Şimdi Ara

Tıp fakültesi tercih edecek arkadaşlar için (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
6
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

130 saat nöbet demişsin. 120 saatten fazlasını devlet ödemiyor. ve 120 saat nöbet tutan çok az personel var. en fazla 50-70 saat civarı. bazıları çalıştığı birime göre nöbet tutmaz. o yüzden tablolara veya çok yıllık Bi memurun bordrosuyla yaklaşamazsın olaya. gerçekler farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Ağustos 2022; 22:34:5 >

insanları yanlış yönlendirme. Bi kaç uç örnek ve bordroyla olmaz o iş. git hastaneleri dolaş. internetten her duyduğuna inanma. senin dediğin 130 saati tutan Bi kişi bile bulamazsın. genele bakacaksın. o kadar eminsen kendinden git roportaj yap öğren gerçekleri. ha ben sağlıkçıyım sen nesin acaba.daha düne kadar sıfır döner alıyordu insanlar. ağustosu bekleyin demiş bakan. ama ortada resmi Bi belge yok kim ne zam alacak belli değil.zam olacağına inanan sağlıkçı da yok. sahaya in internetten Facebook tan gördüğün tablolara inanma.

• sana tek Bi örnek vereyim burdan anla internetten veya yönetmeliklerin uygulamadan farklı olduğunu anla. şimdi bize dediler ki ek sabit kalkacak tek kalem maaş yatacak. emekliliğe yansıyacak. evet tek bordro yattı maaş ama emekliliğe ek sabit yansımadı. Yani enflasyon zammına sen iyileştirme diyorsan onu bilemem. senin hesabına göre lisans mezunu sağlıkçı döner sermayeden minumum 3000 TL almalı. daha alan görmedim. öyle Bi yasa okumadım. 5 aydır 350-400 TL aldım. haziranın döneri 1300 TL oldu. iyileştirme buysa yandık. ağustosu bekleyin dediler ama sadece bekleyin. bakalım ağustosta ne olacak. ama sen yönetmelik yasa oku mahrum kalma. ama sana tavsiyem. sahada görüştüklerini videoya al paylaş bakalım dediğin gibi mi?

• Daha mezun olup eline maaş bordrosu almamış öğrenci, mesleğinde kaç yılını doldurmuş cerraha daha verilmemiş maaşlar üzerinden ahkam kesiyor. Ne kıdemden, ne dereceden, ne vergi diliminden, ne de temel olarak maaşın ne olduğundan bihaber.

130saat nöbeti ekleyerek hesap falan yapıyor, 130 saat çalışma zaten normal bir insanın nerdeyse aylık çalışmasına bedel, verilen 9 bin lirayı paradan sayıyor ki o bile verilmiyor. Özsaygısını yitirmiş, köle kafası.

Hocam, bu mesajınıza ilk cevap yazdığım gün maaşım yatmış ancak performans ödemem henüz yatmamıştı. Haziran ayı performans ödemesi ayın 28 i itibari ile yatmış bulunmakta. 2021 temmuz ayı gelirime göre 2022 temmuz ayı gelirim 3 aşağı beş yukarı benzer performans puanı dahil, nöbet ve icap ücretleri dahil yüzde 40-42 oranında bir zam almışım.

Bu süreçte asgari ücretli 2850 tlden 5500 tlye neredeyse yüzde 100, memur ise yüzde 30+40 toplamda yüzde 80den fazla enflasyon farkı ile zam aldı. Alınan bu zamlar yüzde yüz bile olsa yeterli değil. İnsanların alım gücü geçen yıla göre daha kötü durumda. 2850 tlye geçen yıl 400 usd alınabiliyordu 5500 tlye 300 usd. Hesaplamak kolay olsun diye yaklaşık olarak yazıyorum. Usd deki enflasyonu saymaz isek asgari ücretli alım gücünün yüzde 25 ini kaybetmiş görünüyor.

Ben eski adı ile yard doç, yeni adı ile dr öğ üyesi olarak çalışan bir cerrahım. Afiliye hastanede hem aktif poliklinik yapan, hem ders veren, tıp ve uzmanlık öğrencisi yetiştiren üzerine cerrahi yapan bir hekimim. Her ay yoğun mecburi tempo neticesinde hastane performans ortalamasının üzerinde kalıyorum. Yani getirilmiş ve güçlendirilmeye çalışılan performans sisteminin aradığı vicdanlı hekim grubundayım. Vicdanı kenara bırakırsam sistemi suistimal edeceğim yerleri de çok güzel bilirim, zira yöneticilik bile yaptım ama aşıma haram katmak istemem. Şimdi sayın hocam asgari ücretlinin alım gücünü geçen yıla göre yüzde 25 kaybettiği oranda ben yüzde 55 e yakın alım gücümü kaybetmiş görünüyorum. Yani asgari ücretliye göre kaybım 2 kattan daha fazla.

Tabi ki bu durum senin sebep olduğun bir durum değil. Sağlık yöneticileri süsülü sözlerle, vatandaşa işte hekimlere biz çok para veriyoruz reklamı yaparak, bu haliyle de vatandaşı bize karşı kışkırtarak, aslında her geçen gün gelirimizi Türk insanına göre daha fazla eritmekteler. Uzman hekime eğer ki verilirse 7500 tl sabit ile birlikte maaş ancak yoksulluk sınırının biraz üzerinde oluyor. Bu yıl sonbaharda gelecek zamlardan sonra ise yoksulluk sınırının altında kalacağı da aşikar.

yani mecburi hizmetleri, hazırlık sınıfını tus hazırlanma sürecini ve asistanlıkta çalışılan insan üstü mesai saatlarini ve dökülen anormal emeğin hepsini geçiyorum, 6 yıl fakülte, 4-5 yıl asistanlık sonunda, çevrenizdeki emsal arkadaşlarınız okul biteli 5-6 yıl olmuş, düzenlerini kurmuşken siz hayata yeni atılacaksınız ve ancak yoksulluk sınırında bir geliriniz olacak. Benim anlatmaya çalıştığım şey ise şu. Hekimlikte işiniz garanti. İş garantisi için bu kadar çok çabalamaya gerek var mı? Herhangi bir meslekte kim bu kadar çaba gösterir ise bundan daha çok kazanmaz mı? ( sanayide oto elektrik işi yapan ilkokul arkadaşım benden iyi kazanıyor).

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.