Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ 6.SINIF ÖĞRENCİSİYİM, SORULARI ALAYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
7
Favori
6.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar burda tıpçıyım diye geçinen insanların çoğu 1-2.sınıf , ben dh'nin çok eski tayfalarındanım. Şu an 6.sınıfa geçtim ve tıp ile alakalı oldukça bilgim var ve tecrübeliyim. "Nerde okuyosun, kaç puan yaptın" gibi kişisel sorulardan ziyade Tıp'ın kendisi ile alakalı sorular olursa daha iyi olur. Dediğim gibi burda maaşlar hakkında atıp tutan daha tıpa yeni başlamış toy arkadaşlardan bilgi alacağınıza, burda bana sorabilirsiniz her şeyi dürüstlükle cevaplarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• puahahah tıpçı diye geçinenlerin çoğu 1-2.sınıf cümlesine yarıldım :D eski tayfadanım cart curt
    dönem 1-2 olunca tıpçı olunmuyor mu ? doktor desen anlarım 4ten itibaren ünvan geliyor. yerleştikten itibaren herkes tıpçı oluyor
    madem adam akıllı millete yardımcı olacaksın insanları küçümseyerek değil bilgini konuşturarak yap. umarım gerçek hayatta böyle değilsindir. yoksa bir dk dayanmam ya patlatırım yüzüne bir tane yaş maş dinlemem, ya da direkt uzaklaşırım ordan.
    İşte bu sorunun çok karmaşık cevapları olmasının sebebini anlatıyorum , en önemli sebebi ŞEHİR VE ÇALIŞTIĞIN YER. Çünkü bu parametreler aldığın maaşı çok etkiliyor. Öncelikle biliyosunuz ki tıpı bitirince iki tane seçenek var, biri pratisyen hekim olmak (TUS kazanmayarak) , ya da Uzmanlık eğitimi almak (TUS kazanarak).

Şimdi pratisyen hekim maaşlarından konuşalım, öncelikle hangi şehirde ve hangi bölümde olduğun önemli, mesela Acilde pratisyen olabilirsin ya da Toplum Sağlığı Merkezinde gibi gibi. Mesela Şanlıurfada Acilde çalışırsan yaklaşık 10 alırsın. Ama Eskişehirde TSM'de çalışırsan 6.5k falan alırsın. Böyle bir skalası var yani 5500-11000 arası bir skalası var desem pratisyen hekimin yalan olmaz.

Asistanken aldığın maaş ise hastanenin dönerine bağlıdır, mesela Ege Üniversitesinin döneri çok yüksektir bundan ötürü egede asistan isen diğer yerlere göre daha iyi kazanırsın. Asistanlıkta kazandığın para ayrıca bölümle de orantılıdır, mesela bir ortopedi asistanı bir nöroloji asistanından daha fazla kazanır. Bölümün cerrahi bir bölüm olup olmamasına ve nöbet sayısına bağlı. Ben asistanlığın maaş skalasını da pratisyen hekimle yaklaşık aynı görüyorum. O yüzden TUS kazanınca para kazanmaya başlamazsınız ama geleceğe yatırımdır, nedir o gelecek onu konuşalım

Uzman olunca ne oluyor? Mesela biz Göz kazandık TUS'ta ve 4 sene asistanlığımızı yaptık her ay maaşımız 9400 lira civarıydı. 4 sene bitti uzmanlığımızı aldık. 2 sene zorunlu görev yapacağız. Burda işte iyi kazanıyoruz bu bir. O söylediğim para skalasını 1,5-2 ile çarpın yani. Ne kadar doğu o kadar para. Neyse 2 sene uzmanlık zorunlusunu yaptın artık iki seçenek var , devlette mi uzman olacaksın özelde mi? Özelde uzman olursan ekstrem paralar kazanırsın , o özel hastane ne kadar zenginse sen de o kadar para alırsın. Devlette ise yine zorunlu görevde aldığın kadar alırsın, uzmanken akademik kariyer yaparsan ve rütbeni arttırırsan elbette maaşın artar. Olay şu gençler: kendini geliştirene para var bu bölümde
  • Ne kadar zor? Sosyallik imkanları nasıl? Ne kadar çalışıyorsun?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kac lira alacaksin aylik baslayinca her sey dahil doner falan

• Tıp okumak gerçekten çok ezber mi gerektiriyor? Her şeyin bir mantığı vardır elbette ezberin bile ama ben genellikle bir şeyi ezberlemek için bolca kağıda yazıp başkasına anlatmam lazım.Yani ezber yapma konusunda umutsuz vakayım.Bu durumda olan bir insan tıp okumaya başlasa pişman olur mu?

