Şimdi Ara

Tim Cook, iPhone'lara App Store dışından uygulama yüklenmesini istemiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Puffff, haklısınız dostlar, ben boşa konuşuyorum anlaşıldı
    Güvenliymiş, yavaş yavaş tekelleşme de değilmiş hey gidi, neyse benim hatam, sal gitsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 17 Nisan 2022; 0:2:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ladro L kullanıcısına yanıt

    +1 Adam sırf kapalı ekosistem olduğu için güvenli olduğunu/güvende olduğunu düşünüyor, zannedersin android/windows/linux kullananlar hergün hackleniyor, banka hesapları boşaltılıyor. Elmanın nasıl bir yanılgıyı insanlara şartlandırdığını görebiliyoruz burdan.

    Öncelikle kapalı kaynak kodun, son kullanıcı açısından güvenliğe hiçbir artısı yok, Öyle bir algı yönetimi yapılmiş ki, sanırsın açık kaynak kodlu sistemlerde hergün başka bir açık bulunuyor ve bu açıklar kullanılıyor. Eğer açık kaynak kodla güvenlik arasında doğrudan bir ilişki olsaydı dünyada sunucu sektöründeki lider sistemler linux tabanlı olmazdı.Güvenlikse güvenlik, stabiliteyse stabilite, özgürlükse özgürlük.

    Assemblyden, makine dilinden az çok anlayan insan bunu bilir. O kodu okuyabilecek birileri mutlaka çıkar. JB yi kim nasıl yapabiliyor zannediyordunuz ki siz? Çok güvenli sandığınız sistemlere, zamanında whatsapptan bir video dosyası göndererek,mesajla resim göndererek sızdılar, o sızmalarına yarayan codecler açık kaynak kodlumuyduda bunu başardılar?


    Hepsini geçtim bugün bir cihaza, zararlı yazılım yüklemek gerçekten özel çaba gerektiriyor. Bir uygulamanın zararlı içeren versiyonunu yüklemek için, birincisi sayfanın sahte olduğundan şüphelenmemen lazım, sana yüklettiği uygulamanın, izinlerini, imzasını,yayıncısını,kaynağını kontrol etmemen lazım. Bunları yapamayacak kadar elinizdeki cihazdan daha az akıllıysanız(anlaşılan böylelerinin sayısıda azımsanmayacak kadar) zaten diyecek lafım yok. Gidin birilerine sömürülün.


    Beni aşağılamaya çalışan, hakaret etmeden duramayan yukarıdaki şahsa: Bu zamana kadar öyle ortamlarda bulunmadım, kitlenizin %90'ı güvenlik nedir bilmez. Bunu analiz etmek için bu ortamlarda olmak zorunda olduğum gerçeğinide nereden çıkardın? kafanda oluşturduğun hayal dünyasının ürünü.

    Ben mesleğimi veya yaptığım işlerden bahsetmedim, kimseye kendini kanıtlamaya çalışacak durumada düşmedim, mesleğini referans göstererek "benim sözüm seninkinden daha kıymetlidir" gibi bir algıda yapmaya çalışmadım. Ama bilmek istiyorsan yinede söyleyeyim, yazılım geliştiricisiyim.


    Neyse daha uzatmıyorum. Duvara konuşsam daha etkili olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 17 Nisan 2022; 5:0:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tim Cook, iPhone'lara App Store dışından uygulama yüklenmesini istemiyor


    Mesajımda zaten zorunlu olmadığını ve neden buna karşı geldiğimi anlattım. Hangi sebeple Apple markasının prestijini zedeleyeceğini ve bu durumun bu marka üzerinden iş yapan ve yatırımcıları açısından kötü olacağı nedeniyle istemediğimi belirttiğimi yazdım. Gözünüzün önündeki yazıyı okumak ve anlayıp cevap yazmak çok zor olmasa gerek.





  • Clusive kullanıcısına yanıt

    Ha şimdi anladım. Siz son kullanıcı değil, Apple ile iş yapan dolayısıyla Apple'ın yaşayacağı itibar kaybı yüzünden cebindeki paradan olacak yatırımcısınız.

  • kapalı ekosistem olduğu için güvenliği olduğunu iddia etmemiş kimse. sadece kapalı ekosistem dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı daha iyidir demek istenmiş. ancak o da anlaşılmamış. yıllardır android'in play store'daki uygulamalarından çıkan sorunlar, veri hırsızlıkları, Google'ın Play Store'da yüzbinlerce uygulamayı kaldırması gibi şeyler sanki yaşanmadı. siber güvenlik uzmanlarından tut, yazılımcısına kadar otorite sayılabilecek kişi veya kurumların android için dedikleri de ortada, ios içinde dedikleri ortada. siz android tercih ediyorsunuz diye ios kullanan adamı öyle zannediyor, böyle zannediyor diye etiketleyemezsiniz. ben android'te kullanıyorum ios'ta kullanıyorum. linux, windows, android kullanan herkes her gün hacklenmiyor doğru ama kullanıcı her şeyi bilmek ya da takip etmek zorunda değil! yanlışlıkla, bilmeden, anlamadan indirip kullanacağı bir uygulama sayılan problemlere, açıklara ve ver hırsızlığına sebep olabilir. dışarıdan .apk yüklemekle gayet olası bir durum bu. Apple bu tip arka planda iş yapan uygulamaları tespit ederse ona göre AppStore'da yayınlamıyor bile.

    Android telefonların güvenlik güncellemeleri bile maksimum 2 sene geliyor. 3. senenin garantisi yok. e ne oldu? Ben telefonu 5 senede bir değiştiriyorum belki, o arada yeni bir güvenlik açığı olsa kim kapatıyor o açığı. Bir şey olmaması demek %100 bir şey olmayacağının garantisini mi verir son kullanıcıya? o yüzden koşulsuz şartsız babanızın şirket gibi savunmayı bırakın. ya da ilgilenmiyorsanız ve size doğru gelen oysa ne diye bu başlığa gelip insanların fikirlerini yerme haddini kendinizde buluyorsunuz? o da ayrı tartışma konusu!

    sen öyle görüyorsun ve android kullanıyorsun diye koca apple hatalı iş yapıyor anlamına gelmiyor, beğenmiyorsan tercih etmezsin, otomatik olarak ilgilenmediğin bir şeyi takipte etmezsin. her başlığa gelip millete çemkirmek neyin kafası yıllardır anlamadığım bir konudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67B07BCCD -- 18 Nisan 2022; 1:55:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TechVET kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.