Şimdi Ara

Tıp mı Diş Hekimliği mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr_Hsn

quote:

Orijinalden alıntı: IstisnalarKaideyiBozmaz

.

Eger gercekten istiyorsan ne kimseyi tak ne de bu konuda konuş. Bence mutlu olabilecegine inanıyorsan peşini bırakma. Ben de isteyerek yazmıştım ama beklediğim gibi gelmedi. Bi ömür yapamam yani gitmiyor makinalarla ugrasmak istemiyorum. Dinlemek yardım etmek istiyorum. En başından beri tıp ya da diş diyordum sonra muhendislik geldi. Olsun yaparım dedim ne olacak . Ama dediğim gibi olmadı içimde kaldı ve hayat benim hayatım 30 sene mutsuz olacagıma 25 sene mutlu olurum içime sinerek işimi yaparım daha iyi. Çünkü işimde mutlu olmazsam ne hayatım kalır ne de cevremdekileri mutlu ederim.

Hayat sizin beni alıp odtüye koysalar yapamam yani.Etrafımdakilerin gurur duyması umrumda değil. Onlar sadece övünürler ve 5 dk sonra unuturlar ama bu hayatla ben başbaşa kalacagım.

hocam yazıyı yazarken bıraz kafam karışıktı daha da öyle ergen şeyler yazmıcam merak etme Yazmış olduğun 1. paragraf aynı beni anlatıyo yani ben anlatsam cümlesi cümlesine aynı olur o derece . Cok guzel bir tavsiye oldu saol

• quote:

quote:

quote:

.

Eger gercekten istiyorsan ne kimseyi tak ne de bu konuda konuş. Bence mutlu olabilecegine inanıyorsan peşini bırakma. Ben de isteyerek yazmıştım ama beklediğim gibi gelmedi. Bi ömür yapamam yani gitmiyor makinalarla ugrasmak istemiyorum. Dinlemek yardım etmek istiyorum. En başından beri tıp ya da diş diyordum sonra muhendislik geldi. Olsun yaparım dedim ne olacak . Ama dediğim gibi olmadı içimde kaldı ve hayat benim hayatım 30 sene mutsuz olacagıma 25 sene mutlu olurum içime sinerek işimi yaparım daha iyi. Çünkü işimde mutlu olmazsam ne hayatım kalır ne de cevremdekileri mutlu ederim.

Hayat sizin beni alıp odtüye koysalar yapamam yani.Etrafımdakilerin gurur duyması umrumda değil. Onlar sadece övünürler ve 5 dk sonra unuturlar ama bu hayatla ben başbaşa kalacagım.

hocam yazıyı yazarken bıraz kafam karışıktı daha da öyle ergen şeyler yazmıcam merak etme Yazmış olduğun 1. paragraf aynı beni anlatıyo yani ben anlatsam cümlesi cümlesine aynı olur o derece . Cok guzel bir tavsiye oldu saol

hocam önemli olan yazının ergen yada erişkin biçimde yazılması değil ben anladım sizi sorun yok:)) karsılıklı iletişim önemli

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uğur71

quote:

Orijinalden alıntı: gcem

quote:

Orijinalden alıntı: uğur71

Batıda tıpa puanı yetip diş seçen olmaz,mesela en büyük puanlara bak,eczacılığın dişten fazladır

hocam batıda tıpa puanı yetipde diş seçen tanıdığım var benim bu istemek işi kişilik işi hatta forumda da vardı bir arkadaş ''emmesen'' nickli

İlk 3k ya girip diş seçen hiç görmedim,bana geçen sene istanbulda ankara diş geliyodu herkez yaz dedi ama ben bu sene de girdim.Diş in nöbeti,acili yok ama benim gibi el becerisi noksanı kötü bir dişçi olurdu,Dus gelmesi de iyi oldu artık hakeden girer,eskiden torpildi.Sonuç olarak geneli şunu merak ediyor diş e puanı yeten biri tıp için bir yıl çalışması gereksiz mi,ben gereksiz olmadığını düşündüm girdim.Parasal yönten arada uçurum yok.

O zaman yeditepe şifa çapanın tavanlarına bakmanı öneririm 1800. yü almış çapa diş demekki seçen var

hocam beni diş hekimliğinde tedirgin eden bi agız kokusu var o aşılabilir mi sizce? yani el yetenekleri falan pek sorun değil ama ona alışabilir miyim bilmiyorum :D

Burnun kapalı olcak zaten maske var o konu en son düşüneceğin konu olsun.

Bir de şöyle bi durum var hocam. Her yerde dişçi var ya tabela falan onlar biraz iş konusunda tedirgin ediyor. Gerci devlete gelen gene geliyor. Ege üniversitesinde bi tanıdık randevu alayım demiş 2014e atmışlar :D ortodonti için. cocuk dişleri bozuk dolasıyo :D

Özel hastanelerde devlette iş imkanları var sabah link vermiştim diğer konunda (yanlış hatırlamıyorsam) gördüğün gibi tıp mezunuyla aradaki maaş farkının az olduğunu göstermiştim ama kişiden kişiye değişen bir durum bu para kazanma mevzusu. Mesela benim muayene açma hayalim yok çene cerrahisinde uzmanlık yapmak istiyorum diğeri uzmanlaşmadan muayene açmak ister falan iki kişinin kazancı bir olmayabilir yani.

