Şimdi Ara

Time Machine Nedir Nasıl Yapılır Ne İşe Yarar ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
5
Favori
18.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bir turlu kavrayamamistim bu olayi , simdi bu basligi okudum anladim galba.) o yuzden guncelleyeyim diyorum bu basligi yararli olacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedek klasöründe her yedeklemede aynı boyutta (değişiklik yoksa) yeni bir klasör oluşturyor gibi geldi bana. bu da hdd'nin hemen dolmasına yol açmaz mı?
  • Her yedekte aynı boyutta klasör oluşturmaz. Her yedekte neleri yedeklediğini aşağıdaki uygulama ile görebilirsiniz:

    http://www.soma-zone.com/BackupLoupe/
  • ocaklilar kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. programla bakınca dediğini gibi fakat aşağıya resim olarak ekledim, iki klasörün toplam boyutunu daha fazla görünüyor:

    http://www.hemenyukle.org/?di=2BQW
  • Öyle görünür, ama BackupLoupe ile baktığınız değerler gerçektir. Anlatması biraz karışık gelebilir. Time Machine hard linkler ile çalışır. Diyelim bir önceki yedekte 10 dosyanız hiç değişmemiş, o 10 dosya için 10 adet hard link yaratır ve son yedeğe koyar. Hard linkler bir önceki yedekteki dosyalara işaret ederler, bir nevi kısa yol olarak düşünebilrsiniz ama boyutları kısa yollar kadar küçüktür. Ama Finder'dan bakıldığında o hard linklerin gerçek boyutları hesap edilir. Dolayısı ile Time Machine açılıp son yedeğinize baktığınızda yedeği alınmamış olsa bile o değişmemiş 10 dosyayı da görürsünüz ki bu normaldir çünkü o 10 dosya hala diskinizde durmaktadır. Restore et dediğinizde Time Machine o dosya için kaydettiği hard linki takip eder ve ilk yedeğinizdeki dosyayı geri yükler. Çok karışık anlatmadım umarım. :)
  • ocaklilar kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkür ederim. fakat backuploupe yaklaşık yarım saattir "initializing" yazıp bekliyor.
  • BackupLoupe initializing mi diyor yoksa indexing mi diyor?
    initializing diyorsa yedek aldığınız diskiniz bağlı durumda olmalı ve o sırada Time Machine yedek alıyor olmamalı. indexing diyorsa ilk yedek için uzun sürebilir ama yine de yarım saat olmamalı.
  • ocaklilar kullanıcısına yanıt
    tamamdır. teşekkürler.
  • Selamlar arayıpta bulamadıgım bir konuydu.(şaka yaptım aramayı düşünüpte aramadığım )Bende 2 yıldır tıme capsule ile tıme machine kullanıyorum.Maveriksin bedava indirime sürüldüğü gün harddiskimi (mbp nun üstündeki) sıfırlayıp usb üzerinden kurmaya uğraştım beceremdim ve tıme machineden son yedeklerimden birini seçip yukledim.Buraya kadar sıkıntı yok.Sıkıntı mavericks i yükledikten sonra oldu tekrar aynı tıme capsulumu gösterdim yedek alması için yedek gözüküyor yedeklemeyide yapıyor ama mavericksi kurduktan önceki günlerin yedeğine tıklayamıyorum silik gözüküyor.gecen seneye kadar sağ taraftaki kayar tarıh merdiveninde hepsini görebiliyorum ama o tarihe gidemiyorum.
    Yardım ederseniz çok sevinirim.
    Saygılar..




  • Time michine mi

    Basligi gorunce duygulandim resmen. Sene 2000 ilk bilgisayarim Acer aspire 6400 masa ustu pc m de bu program vardi. Yedeklemeye yarardi ama o zamanlarda harici hdd ler olmadigi icin ki pc nin hdd si 8.4 gb idi, pc coktugunde hic acilmadigi icin bir işe yaramazdi pek. Naparsin win 98 ile cok cektim zamaninda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.time capsüle ile ilgili bir kaç sorum var.
    1. Yedeklemeyi yaptıktan sonra bunu ben memlekete götürdüğümde internet olmadan time capsüle nin içindeki verileri normal harddisk gibi Alıp izleyebilir miyim?
    2.arkaya içi dolu bir harddisk taksam onda ki verileri time capsüle aktarabilir miyim
    Açıkcası biraz okudum ama bunlara cevap bulamadım.cevaplarsanız sevinirim.
    3.son bir sorum var 3 tb mi alayım.3-4 sene kullanacağım değiştirmem öyle Mac aldım onu da 3-4 sene kullanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben bootcamp kullanıyordum. Recovery yapmak için windows diskini seçtim yanlışlıkla. Tamamen gitmişmidir acaba ?
  • Arkadaşlar benim Time Machine için oluşturduğum hdd bölümü var.1 TB olan hafızayı böldüm 500 500 yaparak kullanıyorum.Diğer 500 doldu TM yedeklerinin olduğu bölüm bayağı bir boş.Şimdi o bölgeye ben dosyalar atsam bir sıkıntı çıkar mı ?
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Çıkmaz.
  • takip
  • Merhabalar,


    Konuyu hortlatmış olacağım ancak bir sorum var,


    Elimde bir Harici HDD var içerisi dolu, time machine ile bu HDD'ye yedekleme yapmak istiyorum ve icindekiler doğal olarak silinecek.


    Bu verileri Windows destekli bir PC'de tutup daha sonradan time machine olarak ayarladıgım HDD'ye tekrar aktarabilir miyim ?


    Yoksa time machine olarak ayarladığım HDD sadece backup diski görevi mi görür ?


    Şimdiden teşekkürler,

  • FrozenFist kullanıcısına yanıt

    Aktarabilirsiniz. Time Machine yedeği disk üzerinde ayrı bir klasörde tutulur.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.