Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1916. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.775
Cevap
419
Favori
3.764.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19141915191619171918
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yimust kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: losthell

    rcd 330 tavsiye ederim, aliexpress aidu'dan alabilirsiniz. patrick diye arkadaş var onunla iletişime geçip faturayı 20 dolar olarak kestirin, gümrükte takılmaz belki.

    benim aldığım gümrüğe takıldı, 120 tl gibi toplam rakam ödedim üstüne, 1 ay önce 2014 passata aldık o takılmadı şansa.

    her 2 aracada kendimiz taktık çok basit zaten.
    ürünle alakalı link istesem acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar SUV almayı planlıyorum. ix35 ile tiguan araştırdım internette ve 2012-2013 model tiguan manuel vites 1.4 tsi 122 hp sport&style almaya karar verdim. Önümüzdeki 10 gün içinde alacağım kısmet olursa.Araç ağırlıklı olarak 8 km si çevre yolu olmak üzere 12 km lik ev-okul arasında kullanılacak.Şehir içi yakıt ne kadar olur? ? Baskı balata kaç kmde değişiyor ve masrafı ne kadar oluyor? Bu sorulara cevap verebilecek arkadaş olursa çok memnun olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirce

    Hayırlı uğurlu olsun.
    Sağolun...
  • Herkese merhabalar;

    2014 yılında 35.000km' de satın aldığımız, 2009 Model 1.4 TSI 4Motion Fun&Function aracımız ile 4. senemizi bitirdik.

    Aradan geçen zaman zarfında, birkaç kez aracımızı değişitirmeyi düşündük. Bu düşünce ile bütçemizin yettiği Mercedes GLA, BMW X1 gibi alternatifleri deneyip ihtiyacımıza uygun bulmadığımız için vazgeçtik. Crossover segmenti dışında da yine bütçemize uygun olan Audi A3 Sportback, BMW 1 ve 3 serileri, Volvo V40, Mercedes C180 gibi alternatifleri farklı zamanlarda değerlendirdik ancak bunlardan hiç birisinin 'imaj' dışında Tiguan' ımızın bize sunmadığı ek bir fayda sağlamadığını gördüğümüz için her seferinde vazgeçtik. Bu nedenle de bugüne kadar Tiguan' ımızdan ayrılmadık.

    Aracımızı eşim şehir içinde kısa mesafede kullanıyor, bunun dışında ise haftasonları ve yıllık izinlerimiz döneminde birlikte seyahat ediyoruz. Bu çerçevede 4 yılda ancak 15.000km yapabildik, dolayısıyla bu modelde yakınılan yakıt tüketimi konusu bizim için hiç problem olmadı.

    Aracımızın periyodik bakımlarını yetkili serviste yaptırıyoruz, 350-500TL düzeyindeki bakım maliyetleri de bizce gayet makul. Periyodik bakım dışında bugüne kadar yaşadığımız problemler; her ikisi de bu yıl içerisinde olmak üzere park sensörlerinin arka sinyal hoparlörünün arızalanıp tüm sistemi devre dışı bırakması ve tavan döşemesinin sarkması oldu. Bu problemlerin ilkini 80-TL arıza tespit ve parça, 20-TL işçilik bedeli ile evimize yakın özel VW servisinde, ikincisini de 500-TL karşılığında bu konuda uzmanlaşmış bir döşemecide orjinal VW döşeme kumaşı ile yaptırttık. Bunun dışında da herhangi bir problem yaşamadık. Dolayısıyla aracımız, artık 9 yaşını devirmiş olmasına rağmen, bakım ve onarım giderleri açısından da bizi üzen ve yoran bir masraf çıkartmadı.