Anladım hocam. Diş hekimliliği sizce biter mi peki?:) Pek sanmıyorum ama gene de sayı fazlalasıyor her gecen gün. Uzmanlar direk atanıyor değil mi devlette?

Çok soru soruyorum kusura bakmayın hocam:)

Diş hekimliği biter mi sorusunu birçok kişiye sordum biter diyeni açıkçası görmedim (çapada bir adam hatta soruma güldü diyebilirim) herkes önü açık diyor hem eczacılık gibi değil ki bitebilecek bir şey olsun insan varoldukça hekimlikte devam edecektir diş hekimliği olur pratisyen hekimlik olur vs. görüşüm bu şekilde.

Uzmanların atanma konusunda bir bilgim yok açıkçası.

Teşekkür ederim hocam vakit ayırdınız:)

Ben teşekkür ederim

• Hiç düşünme Tıp eğer bide TUS'u kazanıp Uzman olursan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

Hiç düşünme Tıp eğer bide TUS'u kazanıp Uzman olursan

Aynı şe diş de de var işte karar veremiyorum. Oldukça benziyorlar:)

İkisinde de uzman olmak şart.
  • quote:

quote:

Aynı şe diş de de var işte karar veremiyorum. Oldukça benziyorlar:)

İkisinde de uzman olmak şart.

bak dostum her zaman doktorluk diş hekimliğinden yüksek bi mevkide olmuştur ha diş hekimliğini küçümsemiyorum ama böyledir. bizzat ATT olduğum hastanede staj yaptığım için söylüyorum Kesinlikle Tıp'a gitmelisin

• bazı dişçi arkadaşlarımdan duyduğuma göre dişin bazı uzmanlık alanları tıpa geçecekmiş yakında dişin hiç bi esprisi kalmayabilir tıp her zaman üstündür
  • quote:

Gören de TUS'u kazanmış sanacak Hocam yapma etme de kasmadığın bir sınav için başkalarını yönlendirme :) Uzman olmak demek hayatının bir kısmını çöpe atmak uzun bir süre hayatı yaşamamak demek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Gören de TUS'u kazanmış sanacak Hocam yapma etme de kasmadığın bir sınav için başkalarını yönlendirme :) Uzman olmak demek hayatının bir kısmını çöpe atmak uzun bir süre hayatı yaşamamak demek :)

benim kuzenim var doktor ve TUS'u kazandı adamın
    gezmediği yer kalmadı yani hayatınıda yaşadı hatta
    şuanda da adada hayatını yaşıyor

• quote:

quote:

İlk 6k istiyorum batıda bir yer yada akdenizde ama o kadar da onemlı degıl tıp olsunda bu arada müh okuyom 2. sınıfım daha adam akıllı sınava calısmadım bu gıdıslede zor zaten ama düzene sokacam inş senın neresi hocam

Bende müh okuyorum bırakıp girecegim dersaneye yazıldım. :) Dersane başlayınca düzene girer hocam:) Teşekkürler yorumlarınız için.

Nerede okuyorsun hocam?
  • quote:

benim kuzenim var doktor ve TUS'u kazandı adamın
    gezmediği yer kalmadı yani hayatınıda yaşadı hatta
    şuanda da adada hayatını yaşıyor

Hangi hastane hangi bölümü kazandı? Hangi üni'de okudu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogrenci4444

quote:

Arkadaşlar hedefi belirleyecegim ama karar veremiyorum. Sizce hangisi:)
    +ları -leri nelerdir? Fikri olan var mı?
    (Lütfen konu dışında yorum yapmayın)

Sürekli gidip geliyorum tıp mı diş mi diye? Tam hedef belirlemek istiyorum.

Nicki Dr yapmakla buraya konu açmakla doktor olunmuyor be güzelim

Zaten doktor olsam böyle bi konu açmazdım be güzelim.
  • quote:

O zaman yeditepe şifa çapanın tavanlarına bakmanı öneririm 1800. yü almış çapa diş demekki seçen var yani adamın puanı ÇAPA TIP'a yetmiş ama işte ideal meselesi.

Şu diş hekimliğimize 1. giren arkadaşlardan her zaman hepsinin Çapa Tıp'a puanının tuttuğunu sanmıyorum (Hele ki Çapa Tıp 1500'lere yükseldikten sonra) ama kaldı ki tuttu o da yüzde 1 falan yapıyor (ihmal dahi edilebilir), gerçekten idealistmiş diyebiliriz. Ayrıca Çapa Tıp'a tutmasa bile Cerrahpaşa'ya en olmadı Ankara Tıp'a falan girebilecek puanlı kişiler dahi var tabi orası da ayrı konu.

