Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİNİ BIRAKIP JAVA DEVELOPER OLMAK Kac sene alir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Oncelikle belirteyim ki tamamen kisisel ozelliklere, bos vakte, yeteneklere gore degisen bir konu oldugunun farkindayim. Ama kendimi anlattiktan sonra tecrubeli arkadaslar tahmini bir kac sey soyleyip en azindan isik tutabilirler. Simdi ben lise 3 e kadar bilgisayar muhendisligi askiyla yanip tutusurken kismet tipmis. Tip 2. Siniftayim su an ama bazen acaba diyorum. 5 yasinda bilgisayarla tanistim ve lise yillarinda html, php islerini zevkle yapardim (amator seviyede tabi) bilgisayarla ugrasmak bana halen cok ama cok keyifli geliyor. Programlamadan da asiri zevk alirdim(yani cok dusuk seviyeydi ama zevkliyd yani) simdi de programlama isi bana tiptan daha zevkli olacakmis gibi geliyor bazen.

Simdi arkadaslar ben bu ise gunluk en az 5 saatimi rahat verebilirim
    İngilizce seviyem normalin ustunde. Programlamayla ilgili tutorialleri anlamakta zorlanacigimi pek sanmiyorum
    Bilgisayar kullanim hizi ust duzey. Yani 10 parmak falan cok iyi
    Ve en onemlisi bu isi keyifle yapacagimdan emin goruyorum kendimi
    Programlama mantigini cok uzaktan az da olsa taniyorum. Php de degiskenler if else yapilari felan.

Simdi sorum su. Bu halde birisi iyi denecek kadar java ( ya da c ) ogrrnmesi ne kadar zaman alir. Ha bu arada universite egitimi almayi dusunmuyorum

Not : lutfen tipta devam et gibi gorusleri yazmayin o ayri mesele.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence tip fakultesini bitirip pratisyen hekim olduktan sonra yazilim ogrenirseniz tibbi cihazlara yazilim gelistirebilir dunyanin parasini kirabilirsiniz. Bence java yerine verilog vs ogrenin chip programlama ile hekimlik birlestirebilirseniz paradan da ziyade cok faydali islere girisebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bence tip fakultesini bitirip pratisyen hekim olduktan sonra yazilim ogrenirseniz tibbi cihazlara yazilim gelistirebilir dunyanin parasini kirabilirsiniz. Bence java yerine verilog vs ogrenin chip programlama ile hekimlik birlestirebilirseniz paradan da ziyade cok faydali islere girisebilirsiniz

bir bilgisayar mühendisi olarak arkadaşa kesinlikle katılıyorum tıp'ı bitir sonra bioinformatik alanında uzmanlaş (araştır tabi önce) sonra yazılıma bulaş tabi arada da uğraşırsın alıştırırsın kendini
  • Tipi bırakıp bilgisayar muhendisligi mi oluyacaksın yoksa boş mu duracaksın orayı anlayamadım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaidAbdullah

Merhaba arkadaslar. Oncelikle belirteyim ki tamamen kisisel ozelliklere, bos vakte, yeteneklere gore degisen bir konu oldugunun farkindayim. Ama kendimi anlattiktan sonra tecrubeli arkadaslar tahmini bir kac sey soyleyip en azindan isik tutabilirler. Simdi ben lise 3 e kadar bilgisayar muhendisligi askiyla yanip tutusurken kismet tipmis. Tip 2. Siniftayim su an ama bazen acaba diyorum. 5 yasinda bilgisayarla tanistim ve lise yillarinda html, php islerini zevkle yapardim (amator seviyede tabi) bilgisayarla ugrasmak bana halen cok ama cok keyifli geliyor. Programlamadan da asiri zevk alirdim(yani cok dusuk seviyeydi ama zevkliyd yani) simdi de programlama isi bana tiptan daha zevkli olacakmis gibi geliyor bazen.

Simdi arkadaslar ben bu ise gunluk en az 5 saatimi rahat verebilirim
    İngilizce seviyem normalin ustunde. Programlamayla ilgili tutorialleri anlamakta zorlanacigimi pek sanmiyorum
    Bilgisayar kullanim hizi ust duzey. Yani 10 parmak falan cok iyi
    Ve en onemlisi bu isi keyifle yapacagimdan emin goruyorum kendimi
    Programlama mantigini cok uzaktan az da olsa taniyorum. Php de degiskenler if else yapilari felan.

Simdi sorum su. Bu halde birisi iyi denecek kadar java ( ya da c ) ogrrnmesi ne kadar zaman alir. Ha bu arada universite egitimi almayi dusunmuyorum

Not : lutfen tipta devam et gibi gorusleri yazmayin o ayri mesele.

Bu iş gönül işi programlama felsefesinde eğitimin alayda değil bireysel çabayla öğrenilmesi mümkün olur(takdir edilir.)Üniversite vb. eğitimleri sizin için engel değil bundan dolayı.İhtiyacınız olan internet+ingilizce bu ikisine sahipseniz ve meraklıysanız 1 yıl içinde programlama temelini alabilirsiniz bunu javayla yapabilirsiniz ikinci yıl bilgisayar bilimleriyle ilgili kitaplar ve veri yapıları gibi konulara merak salarsınız ve bu böyle gider.sorunuz yanıtı 1 yıl.ama bu süre java developer olmak için değil programlama becerisi kazanmak için harcanması gereken süre.Bu beceriyi kazanınca dil bağımsız olarak 1 hafta da başka bir dilde çalışma yapabilirsiniz.Bu işin püf noktası zaman ayırmak ne kadar haşır neşir olursanız o kadar iyi programcı olmanız muhtemeldir.İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadmanku -- 31 Aralık 2013; 2:09:38 >

• bkz. (Toplumun baskısıyla Tıp yazmanın zararları)
    Ama ne yazık ki bir diploman olmadan programcılığın Mozartı da olsan ülkemizde yüzüne bakmazlar.
  • Benim tavsiyem, yapabiliyorsan bioinformatik dalina gecis yap. Hem tipta okudugun derslerin bazilarini(yada cogunu) saydirirsin hemde bilisimle ilgili fikirlerini tiptaki fikirlerinle birlestirirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Ben de bir sene tıp okuyup sınıfta kaldım, sonra bilgisayar müh. okudum. Tavsiyem birini seçip diğerini unutmanız.

Bilgisayar mühendisliği okuması tıp fakültesine göre çok kolay.
    2. sınftaysanız yaşıtlarınıza göre 3 sene geç mezun olursunuz.
    Hobi amaçlı programlama yapmak şimdi güzel geliyor olabilir ama ben üzerine para alıyorum gene güzel birşey değil =) hobi olarak kitap üzerinden çalışarak mühendislerinin yaptığı işi yapmak zor.

Doktor olarak yaşamak bilgisayar mühendisliğine göre daha sağlıklı, sabahtan akşama bilgisayar başında hareket yok, gözler berbat.

Not: ben kan görünce kötü oluyorum o yüzden bıraktım biraz da.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    hekim tıbbi cihaz kullanmaz, teknisyen kullanır..

arkadaşa tavsiyem eğer hedef yazılımsa, tıp okurken bunu yapman çok zor. ikisinden birini seçende yarar var. bioinformatik istiyorsan da o isimde bir bölüm zaten var, git onu oku
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.