Umarım başka ISS kullanıyoruz diye port aktarmama durumu yapmazlar... |
Tip-7 Saha Dolabı Aktiflik Sorunu (2. sayfa)

-
-
Benim şuan bulunduğum sokağa da vdsl gelecek fakat bir sıkıntı çıkacağını düşündüğümden dolayı diğer ISS lere bulaşmayacağım muhtemelen. Telefon hattımda bir sıkıntı var mı yok mu ne biticek bilmiyorum. O yüzden ttnet ile devam ederim pahalıda olsa düşüncem bu şekilde en azından 50 mbps kullanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fatihliler toplanmış yine :). Bende takip ediyorum. Bir kaç dolap aktif edilmiş. 2 gün önce saha personeli ile karşılaştım. 1 aya hepsini bitirecekler dedi. Güç verilmeyen (fan sesi olmayan) dolap görmedim. Büyük ihtimal sadece dolap testleri ve port aktarı yapılacak. Kazma işi bitmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 18 Ağustos 2021; 9:21:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstat neden evin önündeki dolaba değilde uzağa bağlamışlar? Bir açıklama yaptılar mı? Büyük ihtimal evinizin önünde tip23 var. Siz tip7 bağlısınız. Bakır olunca bazen mesafe sorun olabiliyor.
Birde milenni de 11 gösteren adres türknette 96 gösteriyor. Saha görevlisi den sorduğum kadarı ile o dolap aktif. Turknet sistemi daha güncel çıkarımı yaptım.
Tip-7 hocam benim.
Ana fiber hattı evin önünden geçiyor ve santral tarafına doğru gidiyor binanın kablosu o yüzden 100 metre ileridekine bağlı tamamen yönden dolayı yani. Çok sorun değil muhtemelen 100 metreden 100 mbps rahat alırım 400 den 55-60 aliyorum.
Evin önündeki tip-7 nin avantajı şu yakın olduğu için oradan gpon ftth çekilme ihtimali var ayrı kabloyla bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 18 Ağustos 2021; 11:49:37 >
Gördüğüm kadarı ile fatihin genelinde evlerin önünden fiber geçiyor. Ve gökçekte 6-7 tane OFSD var. Hiç uğraşmadan direk fiber (FTTH) verilebilirdi. Binaların iç hattı zaten 30 yıllık. Dsl çöp birde binlerce dolar harcayıp kaç tane dolap koydular. Çek fiberi, OFSD parçaları zaten üretim yerli.
Sizin durumda belki bireysel proje isterseniz yapılabilir. Maliyet yakın olduğundan çok tutmaz. Ben 4km istedim tahmini 500bin TL demişlerdi.
Sallamışlar hocam fiber kablonun kilometre fiyatı 200 dolara kadar düşebiliyor toptan alınca o kadar ucuz. Trencher maliyeti var sokakta kanal açan makine onda günlük işçi dahil 500 TL-1000 TL civarı 1 km çok rahat kanal açar bir günlük mesaide ana hatta alacağı olt cihazı var 1000-2500 dolar arası ama yüzlerce aboneye yetiyor bu cihazlar.quote:
Orijinalden alıntı: gulnare
Gördüğüm kadarı ile fatihin genelinde evlerin önünden fiber geçiyor. Ve gökçekte 6-7 tane OFSD var. Hiç uğraşmadan direk fiber (FTTH) verilebilirdi. Binaların iç hattı zaten 30 yıllık. Dsl çöp birde binlerce dolar harcayıp kaç tane dolap koydular. Çek fiberi, OFSD parçaları zaten üretim yerli.
Sizin durumda belki bireysel proje isterseniz yapılabilir. Maliyet yakın olduğundan çok tutmaz. Ben 4km istedim tahmini 500bin TL demişlerdi.
Neyse çok detaya girmeyeyim özetle sallamışlar abone başı maliyet olarak rakam çok ucuza gelir, en pahalı müstakil evlerin olduğu ABD de bile maliyet 500-600$/hane ki bu dediğim birkaç yıl öncenin market planında yazıyor ve müstakil haneler için yani binaya göre daha maliyetli ayrıca işçilik maliyetleri vb çok çok pahalı Türkiye'den.
Tabi bu dediğim fiber omurga hattı olunan bölgeler için geçerli ki 81 ilde fiber var diye biliyorum.
Tip-7'lerden ftth çekilebiliyor belki ilerde bu dolapları dağıtım dolabı gibi kullanacaklar.
Dsl hattına gelince bizim binaya gelen hat özelinde kalın siyah bir kabloyla kaplı ve bayağı sağlam duruyor bakırlar ve bina içi reglette 5-6 yıllık gibi taş çatlasa muhtemelen bina dışındaydı sonra içeri alırken düzgün kurulum yaptılar.
Bakır hattın durumundan şuanda memnunum DB düşürerek kullanıyorum 3 DB'de bile hat kopmuyor yani gelen hat çok sağlam diyebiliriz bakıra göre tabi bu benim bina ve cadde özelinde çünkü her sokağa ayrı dağılan kablolar belki birkaç yıl önce kazı yaparken hasar gördü yenilediler veya öyle denk geldi.
Kazı bile yapmadılar sokaklarda kanallar hazır yapılmış çok eski hatlar direkten vb. havai olarak bakır alıyor onlar çok kötü gözüküyor ki yan sokakta halen havai hat alan bina var.