Artı şu gün olaya dışarıdan baktığımda Diş mi Tıp mı tartışmasında o arkadaşa helal olsun diyorum doğru yolu seçmiş :)

Ama bugün aynı sınava tekrar girsem veya zamanı geri alma imkanım olsa gideceğim tek yer Bilkent Bilgisayar ya da Endüstri olurdu gitmeyen aklımı seveyim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogrenci4444

quote:

Arkadaşlar hedefi belirleyecegim ama karar veremiyorum. Sizce hangisi:)
    +ları -leri nelerdir? Fikri olan var mı?
    (Lütfen konu dışında yorum yapmayın)

Sürekli gidip geliyorum tıp mı diş mi diye? Tam hedef belirlemek istiyorum.

Nicki Dr yapmakla buraya konu açmakla doktor olunmuyor be güzelim

Zaten doktor olsam böyle bi konu açmazdım be güzelim.

Güzel kardeşim siz böyle konular açtıkça gerçekten çok üzülüyorum. Zamanında ben de böyle boş işlere çok taktım, ders vaktinde yok ne kazanırımı düşündüm yok kaç net yapmam gerektiğini düşündüm, yok bilmem ne yaptım. Sonra ne oldu ilk iki sene kazanamadım. Ama bu sene hiçbirşeye kafa yormadan sadece ders çalıştım ve başardım, tıp kazandım. Bak bir çırpıda kendini sınava 2 gün kalmış ve bazı konularının yetişmediği halde bulursun. Umarım anlamışsındır, tatlı sert üslubuma takılma

• Bence eğer maddi kaygıların yoksa, sakın tıp seçme. Zaten bir doktor da kolay kolay zengin olamıyor. tamam olunca da tam oluyor ama minimum on yılını verip binlerce sınava giriyosun ayrıca alt üst ilişkisi çok fazla.
  • ayrıca bunlara kafa yoracağına otur çalış diyorum. sonra sınavdan sonra ah yeterli puanım olsa da tıpa da gitsem dişe de gitsem farketmese hatta yazı tura atsam öyle gitsem demeyesin. lütfen kızma kırılma son derece samimi ve iyi niyetli düşüncelerim bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyrenia

Bence eğer maddi kaygıların yoksa, sakın tıp seçme. Zaten bir doktor da kolay kolay zengin olamıyor. tamam olunca da tam oluyor ama minimum on yılını verip binlerce sınava giriyosun ayrıca alt üst ilişkisi çok fazla.

Maddi kaygıları varsa ve Tıbbı, şu devirde, para için seçerse, oturur bir güzel bir ömür ağlar zaten
  • quote:

quote:

Bence eğer maddi kaygıların yoksa, sakın tıp seçme. Zaten bir doktor da kolay kolay zengin olamıyor. tamam olunca da tam oluyor ama minimum on yılını verip binlerce sınava giriyosun ayrıca alt üst ilişkisi çok fazla.

Maddi kaygıları varsa ve Tıbbı, şu devirde, para için seçerse, oturur bir güzel bir ömür ağlar zaten

Asıl maddi kaygıları olan biri tıp seçmeli. Mezun olur olmaz işi hazır. Aylık 2 - 3 milyarla da idare ederim diyorsa ne mutlu ona.

• quote:

quote:

quote:

Asıl maddi kaygıları olan biri tıp seçmeli. Mezun olur olmaz işi hazır. Aylık 2 - 3 milyarla da idare ederim diyorsa ne mutlu ona.

2-3 milyar paramıdır ya. Küçümsemiyorum ama benim babam astsubay 3000 lira maaş alıyor tazminatsız(doğuda daha fazla) ve 18 yaşında girmiş astsubaylığa lise 3 + 1 sene hazırlama okulu. Yani bu adam tıp okuyacak 6 sene sonra 2 sene zorunlu hizmet 15 ay asteğmen olarak doktorluk ee ne anladım 2-3 milyardan ben sokağa çıksam kpss de lise bölümünden girsem zaten 95 alıyorum yata yata 2-3 milyarım alıyorum niye tıp okuyayım ki eşek gibi çalışayım?
    iş hazır diyorsanız en hazırı polislik askerlik 270 puan alın dangalak ve hantal olmayın alıyorlar zaten.öyle süper zeka falan istemiyor torpil falanda dönmüyor adam gibi önüne gelen girdi bizim arkadaşlardan 1 gram torpil yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çeğiddeççi -- 22 Ağustos 2012; 1:10:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sefa123321

2-3 milyar paramıdır ya. Küçümsemiyorum ama benim babam astsubay 3000 lira maaş alıyor tazminatsız(doğuda daha fazla) ve 18 yaşında girmiş astsubaylığa lise 3 + 1 sene hazırlama okulu. Yani bu adam tıp okuyacak 6 sene sonra 2 sene zorunlu hizmet 15 ay asteğmen olarak doktorluk ee ne anladım 2-3 milyardan ben sokağa çıksam kpss de lise bölümünden girsem zaten 95 alıyorum yata yata 2-3 milyarım alıyorum niye tıp okuyayım ki eşek gibi çalışayım?
    iş hazır diyorsanız en hazırı polislik askerlik 270 puan alın dangalak ve hantal olmayın alıyorlar zaten.öyle süper zeka falan istemiyor torpil falanda dönmüyor adam gibi önüne gelen girdi bizim arkadaşlardan 1 gram torpil yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.