• Venuuex V kullanıcısına yanıt
    Diğer bölümlere kıyasla oldukça zor, ancak okunmayacak kadar zor değil, tıbbın teorik bilgi yükü inanılmaz çok , yani sadece bir dersin teorik yükü tüm ayt tyt sayısal bölümünün teorik yükünden fazladır. Ancak insan ona da alışıyor, her şeye adaptasyon geliştirebiliyoruz biz insanoğlu. 1.sınıfın ilk başında 1-2 tökezleyeceksiniz sonra alışınca o kadar da zor hissetmeyeceksiniz

Sosyal imkan konusunda ise diğer insanların dediğine aldırmayın, yok efendim tıp kazandıysan hayattan soyutluyosun kendini falan yok öyle bir şey. 1.sınıf genel olarak her tıp fakültesinde kolaydır bir kere, ve 1.sınıfı ders çalışıp durmaktan ziyade gezerek harcarsanız ilerde iyi ki gezdim dersiniz. 2-3-4 sınıf arttıkça ders çalışma oranınız da artacak ama robot değilsiniz sosyal imkan her zaman var. 8 haftalık bir komiteye ne kadar çalışacağınıza siz karar verirsiniz, genelde 2 hafta kala çalışılır, baştaki 6 haftada gezer eğlenirsiniz

1.sınıfta çalıştığım ders çalıştığım gün sayısı toplamda 1 ay bile olmamıştır
    2.sınıfta biraz daha arttı
    3.sınıf da 2 ile aynı , 1-2-3 genel olarak tüm tıplarda sınava girip çıkıp sonra uzun süre dinlenme fazlarından oluşuyor
    4te baya çalıştık çünkü 4te büyük stajlar var ve çalışmadan olmaz
    5 biraz daha rahat ama 5te TUS çalışıyorsunuz ona başlıyorsunuz o zor gerçekten zor

• Ben bi konuyu merak ediyorum, MRG/BT gibi görüntüleme teknikleri ders olarak öğretiliyor mu, veya onları okumayı degerlendirmeyi ne kadar nasıl ogreniyorsunuz? Veya bunlar tıp eğitiminde çok ögretilmiyor sonra internken veya sonrasında tecrübelerle falan mi iyice ögreniliyor bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

• Pratisyen hekim maaşları hakkında bilgi verebilir misin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nöbet tutmaya falan ne zaman başlanıyor ve maaş almaya tam olarak ne zaman başlanıyor yani mesela 6 yıllık süreçte para aldığınız bir dönem var mı?

• İşte bu sorunun çok karmaşık cevapları olmasının sebebini anlatıyorum , en önemli sebebi ŞEHİR VE ÇALIŞTIĞIN YER. Çünkü bu parametreler aldığın maaşı çok etkiliyor. Öncelikle biliyosunuz ki tıpı bitirince iki tane seçenek var, biri pratisyen hekim olmak (TUS kazanmayarak) , ya da Uzmanlık eğitimi almak (TUS kazanarak).

Şimdi pratisyen hekim maaşlarından konuşalım, öncelikle hangi şehirde ve hangi bölümde olduğun önemli, mesela Acilde pratisyen olabilirsin ya da Toplum Sağlığı Merkezinde gibi gibi. Mesela Şanlıurfada Acilde çalışırsan yaklaşık 10 alırsın. Ama Eskişehirde TSM'de çalışırsan 6.5k falan alırsın. Böyle bir skalası var yani 5500-11000 arası bir skalası var desem pratisyen hekimin yalan olmaz.

Asistanken aldığın maaş ise hastanenin dönerine bağlıdır, mesela Ege Üniversitesinin döneri çok yüksektir bundan ötürü egede asistan isen diğer yerlere göre daha iyi kazanırsın. Asistanlıkta kazandığın para ayrıca bölümle de orantılıdır, mesela bir ortopedi asistanı bir nöroloji asistanından daha fazla kazanır. Bölümün cerrahi bir bölüm olup olmamasına ve nöbet sayısına bağlı. Ben asistanlığın maaş skalasını da pratisyen hekimle yaklaşık aynı görüyorum. O yüzden TUS kazanınca para kazanmaya başlamazsınız ama geleceğe yatırımdır, nedir o gelecek onu konuşalım

Uzman olunca ne oluyor? Mesela biz Göz kazandık TUS'ta ve 4 sene asistanlığımızı yaptık her ay maaşımız 9400 lira civarıydı. 4 sene bitti uzmanlığımızı aldık. 2 sene zorunlu görev yapacağız. Burda işte iyi kazanıyoruz bu bir. O söylediğim para skalasını 1,5-2 ile çarpın yani. Ne kadar doğu o kadar para. Neyse 2 sene uzmanlık zorunlusunu yaptın artık iki seçenek var , devlette mi uzman olacaksın özelde mi? Özelde uzman olursan ekstrem paralar kazanırsın , o özel hastane ne kadar zenginse sen de o kadar para alırsın. Devlette ise yine zorunlu görevde aldığın kadar alırsın, uzmanken akademik kariyer yaparsan ve rütbeni arttırırsan elbette maaşın artar. Olay şu gençler: kendini geliştirene para var bu bölümde

• Bildiğim kadarıyla tıp eğitiminde stajlarınız oluyor ve bu statlarda hiç hayat kurtardığını oldu mu?