    İçinde bulunduğumuz günlerde, model yükseltmek amacı ile tekrardan arayışa girdik. 2013 model yılı ve üzerindeki alternatif araçları bir kez daha değerlendiriyoruz. 90-95 Bin düzeyindeki bütçemiz; Mercedes A, BMW 1 ve X1, Audi A3 Sportback ve Volvo V40 gibi modellerin düşük kilometreli, hasarsız ya da önemsiz hasarları bulunan alternatiflerine yetiyor. Bunların tamamına bir kez daha baktık ancak her seferinde aynı sonuca varıyoruz, bu modellerden hiç birisi Tiguan' ımızın bize sunamadığı bir fayda sağlamıyor. Özet olarak aracımızı yine bir Tiguan ile yenilemeye karar verdik.

    Şimdi önümüzdeki konu hangi versiyonu seçmemiz gerektiği. Bildiğim kadarı ile, 1.4 TSI motor seçeneği ve manual vites olarak Fun&Function' daki donanım seviyesi daha yeni versiyonlarda hiç sunulmadı. Bu çok kritik değil ancak hem kullanım keyfi hem de ikinci elde değerini koruması bakımından döneminin en donanımlı serisini satın almak istiyoruz.

    Olmazsa olmaz donanımlarımız; çok memnun olduğumuz orjinal Xenon far sistemi, mevcut aracımızda bulunmayan orjinal Bluetooth telefon bağlantısı ve geri görüş kamerası. Mevcutta olmayan cam tavan ve otomatik vites ile mevcutta olan ancak neredeyse hiç kullanmadığımız otomatik park pilotu gibi donanımlar bizim için olmasa da olur özellikler. 4Motion' dan çok memnunuz ancak daha üst model ve düşük kilometre için vazgeçemeyeceğimiz bir özellik değil. Motor gücü olarak ise mevcuttaki 150hp' den çok memnunuz ve yakıt da bizim kullanımımız dahilinde problem olmadığından mümkün mertebe bu seviyenin altına düşmek istemiyoruz.

    Görüş ve önerilerini paylaşacak arakadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mauro camoranesi

    Arkadaşlar SUV almayı planlıyorum. ix35 ile tiguan araştırdım internette ve 2012-2013 model tiguan manuel vites 1.4 tsi 122 hp sport&style almaya karar verdim. Önümüzdeki 10 gün içinde alacağım kısmet olursa.Araç ağırlıklı olarak 8 km si çevre yolu olmak üzere 12 km lik ev-okul arasında kullanılacak.Şehir içi yakıt ne kadar olur? ? Baskı balata kaç kmde değişiyor ve masrafı ne kadar oluyor? Bu sorulara cevap verebilecek arkadaş olursa çok memnun olurum.
    belirttiğiniz motor da 2012 model bende var,şehir içi 38 km hız ile 7.5 yakıt tüketimi söz konusu.Hız ortalaması 50 km civarı olursa 7 lt ortalamaya düşüyor.Vites değişim göstergesine uyarsanız,gaza abanmazsanız çok yakmıyor.Tsı çalışma prensibi budur. Baskı balata kullanıma göre değişir bunun km bilgisi olmaz.Kimisi 1000 km de yer kimisi 100 bin de.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman33

    belirttiğiniz motor da 2012 model bende var,şehir içi 38 km hız ile 7.5 yakıt tüketimi söz konusu.Hız ortalaması 50 km civarı olursa 7 lt ortalamaya düşüyor.Vites değişim göstergesine uyarsanız,gaza abanmazsanız çok yakmıyor.Tsı çalışma prensibi budur. Baskı balata kullanıma göre değişir bunun km bilgisi olmaz.Kimisi 1000 km de yer kimisi 100 bin de.

    Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim hocam, eksik olmayın.
  • Herkese merhaba.Bende 2012 model white night ile aranıza katıldım.Bende arabama bazı aksesuarlar almak istiyorum.Bunlarin başında rcd 330 plus, ön park sensörü ve geri görüş kamerası var.gördügüm kadariyla rcd330 plus'ın çok versiyonu var.ben samsung telefon ekranimi mirrorlink ile ekrandaki goruntuyu birebir aktarmak istiyorum.youtube daki videolarda hep sadece bazi uygulamalarin calistigini gordum.Ya da en azindan Yandex ve google haritalar gibi uygulamalari radyo ekranindan takip
    etmek istiyorum.
    Samsung telefonumdaki yandex gibi uygulamalari mirrorlink ile takip edebilecegim Aidu auto magazasindan almam gereken ürünün linkini ve uyumlu geri görüş kamerasi ve ön park sensörünün linkini atacak arkadaslara cok minnettar olurum.Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gssanli

    Herkese merhaba.Bende 2012 model white night ile aranıza katıldım.Bende arabama bazı aksesuarlar almak istiyorum.Bunlarin başında rcd 330 plus, ön park sensörü ve geri görüş kamerası var.gördügüm kadariyla rcd330 plus'ın çok versiyonu var.ben samsung telefon ekranimi mirrorlink ile ekrandaki goruntuyu birebir aktarmak istiyorum.youtube daki videolarda hep sadece bazi uygulamalarin calistigini gordum.Ya da en azindan Yandex ve google haritalar gibi uygulamalari radyo ekranindan takip
    etmek istiyorum.
    Samsung telefonumdaki yandex gibi uygulamalari mirrorlink ile takip edebilecegim Aidu auto magazasindan almam gereken ürünün linkini ve uyumlu geri görüş kamerasi ve ön park sensörünün linkini atacak arkadaslara cok minnettar olurum.Şimdiden teşekkürler.
    Aidu auto rcd 330 plus almayı planlıyorsunuz.inceleyin baglantı kablosu ayrı para kamera ayrı para,kargo ayrı para toplam yaklaşık 280$ buluyor,birde gümrük var.ben araştırdım bizim arabalara birebir uyan kesme biçme olmadan takılan,android 8.0 32gb istediğiniz bütün fanksiyonları yapan iki yıl garantili navimex markalı bir ürün var.ben netten buldum.youtube videoları var.aynı ürünü bir başka marka adı ile ebay'da satıyor.anladığım kadarı ile çinli üretici belli kuruluşlara istenilen markayı basıp satıyor.bütün yeni üretilen araçlarda mültimedya olarak çok fonksiyonlu tabletler kullanılıyor.istanbul dışında yaşıyorum,yaz sonu dönecegim ve hemen taktıracagım.tabi bu benim fikrim,görüşlerim kimseyide etkilemek istemem.




  • 2 aydır SUV tarzı bir araba araştırması içindeyim. İlk gün kafamdaki araçlar şunlardı:

    1- KIA Sportage: Hala beğendiğim bir araç. Kullananların çok sevmesine rağmen yakıt ve iç dizayn konusunda Tiguan öne geçti.

    2- Hyundai ix35: Üretimden kalkması ve Sportage'la aynı araç olması nedeniyle eledim. Sevilen bir araba olduğu kesin. Klasik Hyundai algısını kıran bir kalitede.

    3- Fiat 500X (Veya 500L): Sürme şansım oldu. Her ne kadar markası FIAT olsa da Güzel araba, hakkını vermek lazım. Ama artık biraz daha ciddi görünümlü bir şeyler istiyorum ve FIAT kullanmaktan sıkıldım.

    4- Honda CRV: Ortak yorum şu: 'parasının arabası değil. iç malzeme kalitesi rezalet'.

    5- Subaru Forester: Çok sorunsuz ve kaliteli bir araba. Arazi yetenekleri açısından listedeki en iyi araç. Ama o iç tasarımı yok mu... Hiç güzel değil. Ayrıca pahalı olmasının yanında ikinci eli de baya zayıf.

    6- Suzuki Vitara: Güvenlik konusunda soru işaretleri var. Kullananlar seviyor ama ikinci eli kötü.

    7- Ford Kuga: Güzel bir alternatif. Fiyat olarak bütçemi aşıyor. Tiguan'a göredaha ağır ve büyük bir araba. Buna bağlı olarak yakıt tüketimi de fazla.

