Kartuşu tanıyor , o konuda hiç bir problem yok , dediğinizi yaptıktan sonra sonucu paylarşırım, teşekkür ederim.
Asetonda beklettim , Kartuşu hızla aşağıya doğru sallayın ca 3 renkte geliyo ama kendiliğinden gelmiyoo ya :( deli oldum
Kartuşları asetonda veya kolonyada beklettikten sonra içindeki çözücü sıvıyı vakum aparatıyla cekin ardından mürekkep doldurun ve yine yarım sırınga kadar mürekkep cekin ardından bir miktar daha mürekkep ilave edin. tamamdır.
İşte sıkıntı orada vakum aparatım yok :(((((( pratik bişey var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: s.akin01
quote:
Orijinalden alıntı: kadirekinci
quote:
quote:
quote:
Kartuşu tanıyor , o konuda hiç bir problem yok , dediğinizi yaptıktan sonra sonucu paylarşırım, teşekkür ederim.
Asetonda beklettim , Kartuşu hızla aşağıya doğru sallayın ca 3 renkte geliyo ama kendiliğinden gelmiyoo ya :( deli oldum
Kartuşları asetonda veya kolonyada beklettikten sonra içindeki çözücü sıvıyı vakum aparatıyla cekin ardından mürekkep doldurun ve yine yarım sırınga kadar mürekkep cekin ardından bir miktar daha mürekkep ilave edin. tamamdır.
pratik bişey olduğunu sanmıyorum mecbur almanız gerek veya yeni kartuş alın
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
pratik bişey olduğunu sanmıyorum mecbur almanız gerek veya yeni kartuş alın
SONUÇ : Kartuş bozuldu , artık yazıcı tanımıyor. Muadil kartuşlar dolu mu boş mu geliyor, şimdi onları inceliyorum. Taviye edebileceğiniz bir yer var mı interretten alsam ?
quote:
Arkadarşlar Canon MP210 yazıcım olmakla beraber PG37 ve CL38 kartuş kullanmaktayım. Siyah kartuşta hiç bir problem yok ama renkli kartuş iki defa doluma gitmesine rağmen götürdüğüm yerdeki teknisyen bir türlü kanalları açamadı ve bende evde bir kaç birşeyler denedim. Bunlar,
1. Kartuşun ucuna camsil döktüm 5 dakka bekledi açılmadı, 2. Kartuşun ucuna ispirto döktüm açılmadı (Açıcı sölüsyonlardaki de isipto gibi bişeymiş) 3. Limon kolonyası döktüm açılmadı, 4. Kartuşu söktüm süngerleri çıkardırdım, her renk bölmesine ispirto sıktım, ucundan simsiyah mürekkep geldi açıldı sandım geri taktım süngeri yine açılmadı, 5. Kartuş kafasına buhat tuttum açılmadı, 6. Kartuşucu cezvede kaynattım , açılır gibi oldu ama 1 dakika sonra yine mürekkep gelmedi,
Kartuşu çöpe mi atmak lazım :( Lütfen tasiyelerinizi belkiyorum. Artık ümidim kalmadı, ve açılması için bütün yöntemleri deneyeceğim, bozma pahasına.
Merhaba arkadaşım!
kartuşu nasıl söktün? ben sökmeye çalışıyorum fakat kırmadan olmuyor. 3 tane kartuş heba oldu... Sökmenin bir formülü var mı acaba?
Hocam arka taraftan başlayarak maket bıçağı ile halifçe esnet üst kapağı, arkadan öne doğru köşelerden esnetirsen kendini çıkacaktır.
quote:
Hocam arka taraftan başlayarak maket bıçağı ile halifçe esnet üst kapağı, arkadan öne doğru köşelerden esnetirsen kendini çıkacaktır.
Maket bıçağıyla denedim maket bıçağının ucu kırıldı ama kapak açılmadı.. İnce ve sağlam bir ufak ekmek bıçağıyla dediğin şekilde denedim... ve açtım... Bilgi için teşekkürler...
Rica ederim.
Arkadarşlar Canon MP210 yazıcım olmakla beraber PG37 ve CL38 kartuş kullanmaktayım. Siyah kartuşta hiç bir problem yok ama renkli kartuş iki defa doluma gitmesine rağmen götürdüğüm yerdeki teknisyen bir türlü kanalları açamadı ve bende evde bir kaç birşeyler denedim. Bunlar,
1. Kartuşun ucuna camsil döktüm 5 dakka bekledi açılmadı, 2. Kartuşun ucuna ispirto döktüm açılmadı (Açıcı sölüsyonlardaki de isipto gibi bişeymiş) 3. Limon kolonyası döktüm açılmadı, 4. Kartuşu söktüm süngerleri çıkardırdım, her renk bölmesine ispirto sıktım, ucundan simsiyah mürekkep geldi açıldı sandım geri taktım süngeri yine açılmadı, 5. Kartuş kafasına buhat tuttum açılmadı, 6. Kartuşucu cezvede kaynattım , açılır gibi oldu ama 1 dakika sonra yine mürekkep gelmedi,
Kartuşu çöpe mi atmak lazım :( Lütfen tasiyelerinizi belkiyorum. Artık ümidim kalmadı, ve açılması için bütün yöntemleri deneyeceğim, bozma pahasına. ============================================= Ben de yaklaşık yarım saat cezvede kaynattım :) Tabi içini açtım ve süngerleri çıkardım ve öyle attım cezveye. Yine de tam olarak açılmadı. En dipte süngerin altında süzgeç var, onuda söktüm ve ışığa doğru bakıyorum ve yarık açık görünüyor. Sanırım o yarığın yanlarında memeler var ve onlar tıkalı, yada arıza yapmışlar. Canon pg40 ve canon pg510 da denedim aynı işleni. Kartuşlar arızalanmadı ne hikmetse? Makine yine tanıdı ama çizik devam ediyor. Basınçı su da tuttum, buhar da tuttum ama olmuyor. Sadece aseton denemedim..