• asspire A kullanıcısına yanıt
    Bu tamamen dersten derse değişen bir soru. Tıp genelde ikiye ayrılır TEMEL ve KLİNİK diye. Temel bilimler daha ezberdir, Klinik bilimler daha mantığa uyar. Ders ders konuşacak olursak mesela Farmakoloji dümdüz ezberdir, ilaç ve onun mekanizmasını ezberlersin ancak çabuk unutursun, ancak Fizyoloji çok mantığa dayalıdır kolay kolay unutmazsın. Bu yüzden sınava hazırlanırken Fizyolojiyi bir kere okusan sınavda oldukça iyi sonuçlar çıkarabilirken Farmakoloji için bu yeterli olmaz. Ders ders strateji yerine genel stratejisini verecek olursam işin. Tıpta not almak ya da birine anlatmak gibi lise havasında stratejiler genelde çok işe yaramaz. Tıpta tek kural vardır çalışırken: çok tekrar etmek. Tıpta ne kadar tekrar atarsan çalıştığın şeye o kadar başarılı olursun, istersen ezberin çok kötü olsun, 3 tekrar atarsan mesela sınıfı geçememe ihtimalin yok

• Bu sene hazırlık okudum mühendislik için ama aklım hala tıpta.Bu sene hazırlanıp kazansam 21 yaşında başlıyo olacağım (Mezundan kazanmıştım üniyi). Çok mu geç sizce? Mesela sizin okulunuzda yaş dağılımları nasıl?

• Sadece son sene asgari ücretin 1/3 ü kadar.

• Reisilil kullanıcısına yanıt
    Radyolojik görüntüleme yöntemleri okuma konusunda tıp fakültesinde açık ara en iyi öğrendiğin radyolojik yöntem Direkt Grafidir yani Akciğer filmi . Radyoloji stajı alıyorsun ancak her okulda bu stajın eğitim süresi kısadır bu da öğrenebilmen için yeterli değil. MR, BT, USG, MRCP, sintigrafi vs gibi yöntemler zaten okuması zor ve bol pratik isteyen yöntemler olduğu için kısmen öğrenebiliyorsun , zaten o işin ustaları Radyologlardır, tus'ta radyoloji yazıp 4 sene ihtisas yaparsan hepsini çocuk oyuncağı gibi okursun. Direkt Grafi okumayı ise Göğüs hastalıkları stajında seve seve öğretiyolar .

• İntörnken yani 6.sınıfken alınıyor
    Nöbet fakülteden fakülteye değişir ama kendi fakültem için konuşacak olursam 4.sınıfta 10 civarı nöbet tuttum sene boyunca. 5.sınıfta daha az tutmuşumdur. Genelde 4-5.sınıflarda alıştırma amaçlı tutturuyolar yani çok önemli değil o , asıl nöbetler 6.sınıfta başlıyor. Nöbet olayları 6.sınıfta başlıyor diye düşün yani

• chr;bear kullanıcısına yanıt
    Mezuna kalanlar %30-40 İlk senede kazananlar 60-70 gibi oluyodu tıpta. Hocam benle yaşıt kız arkadaşım şu an tıp 2.sınıfta, mühendisliği bıraktı kendisi. 24 yaşında ve 2.sınıf yani ve oldukça mutlu. Eğer istiyorsanız yaşa takılmayın, çünkü kimse yaşa takılmıyor siz niye takılasınız

• _Gmn_ kullanıcısına yanıt
    Tıp fakültesi stajları Usta-Çırak ilişkisi şeklinde olur, yani birincil sorumluluk senin üzerinde değildir, yanında Prof.Dr. varken eğer bir hayat kurtulursa Prof kurtarmıştır yani Hayat kurtaran stajyer hikayeleri oluyor ama ben çevremde denk gelmedim

• İnsanları aşağılamaktan zevk mi alıyorsunuz?

• Hocam makina istiyordum yıl boyu tıp hiç düşünmedim yani istememek ayrı ben düşünmedim direkt ama şimdi düşünmeye başlayınca az çok tatlı gözükmeye başladı ama okursam aklım makinada da kalabilir tam emin olamıyorum tıpa gerçekten istenilmeden de gidilmemesi gerekiyor sizin verebileceğiniz bi tavsiye var mı

• hocam bende ezber kafası maalesef yok.biyolojiye bol bol tekrarla çalışmıştım mesela.ancak öyle unutmayabiliyordum.ama tıpta ezberlenecek biçok şey var altından kalkabilir miyim acaba??bu arada çukurova tıp kesin geliyor geçen seneye göre 3800lük bir sıralamam var.bu sene ne olur bilmiyorum ama beşbin ve üzeri yaparsam şehrimdeki tıp fakültesini yazıcam.yok geçen seneye yakın gelirse belki şehir dışı olabilir.maddi imkanlar insanın belini büküyor biraz.bir de aylık sadece üniye ne kadar para gidiyor kitaplar filan.üni dışını gezme tozma yurt filan onlar dahil değil.bir de onlar olursa şekinde ayrı ayrı 2 şekilde belirtebilir misiniz??

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.