Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA SORUSU OLAN? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynen birey isterse kendisi başarabilit tüm iş onda bitiyor
  • Bence çok geç değil, daha yolun yarısıymış:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boomerang070 B kullanıcısına yanıt
    nasıl fark yok ya hacettepe bir ekoldür tus derecesi çıkarır,eğitim olarak karşılaştırılamaz bile. İlk 5-6daki okullar ayrı bir olay,ama sonrası tamamen aynı bence orada kişisel olarak sarfettiğin efor daha çok öne çıkıyor.

Uzmanlık eğitimini nerde aldığın önemlidir bence

• missdawn M kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela muhendislikte odtu de okumak ile kafkas da okumak arasinda daglar kadar fark var ama tipta muhendislikteki kadar fark var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boomerang070 -- 26 Temmuz 2020; 21:31:58 >
  • beratyldz B kullanıcısına yanıt
    Hayır, aile baskısı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilaç yazıp göndermek için niye 6 yıl okuyorsunuz? geçen doktora gittim. koyun gibi dizmişler sıraya insanları 1 dakika içinde teşhis koyup tedaviyi belirliyor doktorlar. antibiyotik yazdı bana da:D çöpe attım reçeteyi. ha bir de mesela tıp fakültelerinde beslenmenin bağırsakların önemi de anlatılmıyor sanırsam. hiçbir doktor bana beslenmene dikkat et demedi mesela. neyse ki modern tıbbın ne kadar boktan bir şey olduğunu anlayınca hastalıklarım tedavi oldu.

• Bu silkinmesi gereken sistem böyle işliyor, 2-3 dakikada karar vermek zorundasın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 doktor gunde 200 hastaya bakarsa olacagi budur

• iyi de bunun faydadan çok zararı var. ben böyle bir sistemde asla ama asla doktor olmam. neden olayım ki? insanları iyileştiremiyorlar. doktorların bir çoğu tükenmişlik sendromu yaşıyor. sürekli mutsuzluk, sinir stres. doktorlar kötü niyetli demiyorum ama yani bu şekildd olmaz.

anlamadığım şey neden insanlar böyle dandirik bir meslek için can atıyor? türkiyede doktor olmak=çile yani.

• Para var para

Tıpa direkt devlete atandığın,özel sektörde yarış halinde olmadığın için öyle bir fark yok. Uzmanlık da sınava bağlı orda da kişisel olarak eforun önemli sonuçta hacettepenin her öğrencisi de derece yapmıyor. Ama derece hedefi olan bir insan için hacettepedeyken bunu yapmak çok daha kolay tabiki. Ama mühendislik kadar bir uçurum yok anadolu üniversitelerinden de emek vererek çok yüksek puanlar yapanları duyuyoruz. Esas olay uzmanlık yaptığın yer bence.

ya abi bırak ne parası 6 yıl okuyacan asistanlık yapacan tus kazanacan da ayda 10bin maaşın olacak. ondan sona doğuya atanacan günde 200 hastaya bakacan... çektiğin rezilliğe değmez. mühendislikte ne güzel konforlu bir şekilde dersine çalışıyorsun zaten okulun iyiyse ortalaman fena değilse işe geçiyorsun. 10 yıl sonra meslekte başarılıysan maaşını 10a bile katlarsın.

• hocam doğru tedaviyi vermiş barsakta sorun varsa ordaki bakteriyi öldürecek antibiyotik vermesi gerek

çünkü ordaki bakteriler barsaktaki kalıcı florayı bozup beslenmeyi bozuyor antibiyotik uerine ne tedavi edilebilir ki hekim bitkisel ilaç da olur ama onu bulmak zordur

hatta ileriye giderse bu bakterriler sorun yaratabilir ilerde kanlı ishal olursa direkt gidin büyük sorun yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Temmuz 2020; 21:47:56 >
  • Hocam sana babamin numarasini veriyim bunu ona da söyle ben muhendislik istiyom demekten korkuyom

• zaten çoğu hastalıklar tipik olur çoğunda aynı sendrom olur genelde
    tedavisi de basittir çoğu kez

ama ciddi olursa sizi yönlendirir bir üst basamağa onlarda gerekli tetkitler yaparlardı
    hocam ilerde evleneceksiniz ya da kendi hayatınızı kuracaksınız artık iradenizi kendiniz alma vakti gelmiştir

yoksa hep bu çekiniklik ve korkaklık ilerde mesleğe kötü anlamda yansır mesela mühendislikte aranan birinci özellik kesinlikle özgüven ve kendini çok iyi ifade eden biri olmak yoksa hep üstü tarafından ezilen duruma düşer

ve kendinizi gösteremzsiniz hiç belki de aileniz o sebepten sıcak bakmıyordur yoksa bakardı mühendisliğe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Temmuz 2020; 21:53:36 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    hayır hocam. gıda intoleransım olduğunu öğrendim. paleo adında bir diyet uyguladım ve düzenli kemik suyu içtim. bağırsaklarım onarıldı. antibiyotiklerden özellikle kaçınıyorum çünkü zararlı bakterileri öldürseler de bagirsaklara cok zarar veriyorlar. ki gel gelelim benim bakteri kaynakli bir sorunum da yokmuş.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.