Şimdi Ara

Tıp fakültesini bırakmak istiyorum tüm görüşlere açığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazou -- 28 Aralık 2015; 13:51:41 >

• Hepsini okudum.Tıp hangi üniversite?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence buraya kadar geldin 4 sene daha dişini sık güzel günler göreceksin ezberlemeyi zevkli hale getirmeye çalış nasıl yapcaksan yada bırak git bi müh fakültesine 4 sene orda oku zaten sen dediğine göre dersde çalışmıyon tusu kazanamazsın 3 - 4 bin lira ile acile gircen büyük bir ihtimal müh oku orda 3 aşağı 5 yukarı aynı maaşı alırsın ama bide bunu evdekilere söylemek var işte burda işin zor
  • Bence bırakma. Ne kadar zor olursa olsun senin yerinde olmak isteyen binlerce aday var değerini bilmelisin bence
  • tıpta 2 ve 4te öğrenciler çok bunalır. 2de hocalar artık 1 değilsiniz diye abanır 4te de artık teori bitti diye abanırlar. sık dişini bitir tıbbı.

yurt dışında çalışmadığın sürece mühendislik gerçek anlamda tatmin etmez. çünkü Türkiye üreten değil tüketen, bi şeyler üretmeye çalışanı da sindiren bi yapıda.

doktorlukta işin binbir boyutu var. teknolojik olsun diyosan radyoloji, hasta görmek istemiyorum diyosan biyokimya, yok hem dahili hem cerrahi tatmin istiyosan kardiyoloji uzmanı olabilirsin. her ne kadar verilen emeğin karşılığı olmasa da maddi anlamda üzülmezsin.

ama mühendislik riskli. bi 22 yaşında başlayacaksın. mezun ol askerlik felan derken 30a merdiven dayamak var. o yaş civarında da iş sıkıntısı olabilir.

bence sık dişini bırakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 10 Şubat 2014; 22:52:30 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • İnşallah yatay geçiş şansın vardır bi mühendisliğe ne diyim insan sevdiği mesleği yapmalı kesinlikle
  • Deniz Ali D kullanıcısına yanıt
    mersin @Deniz Ali
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazou

mersin @Deniz Ali

hocam mersin en psikopat tıplardan biri. 19 mayıs ve eskişehir de öyle. bunlar baya ünlü öğrenciyi bezdirmesiyle. tıbba devam ederseniz imkanınız varsa yatay geçiş yapmanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrar sınava girmeden, yerleştiğin sene puanının yettiği her bölüme geri dönüş şansın var diye biliyorum. Tıptan mühendisliğe dönebilirsin yani bunu bir araştır. Bu sene uygulamaya girdi bu olay.

tıp konusuna gelince, ben de tıp okuyorum 2.sınıfım yaşadıklarını anlayabiliyorum ama bence bölümünü sevmeye çalış. Doktorluk dünyadaki en güzel mesleklerden biri hatta bana göre en güzeli. 1.sınıfta ilk haftalar hocalar slaytları patır patır geçerken tahtaya aval aval bakarken ben de dedim bıraksam mı acaba hiç bana göre değil diye ama gün geçtikçe benim hoşuma gitmeye başladı ve iyi ki bırakmamışım. Zaman zaman özellikle sınav dönemleri aşırı stresli geçiyor, yine söyleniyorum kendimce keşke yazmasaydım tıp diye ama bunları aşağı yukarı her tıpçı yaşıyordur zaten. Bir de tıp çok ezber demişsin ama buna malesef yapacak birşey yok yani başka nasıl olabilir ki ? Diğer bölümlerdeki öğrencilere bir müfredat hazırlanmıştır onu okurlar ama bizim müfredatımız insanın ta kendisi : damarları, hücreleri,kemikleri,kasları ,dokuları her şeyi. Ayrıca mantık da bence gayet var herşey mantıksal bir ilişki içinde hiçbir şey nedensiz değil. Yani diyeceğim odur ki "tıp çok ezber" diyerek kendine bahaneler üreteceğine bunu kabullenip , tüm bunların ders haricinde senin mesleğin olduğunu farkında olarak en iyi şekilde öğrenmek zorunda olduğunu kabul etmelisin. Ha yine de diyorsan ki tıptan tiksiniyorum, ben kesinlikle bu işi yapmak istemiyorum, mühendis olursam çok daha mutlu olucam ; o zaman tabi zararın neresinde dönülse kardır dünyanın sonu da değil bırakırsın zaten mühendislik 4 yıl olduğu için tıptaki arkadaşlarınla aynı zamanda mezun olursun yani o yönden bir kaybın yok gibi ama tekrar söylüyorum bence iyi düşün ve tıbbı gerçekten sevmediğine , sevmeyeceğine emin ol :)