    8- Nissan Qashqai: Nissan'ı hiç sevemedim. İç malzemesi iyi değil. Kullanan bir arkadaşım var, içeriye çok ses aldığını söyledi. Tek avantajı çok çok iyi olan 1.5 Dci dizel motoru.

    9- Renault Kadjar: Pek fazla araştırmadım. Tiguan varken alınır mı diye düşündüm. Yani Renault'a sorunlu diyerek haksızlık edildiğini düşünüyorum ama Volkswagen varken Renault alır mıyım... Alman. Pardon almam diyecektim :)

    Hepsini uzun uzun araştırdım, yorumları okudum.

    Bir ay içinde Tiguan (önceki kasa) ve Sportage (yine önceki kasa) arasında kaldım. En zoru bu ikisi arasında seçim yapmaktı. Dış tasarım olarak çok güzel olan ve bol bol özellikle dolu Sportage, kalite hissini yaşatan Tiguan...

    İnşaAllah haftaya 2012 model Tiguan alacağım. Diğer araçlara göre hem yakıt tüketimi açısından, hem iç malzeme kalitesi ve iç tasarım yönünden daha ağır ve kaliteli geldi. Ama buna rağmen diğer rakiplerine göre uygun fiyatlı olması kafamda acaba bir olumsuz yönü mü var sorusu uyandırmıyor değil.

    Biraz uzun oldu ama benim için uzun olan bu süreci paylaşmak istedim. Sonuçta artık ailenize üye sayılırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 26 Temmuz 2018; 10:44:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    2 aydır SUV tarzı bir araba araştırması içindeyim. İlk gün kafamdaki araçlar şunlardı:

    1- KIA Sportage: Hala beğendiğim bir araç. Kullananların çok sevmesine rağmen yakıt ve iç dizayn konusunda Tiguan öne geçti.

    2- Hyundai ix35: Üretimden kalkması ve Sportage'la aynı araç olması nedeniyle eledim. Sevilen bir araba olduğu kesin. Klasik Hyundai algısını kıran bir kalitede.

    3- Fiat 500X (Veya 500L): Sürme şansım oldu. Her ne kadar markası FIAT olsa da Güzel araba, hakkını vermek lazım. Ama artık biraz daha ciddi görünümlü bir şeyler istiyorum ve FIAT kullanmaktan sıkıldım.

    4- Honda CRV: Ortak yorum şu: 'parasının arabası değil. iç malzeme kalitesi rezalet'.

    5- Subaru Forester: Çok sorunsuz ve kaliteli bir araba. Arazi yetenekleri açısından listedeki en iyi araç. Ama o iç tasarımı yok mu... Hiç güzel değil. Ayrıca pahalı olmasının yanında ikinci eli de baya zayıf.

    6- Suzuki Vitara: Güvenlik konusunda soru işaretleri var. Kullananlar seviyor ama ikinci eli kötü.

    7- Ford Kuga: Güzel bir alternatif. Fiyat olarak bütçemi aşıyor. Tiguan'a göredaha ağır ve büyük bir araba. Buna bağlı olarak yakıt tüketimi de fazla.

    8- Nissan Qashqai: Nissan'ı hiç sevemedim. İç malzemesi iyi değil. Kullanan bir arkadaşım var, içeriye çok ses aldığını söyledi. Tek avantajı çok çok iyi olan 1.5 Dci dizel motoru.

    9- Renault Kadjar: Pek fazla araştırmadım. Tiguan varken alınır mı diye düşündüm. Yani Renault'a sorunlu diyerek haksızlık edildiğini düşünüyorum ama Volkswagen varken Renault alır mıyım... Alman. Pardon almam diyecektim :)

    Hepsini uzun uzun araştırdım, yorumları okudum.

