Şimdi Ara

Tıp mı Diş Hekimliği mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    keşke ben de zamanında mühendislik yerine diş yazsaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa123321

2-3 milyar paramıdır ya. Küçümsemiyorum ama benim babam astsubay 3000 lira maaş alıyor tazminatsız(doğuda daha fazla) ve 18 yaşında girmiş astsubaylığa lise 3 + 1 sene hazırlama okulu. Yani bu adam tıp okuyacak 6 sene sonra 2 sene zorunlu hizmet 15 ay asteğmen olarak doktorluk ee ne anladım 2-3 milyardan ben sokağa çıksam kpss de lise bölümünden girsem zaten 95 alıyorum yata yata 2-3 milyarım alıyorum niye tıp okuyayım ki eşek gibi çalışayım?
    iş hazır diyorsanız en hazırı polislik askerlik 270 puan alın dangalak ve hantal olmayın alıyorlar zaten.öyle süper zeka falan istemiyor torpil falanda dönmüyor adam gibi önüne gelen girdi bizim arkadaşlardan 1 gram torpil yok.

Lise KPSS'den işe girip 3 milyarı nereden alıyorsun? Yavaş al derler adama. Lisans mezunu kariyer memuru bile uzman yardımcısı sıfatıyla 3 bin lirayla başlayabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

quote:

Orijinalden alıntı: sefa123321

2-3 milyar paramıdır ya. Küçümsemiyorum ama benim babam astsubay 3000 lira maaş alıyor tazminatsız(doğuda daha fazla) ve 18 yaşında girmiş astsubaylığa lise 3 + 1 sene hazırlama okulu. Yani bu adam tıp okuyacak 6 sene sonra 2 sene zorunlu hizmet 15 ay asteğmen olarak doktorluk ee ne anladım 2-3 milyardan ben sokağa çıksam kpss de lise bölümünden girsem zaten 95 alıyorum yata yata 2-3 milyarım alıyorum niye tıp okuyayım ki eşek gibi çalışayım?
    iş hazır diyorsanız en hazırı polislik askerlik 270 puan alın dangalak ve hantal olmayın alıyorlar zaten.öyle süper zeka falan istemiyor torpil falanda dönmüyor adam gibi önüne gelen girdi bizim arkadaşlardan 1 gram torpil yok.

Lise KPSS'den işe girip 3 milyarı nereden alıyorsun? Yavaş al derler adama. Lisans mezunu kariyer memuru bile uzman yardımcısı sıfatıyla 3 bin lirayla başlayabiliyor.

Yahu ne karıştırıyorsun ortalığı mevzu başka burada 3 almasın da 2200 alsın. Bugün bir öğretmen 180 gün çalışıp 180 gün yatıp 1800 ek dersler ile 2100-2200TL maaş alıyor. Hayatı çarçur etmeye gerek yok geçen dakikalar değerli

• diş yaz ortodontist ol küçük bir anadolu iline yerleş aranan kişi olursun
  • Tanıdığım son lise KPSS'ci arkadaş mübaşirlik yapıyor. 1300 lira, sözleşmeli. Öyle girerim, hemen devlete sırtımı dayarım olayları bitti kanka. Lise KPSS'den alınabilecek iyi paraları almak için deli puan kasmak lazım.

Ayrıca öğretmenlerin de ayakları kayacak, az kaldı. Sağlığın özel sektöre devredilmesiyle bitecek miydi? O dersaneler neden açıldı? Derslik olacak hepsi. Eğitim de özel sektöre devredilecek. Öğretmenler de 1 ay tatil yaparlar, fazla olmaz. O da 20 iş gününü haftasonlarıyla birleştirince yani. Haftasonunu saymayalım mümkünse. :)
  • diş hekimiyim ve çene cerrahisinde doktora-uzmanlık yapıyorum, eşim de ortodontide...

puanım tıpa yetiyordu ama diş yazdım, eşim de öyle yapmış...

kesinlikle istediğiniz mesleği seçin eğer tıp istiyorsanız 1 sene daha çalışıp çok rahat kazanırsınız öss çok zor birşey değil...

diş nedir ne değildir derseniz, artık uzmanlık yapmak gerekiyor denebilir ama pratisyen diş hekimi olup da çok iyi paralar kazanabilirsiniz biraz kısmet işi...

devlet atamalarına girebilirsiniz, artık doğuya kaymaya başladı atamalar...

kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

Tanıdığım son lise KPSS'ci arkadaş mübaşirlik yapıyor. 1300 lira, sözleşmeli. Öyle girerim, hemen devlete sırtımı dayarım olayları bitti kanka. Lise KPSS'den alınabilecek iyi paraları almak için deli puan kasmak lazım.

Ayrıca öğretmenlerin de ayakları kayacak, az kaldı. Sağlığın özel sektöre devredilmesiyle bitecek miydi? O dersaneler neden açıldı? Derslik olacak hepsi. Eğitim de özel sektöre devredilecek. Öğretmenler de 1 ay tatil yaparlar, fazla olmaz. O da 20 iş gününü haftasonlarıyla birleştirince yani. Haftasonunu saymayalım mümkünse. :)

Şimdi işi ülkenin gidişatına çevirirsek zaten ülkeden kaçmak lazım orası ayrı mesele. Neyse ya yukarıda bir kaç şey yazdım, toz pembeliği biraz dağıtabildiysem görevimi yaptım demektir.

Ha buradan bir gönderme daha yapayım, ne diş hekimliğinde ne tıpta ne herhangi birşeyde, mutlu olup olmayacağınızı girmeden anlamanız gibi bir ihtimal yok. Öyle hissettiğini düşünüp yazanlar kumar oynamıştır ama farkında değildir, kumarı tuttuğunda ise ben severek yazdım diyebilir. Demek istediğim, illa ki düşünce olarak sevebilirsiniz ama içine girip okulun sonuna gelmeden "gerçekten" sevip sevmediğinizi anlayamazsınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.