Bugün üniversite notlarımı yazdırmak için yazıcıya ihtiyacım oldu. ama benim kartuş her zamanki gibi tıkalı. bilgisayarcıya götürdüm. adam biz artık böyle eski modelleri tamir etmiyorum dedi. ben de en son çare artık biraz da sinirle tencereyi kaynak suyla doldurdum. kartuşu attım içine. 5 dk falan durdu. sonra kurulayıp taktım yazıcıya işlem tamam. canavar gibi yazıyo şerefsizim
quote:
Orijinalden alıntı: yunus595
Bugün üniversite notlarımı yazdırmak için yazıcıya ihtiyacım oldu. ama benim kartuş her zamanki gibi tıkalı. bilgisayarcıya götürdüm. adam biz artık böyle eski modelleri tamir etmiyorum dedi. ben de en son çare artık biraz da sinirle tencereyi kaynak suyla doldurdum. kartuşu attım içine. 5 dk falan durdu. sonra kurulayıp taktım yazıcıya işlem tamam. canavar gibi yazıyo şerefsizim
Hocam sen böyle gaz verici yazmasaydın herhalde yeni printer almıştım.Senin durum gibi kartuş yazmıyordu aslında yazdırırken bir anda nasıl olduysa kağıt sıkıştırdı yazmamaya başladı silik yazmadan oldu printer bozuldu diye düşündüm pelikan mürekkep doldurmuştum kafasını bozduk herhalde dedim tıkanıklık nedense aklıma gelmedi burdan yazılanları okuyunca tıkalı olduğundan şüphelendim sırasıyla buhara tutma cezveye atma kaynatma falan yaptım olmadı en son çare cam sil döktüm beklettim hiç ümidim yoktu ama bir baktım mürekkep geliyor taktım bir sayfa yazdırdım eskisinden bile iyi oldu kartuşta mikrop bakteri hiç bir şey kalmadı. .Emeği geçen herkese teşekkürler
Bende HP Deskjet 1000 aldım.Kartuşlarını doldururken epson yazıcım için kullandığım mürekkep olur mu?
alpersddk
kullanıcısına yanıt
Hayır olmaz
Kartuş da mürekkep kalmadı mecburen bu mürekkepleri kullanacağım da.Vakum aparatım yok.
quote:
Orijinalden alıntı: alpersddk
Kartuş da mürekkep kalmadı mecburen bu mürekkepleri kullanacağım da.Vakum aparatım yok.
Kulladığın takdirde kartuşu çöpe atacaksın kullanamayacaksın sen bilirsin :)
quote:
Orijinalden alıntı: Tunahan20
quote:
Başka ne kullanayım.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Tunahan20
quote:
Başka ne kullanayım.
bu işi yapan firmadan 100 ml lik mürekkebini alıp kendin doldurabilirsin mesela :D
Kartuşlar veya baskı kafalarındaki tıkanıklık yüzeysel ise tükürükle bile açılabilir, yok eğer kartuşun iç odacıklarında kuruma,katılaşma oluşmuş,kanallar deforme olmuş, nozzle açıları bozulmuşsa ve ateşleme devresi bozulmuş ise hiç bir yöntem bu kartuşu kurtaramaz.15 yıllık tecrübelerle sabittir.
Profesyonel kartuş dolumcular ve muadil kartuş üreticileri tıkalı kartuşlar için genelde ultrasonik temizleyiciler ve basınçlı buhar makinelerini kullanır (Bu konfeksiyonlarda kullanılan profesyonel tanklı buharlı ütü sistemlerinin ütü yerine özel tabanca takılmış halidir.Isınma süresinin uzunluğu, elektrik sarfiyatı, etrafa saçılan mürekkep kirliliği ve sıcak buhar tehlikesi dezavantajlarıdır)
Ultrasonik temizleme cihazları her an kullanıma hazır olması açısından daha avantajlıdır.Tüm dünya genelinde bir çok uygulamanın yanısıra kartuş temizliğinde ve tıkalı kartuşların açılmasında özellikle tavsiye edilir.Bu amaçla genelde mini - ev tipi denilen 30-35 wattlık düşük güçlü modeller tercih edilir. Sanayi tipi yüksek güçlü modelleri yüksek maliyet ve kullanım riskleri açısından tavsiye edilmez.
Bahsedilen küçük tip Ultrasonik temizleme cihazları kartuşlara zarar vermez. Üst mesajlarda bahsedilen aleminyum folyo testi, ultrasonik temizleyiciler için genel bir test yöntemidir. Ultrasonik frekansların gücünün gösterimi için çok hassas ve ince aleminyum folyo kullanılır.İlk videoda gösterilen çok güçlü sanayi tipi özel uygulamalar için geliştirilmiş bir model olmalı. Kartuşların elektronik devreleri bakırdan yapılır, aleminyum folyo gibi ince,hassas ve kırılgan değildir.
Ultrasonik temizleyicilerin kullanımında tıkalı kartuşların mürekkep veya solusyon ile dolu olması bence daha uygun olabilir. Ultrasonik frekans kartuşun içindeki mürekkebi de etkilemesi sonucu daha etkili olur. Havuz içerisine kartuşların temizliği için geliştirilen solusyonların kullanımı etkisini dahada artırır. Solusyon bulunmadığı durumlarda kireçsiz su kullanılabilir.40-50 derecelik sıcak su veya sulandırılmış solusyon en idealidir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme