Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİH ETMİŞLERE ALTIN NASİHATLER.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
5
Favori
4.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fazla uzatmadan,yalın bir dille bazı arkadaşlara yön vereceğim.
    1-Dönem1 sıkıntılı değildir,lys biyolojinin üstüne yavaş yavaş katarak ilerleyecek zevklidir.Pek çok şey katacak çoğunuza,sıkıntı d3 civarları kendini belli etmeye başlıyor.

2-Çok aşırı beklentiler içine girmeyin.Aptal aptal işlerle uğraşmayın özellikle ilk yıl içerisinde beyaz önlük ile sosyal medyaya fotoğraf atmayın veya steteskop ile rezil olursunuz.( bu arada marka olarak 3m littmann serisinden herhangi birisi olabilir.300-400 kağıdı cepten çıkarın)

3-Bazılarınız çok sevecek bazılarınız çok pişman olacak.İşte 6 yıl sonra karşılaştığınız zaman büyük ihtimal sen bu işi sevmiyorsan tus'dan babayı alıp mutsuz bir pratisyen olarak yoluna devam edeceksin.Öbür herif 60-70'i çakıp yoluna bakacak.

4-İlk dönemden kızlara yazılmaya başlayın.Sonraları çok zor oluyor...

5-Günü kurtarmak amaçlı ders çalışırsan ilerki dönemlerde tökezlersin.Komite zamanlarına yakın değil her günün dersini çalış kafan rahat olsun.

6-Hocalarla çok içli dışlı olma.Kimi var adam gibi adam kimi var madam...

7-Hacettepe kazanıp cerrahpaşa yazanlar çok pişman olacak gibi.Hacettepe kazananları tebrik ederim,onlarda eğitim ağırlığından dolayı tırlatabilir.

8-Depresyona girecek olan arkadaşlara psikiyatriste gitmelerini kesinlikle öneriyorum.Pek çoğunuz depresyona girebilir.(antidepresanlar güzeldir <3 )

9-Bu yola baş koyduğunuz devreleriniz farklı fakültelere gidebilir.Sizden kötü yerlerde olan arkadaşlarınızla makara geçmeyin 6 sene sonra babayı gösterir size kalırsınız öyle... iüctf'den pratisyen,van'dan uzman çıkabilir o anlamda...

10- çapa kazanan gençler çok şanslısınız.Bizde bir muhabbet vardır, eşek bağlasan geçer çapadan.

aklıma geldikçe devam edeceğim.

• Ankara Tıp hocam buna da seyler söylesene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dabid

Ankara Tıp hocam buna da seyler söylesene

hayırlı olsun.

angara tıp zorluyormuş bayağı yani bana söylenen bu şekilde.Ama angarayla aranı iyi tutarsan kopamazsın ordan.Uzmanlığıda orda yazabilirsin gibi geliyor.Genelde o şekilde oluyor çünkü.Şehir kasvetli diyor dostlarım ama alışınca bırakamıyorsun öyle de bir yermiş... Deniz gören dostlar angaraya alıştıktan sonra artık aramıyorlar hiç başka yerleri

• Cerrahpasada ilk dönem haftada 4 gun 8.30-14.30 ders var. 45 gun somestr, mayisin ortasinda biten bir okul. Allah'im iyi ki ctf yazdim hacettepe yazmadım. Zorlanmaya gerek yok ben günlük calismami yine yaparim. Tirlatmaya luzum yok

• Hocam tip okuyacaksan tatil beklentisiyle yazmamaliydin bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Konubatu12

Hocam tip okuyacaksan tatil beklentisiyle yazmamaliydin bence

cerrahpaşada 6 ay tatil yapan arkadaşım vardı. hakeza dönem içi notların çok sıkı olursa final ve son komiteden kaytarabiliyorsun. muaf olmasan bile 60 zorunluluğun olmuyor. yani misal 14 nisanda sondan bir önceki komitenin sınavı vardı ve o bitti, yüksek aldın. son komitede 40 alsan finalde 75'e giriyorsun. dolayısıyla son komiteye çalışmadın, sadece uygulamalara ve sınava gittin. finalde 75'e girdiğin için 37 yetecek, yine çalışmadın ve sınıfı geçtin. okul eylülde açılacak. 9-4; eylül - nisan etti sana 5 ay.

işi bilen yapıyor.

• Ya hepsini bilemezsin ama Trakya Tıp ile ilgili duydukların neler sağol şimdiden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesela ben öğrendiklerimi tartışmayı çok severim. Sınıf arkadaşlarımla bu tür gruplar oluşturabilir miyim? Yoksa herkes dersleri geçme derdinde mi? Bir de hocalara soru sorabilir miyiz ofis saatlerinde? Yoksa sürekli meşgul ve asabi insanlar mı? Son olarak da Türkçe okumaya yapamıyorum. Yapsam daha güvenemiyorum. İngilizce çalışırsam Türkçe ifade etmek zorlanır mıyım? Misal X hastalığının semptomlarını İngilizce biliyorum ve hoca bana sorsa İngilizce söylesem sorun yaratır mı? Hastanede bu bana engel olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 31 Temmuz 2017; 18:52:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simultanezaman

Ya hepsini bilemezsin ama Trakya Tıp ile ilgili duydukların neler sağol şimdiden

hayırlı olsun genç kardeşim.

trakya tıpta okuyan bir arkadaşım var edirneye bizzat gitmiştim ziyaretine.Öncelikle şehir olarak bahsedeyim sana.Eğer büyük şehirlerden geleceksen( istanbul,izmir,ankara,kocaeli vs.) edirne sana küçük gelecek ve cazip gelmeyecek.Zamanla alışırsın oraya hiç sıkıntı yapma.Fakülte içinse ortalama bir fakülte, ne çok iyi ne çok kötü.Aslında bir çok fakülteden iyi fakat şehir kelek biraz.

Bu arada insanları çok nezih ve iyidir edirnenin.İnsan bakımından çoğu şehirden iyi durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 31 Temmuz 2017; 18:52:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pediatrician

Mesela ben öğrendiklerimi tartışmayı çok severim. Sınıf arkadaşlarımla bu tür gruplar oluşturabilir miyim? Yoksa herkes dersleri geçme derdinde mi? Bir de hocalara soru sorabilir miyiz ofis saatlerinde? Yoksa sürekli meşgul ve asabi insanlar mı? Son olarak da Türkçe okumaya yapamıyorum. Yapsam daha güvenemiyorum. İngilizce çalışırsam Türkçe ifade etmek zorlanır mıyım? Misal X hastalığının semptomlarını İngilizce biliyorum ve hoca bana sorsa İngilizce söylesem sorun yaratır mı? Hastanede bu bana engel olur mu?

Dostum her tür gruptan insan var.Sınıf arkadaşlarınla bu tür gruplar oluşturursun fakat ileride dağılabilir...Dönem5-6 herkes kendini kurtarma derdine giriyor... stajlar,intern bir yandan tus vs. hocalara soru sorabilirsin.Ben pek yamukluklarını görmedim,asabi olanı vardır bana denk gelmedi pek...Hem türkçe hem ingilizce yap sana tavsiyem.Özellikle tusta türkçe bayağı işine yarayacak,ingilizce biraz dezavantaj oluşturabiliyor.Yani inan pek fikrim yok ing. tıp hakkında

• Teşekkür ederim :)
  • Teşekkürler hocam nasihatleriniz için, kesin değil ama Marmara Tıp hakkında söylemek istediğiniz bir şey var mı?
  • Ortalama altı bir tıpta okumak mantıklı mı? Tercih döneminde çok gidip geldim istanbul,marmara diş mi yoksa karadenizde herhangi bir şehirde tıp mı diye de o yüzden sordum
  • 11) 5 yıl üniversite okuyup bildigin dershaneye kayit olacaksiniz. muhendisler alay edebilir itibar etmeyin :D

• lütfen manisa tıpın zor olmadigini söyle..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @shades dostum marmaranın eskiden kampüsü haydarpaşadaydı.Efsaneydi o zamanlar,şimdi sanırım maltepede olması lazım yenisi? Yani pek bir bilgim yok ama sadece ingilizce tıp vardı sanırım marmara'da.İyidir diye düşünüyorum marmara üniversitesi sonuçta,köklüdür tıp fakültesi eskidir biraz iyidir.

@General canın hangisini istiyorsa o.El yeteneğin çok iyise diş hekimliğide güzeldir.Ama aklın hangisinde kaldıysa o benim fikrimce.Bu arada ortalama altı tıpta okunur sorun olmaz.İş sende bitiyor biraz.

@canislupusccc fikrim yok 2-3 sene sonra bana yazarsın bende merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 31 Temmuz 2017; 19:16:12 >
  • medizinischen Labor kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim hocam, eski kampüse benim de çok içim gidiyor Sağlık Bilimleri'nde şu an
  • hocam siz nerede okuyordunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D8783DAC6 -- 31 Temmuz 2017; 19:28:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadesofcool

Teşekkür ettim hocam, eski kampüse benim de çok içim gidiyor Sağlık Bilimleri'nde şu an

knk son 3 yıl kocaelide nerdeyse..

• quote:

Orijinalden alıntı: shadesofcool

Rica ederim.Haydarpaşadaki gerçekten çok güzeldi... Keşke hala marmara üniversitesinin olarak kalsaydı...maltepe çok tıraş,neyse sağlık olsun umarım istediğin gibi olur.Güzeldir eğitim kalitesi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.