Şimdi Ara

TIP BIRAKIP GTÜ PC veya BOUN MAT ÖĞRT. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen sene bogazici matematik mezunlari nerelere girmis onlara bak istersen ugurmumcu ilkokuluna atanan arkadas linkedin hesabi acmakla ugrasmaz heralde...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.Odtü Matematik hakkında ne düşünüyorsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Up

• Bilgisyar mühendisliği geniş alana sahip ama çok uç noktalar haric düşündüğün gibi matla uğraşıyorsun. Bomboş amelelik bence mat seçmelisin. İstersen yine bir yandan yazılıma yönel. Neden bizim hocalar vardı mat bölümü mezunu diğer yazılımcılara göre daha iyileri. Çalıştıkları alanlarda öyle mobildir webdir değilde daha matematik ağrılklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mef gibi okullarda okuman için ingilizcenin son derece iyi olması gerek her mezun bu okullarda kolay iş bulamıyor

ve kpssye de torpil gözüyle bakma en son mülakatların kaldırılma ihtimali de gündemdeydi bu sene düşün artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 28 Mayıs 2021; 17:22:1 >
  • Boğaziçi mezunu kendini geliştirmiş biri için çok zor gözükmüyor sanki?

• hangisi

• Mef,Ted tarzı okullarda öğretmen olmak

• kendini geliştirmek önemli tabii ki bu her bölüm için geçerli

ama boun mezunu her elemanın bu okullarda çalışması gibi bir lüksü yok herhangi bir özelde de çalıştıklarını gördüm ne istediğin de önemli her zaman

• Up

• Temel bilim yazma, mühendislik yaz. Eğer akademik ilerleymeyeceksen, sadece lisans diploması ile nitelikli işler bulmak istiyorsan mühendislik iyidir. Gebze teknik iyi bir üniversite. Mühendislik diploması ile iş bulman çok daha kolay olur. Matematik, fizik gibi alanlardan mezun olup yazılım vs. gibi işlerde çalışanlar da var ama emin ol mühendislik okursan hem daha çabuk yükselirsin, hem de yine yazılım tarzı bir sektöre girişecek olursun topoloji, istatistik mekanik, termodinamik gibi yazılım mühendisliğinde önemi olmayan dersler yerine daha alanına yönelik dersler almış olursun. GTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunlarının çok iyi yerlerde yüksek maaşlar ile çalıştığını duymuştum. Bilgisayar mühendisliği okuyup yazılım işine yönelmen, matematik okuyup yönelmekten çok çok daha kolay ve iş verenlerin bazıları sadece bilgisayar yazılım mühendisliği gibi bölümlerden mezunsan attığın CV'leri inceliyor. Sektörde mühendislik okuyana verilen değer, temel bilim okuyan adama göre çok daha fazladır. Bunları göz önünde bulundur. Matematik mezunlarının hepsi yazılım işinde çalışmıyor. Kimisi sürünüyor.

• Represent kullanıcısına yanıt
    Hocam kafamda temel bilimi eledim ama edite yazdığım gibi Öğretmenlik de düşünüyorum ama geleceği konusunda kafam karışık

• Dersleri görünce mi vazgeçtin? 1. sınıfta hücre falan görülüyor. Golgi öğrenmek mi zor geldi hocam. Zaten Gerçek tıp görmemişsinizdir bile daha.

• isimsiz755 kullanıcısına yanıt
    Hocam, bende aynı şekilde tıp bırakıp PC düşünüyorum ki faaliyete de geçtim bu konuda. Tıp 1.sınıf ortalamam 80. yani burada konu golgi öğrenmenin zor gelmiş olması değil buna bi açıklık getireyim istedim. Uğraş alanları, düşünce yapılarımız hepimizin farklı olabilir , illa tıp zor diye bi algı olduğu için tıpın zor olması gerekmez, ezberim gayet iyi, ders çalışmayı da seven biriyim, bu yıl da da tabiri caizse yata yata 80 aldım ancak uğraşım alanım biyoloji olmadığı için bölüm değiştiriyorum.

• drceng D kullanıcısına yanıt
    Nereye geçiyorsun

• Evet arkadaşlar başvurumu yaptım ama endişelerim var.

Güncel yorumlarım.

Öncelikle iki yere başvurdum GTÜ Pc ve Boun Mat Öğretmenliği Gtü’den kabul aldım ve hazırlığı geçtim online idi :) ama bounde geçemem.

Boğaziçi Matematik Öğretmenliği kafamı karıştıran noktalar şunlar:

-İstanbulda yaşamak ve yurt durumları(Baba öğretmen anne ev hanımı babamın üstüne 3 ev 1 araba sizce çıkarmı ) ve yıllarca küçük şehirde yaşadım

-Matematik Öğretmenliğini İstanbulda yapmak istemiyorum ve Boğaziçinde okuyacağım okurken çalışırım bir dershanede muhtemelen.İstanbulda çevre yapınca başka bir şehirde 0 dan başlamak nasıl olur

-Kazanacağım maaş konusunda 15 i zor geçersin tarzı yorumlar geliyor geçsende kendine vakit ayıramazsın bu korkutuyor ama ben matematiği ve anlatmayı çok severim şu an bile boş zamanlarımda telegram soru çözüm gruplarında soru çözüyorum.

Gebze Teknik Bilgisayar Mühendisliği:

-Aslında burayı çok düşünmüyorum çünkü yapımın bilgisayar başında oturmaya ve kod yazmaya çok uygun olduğunu düşünmüyorum kodlamaya ilgim yok

-Düşünmemi sağlayan tek sebep aslında matematiksel zekanın analitik düşünmenin önemli olması siz ne düşünürsünüz bu konuda bilmiyorum

Ve son olarak Tıp bırakma konusu

-Okuma hayatı sıkıntılı ama mesleği yaparım gibime geliyor.

-Ders çalışmayı seven bir yapım yok hazırlanırken sınava hiç ders çalışmadım ama gidip arkadaşlarımın çözemediği sorulara kafa yordum yapana kadar pes etmedim bu sayede ucundan tıp kazandım.

-Biyolojiyi ve ezberlemeyi hiç sevmem.

-Bırakmakta endişelendiren tek şey ise bir havası statüsü var ve mesela AnkaraTıplı diye bir arkadaşımız maaşları atmış attığı maaşların fena olmadığını düşünüyorum onun dışında beni çeken bir şeyi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmaths -- 28 Ağustos 2021; 12:4:2 >

• Güncel yorumum

• GTÜ pc

• drceng D kullanıcısına yanıt
    Grupta mısınız?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.