    Bir ay içinde Tiguan (önceki kasa) ve Sportage (yine önceki kasa) arasında kaldım. En zoru bu ikisi arasında seçim yapmaktı. Dış tasarım olarak çok güzel olan ve bol bol özellikle dolu Sportage, kalite hissini yaşatan Tiguan...

    İnşaAllah haftaya 2012 model Tiguan alacağım. Diğer araçlara göre hem yakıt tüketimi açısından, hem iç malzeme kalitesi ve iç tasarım yönünden daha ağır ve kaliteli geldi. Ama buna rağmen diğer rakiplerine göre uygun fiyatlı olması kafamda acaba bir olumsuz yönü mü var sorusu uyandırmıyor değil.

    Biraz uzun oldu ama benim için uzun olan bu süreci paylaşmak istedim. Sonuçta artık ailenize üye sayılırım :)
    bende sizin gibi 1 ay önce araştırıyordum.Aşağı yukarı aynı arabaları inceledim.Kia ile tiguan arasında kaldım.Kia da kullanılan gdi motor 10 lt civarı yaktığı ve turbosuz olmasından dolayı eledim.1.4 tsi motorlara alışık olduğumdan 2012 model 1.4 tsi 122 hp s&s alarak mutluluğa ulaştım.Şu anda 38 hızortalama ile yakıt tüketimi 7.5 lt yol bilgisayarında.Depo ölçümünde ise 7.55 lt çıktı.Bu fark da kabul edilebilir aralıkta.Temiz servis bakımlı bulursanız kaçırmayın derim.




  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    bende sizin gibi 1 ay önce araştırıyordum.Aşağı yukarı aynı arabaları inceledim.Kia ile tiguan arasında kaldım.Kia da kullanılan gdi motor 10 lt civarı yaktığı ve turbosuz olmasından dolayı eledim.1.4 tsi motorlara alışık olduğumdan 2012 model 1.4 tsi 122 hp s&s alarak mutluluğa ulaştım.Şu anda 38 hızortalama ile yakıt tüketimi 7.5 lt yol bilgisayarında.Depo ölçümünde ise 7.55 lt çıktı.Bu fark da kabul edilebilir aralıkta.Temiz servis bakımlı bulursanız kaçırmayın derim.
  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    öncelikle merhabalar,

    3 yıldır 1,5 benzınlı tıguan kullanan bir kisi olarak,
    -çok dogru bır karar vermıssınız.bende alırken qq ile arasında kalmıstım ama tiguan almakla cok dogru bır secım yapmısım.
    umarım temız bir arac denk gelir,güle güle kullanırsınız

    iyi aksamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman33

    bende sizin gibi 1 ay önce araştırıyordum.Aşağı yukarı aynı arabaları inceledim.Kia ile tiguan arasında kaldım.Kia da kullanılan gdi motor 10 lt civarı yaktığı ve turbosuz olmasından dolayı eledim.1.4 tsi motorlara alışık olduğumdan 2012 model 1.4 tsi 122 hp s&s alarak mutluluğa ulaştım.Şu anda 38 hızortalama ile yakıt tüketimi 7.5 lt yol bilgisayarında.Depo ölçümünde ise 7.55 lt çıktı.Bu fark da kabul edilebilir aralıkta.Temiz servis bakımlı bulursanız kaçırmayın derim.
    Şu an araştırıyorum. Temiz araç bulmak imkansız. 10 bin liraya kadar hasar kaydına da razıyım ona rağmen araç bulamıyorum.



    Bu arada 2012-2013 model 100.000 km altı S&S satmak isteyen varsa görüşebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a. arkadaşlar şubat ayinda aldığım 2015 model 1.4 tsi S&S 122 bg manuel tiguanla araniza katildim. Aracimi almadan önce formu takip ederek cok bilgi sahibi oldum. Burada emeği geçen bütün arkadaşlara tesekkur ederim. Arabanin kalitesi ve konforundan çok memnunum düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

    Aracimi 26binde aldim 20 gün önce yetkili serviste 30bin bakimini yaptirdim (yag ve filtre degisimleri gerekli kontroller )

    Herhangi bir sıkıntı yoktu. 

