Şimdi Ara

Tip 22 ve 33 radyatör farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
7.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Panel radyatör almayı düşünüyorum

Tip 33 Dkek (Pkkpkp)
    Tip 22 PKKP

600* 1000 botuylarında alacağım radyatör neye göre tip 22 veya tip33 olmalıdır? farkı nedir neye göre belirlemeliyim?

cevap veren arkadaşlarea şimdiden teşekkürler

Tip 22 ve Tip 33 Radyatörler Arasındaki Farklar

Tip 22 ve Tip 33 radyatörler, evsel ısıtma sistemlerinde yaygın olarak kullanılan iki farklı panel radyatör türüdür. Bu iki radyatör türü arasındaki temel farklar şunlardır:

Hatve:

• Tip 22 radyatörlerin hatvesi, yani su kanallarının dikey aralığı 55 mm'dir.
    • Tip 33 radyatörlerin hatvesi ise 80 mm'dir.

Yükseklik:

• Tip 22 radyatörler, tip 33 radyatörlere göre daha yüksektir.
    • Standart bir tip 22 radyatörün yüksekliği 550 mm iken, standart bir tip 33 radyatörün yüksekliği 700 mm'dir.

Isıtma Kapasitesi:

• Tip 22 radyatörler, daha küçük hatveleri nedeniyle daha az su tutarlar. Bu nedenle, tip 33 radyatörlere göre daha az ısı yayarlar.
    • Tip 33 radyatörlerin daha büyük hatveleri, daha fazla su tutmalarına ve dolayısıyla daha fazla ısı yaymalarına olanak tanır.

Tasarım:

• Tip 22 radyatörler genellikle daha ince ve zarif bir tasarıma sahiptir.
    • Tip 33 radyatörler ise daha sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Uygulama Alanları:

• Tip 22 radyatörler, sınırlı alanlarda veya estetik kaygılar varsa tercih edilir.
    • Tip 33 radyatörler, daha yüksek ısı çıkışı gerektiren büyük odalar veya banyolar gibi alanlarda daha uygundur.

PKKP:

• PKKP, Panel Konvektörlü Panel Radyatör anlamına gelir.
    • Hem tip 22 hem de tip 33 radyatörler PKKP olarak üretilebilir.

Sonuç:

Tip 22 ve tip 33 radyatörler, her biri farklı avantajlar sunan iki farklı panel radyatör türüdür. İhtiyacınız olan ısı çıkışına ve mevcut alana bağlı olarak doğru türü seçmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı boyutlarda ve hatve genişliğindeki Tip 33 radyatör, tip 22'ye göre %40-50 daha fazla ısı verir. Tip 33, tip 22'ye göre bir kanat ve bir panel daha fazladır (kp kısmı : Pkkpkp). Diyelim ki; daha fazla ısıl güç elde etmek için 1000*600 olan peteği 1500*600 ile büyütmek istiyorsunuz ama koyacağınız yer bu boyut için kısıtlı. Tip 22 1500*600 koymak yerine tip 33 1000*600 takarsanız ısıl gücü %40-50 artırmış ama boyut olarak aynı kalmış peteğiniz olur.

Evinizin ısı kaybı hesabını yaptıktan sonra peteklerin konulacağı yerin durumuna göre tip 22,33 seçimi yapılması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 22 Ağustos 2020; 23:33:55 >
    tip33 ü tip 22 + ek yarım petek gibi yorumlamıştım sözlerinizdende bu mesajı anlıyorum

o zaman ben sunu sorabilirmiyim size

600*1000 tip 33 veya 600 * 1300 tip 22 arasında tercih yapmak gerekirse doğru tercih hangisi olmalı
    ** iki seçenek içinde uygun yerimiz oldugunu dusunerek yanıtlayabiliriz

ve ek olarak tip33 tip 22 ye göre daha kalın bir radyatör olarak anlıyorum
    ve tercihin en önemli etkeni kısıtlı alan olarak anlıyorum

ısıl değer acısından
    tip 22 600*1300 = tip 33 600*1000 gibi yorumlayabilirmiyim ?

radyatör seçmek ne zor yaw :)

Orijinalden alıntı: Engellektuel

cevap için çok teşekkürler
    bende benzer ekilde tahmin etmiştim
    tip33 ü tip 22 + ek yarım petek gibi yorumlamıştım sözlerinizdende bu mesajı anlıyorum

o zaman ben sunu sorabilirmiyim size

600*1000 tip 33 veya 600 * 1300 tip 22 arasında tercih yapmak gerekirse doğru tercih hangisi olmalı
    ** iki seçenek içinde uygun yerimiz oldugunu dusunerek yanıtlayabiliriz

ısıl değer acısından

radyatör seçmek ne zor yaw :)

Uygun yeriniz var ise bence 600*1300 tip 22 tercih edin. Bütçeniz de uygunsa demirdöküm plus tip 22 tercih ederseniz 25 mm hatve kullandığından dolayı diğer tip 22 panellere göre ekstra %10'luk ısıl gücü avantajı vardır.

Aynen öyle.

ısıl değer acısından

Evet. Üç aşağı, beş yukarı böyle bir hesap yapılabilir.

Aslında kaba hesapla 10 m2'ye 1 metre (1 metreden kasıt 600*1000 yada 1000*600) gibi hesaplanıyor.

Kombi tesisat önerileri başlığına bu konuyu yazarsanız gerçekten çok bilgili kişilerden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Evinizin konumu, odaların ölçüleri, yalıtım gibi birden fazla etmen var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 23 Ağustos 2020; 1:24:44 >

• Benim salon 26 m2 , ön güney cephe ancak üstü yarısı açık teras , 4 m2 fransız balkon ve 2 m2 pvc balkon kapısı var.Mütahit işi peteklerde 2 adet 90 cm yüksekliğinde 60 cm genişliğinde takılmış.Ne yaptıysak ısınamadı salon .Karşı komşu sıva üstünden hat çektirerek ilave petek koydurdu ama hem sıfır evde görüntü kirliliği ekstra alan duvar işgali ve mutfak peteğinden by pas olunca verim düşmesi oluyor.

Bende geçen sene n11 in 11.11 kampanyasında indirim çeki ile değiştirdim.2 adet Demirdöküm 110 cm genişliğinde 90 cm yüksekliğinde tip33 aldım.Gerçekten faydasını gördük.Bu sene de traktör gibi çalışan kombiyi değiştirdim yerine bosch 2300 tam yoğuşmalı aldık.Dönüş hattıda iadeal ısıya düşeceğinden bu peteklerden daha fazla verim alacağım diye düşünüyorum.

bu eski çıkan petek

bunlarda tip33 ler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 13 Eylül 2020; 13:43:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.