Ftth en iyisi ve en ucuzu ama dslam uygun görüyorlar muhtemelen bina içi kablolama ve binaya kazı yapma gibi şeyler daha zaman alacağı için olabildiğince hızlı aboneyle buluşalım mantığı ile hareket ediyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 18 Ağustos 2021; 13:28:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bugün hız sorunumla ilgili TT ekibinden biri geldi. Bulunduğum bölgeye toplam 96 tane saha dolabı koymuşlar. Aktif olanlar sadece altyapı üzerinden gözüküyor dedi. En geç 1.5 ay sonra hepsi tamamlanacakmış. Ek olarak her ISS'de farklı hız göstermesinin sebebi, portların anlık olarak dolu olup olmamasıyla alakalı. VDSL port dolunca, ADSL üzerinden verebileceği hız yazıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: JONxBugün hız sorunumla ilgili TT ekibinden biri geldi. Bulunduğum bölgeye toplam 96 tane saha dolabı koymuşlar. Aktif olanlar sadece altyapı üzerinden gözüküyor dedi. En geç 1.5 ay sonra hepsi tamamlanacakmış. Ek olarak her ISS'de farklı hız göstermesinin sebebi, portların anlık olarak dolu olup olmamasıyla alakalı. VDSL port dolunca, ADSL üzerinden verebileceği hız yazıyor.
Benim bağlı olacağım tip-7 kutusunda sabah çalışma başladı internet gitti. Akşam gelmeyince gittim kutunun önünde bir çalışan yakaladım, aktarım bitmiş internet gelmediyse arıza kaydı bırakın dedi.
Mecbur arıza kaydı bıraktık.
-
Hat değerlerini atar mısın arıza giderildikten sonra?
-
-
Hat zayıflamasını otomatik yapıp hat değerlerini tekrar atabilirmisiniz? Tekrar hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
quote:
Hat zayıflamasını otomatik yapıp hat değerlerini tekrar atabilirmisiniz? Tekrar hayırlı olsun. Güle güle kullanın.Öyle bir ayar bulamadım hocam. Snr ayarı var benim modemde 100 lük pakete geçtim 12 db'de 88 mbps kilidine takılıyorum yani 100 mbps rahat kaldırıyor hat 100 metreden.
-
Genelde 79 kilidi oluyor ama demek 88 kilidide var. Snr, gürültü marjı ile aynı değerler sanıyorum. 8 in altına düşmeyince sorun olmaz. Köydeki hattımda 300 mde hız yükseldikçe snr çok düşüyor. Kablo kalitelide olsa, bakır kapasitesine yaklaştıkça, kararsızlık artabiliyor.
Köydeki hat değerlerim
============================================================================
xDSLFwVersion: FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
Line State: Up
Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
Annex Mode: ANNEX_B
============================================
TPSTC type: 64/65B PTM TC
near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 79869 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 8188 kbps
near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 574
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime : 9:38, 48 secs
DSL activetime :0 min, 22 secs
Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 16.8 dB
output power upstream: 4.2 dbm
attenuation downstream: 9.4 dB
Upstream:
noise margin upstream: 31.3 dB
output power downstream: 13.4 dbm
attenuation upstream: 0.1 dB
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 20 Ağustos 2021; 21:35:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Genelde 79 kilidi oluyor ama demek 88 kilidide var. Snr, gürültü marjı ile aynı değerler sanıyorum. 8 in altına düşmeyince sorun olmaz. Köydeki hattımda 300 mde hız yükseldikçe snr çok düşüyor. Kablo kalitelide olsa, bakır kapasitesine yaklaştıkça, kararsızlık artabiliyor.
Köydeki hat değerlerim
============================================================================
xDSLFwVersion: FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
Line State: Up
Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
Annex Mode: ANNEX_B
============================================
TPSTC type: 64/65B PTM TC
near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 79869 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 8188 kbps
near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 574
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime : 9:38, 48 secs
DSL activetime :0 min, 22 secs
Downstream:
noise margin downstream: 16.8 dB
output power upstream: 4.2 dbm
attenuation downstream: 9.4 dB
Upstream:
noise margin upstream: 31.3 dB
output power downstream: 13.4 dbm
attenuation upstream: 0.1 dBEvet hocam 88 kilidi en meşhuru 79, 88 diye gidiyor.
Eve gelen hattın sağlamlığı burada önemli oluyor 8 db sınır denilse de değil mesela ben 3 db'ye kadar düşürüp kopma yaşamadan kullanıyorum kimisi 8 db'de bağlantıyı kaybediyor.
Bu avantaj bana ekstra 10-20 mbps yüksek hız aldırtıyor.
-
Hayırlı olsun. Değerlerin güzel gözüküyor. Eski değerlerini hatırlıyor musun peki? Birde hangi mahalledesin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JONx -- 20 Ağustos 2021; 23:9:27 > -
Fatih mahallesi, eski değerlerquote:
Orijinalden alıntı: JONxHayırlı olsun. Değerlerin güzel gözüküyor. Eski değerlerini hatırlıyor musun peki? Birde hangi mahalledesin?
50 mbps aktif
6-7 DB
70 mbps atanabilir hız (DB değerinden dolayı maksimum 60 olurdu.)
Anladım, umarım bizim buraya da yakın zamanda gelirler. Son olarak şeyi soracağım. Kesinti kaç saat sürdü?
-
2 gün arıza, ilk gün akşam bitirdiler internet gelmediyse arıza kaydı bırak dedi görevli kayıt sonrası bir sonraki akşam geldiler sadece venin değil caddedeki tüm binaların internetini tek tek açtılar.
Öğlen 2'den beri internet kesik. İnterner ışığı hiç yanmıyor. Genel bir arıza var dediler ve yarın öğlen gelecekmiş. Dolaplarla ilgili olabilir mi bu olay?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X