    Ancak aracimda şu anda rolantide debraja basınca ve çekince alttan klik klak tarzinda mekanik bir ses gelmekte. Cam acikken düşük hizlarda giderken her vites değiştirmede yine bu klik klak sesi gelmekte. Formda daha öncelerde bu tarz sesler duyan arkadaşlar olmuş. Bu ses hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum. Kronik normal bir sesmidir? Yoksa ciddi bir problemmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıkılmayan_Adam kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı model tiguan mevcut yalnız öyle bir ses hiç duymadım.Gitmiş olduğunuz servise bir gösterebilirsiniz.Belki ciddi birşey olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi olması açısından facebook tiguan tr sayfasındaki paylaşımımı aynen kopyalıyorum :).

    Olayın özeti ikinci el piyasasıyla alakalıdır.


    Değişen ihtiyaçlarımız ve bütçemiz neticesinde 4 aylık bir süreç sonunda en sonunda istediğimiz aracı satın alabildik. Bu süreçte en zorlandığım şeylerden biri gerçek alım-satım değerlerini saptamak oldu.

    Bu nedenle özet bilgi olarak geçmek isterim durumu.

    2015 1.4 TSI 150bg DSG Lounge paket (ekstrasız)
    39.000 km
    2 parça boyalı (sağ ön ve arka kapı) ve bu tamirden toplam 5000 tl tramerli. (Yetkili serviste kaskodan)
    Yetkili servis bakımlı

    110.000 TL listeliydi.
    109.000 TL'ye anlaştık.

    Çok detaylı bir ekspertiz yaptırdık (dyno testleri içeren ve 1 ay/1k km motor + 5ay/5k kaporta sigortalı). Hiçbir sorun çıkmadı.

    Benim de eşimin de üzerine hiç aracımız olmadı bundan önce. Eşim üzerine yaptık ilk aracı olarak.

    1050 TL Trafik
    2300 TL Kasko (121.000 kasko değeri çıktı)

    ödedik.

    Bir sonraki adım app-connect açtırmak, detaylı iç temizlik ve belki kaput folyo gibi detaylar olacak. Belki park kamerası da takacağız. Ön kısımda park sensörü olmaması ne kadar sıkıntı olacak bilmiyorum. Muayenesi 2 aya bitiyor o yapılacak ve Temmuz MTV'si ödenmiş olarak aldık. HGS-OGS borçları çıktı ekspertizde, onları da noterde sıkıntı olmaması karşı taraf ödedi. (araç hgs olmasına rağmen ogs cezalı çıktı, normalde gözden kaçabiliyor hgs bakiyesi üzerinden sorguladığınızda)

    Sahibinden.com ve dod.com ilanlarına göre daha düşük ve gerçekçi bir fiyat olduğuna inanıyorum. Ucuz aldığımı iddia etmiyorum ama hakkının en fazla bu olduğunu düşünüyorum. Ya insanlar 120.000 yazan araçlarda ciddi pazarlık yapıyor ve fiyat düşürüyor, ya biz bu işi hiç bilmiyoruz :)). Ama ikimizin de bu kadar ay sonrasında içimizi rahat ettiren tek araç oldu.

    Bence alım-satım yapan arkadaşlar da gerçek değerlerini yazarsa, Tiguan düşünenlerin faydasına olacaktır. Ben bu tarz paylaşımların faydalı olacağına inanıyorum.

     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...




  • 2013 model Sport&Style Tiguan araç için birisiyle görüşüyoruz. Araçta far sensörü olduğunu ama yağmur sensörü olmadığını söyledi. Yağmur yağınca elle çalıştırıyorum dedi. Böyle bir şey olabilir mi yani bu araçlarda yağmur sensörü standart değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • levent17 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Fırsat bulduğum zaman servise göstericem
  • 
Sayfa: önceki 19141915191619171918
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.