• Merhaba kardeşim bence okumak istemediğin bölümü bırak, yeniden ygs ye hazırlan ve istediğin bölüme yerleş en azından istediğin bölümü okursun ingilizce ve almanca öğren kendini geliştir yurt dışına git derim. Başarılarının devamını dilerim umarım istediğin yerlere gelirsin.
  • Hocam siz belliki bu tıp konusunda benden daha bilgilisiniz orası kesin , zaten bizim burdaki genelde tıp 3 ler afyon genelde kocaelıne farabıyle kacmaya calısıyorlar . @Dr_Gölge
  • çölde bir kum tanesi kullanıcısına yanıt
    Dediğini araştırıcam inş öyle birşey vardır. Beni korkutan bir şey de bu meslegin git gide kötüye gidiyor olması gelirler azaldı mezun sayısı çoğaldı 2020 den sonra işşiz doktorlar olacagı soylenıyor . Bakalım yınede hayırlısı neyse o olsun @çölde bir kum tanesi
  • Kazou K kullanıcısına yanıt
    bizim okul kocaeli iyidir.dersler kolay değil ama öğrencinin işini kolaylaştırmayı tercih ediyolar hocalar. yapabiliyosan yatay geçiş yap bence.

bi gün gelecek doktorlar da işsizlik sıkıntısı yaşayacak doğru ama işsiz kalacak en son alan tıp. tıp da işsiz kaldığında diğer meslekler zaten öleli yıllar geçmiş olur.

uzman doktorların işsiz kalmasına bi 15 sene var en az. onun için sıkıntı olmaz bizim dönem için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşın sorun edeceğin en son şey olsun. Emeklilik yaşından haberin yok herhalde????

Benimde yaş 22 bu sene girdim üniversiteye. Üstelik senin 4 te 1in kadar bile başarılı değilim.

Bence hangi bölümü istiyorsan o bölümü okumalısın.

Başarılar dilerim.
  • Bende bırakıyorum tıpı. Tıptan mühendisliğe yatay geçiş varmış, merkezi yerleştirme puanı ile. Kesin bilgi
  • ilk 4000'e girip mühendislik seçtim ve çok pişmanım. Şimdi bir kamu kurumunda 3000 tl alıyorum ve çürüyorum.

Tam bir enkazım. Bu saatten sonra özel sektör de beni almaz, zaten ben de istemem.

Dostum eğer lys sonuncusu salak adamlarla aynı mesleği paylaşmak istiyorsan, onların sana rakip olmasını istiyorsan, üniversitede deli gibi ileri matematik ve bölüm dersleri görüp bunların yüzde 5'ini bile iş hayatında kullanmamak istiyorsan, özel sektörde çanak yalamak istiyorsan, belirsiz süreli sözleşme imzalayıp belirsiz bir gelecekte yaşamak istiyorsan, mühendislik yaz peki madem.

Tıpı sevmeyebilirsin ama türkiye'de en kral meslek. Mühendislik seçersen ilerleyen yaşlarda mutlaka pişman olacaksın. İyi bir mühendis olup 5-6 milyar alsan bile pişman olacaksın zira o parayı zaten doktor da alıyor üstelik devlet güvencesi altında. Özel sektörün yalan bir dünyası var, yüzüne gülerler ama senle işleri bitince tekmeyi basarlar, en ufak acıma yok. Doktor ol kral ol bu memlekette ömür boyu rahat et, refah içinde yaşa.

• Kazou K kullanıcısına yanıt
    Biraz geç yazıyorum şuanki durumun ne bilemiyorum tabi ama okulu bırakmadan öss ye tekrar girebilirsin. Özellikle doktorluk sevilmeden yapılabilecek bir meslek değil.

Kendim bilgisayar mühendisiyim ve bir buçuk yıl Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde çalıştım hastanenin ihtiyacı olan hastane yönetim sistemini yazmaya çalıştık arkadaşlarla ben bile bunaldım o ortamda, kısacası idealist değilsen doktorluk çok zor meslek para kazanmak için yapılmaz dayanamazsın.

Yaşlı da değilsin 22 de başlasan zaten 4 yıl okuyacaksın mezuniyetin aynı olacak, iş bulma konusunda kendini yeteri kadar geliştirirsen ve okulun öğrettiklerine bağlı kalmazsan bilgisayar, elektronik gibi dallarda iş bulman kolay olur, ama sadece okulla sınırlı kalırsan istersen ODTÜ bitir yinede zorlanabilirsin. Özellikle bilgisayar bölümünde okulda sana her şeyi vermelerinin imkanı yok meraklı olup kendin öğreneceksin...

Ben üniversite 2. sınıftan beri sağda solda çalıştım ve okul bitmeden part time olarak bir firmaya girmiştim bile... Her şey senin isteğinde bitiyor. Şuanda Türkiyenin önde gelen inşaat firmalarından birindeyim ve şirketin ihtiyacı olan yazılımları geliştiriyorum.

Sohpet etmek, bir şeyler sormak istersen özel mesaj atabilirsin.

• kardeş yatay geçiş gibi bir fırsat getirdiler bu sene. sevmediysen geç mühendsiliğe. zorlamanın anlamı yok. devam etsen de ileride keşke bıraksaydım düşüncesi deli eder seni. yol yakınken yatay geçiş yap mühendsiliğe
  • Son durum nedir hocam
  • Benzer bir konu varmiş burada yeni gordum ✋

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.