Şimdi Ara

Tim Cook akıllı gözlük söylentilerine açıklık getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tim Cook akıllı gözlük söylentilerine açıklık getirdi
    Pokemon Go oyununun yayınlanmasından bu yana Apple CEO'su Tim Cook, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinin sağlam bir destekçisi olmuş durumda. Öyle ki bu destek sayesinde Apple'ın bir sonraki yenilikçi ürününün Google Glass benzeri bir akıllı gözlük olacağını iddia eden çok sayıda iddia ortaya atıldı. Her ne kadar Google'ın akıllı gözlüğü istenilen satış rakamına ulaşamasa da bazı analistler Apple'ın böyle bir ürünle başarılı olabileceğini düşünüyor.

     

    Cook bir açıklama yaparak şirketin yakında gözlük çıkarabileceğine ilişkin söylentileri noktaladı. Apple'ın patronu Salı günü verdiği röportajda kaliteli bir akıllı gözlük üretme teknolojisinin henüz mevcut olmadığını söyledi. Kendisine göre henüz artırılmış gerçeklik tabanlı akıllı gözlük üretecek teknoloji yeterli olgunluğa erişmemiş durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Tesla sahipleri henüz kullanılamayan bir özelliğe 100 milyon dolar ödedi
    Konuyla ilgili sorunlar arasında yetersiz görüş alanı sağlayan optikler de var. Şirket CEO'su Apple'ın yeni bir ürünü ilk çıkaran şirket olmayı umursamadığını, en iyisini çıkarmayı istediğini belirtti. Ayrıca bugün üretilecek herhangi bir akıllı gözlüğün hiçbirimizi memnun etmeyecek birşey olabileceğini de sözlerine ekledi.

     

    Artırılmış Gerçeklik ile alışveriş kavramı değişecek


    Tim Cook röportaj sırasında artırılmış gerçeklik teknolojisini App Store ile kıyasladı. 2008 yılında mobil uygulama pazarının başarılı olamayacağına dair bir görüşün hakim olduğunu hatırlattı. Ancak sonuçta App Store'un açıldığını ve katlanarak büyüdüğünü söyledi. Deneyimli yönetici aynı şeyin artırılmış gerçeklik için de geçerli olacağını ve büyük bir ivme yakalayacağını düşünüyor.

     

    Cook'a görea AR teknolojisi alışveriş kavramını da bütünüyle değiştirecek. Kendisi bu konuyla ilgili "App Store'daki Ikea uygulamasını düşünün. Kullanıcılar, iPhone kamerasını kullanarak bir mobilyanın sanal bir temsilini alıp evlerinin herhangi bir yerine koyabiliyorlar" dedi.



  • Aynen aynen kablosuz şarj için senelerce beklediler falan ne kattılar aynı Qi standartı daha da yavaş. Hızlı şarj yeni geldi 3.30 saatten 2.30'a falan düşmüş... Dosya sistemi yeni geldi çünkü olgunlaşması gerekiyordu... Stereo hoparlör senelerce olgunlaştı olgunlaştı geçen seneye anca geldi ne kattınız sıfır dolby atmos bile yok dandik Axon 7'nin yarısı kadar ses veremiyor cihazları... Olay olgunlaşma değil pazarı görelim para kazanılıyorsa girelim yoksa boşver yenilik falan olmasada olur.

  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Kardeş niye bu kadar atarlandınki? Apple bu yıllardır böyle sanki yeni bir şeymiş gibi bahsediyorsun. Kendi çapında apple ın güzel işleride var. En güçlü işlemciyi yapıyor en iyi işletim sistemini yapıyor, 3d touch ekranda keza güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple sadece işlemci tasarlasın mac bilgisayar yapsın telefon ve diğer işleri bıraksın.. Millet yemiyor bu söylemleri..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engurlu -- 11 Ekim 2017; 19:36:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemciyi tasarlıyor, tsmc yapıyor. işlemci zaten arm tabanlı. apple hiç bir şey yapmaz, ya yapılmışı kendi ürünlerine dahil eder, ya da tasarlar. Bununla ilgili steve jobs'un bir roportajı var ve bununla övünür.
    en beğendiğin işletim sistemi olabilir, ama en iyi demek için stres testlerini yüksek performansla geçmesi ve oldukça yaygın ek programlara sahip olması gerekiyor. Oysa senin en en iyi dediğin işletim sisteminin pazar payı dünyada %5 bile değil. Haliyle macos için üretilmiş programlar çok kısır ve diğerlerinden yapılan portlar malesef çok iyi değil. en basitinden xnview gibi 10 bit ve dpx gösterebilen foto viewer yok. olan programlar çok amatör. Şu an bu mesajı da son model macbook pro 13'ü en üst paketinden yazıyorum. win fanboy sanma diye söyliyeyim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Apple sadece işlemci tasarlasın mac bilgisayar yapsın telefon ve diğer işleri bıraksın.. Millet yemiyor bu söylemleri..

    Telefon sektöründeki kár ın %90 ına sahip şirkete telefon yapmayı bıraksın diyen Saffet Avatardakinin harbiden sen olduğuna inanmaya başladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Aynen sonuna kadar katılıyorum,haklısın!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: United States


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Apple sadece işlemci tasarlasın mac bilgisayar yapsın telefon ve diğer işleri bıraksın.. Millet yemiyor bu söylemleri..

    Telefon sektöründeki kár ın %90 ına sahip şirkete telefon yapmayı bıraksın diyen Saffet Avatardakinin harbiden sen olduğuna inanmaya başladım

    Bir Amerikan özentisinden beklenen cevap



    Senin gibi teknoloji özürlüleri sağolsun baya bi tepeye çıkardılar Apple ı telefon sektöründe.. Bu yıl göçüş başladı.. Adamlar ip8 i tanıttıkları ertesi gün hisse değerleri marka değerleri deli gibi düşmeye başladı..



    İnsanları kandıra kandıra buraya kadar idare ettiler.. Bundan sonra görelim neler olacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vr gözlük yerine normal gözlük üretsinler. Yakın-uzak, hipermetrop vb için 3-4 gözlük taşıyanlar var. Sensörle algılayıp merceği ayarlayan bir şey olsa yeterdi.
    Akıllı klozet bile yaparken kaç asırlık gözlüğü geliştirmeye uğraşmamaları mantıksız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.