın de seversen ogretmenlık oldugu duusncesındeyım.




  • kadir_canakci kullanıcısına yanıt
    Hocam atama yok deniliniyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.